Da li je Calivita International prevara ?
Da li je Calivita International prevara ?

Da li je Calivita International prevara ?

Tekst koji sam odradio dosta ranije ali se zagubio u opštem metežu oko Onecoin-a i SCnet-a. Ostavljam čitaocima da sami daju odgovor na dato pitanje. Pa da krenemo.

Počinjemo prvo linkom na sajt http://www.cbc.ca/news2/interactives/offshore-profiles/ gde je CBC mreža predstavila istraživanje 10 državljana Kanade koji poseduju firme po poreskim rajevima, nakon što su u javnost dospeli podaci o poreskim rajevima (dešavanja pre čuvenih Panamskih Papira) o 500 osoba poreklom iz Kanade. Ovih 10 je odabrano zbog svoje zanimljive prošlosti. Među njima je sam osnivač Calivite Gerry Hargitai.

View post on imgur.com

Kao mesto prebivališta spominju se adrese u okolini Vankuvera, Budimpešte, SAD-a i Meksika. Dobio je zabranu u trajanju 25 godina za trgovinu akcija i vođenje kompanije od strane države Kanade (od 1992) koja mu ističe ove 2017 godine. Utvrđeno je da je proneverio 200.000 dolara dok je bio predsednik kompanije Rainforest Mushrooms Ltd, a da je iste godine (1992) osnovao Calivitu u Budimpešti. Nije se javljao na pozive novinara.

Za Calivitu tvrde da uvoze suplemente i ostale proizvode mahom od američke kompanije Kalifornia Fitness. Kompanija sa takvim imenom postoji u SAD-u ali kako sami kažu nemaju nikakve veze sa Calivitom.

Posle duže pretrage po internetu uspeo sam da nađem sajt Calivitinog Kalifornia Fitness-a kako su mi naveli na forumu B92 gde sam učestvovao u raspravi o Caliviti. Po naknadnoj proveri utvrdio sam sledeće: web sajt je fizički lociran u Mađarskoj. Navodna adresa dotičnog Fitnessa, koja je navedena u registru dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja od 2013, i glasi 75 Farmington Valley, Plinvill, Connecticut 06062, pretragom google mapa (street view) data adresa vodi pravo u šiblje i rastinje. Dakle na broju 75 ne postoji ništa što bi ukazalo da se tu nalazi neka Fitness kompanija.

Međutim na broju 74 nalazi se Američki izvoznik suplementa Sportika (sportika.com). Kada odete na deo About (skroz na dnu stranice), kliknete na deo Testimonials i skrolujete ka dnu strane, naletećete na svedočanstvo gospodina Dan Bastaja, za koga piše da je predstavnik California Fitness kompanije, gde se on zahvaljuje kompaniji Sportika na uspešnoj saradnji (Napomena: pošto je web sajt Sportike promenio dizajn, rubrika Testimonials je nestala te sam zato ubacio link iz webarhive). Pomenuti gospodin je inače poreklom iz Vojvodine. Dakle, Calivita navodi nepostojeću adresu svoje navodne Američke firme od koje uvozi proizvode i čiji se sajt nalazi fizički lociran u Mađarskoj (www.california-fitness.com). Sam web sajt tvrdi za sebe da je Američki, međutim postavlja se pitanje zašto bi Američka kompanija sa američkim proizvodima držala svoj websajt na istom serveru u Mađarskoj gde se takođe nalazi sajt Calivita.com. Sve podatke o sajtu možete videti ovde: http://whois.domaintools.com/california-fitness.com . Iz svega ovoga proizilazi da California Fitness ne postoji na gore pomenutoj adresi, već navodi nepostojeću lokaciju u čijoj neposrednoj blizi stoji objekat pravog Američkog izvoznika Sportike od koga Calivita International uvozi proizvode i preprodaje po Evropi.

Neki od proizvoda koje preprodaju potiču od Američke MLM kompanije 4 LIFE PRODUCTS koja je već imala problema sa zakonom u samom SAD-u zbog lažnog reklamiranja proizvoda. Na samom sajtu 4 LIFE PRODUCTS stoji napomena za njene proizvode da nisu proveravani od strane Američke administracije za zdravlje i ishranu (FDA) i da njeni proizvodi nisu namenjeni za dijagnozu, lečenje ili prevenciju bilo kakve bolesti.

Sad kada ste pročitali ovaj tekst, i sami odradili istraživanje, koji bi bio vaš odgovor:

[polldaddy poll=9665033]

Pretplati se
Obavesti o
guest

90  −  81  =  

8 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gaga
Gaga
septembar 3, 2018 15:22

CALI VITA NIJE PREVARA,TO STO KOJEKAKVI KVAZI NOVINARUI PISU,PISU IZ CISTOG NEZNANJA!

Antiprevarant
Antiprevarant
septembar 3, 2018 21:52

sibicari nisu prevara.Oni sto misle da su oni neposteni nemaju pojma.Sram da ih bude.

Ne dirajte sibicare.

Kokos
Kokos
novembar 8, 2018 08:28

Sta Ako sa pakovanja istrazite bar kod odnosno prva tri broja koja oznacavaju zemlju porijekla gdje je neka roba proizvedena? Ja imam pakovanje ciji su pocetni brojevi 666….

Zvezda
Zvezda
Odgovor za  Kokos
novembar 9, 2018 06:54

Dobro i iz koje je to države? Nemoj samo da mi kažeš da je iz đavolje

Zvezda
Zvezda
novembar 9, 2018 09:54

Je li a da nije ovaj/ova Gaga onaj Paralepsus iz foruma ana.rs koji je grčevito branio Calivitu… Priznajem AntiMLM da si mu uspešno ali doduše jedva začepio usta tamo jer bio je uporan, uporniji možda i od Miroslava Pesuta i Milana iz FLP-a i Grive iz SC Neta ovde

rada kostić
avgust 6, 2019 10:54

Čim neko nešto počne da radi odmah se javljaju ljudi koji ih optužuju. Koristim njihove roizvede i svi do jednog su mi pomogli. Krenula sam sa gvožđem, jer mi ni posle transfuzije nisu popravili krvnu sliku (posle operacije, posle saobraćajnog udesa). Koristila sam tri meseca Iron i gvožđe mi je preko svakih očekivanja. Znači govorim iz svog iskustva i sve pohvale za njih.

Rada kostić

Gaga
Gaga
Odgovor za  rada kostić
avgust 6, 2019 11:06

Drago mi je što vam je pomoglo. Ja radim Calivitu i lično sam se uverila u kvalitet ovih fenomenalnih proizvoda jer je prvenstveno Organic Noni, Coenzim Q10 i Low Deuterium Oxy Cristal tecni kiseonik pomogao mom tati u vezi srčanih problema.

Daisy
Daisy
septembar 27, 2019 01:27

Rado,

gvožđe kao suplement se može nabaviti u bilo kojoj apoteci, po mnogo povoljnijim cenama od Calivite, ne vidim ništa specijalno u vezi sa Calivitinim suplementima u tom pogledu. Da ne pominjem da se krvna slika može poboljšati i pravilnom ishranom. Da li ste ikad probali da jedete cveklu ili džigericu?

Gaga,

za vas samo pitanje da li ste vi kardiolog po struci? Koja su vaša lična uverenja u vezi sa lečenjem srčanih problema zaista nije tema, mene interesuje stručna kompetentnost na osnovu koje vi procenjujete i dajete preporuke za korišćenje sokića i vodice za lečenje ozbiljnih zdravstvenih problema.

8
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x