MLM prevara

Ruža Ignjatova na listi osumnjičenih u Nemačkoj istrazi

Na veliku žalost Onecoin vernika, priče o završenim istragama su oduvek bile jedna velika laž. Na pitanje zašto kompanija nije zatvorena do sada ako je sve laž, odgovor ide na teret Bugarskih vlasti. Ne mogu nemački istražitelji da zatvaraju kriminalne kompanije u drugoj suverenoj državi. Takva ovlašćenja sumnjam da bi im bilo ko pružio.
Sa druge strane, mogu da zatraže asistenciju kada jure kriminalce sa nemačkim državljanstvom, kao što je to Ruža Ignjatova. Kada je novinar bugarskog lista capital.bg Nickolay Stoyanov otišao za Nemačku povodom sudskog slučaja, gde su Onecoin advokati uspeli da od zaplenjenog novca (reda 29 miliona evra) izvuku 3 miliona na ime obračuna transfera (neko je debelo zasrao u tužilaštvu), sastao se i glavnim tužiocem iz Bielefeld-a.
Izvor: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/10/25/3333513_germanski_sud_vurna_na_onecoin_blokirani_3_mln_evro/
Tužilac Gerald Rübsam je potvrdio da je istraga u toku i da nije poznato kada će biti završena.

Mi istražujemo osumnjičenu organizovanu kriminalnu grupu za ponzi prevaru, pranje novca, piramidalnu prodaju finansijskih usluga bez licence i pružanju usluge plaćanja bez dozvole.

“Istraga se vodi protiv osam osumnjičenih, uglavnom zaposlenih u jednoj od kompanija iz OneCoin grupe registrovane u Nemačkoj”, rekao je Rübsam, potvrđujući da je Ignatova jedna od njih.
“Mi nemamo informacije o tome gde je trenutno Ruja Ignatova”, rekao je on, naglašavajući da se pretpostavka nevinosti primenjuje sve dok ne dođe do okončanja sudskog postupka.

Na ovu vest opet reaguje maskota Onecoin-a, Igor Krnić, koji prvo stavlja medijsku kuću od 25 godina u istu ravan sa Gerlach Report (nemački tabloid koji je svojim tekstovima naneo više štete nego koristi protiv Onecoin-a), nazivajući Stoyanova tabloidnim novinarom, a tužioca Geralda da nije pravi izvor informacija. Nakon pitanja na tvitteru samo je prebacio loptu opet na capital.bg kako ucenjuje Onecoin parama da bi pisali pozitivnije tekstove. Nakon zahteva da dostavi relevantne i proveriljve dokaze za svoje tvrdnje, prestao je da dalje komentariše, jer za razliku od svog nedebata foruma, na twitteru ne može da banuje, cenzuriše i uklanja sagovornike iz diskusije.


To ga naravno nije zaustavilo (Krnića) da prosipa mudrost na mestu gde mu niko neće protivrečiti, okružen ulizicama da hvale njegov trud. Ipak je to ista ekipa protuva čije timove jedino što održava su Krnićeva luptanja. Bez njih odavno bi morali da se zavuku u rupe i da beže od ljudi koje su zavrnuli da ulože svoj novac u Onecoin.
Najočigledniji primer lupetanja i dvostrukih aršina: Kada su se zadesila hapšenja u Kini, Koreji, Indiji, istrage i upozorenja, uvek bi svalio krivicu na saradnike i lidere (IMA), kako su oni bili pohlepni i radili van zakona, te nije krivica Onecoina.
Pa onda slučaj u Nemačkoj gde je jedan od optuženih prihvatio da se nagodi i pušten je na slobodu, što su u Onecoin taboru, a i sam Krnić, predstavili kao okončanje svih istraga protiv Onecoin/Onelife.
Da ne zaboravimo hapšenja po Indiji i Kini, koje je Krnić sa namerom predstavljao u ovom stilu:

Jasno je da kompanija ne obećava vrednosti OneCoina niti profit od njegovog trgovanja kada kompanija izađe na berzu.
Otvoreno tržište će to odrediti kad vreme za to dođe. Znaći nema priče o obećanim isplatama od strane OneCoin kompanije što bi je okarakterisalo kao ponzi šemu.
Unatoč tome, pošto su OneCoini distribuirani kroz Edukativne pakete, pojedini OneLife članovi promovišu edukaciju kao investiciju i obećavaju profit od prodaje OneCoina. Ovo je takođe zabranjeno od strane kompanije. Kompanija će kazniti takve ljude i sarađivaće sa vlastima u slučajevima gde je to potrebno, primer ćemo pročitati ispod.
Ne vidim nikakvu konekciju između saglasnosti kompanije i hapšenjima u Indiji, a vi?

Kompanija ne obećava ali su zato na svim seminarima poturali kako vrednost Onecoina je stabilna, da će biti ubica Bitcoina itd. Investitori koji su ušli svojim novcem, ušli su zbog očekivanja da će profitirati a ne kako se sada predstavlja da bi se “edukovali”. Mislim, ko je lud da bi platio 50.000 evra za “edukaciju”. Nego protuve peru ruke na ovaj način, i zastrašuju članove da će im oduzeti nalog ako se pobune. Inače, u Indiji je i dalje na snazi poternica za Ignjatovom koju su označili kao glavnog organizatora prevare.

Povezan tekst:  SCnet prevara - iskustva prevarenih 2. deo

Upozorenje protiv Onecoin-a na Tajlandu

Tajlandski SEC izbacio je upozorenje o Onecoin-u i Orientum prevarama. Orientum je kopija Onecoin-a iza koje stoji bivši lider Onecoina sa Tajlanda. Upozorenje navodi da su digitalni tokeni ilegalni i zabranjeni po zakonu.
https://www.sec.or.th/th/Pages/News/Detail_News.aspx?tg=NEWS&lg=th&news_no=130&news_yy=2561

Prodaja naloga

Neko zainteresovan da kupi neograničene naloge Onecoin-a ?

Ja bi da naručim 10 komada za 1 dinar, mada i to je mnogo. Malo da se igramo dok cirkus se ne završi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

73  −    =  71