MLM prevara
Istine i zablude MLM-a

Istine i zablude MLM-a

Ovo je lista karaterističnih neistina, obmana i zabluda vezanih za mrežni marketing tj. MLM. Lista još nije konačna i predmet je stalne revizije.

1. Zabluda: “Nisi uspeo u MLM-u, pa sad lupetaš po internetu”
Istina: MLM zagovornici smatraju da su najglasniji kritičari nekada bili članovi MLM-a ali da nisu uspeli i da je to glavni razlog zašto sada “pljuju” po MLM-u. Kad im postavite pitanje kako definišu uspeh u MLM-u, uglavnom neće dobiti smislen odgovor. Na primer: odbiće da odgovore koliko zarađuju, počeće da navode primere kako se ovaj ili onaj obogatio samo tako bez činjenica koje nedvosmisleno mogu da potvrde takve tvrdnje. Zagovornici ne shvataju da se danas putem interneta svako može informisati o tome šta se konkretno krije iza podmukle fasade MLM-a.


2. Zabluda: “Ti se nikada nisi bavio MLM-om, i kao takav nemaš pravo da komentarišeš. Samo oni koji su u MLM-u mogu da pričaju o njemu”
Istina: Ovaj vid zablude se provlači već decenijama kroz MLM-ove, da o MLM-u zna da govori samo osoba koja je bila član karakterističnog MLM-a. Može se okvalifikovati kao standardna taktika sa ciljem diskreditacije nečijeg mišljenja. Direktno se napada kritičar umesto da se pruži smislen odgovor na nabrojane kritike (na primer: da više od 90% učesnika gubi novac u okviru MLM-a, da samo vlasnici profitiraju u celoj šemi, da su proizvodi preskupi i preuveličani, i tome slično). Cilj je isključiti kritičara iz dalje rasprave pod izgovorom da ako niste bili deo “mreže” nemate prava da komentarišete, što je čist apsurd. Ovaj argument ne može da prođe jer ako bi se vodili tom logikom znači da bi o kriminalu mogli da sude samo bivši kriminalci, o drogama bivši narkomani, o prevari samo bivši prevaranti.


3. Zabluda: “I drugi poslovi su skloni padovima !”
Istina: Svaki posao može da propadne, svaka firma može iznenada da se zatvori. Međutim, ni jedan tradicionalni posao/biznis nema toliko izrazit procenat neuspeha i odustajanja, i da je dugi niz godina predmet velike kritike kao što je to slučaj MLM-a. Preko 90% učesnika ne ostvari profit, u stvari potroši više nego što zaradi. Veće su šanse kod dobitka na kladionici ili kocki (ne preporučujem, samo dajem primer) nego što je to kod MLM-a. Samo mali deo uspe da se izvuče sa pozitivnom nulom. Oni iole uspešni u MLM-u, u stvari nude svoju propalu šemu drugima ispod sebe kao veliku “biznis perspektivu” (formiraju downline tj. stvaraju grupe ili “timove” od svojih sledebenika koji rade jednu te istu stvar). Zaradu ostvaruju samo oni pri vrhu, što je marginalan procenat od ukupunog broja učesnika.


4. Zabluda: “Negativan si, gaziš po mojim snovima. Ti ne želiš da budem uspešan !”
Istina: MLM organizacije su svesne da će prijatelji, porodica, bilo ko sa iole kritičkim stavom ukazati na negativne strane i nelogičnosti MLM “biznisa”, tako da unapred pripremaju i obučavaju svoje članove kako da odreaguju kad im se postave neka neugodna pitanja. Inače se radi o jednom od najčešćih izgovora koji se upućuju prijateljima, rođacima i članovima porodice i brojna su svedočanstva o tome koliko su dati izgovori poput ovog doprineli stvaranju razdora unutar međusobnih odnosa članova MLM-a i njima bliskim osobama. Iz tih razloga MLM se smatra za komercijalnu sektu jer utiče na način razmišljanja svojih članova.


5. Zabluda: “Znam veliki broj njih koji rade za MLM kompanije, uspešni su i zarađuju ogroman novac !”
Istina: U biznisu nema ljubavi. Kad neko dobro zarađuje, teško da će deliti recept za svoj uspeh (samo još treba konkurencija da mu otima deo zarade) dok MLM promoteri Vas od starta bombarduju bajkama o boljem životu, o velikim zarada uz malo truda, i kako je neko tamo putem ovog “posla” zaradio milione, avione, kamione…. Zapitajte se samo koliko osoba poznajete da su pri tom uspešne, a da se ne bave MLM-om, da Vam ne pričaju laži o svom poslu i ne pune glavu o životu iz snova.


6. Zabluda: “MLM nije ilegalan. MLM nije piramidalna šema”
Istina: Linija između legalnog MLM-a i piramidalne/ponzi šeme je izrazito tanka. U Srbiji (a i šire) ne postoji zakon o MLM-u, dok recimo u SAD postoji čitav niz klauzula i odredba koje treba ispuniti da bi se MLM smatrao legalnim. U Indiji je donošenje zakona bilo dugo u zastoju, dok nije puko skandal maja 2013. kada su se urušile dve velike MLM šeme o čemu će biti više reči u posebnoj temi. Vlasti u Indiji sad razmatraju da u potpunosti zabrane bavljenje MLM-om.


7. Zabluda: “MLM kompanije doniraju novac za dobrotvorne svrhe !”
Istina: Donira se novac članova a ne iz sopstvenih sredstava kompanije. Navodni dobrotvorni rad se radi sa ciljem stvaranja pozitivnog imidža u javnosti, kako bi se novi i stari članovi ubedili da je njihova kompanija jedan veliki dobrotvor i da ne može da bude prevara ako donira novac.


8. Zabluda: “Moja iskrena želja je da pomognem drugima (da budu lepši, vitki, zdraviji, finansijski nezavisni…)”
Istina: Ako je istina da se iza svega krije želja za pomaganjem drugima, zašto se onda uporno ignorišu jeftinije i zdravije alternative ? Umesto toga nude se preskupi sokovi, magnetni nakiti, precenjena parfimerija, neispitani suplementi, vitamini i preparati za mršavljenje. O finansijskim pogodnostima tek ne treba trošiti reči.


9. Zabluda: “MLM je budućnost. MLM koriste milioni. MLM svakim danom raste, i ulazi u sve pore društva. Uskoro će svi koristiti/raditi u MLM-u ”
Istina: MLM nije budućnost, a nije ni sadašnjost. Facebook i Twitter koriste desetine i stotine miliona ljudi, pa opet nisu deo MLM-a. MLM postoji nešto više od 50 godina, pa se i dalje nalazi na margini društva. Ako je toliko dobar sistem, zašto ga ne koriste druge kompanije poput Apple, Samsung, Mercedes, Rolex ?


10. Zabluda: “Lupaš gluposti, nemaš pojma o čemu pričaš, ne znaš o čemu se radi !”
Istina: Direktan napad na kritičara, pozivanjem na neznanje i neupućenost. Uporedno gledano, sumnjam da bilo ko od MLMovaca zna razliku između piramide i ponzi šeme, tako da se ne treba mnogo obazirati na ove besmislene izlive besa, jer druge argumente nećete ni čuti. U ostalom, mnogi nisu svesni u šta su se uvukli, dok ih ne lupi po novčaniku ili dok ne zvecnu bukagije.


11. Zabluda: “Svuda danas imaš piramidu. Sve ti je danas piramida !”
Istina: Još jedno suludo poređenje. Da li direktori firmi i njihovi zaposleni dobijaju procenat za uvođenje novih zaposlenih ? Da li odeljenja za ljudske resurse uvode zaposlene, koji posle uvode druge zaposlene ? Jedno su organizacije zasnovane na hijerarhiji, a drugo piramidalne ponzi šeme. Vezano za prethodnu tačku, da se naslutiti ko više lupeta.


12. Zabluda: “U zadnjih mesec dana priključilo se X00.000 članova. To je siguran znak uspešnosti ! ”
Istina: Zeek Rewards imao je nešto više od 2 miliona članova, od čega je preko 95% ostalo sa gubitkom nakon gašenja 2012 godine. Vlasnik je završio u zatvoru pod optužbom da je organizovao piramidalnu šemu, a ukupna šteta procenjuje se na preko 600 miliona dolara. To je najveća razotkrivena ponzi šema u Americi nakon Madof skandala, i nosi rekord po broju oštećenih. Apropo tome, pozivanje na brojke nema neko značenje, sem da će biti mnogo plakanja kad se šema uruši.


13. Zabluda: “MLM nije piramida jer postoji proizvod !”
Istina: U Americi su pozatvarali MLM kompanije sa proizvodom, jer im je proizvod služio samo kao pokriće za regrutovanje novih članova. Baš kao što je GEM collection radio kod nas. Tako da i pored proizvoda MLM može da bude piramida. Važi isto za MLM koji putem interneta nude reklamne alatke, knjige, autorespondere i slično. Ako je upotrebna (prava) vrednost proizvoda nepostojeća ili praktično minimalna, i služi samo da se uvedu novi članovi, znači da proizvod nije taj koji donosi zaradu. Priče o tome da daju jeftino proizvode koji su inače papreno skupi, slobodno zanemarite, jer sve što nude GDI, STIFORP, EMPOWER NETWORK i njima slične internet MLM šeme mogu da se nađu za mnogo manje pare negde čak i besplatno, bez potrebe ulaska u MLM.


14. Zabluda: “Ova kompanija je napravila pravu eksploziju na internetu ! Pogledajte ovde da bi ste se uverili !”
Istina: MLM biznis se od samog nastanka svodio na ubeđivanje drugih u navodnu uspešnost firme, čak i kada to nije bio slučaj. O uspešnosti firme mogu najbolje da posvedoče samo nezavisni izvori, a ne lažni recenzenti koje najčešće srećemo po internetu da bi Vam na kraju dali link da se učlanite kao njihov downline (sledbenik). Sukob interesa, međusobna konkurencija ? Ni jedan MLM se ne bavi tim pitanjima.


15. Zabluda: “MLM se izučava na mnogim ekonomskim fakultetima i poslovnim skolama u svetu. Harvardu, Stanfordu i mnogim drugim svetski priznatim univerzitetima.”
Istina: Od 1995. godine stav Harvarda je jasan: svako ko se usudi javno da spomene da se na Harvard poslovnoj školi izučava Multi Level Marketing može da očekuje tužbu u bliskoj budućnosti zbog iznošenja neistina.

“If the registrar’s office had a dollar for every call we’ve had over the years over whether Harvard Business School teaches multilevel marketing or has studies on it, we could throw a very nice Christmas party,” reads one internal business-school memo. “This claim is harder to kill than a dandelion.”
What was once a nuisance now looks like grounds for potential defamation or libel lawsuits, says Frank J. Connors, a Harvard lawyer. Some handouts, for example, now claim – falsely –  that Harvard has conducted “extensive research in the network marketing industry,” and that the business school calls multilevel marketing “a once-in-a-lifetime opportunity.”

Na Harvardu se iz oblasti marketinga izučava:
Consumer behavior
Social network marketing
Brand and customer management
Customer-driven innovation strategy
International marketing
High-technology and new media marketing
Social marketing
Business to business marketing
Social network marketing nema blage veze sa MLM-om ili sa network marketingom (mrežnim marketingom). Sam Harvard navodi:

Purchase decisions are influenced differently in social networks than in the brick-and-mortar world, says Harvard Business School professor Sunil Gupta. The key: Marketers should tap into the networking aspect of sites such as Facebook.

Izvor: http://hbswk.hbs.edu/item/6187.html
U kratkim crtama radi se o marketingu putem online društvenih mreža. Nema ni pomena MLM-a.
Kad su u pitanju univerziteti postoji samo jedan omanji koledž koji izdaje MLM zvanja i kurseve. Činjenica je da do 2012. nije postajala ni jedna obrazovna institucija koja je pružala MLM kurseve i zvanje iz oblasti MLM-a, iz čega se može izvući prost zaključak da su već decenijske tvrdnje MLM-a čiste izmišljotine. Harvard nikada nije držao kurseve iz MLM-a, nije ni Stanford, niti mnogi drugi univerziteti.


16. Zabluda: “Svi jako uspešni ljudi poput Donalda Trampa, Bili Gejtsa, Vorena Bafeta, Dzona Maksvela i na hiljade ostalih tvrde da je MLM biznis 21 veka”
Istina: Donald Tramp je propali investitor i skandal majstor, koga je najviše održalo bogatstvo koje je nasledio od svog oca. Banke ga tuže zbog kredita koje nije vratio, tuže ga zbog lažnog univerziteta, po medijima se provlači najviše zbog skandala i kontroverzi. Čega god se on latio propalo je. Nekoliko puta se pokušalo sa procenom njegovog bogatstva i svaki put je Tramp pretio tužbom.
Bil Gejts se nikad nije bavio MLM-om niti se bavi. Šta je on stvarno rekao na pitanje koji biznis je najisplativiji može se videti na ovom video klipu: [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=NXD1nQOwE8Q&w=420&h=315] Spomenuo je IT industriju, industriju energije (korišćenje energije sunca i vetra), medicinu i farmaciju. Nema ni pomena MLM-a.
A što se tiče Bafeta, on se godinama bavio klasičnim biznisom i čim je postao vlasnik par MLM firmi, svi MLMovci su počeli da grakću kako se Bafet sad bavi MLM-om.
Na prazne priče poput ovih ne treba mnogo trošiti reči. Sve se vrti oko toga kako je neka poznata osoba izjavila nešto pozitivno u vezi MLM-a ili najčešće direktne prodaje, da bi ih MLM zagovornici uzdigli u nebesa. Uglavnom su u pitanju preuveličane izjave, plaćene reklame ili neistine. Na osnovu već iznesenih zabluda zaključak je jasan da se najčešće radi o ovom trećem.


17. Zabluda: “MLM je najbolja prilika za gradnju profesionalne karijere” i “MLM je najbolje plaćeni posao”
Istina: Po ovom izvoru: http://www.usnews.com/news/articles/2013/03/29/the-10-highest-paid-jobs-in-america
u Americi su najbolje plaćeni medicinski stručnjaci, pa potom slede poslovi koji nisu vezani za medicinu.
Još jedna lista za najbolje plaćene poslove: http://www.myplan.com/careers/top-ten/highest-paying.php
Na prvoj i na drugoj listi naveden je marketing menadžer ali ne samoprozvani MLM menadžer već onaj klasičan, školovan, sa ispunjenim zahtevima i potrebama struke, kako bi se uspešno bavio svojim poslom: http://www.myplan.com/careers/marketing-managers/summary-11-2021.00.html


18. Zabluda: “MLM je način marketinga koji godišnje ima promet od 270 MILIJARDI DOLARA”
Istina: http://www.dsa.org/research/industry-statistics/
Prihod industrije za direktnu prodaju zajedno sa svim MLM kompanijama u Americi za 2012 godinu iznosio je 32 milijarde dolara. Kada se odbiju troškovi poslovanja, profit je još manji od te 32 milijarde. Na drugoj strani kompanija Walmart ostvarila je prihod od 400 milijardi. Internet gigant Amazon je ostvario prihod od 69 milijarde dolara za 2012 godinu. Ni Walmart ni Amazon se ne bave MLMom.
Brojke govore same po sebi koliko ima istine u toj suludoj tvrdnji.


Pretplati se
Obavesti o
guest

80  −  70  =  

66 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mister Bean
Mister Bean
jul 27, 2015 13:28

Daj Srbinu da radi zemlju, to je poniženje…

Daj Srbinu da kopa kanale, nije to za njega…

Daj Srbinu da radi nešto, nije to isplativo…

Šta god mu dao, njemu ne valja…

Spasiće nas Rusi, Amerikanci, Kinezi, EU, svemirci, itd…

Kada bi se plaćalo filozofiranje i mešanje u tuđi lonac,

bili bi milijarderi…

I još kad bi mogla socijalna pomoć, kad bi moglo nešto

na mufte, pa to je super…

Dobro mi i postojimo, koliko radimo i šta radimo…

Ne shvatamo da jedino sami sebi možemo da pomognemo,

da li radili na njivi, da li radili Mrežni Marketing, ili nešto sasvim treće…

A potom se okrenemo, prođu godine, gde si bio, nigde, sta si

radio, ništa i drugi su krivi za sve, osim nas samih…

Ko hoće da radi, uvek ce biti posla, ko neće, njemu ni komunizam,

jedna velika prevara, gde su i najveći lenjivci uživali, nije valjao…

Bože, smiluj se nama Srbima, neradnima i lenjima… 🙂 🙂

Sinisa
Sinisa
Odgovor za  Mister Bean
avgust 5, 2015 12:20

Zasto si ti Mister Bean toliko ogorcen na Srbe? Necemo o politici ali isti ti Srbi su najbolji radnici u Nemackoj , Americi ili kada predju granicu. Problem je u nepostovanju zakona i anarhiji pa sljam ispliva na povrsinu. Ne moze da ne valja narod bilo koji, Kome ne valja svoj narod on ima veliki problem u glavi. Ti mozes da budes nezadovoljan sobom ili budalama koji su napravile ova sranja ne celim narodom.

Da smo mi pravna drzava vi bi ste prosli kao lyones u Americi. Vi ste sljam kome ja omoguceno da ispliva na povrsinu. I opet vam Srbi ne valjaju. Ako ne postujes svoj narod ti onda ne postujes ni sebe.

Sanja
Sanja
mart 21, 2016 21:55

Imate li informaciju da li se i (ako jeste) u kojoj MLM kompaniji obogatio cuveni Bob Proctor? Retko spominje MLM, cini se da je od skoro u tome ili je krio…

Sanja
Sanja
mart 22, 2016 21:28

Hvala puno na odgovoru. Baš me razočarao Proctor.

Biljana
Biljana
mart 23, 2016 15:33

Koja je prica sa Jeunesse kompanijom? Kod nas su jos u zapecku, cini se. Hvala na odgovoru.

Biljana
Biljana
Odgovor za  AntiMLMSrbija
mart 24, 2016 17:08

Pretpostavila sam., no zivo me je zanimalo jer se prijateljica nedavno ukljucila u tu pricu i po njenim recima & postovima, ona je prezadovoljna, dok je meni citava ta prica sumnjiva. Hvala na odgovoru.

Pucola001 (@msgklub)
Odgovor za  Biljana
decembar 24, 2016 15:43

Bas ste nasli mjesto da dobijete odgovor , a znate unaprijed da su protiv i nece vam dati ni jednu lijepu riječ. Pa gori ste vi, trazite odgovor na drugom neutralnom mjestu ili od ljudi koji rade te poslove profesionalno. A ne samo se registrirao i ne ide mu. Pocnite razmisljati svojom glavom i sva ce prodaja ici kroz MLm firme. Pa to je usluga boze moj, kao i svaka druga. Samo MLM je reklamiranje od usta do uha, sa živim ljudima, a ne mrtvim kao ovi anti sve.

roki
roki
februar 17, 2017 02:29

Svarno nekapiram cemu potreba da se ovoliko pljuje po MLM.Mislim sve sto pisete je istina i to je veoma ocigledno.Jedino sto mi pada na pamet je da ste pukli pare ulazuci u MLM i sad se nesto tripujete.Vecina ljudi zna da nema para bez motike a ovima koji neznaju vasi tekstovi nece puno pomoci.Prestanite da gubite vreme na gluposti i radite nesto pametno bicete manje ogorceni.

trackback
maj 19, 2017 09:13

[…] Istine i zablude MLM-a […]

Antiprevarantbr1
januar 26, 2018 13:17

Autor ovoga bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.

Zato misli da su svi prevaranti kao i on.

Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.

Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

Antiprevarant
Antiprevarant
januar 26, 2018 22:41

da i ovde odgovorim ovom hohstapleru Antiprevarantbr1.

Posto se kidaju od nemoci pokusavaju da izmisljaju stvari.Ne znam na koga je mislio ali je ovo cista provokacija jer vise nemaju nikakav argument na koji se mogu pozvati.

Ajde prijatelju ime i prezime,ime firmi ko je sta uradio izvoli

antiprevarantbr1
januar 26, 2018 22:49

Autor bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.

Zato misli da su svi prevaranti kao i on.

Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.

Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

antiprevarantbr1
januar 26, 2018 22:52

Proverio sam i saznao.

Autor ovoga bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.

Zato misli da su svi prevaranti kao i on.

Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.

Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

Antiprevarant
Antiprevarant
januar 26, 2018 23:16

hahahahahaa

tuzi ga uciteljici

hahahaah

Drago Palčeta
Drago Palčeta
januar 27, 2018 06:05

Točno se uspaničili ovi Onecoineri, level ove pisanije je smiješan. Sa broda su pobjegli svi, još je ostao pokoji konobar i ložači uglja. The end is near 😉

EmGoldex mlm prevara
EmGoldex mlm prevara
oktobar 7, 2018 10:17

Da iznesem svoju pricu posle mnogo godina cutanja kako sam pevaren sa mlm kompanijom Emgoldex koja navodno radi sa zlatom. Jedan moj prijatelj, sada bivsi prijatelj Aleksandar Stanisavljevic-Sandi iz Stare Pazove ponudio mi je da preko njega udjem u mlm semu firme Emgoldex, rekao mi je da je u pitanje ulaganje u zlato i uclanjenje drugih ljudi da isto ulazu u zlato i od svakog clana ja imam zaradu. Ako budem zeleo da odustanem, rekao mi je da mogu da podignem svojih 150 eura koje sam uplatio, novac sam njemu dao i on je rekao da ce to uplatiti. Kada je navodno uplatio dobio sam svoju online kancelariju na sajtu i video sebe u tabeli sa ostalim ljudima, tu sam imao zadatak da nadjem jos dvoje ljudi koji ce da se uclane preko mene. Posto nisam mogao da nadjem ni jednu osobu koju bi uclanio rekao sam da zelim da izadjem iz seme i da podignem svoj novac i odmah nakon toga sam banovan sa sajta i svoj novac nikad nisam dobio. Nakon toga mi je Aleksandar Stanisavljevic-Sandi hakovao google adsense nalog preko kojeg sam zaradjivao od google reklama i pokusao da preusmeri moju zaradu na sebe, na srecu uspeo sam da vratim hakovan nalog. Sandi je prvo negirao da je hteo da me prevari a posle mi je priznao da me je prevario jer mu je otac bolestan pa je bio ocajan i trebalo mu je novca, molio me da mu oprostim i da nastavimo da se druzimo, nakon toga sam prekinuo sve kontakte sa njim.

0201
0201
oktobar 22, 2018 01:50

Koliko samo ovde ima negativne energije. Mnogi nisu naucili da dok govore o drugima, govore o sebi. Bila to osoba ili kompanija, apsolutno je nebitno. Samo sam svratio da vidim kome je to dosadno pa ima vremena da kucka ovakve blogove. Pozz

Antiprevarant
Antiprevarant
oktobar 22, 2018 07:49

nije to negativna energija lionesovcu vec cista istina,to sto tebe boli to je vec druga stvar.A te fraze dok govore o drugima govore o sebi idi pa nabi u dupe onome kome te tako ucio.

Cinjenica je da vama MLM sektasima bolje tamo ulazi nego u glavu zar ne?

Zoran Đokić
Zoran Đokić
maj 8, 2019 13:00

Loš imidž MLM-a u Srbiji je posledica toga da je narod toliko izvaran da više ni u šta ne veruje. Drugi razlog je uobičajena osobina velike većine ljudi (ne samo u Srbiji) da budu gramzivi, lenji, da hoće nešto a da ne daju ništa i da su spremni da prevare druge ljude zarad sopstvene koristi. I takvi se najčešće uključuju u MLM poslove, jer im se tu predstavi da ništa ne moraju da rade, a oni baš to žele da čuju.

MLM može biti dobar posao ako se odabere dobra kompanija sa dobrim proizvodima i kompanija koja traži kvalitetne ljude u svakom pogledu, a takvih ima. Malobrojne su, ali ih ima.

Kao i u svakom drugom poslu, mora da se ulaže. Kao ni u jednom drugom poslu mora mnogo da se uči. I da bi se uspelo, mora mnogo i dugo da se radi. Isto kao i u svakom drugom poslu, s tim što je u MLM-u konačan finansijski rezultat mnogostruko veći nego u bilo kom drugom poslu. I vreme za koje se može doći do uspeha je kraće od onog koje je potrebno provesti radeći za penziju. Opet zavisi od osobe do osobe: nekima treba više, nekima manje vremena, ali i tačno je da mnogi neće nikad iz mnogo razloga.

Jedini uslov da se uspe u MLM-u (kao i bilo kom drugom poslu) je da se radi pošteno, vredno, da se niko ne obmanjuje i ne vara, te da se sopstveni obraz ne dovodi u pitanje. Pošto je takvih ljudi malo, malo je i uspešnih u ovoj branši. Ako se poslovna struktura gradi na zdravim temeljima i pošteno, velike su šanse da će narasti, opstati i dugo donositi ljudima onoliko koliko su doprineli u celom projektu. U pravom MLM-u je svako plaćen tačno prema zasluzi. U protivnom MLM nije dobar, pa tražite drugi, bolji.

Zoran Đokić
Zoran Đokić
Odgovor za  AntiMLMSrbija
maj 8, 2019 20:06

Zapažam da je vaše mišljenje uglavnom bazirano na AmWay-u. Mogu se složiti sa vama da kod te kompanije mnogo toga ne valja. Takođe se slažem sa vama i kad pominjete i ove druge kompanije, i u ovoj temi i na celom blogu. Jedino se ne slažem sa generalizovanjem i mišljenjem da su sve MLM kompanije iste. Jer nisu.

Ipak vas podržavam da pišete o prevarama koje se dešavaju, bez obzira da li su u pitanju MLM kompanije ili nešto što se samo predstavlja kao MLM, a zapravo je prevara. Prevaranti su neki ljudi, bili oni u MLM-u ili ne.

Lenjost i nerad su preduslovi neuspeha u bilo kom drugom poslu. Zašto bi ovde bilo drugačije. Ne shvatam pominjanje Gebelsa, ali to je možda vaš stil: uvrediti sagovornika sa čijim se mišljenjem ne slažete.

Mene su tekstovi poput vaših zaintrigirali da istražim i saznam i drugo mišljenje. Da proverim šta je zapravo u pitanju kod ove teme. Istina je negde na sredini.

Naziv ovog bloga i vaš naziv sve govori, tako da nema potrebe da dužimo. Možemo se složiti da se ipak generalno ne slažemo.

Srdačan pozdrav od poštenog MLM preduzetnika.

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 10, 2019 07:57

Ima i dalje ljudi koji su zaista neverovatni kao ovaj Zoran Djokic.Dodje ,izlupeta gluposti i pokusava da bude kulturan i da daje svoja misljenja a nema pojma ocigledno ni o cemu.Zorane ,kako si se uopste usudio da kazes da se u MLM biznisu mora najvise uciti?Sta se uci?Kako da se varaju ljudi?Kako da se ubedi covek da to sto ti prodajes je najbolja prilika na svetu ,samo sad i nikad vise i da ce sigurno biti bogat ako radi bas kako mu se kaze?Jel to to ucenje?

Samo to sto je napisano govori o tebi.A sta govori?Pa da nisi jnikada nista ucio sto treba da se uci.Da li moze jedan MLM da se ikada uporedi sa vremenom koje se mora potrositi da bi postao uspesan doktor medicine ili matematicar,ili fizicar ili IT admin,programer,advokat i da ne nabrajam sve ovde?NE MOZE ni u ludilu.I istina nije negde u sredini nego je istina da MLM nije biznis kako je AntiMLM lepo objasnio vec nesto sto budi najgore porive u coveku,a to su pohlepa,nemanje osecaja ni za sta drugo sem svog materijalnog uspeha.Ljudi koji se bave MLM om prodaju uvek ,svadbe,rodjendani,slave,sahrane.Uvek nekog vuku za rukav i ubedjuju da je to sto on radi super.Stalno potencirate lenjost i nerad.Svi ljudi koji rade neki drugi posao su lenji i nesposobni a oni koji nisu uspeli u MLM u su isto to,lenji i nesposobni,a sve statistike pokazuju da manje od 1% ljudi koji se bave MLM om zaradi nesto.Klasicnim biznisom se zaradjuje 100%.Tj,dobijes platu.Ko smatra i zeli da ne radi za platu uvek moze da postane privatnik.Kako se ljudi vise informisu vise shvataju da ti nesto smrdi i sve je manje onih koji ce ulaziti u takve firme,ovde u ovoj nasoj nesrecnoj zemlji je stanje takvo,nemastina ,jad i beda pa se mnogo ljudi navuce a to rade upravo takvi ljudi kao ti koji “mnogo uce”.

Nasmeja me covece sa tolikikm “ucenjem”

Zoran Đokić
Zoran Đokić
Odgovor za  Antiprevarant
maj 14, 2019 19:49

Hvala na komplimentu da sam neverovatan. U nastavku su samo vaše pretpostavke o meni, jer ništa o meni ne znate. Sve u životu što sam radio sam prvo morao da naučim. Tako sam i MLM učio više od sedam godina uz “redovan” posao.

Nikad u životu nisam nikoga prevario, niti sam ikoga u nešto ubeđivao, vukao za rukav ili radio bilo šta ružno od toga što vi navodite. To što vi pišete je ono što VI mislite da je MLM, jer vam je verovatno neko to tako predstavio. Ne kažem da toga nema – naprotiv, ima mnogo ljudi koji rade tako. Ali nisu svi takvi. Je li vas neko prevario pa ste tako ogorčeni? Ako jeste, onda vas razumem. Ja tako ne radim, iako su pokušavali i tome da me “nauče”. Eto, ja nisam takav da ću da učim te sve ružne stvari koje ste vi naveli. Hvala mojim roditeljima što su od mene napravili pravog čoveka koga čak ni MLM prevaranti ne mogu da iskvare. Tako da ja radim MLM pošteno, koliko god vi ne verovali da je to moguće.

Nigde nisam pravio poređenje onoga što se uči za ovaj posao i učenja za klasične poslove, pa vas molim da ne navodite nešto čega nema u mom tekstu.

Za potrebe mog MLM posla sam učio (nešto naučio, a nešto još učim): ekonomiju, finansije, psihologiju i pedagogiju, etiku, marketing, IT, strane jezike, pravo, medicinu (segment zdravlja), matematiku, hemiju, fiziku, uz ogromnu količinu opšteg obrazovanja i kulture. Na kom fakultetu se uče svi ti predmeti i da se kasnije dobije diploma? Ni na jednom.

Cilj svog tog učenja kome se vi podsmevate je da se postane bolji čovek. Ne bolji od drugih već bolji od sebe nekad. Danas bolji nego juče, sutra bolji nego danas.

To možete da vidite iz mojih tekstova. Nikoga ne vređam. Nikome ne zameram na njegovom mišljenju. Naprotiv, podržavam mnoge navode onih koji ne misle kao ja, jer su ti navodi njihova iskustva u koja uopšte ne sumnjam. Bio sam svedok mnogih ružnih situacija, ali sam ja izabrao da radim na drugi način. I uspevam. Moj način je da pomognem drugima u okviru svojih sposobnosti i mogućnosti. Nagrada za to je mnogo veća od bilo kojih para. Možda je to taj detalj u kom se ja razlikujem od drugih. I nisam ja jedini.

Hvala vam na komentaru, jer je za mene i to škola.

Zoran Đokić
Zoran Đokić
Odgovor za  AntiMLMSrbija
maj 15, 2019 20:14

Pošteni MLM je onaj koji provizije isplaćuje od prihoda nastalog od legalnog prometa robe ili usluga, a ne od članarine i sličnih davanja. To je u mnogim državama već neko pametniji od mene definisao.

Ne radim ni za jednu kompaniju, niti promovišem kompaniju. Ja hvalim (promovišem) proizvode koje koristim, zato što sam njima zadovoljen. Da ponovim: ne hvalim ih zato što me neko plaća za to, već zato što sam njima zadovoljan. Mislim da to praktično svako u svom životu radi.

Ovde nije mesto za to, kao ni na svadbama, rođendanima, slavama i drugim mestima na kojima MLM-aši smaraju i ubeđuju svoje rođake, prijatelje i poznanike. Bar ja to tako ne radim. A kamoli da u nešto ubeđujem nepoznate, a vi ste meni nepoznata osoba. Čak vam ni ime ne znam.

Srdačan pozdrav i hvala za dosadašnju konverzaciju.

Daisy
Daisy
Odgovor za  Zoran Đokić
maj 17, 2019 15:36

Zorane,

Za oblasti koje ste naveli da ste naučili i još učite – ekonomija, finansije, IT, strani jezici, medicina, fizika, itd. postoji posebni fakulteti na kojim se nakon položenih ispita i diplomskog rada dobija diploma i stručno zvanje za datu oblast. Sa druge strane, ne postoji nijedan fakultet na kome se dobija diploma iz MLMa, i to da dobrim razlogom. Ne zato što se još uvek nisu našli dovoljno pametni ljudi da osmisle plan i program za tu ”nauku”, niti zato što je dijapazon znanja potrebnih za taj biznis toliko obiman da se niko nije usudio da se prihvati tog posla, nego zato što je MLM u najboljem slučaju najobičnije preprodavanje robe, a za to zaista ne treba nikakva diploma, a u većini slučajeva ni neko naročito znanje.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Daisy
maj 17, 2019 16:43

molim te Daisy,

pa to je cela nauka.Nije to bas preprodavanje robe to je naucno,psiholosko,socijalno prodavanje na jedan visoko tehnicki i tehnoloski nacin.

To se ne uci na ovim bednim obicnim fakultetima 🙂

Samo uz genijalne motivacione govornike,life kouce i finansijske eksperte koji su istovremeno i matematicki gurui kao i astronomski umetnici…..

čegrtuša
čegrtuša
Odgovor za  Daisy
maj 31, 2019 17:53

Ako nema robe, onda je najobičnije šibicarenje. Samo nešto drugačije upakovano. Kakva znanja, kakvi bakrači. I još se drznu da se porede sa obrazovanim ljudima.

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 15, 2019 00:43

ajmo redom,izgovorio si da se u MLM u mora najvise uciti,zar ne?A ja sam samo reagovao na tu izgovorenu opet kazem glupost jer to mogu reci ljudi kojima je ucenje u principu strano pa kad nesto malo nauce oni misle da su pokupili svu mudrost na ovome svetu.Dakle da podvucemo tu crtu odmah ,vi u MLM u ucite DALEKO MANJE nego sto se uci u tim profesijama koje sam vec naveo kao primer da ne nabrajam jos.MLM biznis je veoma jednostavna stvar ako se to uopste moze nazvati biznisom.Dakle ,ono sto ja znam o Vama je cinjenica da ste izrekli glupost i cijnenica da se bavite jednim poslom koji je hteli vi ili ne jedno veliko zlo u ovom svetu.Tako da vidite da vec znam dosta toga o vama.Medjutim VI ne znate nista o meni.Da se uklapate u veliku vecinu MLM zagovornika je upravo izreka da sam se najverovatnije ja opekao na MLM biznisu pa sam sada “ogorcen”.Eto jos jedne glupe pretpostavke,niste prvi koji ste to izgovorili zato sto ljudi koji se bave MLM om rade te stvari redovno>ko god prica nesto protiv MLM a je 100% covek koji je radio,opekao se pa sada bava drvlje i kamenje na to.To je klasican pokusaj da se ona druga strana podceni a sebi da se da opravdanje za lose stvari koje radite.Eto jos mozete mnogo nauciti ovde samo recite koja vas tenma i nauka interesuje?

Sto se tice svog tog ucenja koje vi sprovodite opet glupost.Kako?Lepo.Vise cenim coveka koji je strucan u jednom poslu nego koji povrsno zna mnogo stvari.Vi ste samo dotakli neke stvari u svim tim naukama koje ste izgovorili.Dakle ,da ste bili zaista uspesni u BILO KOJOJ od tih nauka NIKADA se ne bi bavili MLM om vec bi radili u toj struci.I tacno je da se sve te diplome ne mogu dobiti ni na jednom fakultetu,da mogu taj fakultet bi se zvao fakultet sarlatanstva.Ono sto vi ucite u MLM u je sledece:

Ucite o proizvodima koje prodajete,ako je to magla kao Lioness ili SC net ili One coin tada se uci malo jednostavne matematike,ako su to kreme i slicne stvari ,ucite kakom te kreme deluju na kozu ,ako su to suplementi vitamina i slicnih stvari ucite malo o medicini i kako da lepo obradite neukog coveka kako ce mu ti vasi proizvodi pomoci da izleci sve bolesti i da nikada nece umreti.

Ofucana i otrcana fraza vas MLM asa je kako vi svakog dana nesto ucite i tako postajete strucniji i bolji ljudi.Ajmo sad realno – koliko mozga treba jedan covek da ima pa da to zakljuci?KOliko?Vrlo malo.To su opste poznate stvari.Svako normalan uci svaki dan i usavrsava se u sferama koji su njego posao ili njegov hobi,kao i na duhovnom planu ako zeli.

Sto se tice psihologije i tehnike prodaje,da i tu se nesto uci.Uci se kako da se najbolje ubedi covek da kupi proizvode ili pocne da radi u vasoj firmi.Lepo kaze tehnika prodaje da bi covek nesto kupio treba da mu stvorite osecaj da mu bas to treba.Svo to ucenje koje pominjete opet kazem i to odgovorno tvrdim nije ni za nokat ozbiljnom ucenju koje sprovode vrhunski naucnici,doktori,inzenjeri,tehnolozi i da ih sada sve ne nabrajam jer cu sigurno nekog izostaviti.Vec mnogo puta pricano da je MLM jedan losa tehnika prodaje koja budi najgore u coveku jer se u najvecem stepenu zasniva na pohlepi.Ljudi se toliko obrade i ispere im se mozak da postanu kao zombiji.Ne vide i ne cuju nista sem ehoa u njihovoj svesti koji im govori kako ce postati bogati.Sto se tice postenja upiotajte se da li ste ikada ,samo jednom nekome rekli da taj posao nije za njega?Ja to jos nisam cuo da je ijedan zagovornik MLM a ikada ucinio,jer to se kosi sa direktnom filozofijom MLM a.Ako vi jeste ,onda ste jedan u nekoliko miliona ljudi koji se bavi MLM om.Dakle MLM prodaje sumnjive i precenjene prozivode,obecava nerealne zarade,dovodi ljude u zabludu,pravi namerno komplikovane sisteme nagradjivanja da bi se ljudi sto vise zbunili,postupaju po principu sekta,pritiskaju ljude do te mere da im traze da uzimaju kredite da bi usli u “biznis”.Vidite kako je sve to do detalja znam.A kako?Lepo,proucio sam ga do najsitnijih detalja,ne zato sto sam ja ucestvovao u MLM u vec zato sto sam igrom sudbine bio primoran da vadim neke bliske ljude iz ralja zvanih MLM.Da bi se neprijatelj pobedio prvo ga morate dobro prouciti.

Ako vi zaista zelite nesto da radite i da ucite,predlazem da upistete neku skolu,kurs ili fakultet a ne da se bavite lopovskim poslom.Nazalost je tako,ljude koji se bave MLM om nikako ne mogu ceniti ni postovati.

Kao sto sam rekao niko uspesan u svojoj profesiji se nikada nece baviti tim poslom.Okrenite se oko sebe.Pogledajte ljude koji to rade.To su uglavnom sve nesrecenici koji se nikada nigde nisu ostvarili,ljudi sa malo ili nimalo obrazovanja.I tim treba da se hvalite?

Mene licno bi bilo sramota.

Razmislite malo o ovome sto sam rekao.Sto se tice vaseg uspeha u MLM u mozda ga vi posteno radite ali takvim pristuopm se ne prave karijere u MLM u,moze se zaraditi samo neka crkavica.Ovaj nazovi biznis gde se moze “uspeti’ je samo za beskrupulozne ljude isto kao i politika.

Mislte malo o tome

Zoran Đokić
Zoran Đokić
Odgovor za  Antiprevarant
maj 15, 2019 20:00

Hvala na informacijama i hvala za savet.

Možemo se složiti da se ne slažemo, a uz to vi smatrate da je vaše mišljenje jedino merodavno. Tako da je bilo kakvo moje dalje pisanje unapred osuđeno na nerazumevanje, pogrešno tumačenje, izvrtanje mojih reči, omalovažavanje mene i svih koji ne misle kao vi, a uz to i vređanje. Ja sam verovatno za vas niža vrsta živih bića i kad biste mogli, vi biste to po kratkom postupku rešili. Sreća moja što nije tako.

Srdačan pozdrav i uživajte u svom mišljenju.

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 16, 2019 00:01

mislim da se upravo radi o pomesanim loncicima.Vi ste ti koji ste dosli ovde da iskazete svoje misljenje i ja sam eksplicitno naznacio gde su izrecene gluposti.

1. da se u vasoj MLM bransi najvise uci

2. da sam ogorcen zbog neuspeha u MLM u

da li sam nesto pogresno procitao ili su ovo vase reci?

I ja ne izvrcem nicije reci vec ako nesto komentarisemo i ako diskutujemo o necemu ajmo cinjenicama.

Ako niste znali uvreda nije samo kada vas neko opsuje i kaze ruzne reci.

Kao recimo nisi ti glup ti si samo manje inteligentan.Takodje insinuacije ljudi koji rade ovaj posao su uvek iste,propao si u MLM u hahaha.

Vidite to ne govori o meni,govori iskljucivo o vama.

Zatim sledeca bezobrastina sa vase strane a zelite da budete kulturni?Pa niste kulturni samo se takvim predstavljate i tesite.Ja bar lepo otvoreno bez dlake na jeziku kazem sta mislim o nekom coveku.Da se vratim na vasu bezobrastinu a to je pretpostavka da bih ja to resio po kratkom postupku.Dakle te misli gajite vi a ne ja.Vidite kako ce svaka vasa nepromisljena rec da vam se obije o glavu.Ovde nemate posla sa neukim ljudima i adolescentima da mozete da prosipate vase bisere mudrosti koje ste naucili negde na nekom predavanju motivacionih umetnika.

Sledeca g;lupost

” Ne radim ni za jednu kompaniju, niti promovišem kompaniju. Ja hvalim (promovišem) proizvode koje koristim, zato što sam njima zadovoljen. Da ponovim: ne hvalim ih zato što me neko plaća za to, već zato što sam njima zadovoljan. Mislim da to praktično svako u svom životu radi.”

Iz ovog komentara mogu zakljuciti da vi uopste ne radite u MLM u.Dakle ne zaradjujete?Samo hvalite proizvode.

Jeste i ja hvalim svog majstora za auto ali mu ne trazim procenat od zarade kada ga preporucim nekom drugom.

I sada vas je MLM u stvari samo hobi a ovamo ste izjavili da ucite kao nenormalni u MLM u?

Hocete reci da i sada izvrcem reci?

To su VASE reci,

Iz svega ovoga mogu zakljuciti da ste dosli ovde da dajete misljenje o necemu o cemu ili nemate pojma ili jako malo znate.Da to sto kazete je najvise kontradiktorno prema sebi samom.

Ne mora da vam bude bitno moje misljenje ali ako imate malo mozga ja bih se zamislio bar malo

Naravno da ljudi kkji nemaju argumente uvek pobegnu.

Nastavite sa ucenjem,vidim da ste to lose radili do sada

Prijatno

Zoran Đokić
Zoran Đokić
maj 16, 2019 09:46

Konačna poruka za oba “anti” učesnika: Imam utisak da na svaki moj komentar odgovara mašina koja ima zadatih desetak rečenica koje kombinuje i prevrće u svakom postu. U suprotnom biste primetili da se sa vama slažem u mnoštvu vaših iskaza i u ovoj i nekim drugim temama koje sam pročitao. Ali ne. Vama je bitno to što sam ja rekao da se bavim MLM-om i to je dovoljno za osipanje paljbe.

Citiram gospodina antiprevaranta: “ljude koji se bave MLM om nikako ne mogu ceniti ni postovati.”

Kako onda nastaviti bilo kakvu dalju diskusiju. Zato završavam. Ne zato što nemam agrumenata, već zato što nemam sagovornika koji me poštuje bar koliko ja njega. Pozdrav obojici.

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 16, 2019 10:18

izgleda da moji pokusaji da ukljucite mozak nisu urodili plodom.Ako mozete da napravite masinu koja ce odgovarati na ovaj nacin za svaki komentar bili bi fenomenalno uspeni i inventivni.Imate li takvu masinu?

Ja sam dao tumacenje i odrednice svega sto ste izgovorili kao i objasnjenje zasto ja “nikako ne mogu ceniti ni postovati coveka koji se bavi MLM om”

A sta sve vi dali?Par uobicajenih opaski ,uglavnom nedovoljno promisljenih i onda sada “ovo je moj poslednji post”

Zasto ulazite u nesto uopste pa posle bezite?Sto se tice argumenata ako ste citali i nase ptrethodne postove ima ih koliko zelite.

Na kraju krajeva zasto ne smete da kazete kojim se MLM om bavite?

Ipak se stidite zar ne?

Zoran Đokić
Zoran Đokić
Odgovor za  Antiprevarant
maj 17, 2019 20:11

Moj mozak je konstantno uključen što me je i dovelo do konstatacije da je bilo kakva dalja rasprava sa vama bespredmetna.

Neko ko se ne predstavlja pravim imenom kaže nekome ko je ovde sa pravim imenom da se nečega stidi. Čudno, jel’ da.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Zoran Đokić
maj 17, 2019 22:56

ne,uopste nije cudno.Neko promovise svoj biznis pa ima javni profil na fb itd a neko se bori protiv zla anonimno jer bi sigurno kako ono vi rekoste mnogi od vas MLM asa gledali da to bude “po kratkom postupku”.

Nego kako to da i vi koji se toliko razlikujete od MLM nepostenog sveta imate apsolutno iste insinuacije i recnik?Kako?

Kako to da isto pokusavate da recimo meni nabacite da sam ogorcen sto nisam uspeo u MLM bransi i pozivate se na to sto smo anonimni?Kako?

Kako to vredjate da smo masina koja samo vrti iste recenice u krug kada je to apslotno karakteristika MLM posla.Imate ista pitanja,iste zakljucke i iste odgovore na pitanja.Cak vas i pozdrave uce kako treba da izgovorite kao npr “svako dobro”. To deluje onako kulturno,obrazovno i dobronamerno.

Kako to da takav covek kao vi koji ne zeli da vredja sagpovornike svaki put je vredjao?Kako to covek sa argumentima bezi od rasprave?

Izvolite vase argumente na cistac a ja cu moje pa da vidimo ko je u pravu?

Ljudi koji citaju ovo to vrlo dobro znaju a ja zbog njih i pisem ovo.Vi MLM lopovi ste meni velika inspiracija moram reci.Toliko lazi,iskompleksiranosti,prevare,nesvesti o realnom stanju stvari ne postoji ni u jednoj sferi ljudskog angazovanja.A kada ostanete bez ijednog argumenta posto ga i nemate ,tada skrecete temu na anonimnost,na sigurno propalog bivseg usesnika MLM a,na zavist i lenjost onoga koji nece da uci prema vama koji ste otkrili sveti gral

Lepo je Daisy rekla ” nego zato što je MLM u najboljem slučaju najobičnije preprodavanje robe, a za to zaista ne treba nikakva diploma, a u većini slučajeva ni neko naročito znanje.”

Eto to ste vi.Najobicniji prodavci ili preprodavci robe i magle i za to niti treba neka posebna inteligencija niti treba posebno strucnost,znanje i obrazovanje.Tim glupostima sto ucite kod vasih mentora samo pokazujete svu nemoc vaseg mozga i tesite se da vi nesto ucite ,lazete i obmanjujete ne samo druge vec i sebe.

Nijedan odgovor nisam dobio od vas,nijedan zakljucak niti pametnu recenicu.Cime zelite da predstavite svoju profesiju?

Ja sam posten jer posteno radim neposten posao?To vam je krilatica?

Hajde sta je sledece sta cete reci?

Sledeca uvreda molim onako kulturno kako samo vi to umete…

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 16, 2019 10:19

i jos jedna stvar,zar ne vidite da ste svakim postom vredjali?

Da li vam je i to jasno?Ali pokusavate da ostanete onako kulturni…..kao….

Daisy
Daisy
maj 19, 2019 18:11

Zorane,

Za koju tačno od 27 bolesti/tegoba koje navodno vas MLM proizvod leči i ublažava vi lično preporučujete taj čarobni napitak? Koje je to polje vaše medicinske ekspertize koju ste usput savladali pored IT, finansija i stranih jezika? Da li je to zaštita genetskog koda? Autoimune bolesti? PMS tegobe?

Daisy
Daisy
Odgovor za  Daisy
maj 19, 2019 18:26

I da li je bivsi bosanski sportista i dalje promoter vaseg MLM proizvoda? Mislim da je spisak MLM kompanija koje je doticni promovisao skoro isto dugacak kao i spisak bolesti koje vas preporuceni napitak leci.

J.j.j.
J.j.j.
maj 19, 2019 20:04

Zorane poklopi ih ti kulturno. Ja tako nisam umio. Ja sam pokusavao argumentima konkretno u mom mlm-u ali oni su toliko zadrti da nista ne pomaze. Vade se kao da se nisu bavili mlm-om a jesu sigurno. Neko ih ojadio od ovih prevaranata kojih ima u svim bransama naravno. Varaju politicari, bankari Dafina i Jezda, maltene svi. Dobro politicari su bez izuzetka al nema veze. Al najveci prevaranti su ovi anti. Jel znas ti Zorane da su oni u prepisci sa mnom stigli cak do droga supermena mafije i bog zna cega jos. Bilo je tu svega sem argumenata. Najvise gluposti i nebuloza. Nijhovi prevareni mozgovi ne mogu da shvate da je pravi mlm jedan odlican biznis htjeli oni to da priznaju ili ne. To je jednostavno tako. A kad im kazes da radis posteno onda po njihovoj teoriji znaci da zaradjujes malo i onda ce pokusati da te omalovaze jer su oni toboz milioneri al ipak traze donaciju preko sajta za prevod neke knjige. Donaciju u vidu sice. Neki odnjih,jer ihne rezlikujem, rece da cijeni vise necije temeljno znanje iz jedne oblasti nego tvoje povrsno iz vise oblasti. Pa moj pokojni nepismeni komsija je znao napamet narodne pjesme vise ciklusa ako ne i sve i kad smo mali bili on nas ih je ucio. A bio je nepismen. Znao je da se potpise i to je sve. I sad ja trebam da cijenim njegovo temeljno znanje iz jedne oblasti vise nego tvoje kako rekose anti povrsno iz vise oblasti. Pa to mogu samo ova 2 mozga anonimna.

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 20, 2019 01:09

kojim argumentima si ti lopove pokusao da poklopis nekog?Poklopljen si uvek i svuda to sto si ti operisan od mozga i ne vidis nista sem dupeta gazde Huberta to je tvoja nesreca al ne uvlaci druge u nesrecu imbecilu

J.j.j.
J.j.j.
Odgovor za  Antiprevarant
maj 20, 2019 12:18

Dobro rece Zoran. Previse ste ograniceni da bilo sta ukapirate. Sjebo vas je cojek kulturno i svaka mu cast. I ja sam al nisam kulturno. Nazalost. Pozdrav Zoranu najvecem gospodinu na ovom sajtu.

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 20, 2019 15:31

od pocetka slavis pobedu sta god da kazes ti ili bilo ko ko zastupa piramidalne prevare.Nazalost tebi covek ne moze dokazati ni da sunce izlazi na istoku.A najbolje bi bilo da pogledas u svoj dzep pa da izbrojis sicu koju mozda dobijes od varanja naroda.Cak ni kao lopov i prevarant nisi uspesan.Dakle skroz si irelevantan ovde kao i u bilo kojoj sferi zivota.Verovatno te komplekse da nemas kome sta da kazes i dokazes sada lecis ovde.

Mogu ti dati jednu adresu institucije ovde u Beogradu,zove se Laza Lazarevic.Pravo mesto za tebe.

J.j.j.
J.j.j.
maj 20, 2019 17:49

Posto vidim da znas adresu predpostavljam da si redovan pacijent tamo. Ako nisi trebao bi biti. I nemoj da pjenis ti i tvoj pajtos. Cudi me da niste banovali Zorana. Obicno kad vas neko spusti vi ga banujete. Sjecate li se kad ste mene banovali pa kao satro to je zbog ponavljanja postova ili tako nesto.

Uzivajte u vlastitoj gluposti. A ja cu u Zokijevom spustanju vas bez mozga.

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
Odgovor za  J.j.j.
maj 21, 2019 07:36

Koga ste uspeli bre da operete i spustite vi iz mlm-a ? Kakav trio : Zoooki,J.j.j i Papak fali samo onaj iz Flp-a menadzer Milan i ceo cirkus istrošenih i neostvarenih ljudi na okupu 🙂 . Dok ste se vi trudili da nas ubedite da je sve legitimno i legalno mi smo samo nastavili da pišemo o vašim mahinacijama i naravno uspeli smo da vam skratimo broj žrtava. Inače nije me bilo neko vreme ali sad sam opet tu 😉 . Kad J.j.j napiše post meni odma prođe kroz glavu ona pesma : Umoran od noći slomljen od života,na mome odelu tragovi od kiše 🙂 i tačno vidim čoveka kome je sve oko njega sivo osim njegove sekte u koju slepo veruje a i to odelo je neko iz 1986-te 😉

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 20, 2019 23:17

ja sam samo hteo da ti ucinim uslugu i dam ti sansu da se izlecis.Nego ne rece nam koliko mesecno zaradis od lopovluka u Lionessu?

Hajde cinjenice na cistac pa da te vodimo u Lazu

J.j.j.
J.j.j.
maj 21, 2019 09:02

Tvoj malecki plitki mozak i dalje misli da je mjerilo dali je nesto prevara ili ne to koliko ko zaradjuje u tom poslu. Dali je jrdan od vas antija i ovaj ljakse prevaranti zato sto ne zaradjujete nista od ovog sajta a drugi anti nije prevarant zato sto mozda dobije neku donaciju? U mom mlm-u ljudi zaradjuju od 0 pa do mnogo mnogo para. Onoliko koliko ti nisi vidio u zivotu. Kako sad izmjeriti prevaru? Vasi mali mozgovi ce reci za veliku zaradu da je velika prevara a malu ce da podcjenjuju. Dok ja recimo tvoju i ljaksetovu nulu cijenim bas kao i onu donaciju od koje zivi anti drugi. U sustini vi ste jedna malecka piramida u kojoj vas dvoje sa dna pomazete antiju na vrhu da dobije donaciju samo sto drugi anti vama ne daje ni za burek. A u stvari mozda i nema da da jermozda donacije i nema jer nema budala da za vas daju donacije. Ili ima? U Lazi mozda posto znas adresu a ne lijecis se pa mozda ides po donacije.

A sad za ljakseta. Imam jedno odijelo. Nije bas iz 86′ al mu ima dosta. Od zenidbe. I trajace do sahrane jer ga nikad ne nosim. Nije moj stil. I ne moras da nagadjas i lupas nista o meni. Pitaj i ja ti kazem. Nista mi u zivotu nije sivo za razliku od vas koji samo sivo i vidite. E ovo si u pravu da dok se mi trudimo da vas ubijedimo da je mlm legalan vi ste nastavili da mlatite praznu slamu i ponavljate iste gluposti bez argumentacije. Na vas ne uticu cinjenice. Mora da je anti rekao opletite po njima nema veze sto govore istinu vazno je da dobijemo donaciju pa ce biti i za vas dvoje po burek a za vise donacija i jogurt.

I jos nesto. Da se ogradim. Naravno da ne mislim da je svaki mlm legalan i dobar. To je kao i svaki posao. Pa imate i dobrog i loseg doktora po cak i doktora prevaranta pa nadriljekara i svi imaju svoje pacijente. Naravno neki ce u zatvor jednog dana. Neki nece. Ja samvam detaljno objasnio moj mlm a i vrijeme je pokazalo svoje. I dalje pokazuje. Sat kuca i dalje.

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
Odgovor za  J.j.j.
maj 21, 2019 13:24

Hhahha dao si mi nadimak nema šta 🙂 ja nisam ljakse niti seljak moj pseudonim je Djeksi 🙂 Znaš gde se vidi plod našeg rada – u ovoj tvojoj rečenici gde kažeš da mi pričamo iste gluposti bez argumentacije. U prevodu mi uvek objašnjavamo istu materiju na isti način što znači da ne menjamo kurs priče niti išta uvijamo u celofan a vi upravo to radite !!! Rastavio sam te J.j.j na činioce a ti se moja muko još sabiraš ;). I što se nas protivnika vaših podlih prevara tiče,ne smetate vi nama na blogu – pa nama prosto drago da se sami izlećete svojim jadima i glupostima. A onda to običan narod čitaa 🙂

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Djeksi(mlm_lopovi)
maj 21, 2019 23:19

tako je Djeksi,sto vise pricaju sami sebe pokopavaju.Davno sam dao savet MLM lopovima da ako hoce zaista nesto da ucare da cute i da rade u tisini bez velike pompe.Ako izadju na videlo ljudi ce ih pokopati kao sto smo mi ovde uradili sa njima.Ali uvek ima glupana kao ovaj jjj koji nista ne kapira.Ne kapira jadnicak da je sam sebi najveca antireklama.Ali neka samo napred jjj gde ti je onaj lopov tvoj prijatelj?

Antiprevarant
Antiprevarant
maj 21, 2019 09:38

ne lupetaj vise,znas i ja znam ljude koji zaradjuju milijarde,evo Bil Gejts na primer,Zukerman,razni seici i kakve to veze ima sa mnom?Tako i ti lupetas da znas ljude koji u MLM u zaradjuju mnogo,vec otrcana fraza.Jave se ovde zatucani glupani koje su prevaranti uvukli u pricu mahnuli im malo parama isperd ociju ko magarcu kad mahnes sargarepom i oni se primili.Nikad para nisu videli od toga ali oni “ZNAJU” ljude koji zaradjuju.Moram ti reci magarcino da svi ovde koji su pisali za MLM ove su oni koji leba nemaju da jedu kao i ti.Jeste mi svi ovde zaradjujemo 0 od Lionessa.Sacuvaj boze da zaradjujem nestro od te lopovske bande,to znaci da bih trebao da kradem i varam od ljudi koje poznajem kao ti sto radis.Ali samo da znas da klasicni biznis zaradjuje mnogo vise od MLM a.medjutim magarcu kao sto si ti se ne moze nista dokazati,za tebe je samo motka pa u tor da pases travu

Lazar
maj 21, 2019 11:40

Retko kada ostavljam komentare, ali redovno čitam. Samo napred momci, iskorenite ovu MLM bagru.

Sondi
Sondi
oktobar 11, 2019 15:28

Proverio sam i saznao.

Autor ovoga bloga AntiMLMSrbija uništio je tri firme u kojima je radio jer je proneverio odnosno pokrao iz njih ogroman novac.

Zato misli da su svi prevaranti kao i on.

Nemogu verovati da ovakav prevarant, može ovako nešto napisati za druge firme koje pošteno rade, i nemogu verovati da je još na slobodi.

Zavidan je ovim firmama koje pošteno rade, jer se u njih nemože zaposliti, da i njih pokrade i uništi.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Sondi
oktobar 11, 2019 18:21

proverio sam i saznao da je neverovatno da jedan magarac zna da pise.Ali eto svasta se nauci u zivotu

Amazonka
septembar 29, 2021 18:07

Bravo za tekst. Konačno sve lepo obrazloženo i potkrepljeno činjenicama. MLM šizovreničari koji su se uvukli u to će braniti svoja uverenja do iznemoglosti…

66
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x