MLM prevara
Kako pomoći ?

Kako pomoći ?

Pisanje tekstova o prevarama nije ni malo lako, naročito jer svakodnevno niču bar 2, 3 nove. Uglavnom se piše samo o potencijalnim velikim prevarama ili kada poznato lice kreće sa novom šemom. Ostale se uglavnom preskaču ili pomenu po komentarima.

Ako imate dara za pisanje i želite da pokrijete druge prevare, uvek mi možete proslediti vaš tekst i ja ću ga rado objaviti. Ili ako imate svoj blog, objavio bi deo teksta i link do vašeg sajta. Na taj način bi mogao da pomognem da vaš sajt bude bolje kotiran na pretraživačima, i ujedno usmerim svoje čitaoce da svrate i kod vas.

Drugi vid pomoći bi bio putem donacija, jer hosting i domen za sajt ipak mora da se plate. E sad, donacije baš nisu kao što se obično očekuje jer autor ovih redova se debelo zamerio popriličnom broju ljudi kako sa ovih prostora tako i izvana. Lyoness, Onecoin, Kairos, SCnet, Inface…mnogo je tu njih koji ne bi ulazili u neke sudske sporove sa mojom malenkošću, već bi se poslužili mnogo “bliskijim” metodama razgovora.

Stavljanjem donacija za Paypal ili neke druge platforme bi možda doprinele da blog dobije neophodnu pomoć, ali pre ili kasnije lični podaci bi se sigurno pojavili u javnosti. Dovoljno je što ne prođe mesec dana a da se ne pojavi vest kako su hakeri upali u servere neke velike firme i ukrali informacije o korisnicima. Te informacije uvek posle nekog vremena postanu javne. Posledice možete da naslutite.

Iz tih razloga donacije mogu ići samo preko kriptovaluta i to na specijalan način.

Pošto ne znaju svi oko kriptovaluta a retko ko je voljan da ih kupuje samo zbog donacija, naročito u ovo vreme kada im je vrednost na izuzetno niskom nivou, najbolje rešenje u ovom trenutku su donacije sa BAT tokenom putem Brave pregledača.

Zašto Brave ?

Jer ne morate da ulažete apsolutno ni jedan dinar ili evro, ili da nekoga regrutujete kako bi došli do BAT tokena. Sa Brave može se putem reklama, koji vam on sam prosleđuje tokom dana, da zaradite po neki BAT token. Zarada sama po sebi i nije neka, reda 1 do 3 dolara mesečno, sa tim nekim prosečnim kliktanjem reklama.

Nije nešto čime bi mogli da ostvarite neki solidan prihod, ali svaki taj token poslat kao donacija za sajt bi bio izuzetan. Ne košta vas ništa osim vremena, niste dužni da ulažete svoj novac da bi došli do BAT tokena, sam Brave je solidan pregledač, bolji nego Chrome ili Edge po ličnom iskustvu, ima sopstveni blokator reklama, pa čak i novčanik za kriptovalute, a možda i nešto zaradite. Tokeni su dostupni kako na verziji za običan računar, tako i za telefon.

Ispratite upustvo ispod, da bi videli kako se podešava Brave za reklame i kako možete donirati tokene.

Brave može da se instalira direktno preko njihovog sajta https://brave.com/ ili putem Play i Apple prodavnice ako ste na telefonu.

Kada ga pokrenete, kliknite na trougao kao na slici

Potom se priključite Rewards programu

Preskočite intro

Kliknite na točkić za pristup podešavanjima

Isključi se automatska dodela

i preostalo je još da se podesi broj oglasa

Stavi se 10 oglasa po satu i to je to.

I na taj način Brave je spreman da prikazuje oglase, putem kojih se dobijaju tokeni.

Nije nešto što bi se moglo nazvati kao zarada, ali možda posluži u budućnosti. Naravno, niste dužni da bilo šta donirate za sajt, ali ako ste zainteresovani da malo pomognete, evo kako izgleda ceo proces:

Otvorite blog u Brave i kliknite na trougao

Potom na Send Tip

I sad možete da odredite koliko ćete proslediti blogu.

Nadam se da je bilo dovoljno jasno i unapred hvala na svakoj pomoći.