Ruja Ignjatova uhapšena ?! – lažna vest
Ruja Ignjatova uhapšena ?! – lažna vest

Ruja Ignjatova uhapšena ?! – lažna vest

Nepotvrđena vest koju je preneo Bugarski sajt nbox.bg , da je na Minhenskom aerodromu uhapšena Ruja Ignjatova, osnivač, nekadašnji direktor i prepoznatljivo lice Onecoin/Onelife ponzi šeme. Hapšenje je inicirala neimenovana Nemačka banka zbog sumnji da Ignjatova stoji iza silnih finansijskih manipulacija o kojima sam pisao u posebnoj temi.
Da li je ova vest tačna saznaćemo nadam se uskoro. Do tad ostaje da čekamo.
Izvor: https://nbox.bg/krimi/item/52076-milionerkata-ruzha-ignatova-arestuvana-v-germaniya.html
Dopuna 9. novembar 2017:
Vest se ispostavila lažnom, bugarski novinar Nickolay Stoyanov je stupio u kontakt sa Minhenskom policijom


koja mu je odgovorila da nemaju informaciju o bilo kakvom hapšenju na Minhenskom aerodromu, niti da je uhapšena osoba sa tim imenom.
Gerlach report se opet obrukao jer je tvrdio da je vest tačna i iz “pouzdanih izvora”, a nakon prethodnog debakla sa Makau okupljanjem (pisao da seminar neće biti održan i da će biti hapšenja učesnika) svrstao se u nepouzdane izvore u rangu domaćeg informera.
Stoyanov je inače novinar iza nekoliko tekstova u bugarskom listu capital.bg o Onecoin-u i Ruji Ignjatovoj.
Glavno pitanje sad je, s kojim ciljem je plasirana ova lažna vest ? Link za gore izlistan izvor nbox.bg više nije dostupan jer je pomenut domen suspendovan. Sajt je ponovo dostupan.
Još čudnije je što se Ruja Ignjatova još uvek nije sama izjasnila po tom pitanju bilo nekom objavom ili sopstvenim video snimkom u kome bi demantovala navode iz medija, a prošlo je skoro sedam dana od objave, iz čega mogu samo da nagađam da je najverovatnija poenta ove lažne vesti bila da natera Ignjatovu, koja je ovih par godina stalno bila u sredini dešavanja u pomenutoj prevari, da se pojavi u javnosti jer je očigledno da nje nema zadnjih nekoliko meseci. Razlog više gledajući skorašnja dešavanja sa Onecoin-om i nagli odlazak izvršnog direktora firme.
S druge strane ovo će biti  dodatan problem kritičarima jer će preostali Onecoin promoteri uveliko koristiti njen primer da diskredituju svaku sledeću vest ili kritiku upućenu kompaniji kao lažnu: “Svašta pišu na internetu, još lažu da je naša vlasnica kompanije uhapšena” i tome slično.

Pretplati se
Obavesti o
guest

1  +  2  =  

8 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
znjagojevic
novembar 4, 2017 06:45

Poštovani, pratim vaše objave o MLM-u i cenim to što imate dobre iformacije. Mada generalizujete sve o MLM- poslovima, istakao bih 2 sajta sa invest programima:

-Jolly5pro.com

-LaserOnline.com

Molim vas da date vašu ocenu o njima.

Hvala,

Zaviša

Mile
Mile
novembar 4, 2017 08:01

Evo jednog zanimljivog članka o velikoj vizionarki i poslovnom magu Ruži. Poslovne ideje i saradnici su, pa recimo, krajnje zanimljivi. Veliki um se krije iza takvih ideja. I što je takođe zanimljivo, ne pominje niti doktorat ni školovanje.

https://www.blitz.bg/article/27717

Članak je iz 2011. godine.

Članak je na bugarskom, ali mislim da ga nije problem razumeti.

RiperZec
RiperZec
novembar 5, 2017 23:38

Ma koliko bi voleo da je ovo istini ova vest je izuzetno sumnjiva. Mislim da bi mnogo vise novina prenelo ovakvu vest da je istinita. Ali dobro raspad ove OneCoin prevare je uveliko u toku. Mislim da bi bilo zanimljivo da postavis neke nove informacije o domacim “ekspertima” o kripto valutama?

Drago Palčeta
Drago Palčeta
novembar 9, 2017 14:19

Gerlach Report nažalost gubi kredibilitet s ovakvim stvarima….međutim, još gore, daje krila nositeljima ove prevare, koji ovo mogu koristiti kao pozitivan primjer….. “vidite kako lažu o nama ” itd. Šteta. Sve o svemu, treba nastaviti pisati o ovoj prevari na realan način kao i dosada

Drago Palčeta
Drago Palčeta
novembar 9, 2017 14:27

idemo malo podsjetnika o lažima Onecoin sheme…..

Prva i najveća…..

Inicijalna gornja “zamišljena” granica OneCoina koji bi se iskopali je trebala biti 2,1 milijarde. Međutim, u listopadu 2016.godine ova granica se diže na 120 milijardi (!?!?!), što predstavlja povećanje od >5700%. Čisto ludilo.

Po svim logikama zdrave ekonomije, ovakvo povećanje bi značilo radikalno smanjenje vrijednosti Coina. Tada je “cijena” bila cca 8Eur, a nakon ovog je trebala iznositi skoro pa 0,00. Međutim, samo po njima znanim zakonima ekonomije, vrijednost je ostala ista….

I sada zamislite ovo ludilo, dolazi se do ukupne tržišne kapitalizacije OneCoina, koja je veća od tržišne kapitalizacije svih ostalih kriptovaluta (cca 2000 istih) promatrano na mjesečnoj razini. znači 120 milijardi x tadašnjih cca 8Eur

Perpetu mobile koji pravi novac iz ničega. i to koju količinu novca 🙂 🙂

8
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x