Crvena poternica za kriptokraljicom Ružom Ignjatovom
Crvena poternica za kriptokraljicom Ružom Ignjatovom

Crvena poternica za kriptokraljicom Ružom Ignjatovom

Velika vest: Ruža Ignjatova je stavljena na Interpolovu crvenu poternicu i poternicu Europola:

https://www.interpol.int/How-we-work/Notices/View-Red-Notices#2020-9611

https://eumostwanted.eu/#/ignatova-ruja

Prošlo je skoro 5 godina od njenog nestanka i konačno su se setili da je stave na javnu poternicu. Zvanično je goni država Nemačka zbog finansijske prevare, nama već dobro poznatoj, za koju smo upozoravali i diskutovali naveliko godinama unazad.

Dole možete da vidite i kako izgleda plakat poternice na železničkoj stanici u Frankfurtu, Nemačka.

Crvena poternica za kriptokraljicom Ružom Ignjatovom

Video o poternici:

Državni organi Bugarske su tokom meseca aprila ove godine (2022) zvanično ukinuli Ružino državljanstvo i to je izgleda sve što će preuzeti u vezi Onecoin – Onelife ponzi šeme. Od neke istrage ili bilo čega više očigledno nema ništa jer im nije u interesu kada se pogleda koliko dugo je Ruža radila šta je htela u Sofiji i šire po Bugarskoj bez bilo kakvih posledica.

Neke glasine iz tog perioda navode da je postojala podrška iz vrha vlasti, nije isključeno i da je tadašnji premijer Bugarske Bojko Borisov imao neko učešće u svemu tome, ali do sada nisu isplivali neki konkretni dokazi.

Borisov je uhapšen tokom marta meseca ove godine 2022, pod optužbom da je sa svojim bliskim saradnicima proneverio finansijska sredstva iz evropskih fondova: https://www.vreme.com/vesti/ponegde-niko-nije-iznad-zakona-uhapsen-bojko-borisov/ tako da ako je bio spreman da proćerda pare iz EU fondova, sigurno nije bio gadljiv na pare od ponzi prevara.

Što se tiče Ruže, za nju se veruje da je ili živa ili preminula. Ako je među živima, teško je poverovati da je negde u Rusiji, gledajući trenutnu situaciju u Ukrajini, i da je najverovatnije sa promenjenim ličnim opisom i lažnim dokumentima negde u Dubaiju, jer Dubai je odavno postao meka za razne kriminalce. Sumnja se da se tamo kriju i braća Steinkeller, svojevremeno glavni promoteri Onecoin-a za Italiju, koje vlasti u Italiji takođe gone zbog Onecoin obmane. Spominjao sam ih u ovom tekstu: https://mlmprevara.com/onecoin-ilegalan-u-belizeu-upozorenje-makedonske-banke-istraga-u-koreji-trka-onecoin-pacova/

Povezan tekst:  Ruža Ignjatova na listi osumnjičenih u Nemačkoj istrazi

Po BehindMLM-u https://behindmlm.com/companies/onecoin/fourteen-onecoin-promoters-indicted-in-italy/ , Italija je pokrenula proces protiv 14 Onecoin – Onelife promotera, zbog obmane 3700 državljana Italije i gubitka oko 5 miliona dolara. Za promociju u Italiji glavni je bio tzv “One DreamTeam” iza koga su stajali Steinkelleri.

I kako je to Ruža postala prava kriptokraljica ?

Pitanje koje vas sigurno najviše zanima. Dakle, dve godine pre nego što joj se izgubio svaki trag Ruža je sklopila ugovor sa Šeikom Saoud Bin Faisal Al Qassimi,  o kupovini Onecoin sredstava u visini od 230.000 Bitcoina oktobra 2015. Ako sagledamo da je Bitcoin prošle godine (2021) imao vrednost od preko 60.000 dolara, možete da zamislite o kolikoj količini novca je reč. Ili da izračunate uz pomoć digitrona.

Pomenuti Šeik je sin jednog od najbogatijih lica Ujedinjenih Arapskih Emirata, direktora United Arab banke. Saout je predao Ruži četri USB elektronska novčanika sa pomenutom sumom bitkoina.

I tako je 230.000 Bitcoina završilo u rukama sigurno jedne od najvećih prevaranata u poslednjih nekoliko decenija ako ne i više. Bukvalno prava kriptokraljica. Apsurdno je što bi sa tim parama mogla i danas da isplati sve investitore ali postavlja se pitanje da li bi bilo uopšte moguće zameniti toliku količinu Bitcoina za prave novce, a da se u potpunosti ne obori tržište.

Pored tih bitcoina, ne treba zaboraviti da je kroz Onecoin – Onelife šemu navodno prošlo oko 4 milijardi dolara, što čini Ružu izuzetno traženom osobom, ne samo od strane istražitelja nego i od strane kriminalaca. Velike su pare u pitanju da bi ih bilo ko ignorisao, mada je ponuda Europola od 5000 evra za bilo kakvu informaciju o Ruži i više nego sramotna. Možda nama na ovim prostorima ta suma i ne deluje tako beznačajna, ali kad se pogleda koliko je samo investitora prevareno i to u ciframa koje se mere milijardama, nagrada bi morala da bude bar 10 puta veća.

Povezan tekst:  Nova tužba protiv Onecoin/Onelife, Jose Gordo prestao sa promocijom

Šta ako nije među živima ?

Razlozi za to su veoma jasni. Novac koji je toliko želela i za kojim žudela je od nje napravio ogromnu metu. Ako nije među živima, ko god bio odgovoran sigurno neće dopustiti da se bilo šta ikada sazna o poslednjim trenucima Ignjatove i kome je to ona poklonila poverenje u nadi da će je zaštiti od organa gonjenja i drugih kriminalaca.

Za kraj da se podsetimo ko je sa ovih prostora pomogao Ruži Ignjatovoj da opljačka solidan deo para od naših sugrađana i komšija.

Veliki pozdrav i za njih uz poruku da ih nismo zaboravili.

Pretplati se
Obavesti o
guest

63  −  56  =  

14 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
HOĆU ili NEĆU
HOĆU ili NEĆU
jun 1, 2022 21:14

Zaboravili smo da spomenemo gospodina “HOĆU – NEĆU” koji je takođe promovisao ovu prevaru

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  HOĆU ili NEĆU
jun 2, 2022 06:47

Za njega su rezervisane zatvorske ćelije ?. Za igrače poput Ruže sloboda je izvesna stvar al za takve jadnike i demagoge je robija 🙂 .

Tamo malo da izlažu koncept veb šopa ?.

Ivan
Ivan
jul 3, 2022 15:26

Zena je legenda, kako je samo uspjela zavarati i prevariti tolike ljude, trebalo bi se studirati njen slucaj na svakom ekonomskom studiju. Ipak mislim da nije ona kriva, nego pohlepa ljudi za brzom zaradom. Ona je samo nasla nacin kako da osigura sebi bolji zivot. Nista lose u tome. A izgleda da nije nista krivo radila, jer oni svi pusti promotori po Srbiji, Hrvatskoj itd i dalje su zivi i zdravi. Ne znam da li je itko zavrsio u zatvoru. Znaci korumpirano drustvo i zajednica uopce ne brine o ljudima koji su izgubili novce, a tu glavnu krivnju snosi zajednica i politicari.

Saša Milenković
Saša Milenković
novembar 4, 2023 17:36

U ovom članku se tvrdi da je Ruja Ignjatova završila kao hrana za ribe.

Was OneCoin’s Missing Cryptoqueen Murdered by Mobsters? (coindesk.com)

Da li je zaista tako ili je dokumentacija o njenom (navodnom) ubistvu podmetnuta i sponzorisana od istrane interesnih grupa koima odgovara da se poternica stopira, velika je dilema – izvor informacije je ubijen (mrtva usta ne govore).

Saša Milenković
Saša Milenković
Odgovor za  Saša Milenković
novembar 4, 2023 17:42

Članak vezan za ovo možete naći na Referenca Ministarstva unutrašnjih poslova: Ruja Ignjatova ubijena je po Takinom naređenju. Šef odeljenja za ubistva je radio za njega – BIRD

Evo teksta na srpskom (prevedeno pomoću Google translate):

Referenca Ministarstva unutrašnjih poslova: Ruja Ignjatova ubijena je po Takinom naređenju. Šef odeljenja za ubistva je radio za njega.17. februar 2023.20 Min Pročitano

25. marta 2022. u Sofiji, bivši šef Kriminalističke policije u Drugoj policijskoj stanici Đubomir Ivanov ubijen je iz vatrenog oružja sa tri metka. Dokumenti su zaplenjeni iz kase u njegovoj kući, koja je stekla status materijalnih dokaza (VDS) u slučaju ubistva koji je vodilo Gradsko tužilaštvo u Sofiji. Među njima je i nekoliko referenci na izveštaje agenata. U jednom izveštaju se navodi da je kraljica kriptovaluta Ruja Ignjatova ubijena u novembru 2018. u ime Kristoforosa Amanatidisa – Takija, a u drugom se govori o Takijevim vezama sa šefom Odeljenja za ubistva GDNP-a Mihailom Naumovim, koji je okačio kišobran nad njim i njegovom grupom. Tužilaštvo zna za ova dokumenta, ali ih ne smatra dokumentima u okviru Zakonika o krivičnom postupku i za sada ne istražuje ni podatke o ubistvu Ruže Ignjatove ni dokaze o korupciji Mihaila Naumova, postalo je jasno iz odgovora zamenika glavnog tužioca Gradskog tužilaštva u Sofiji Hrista Krasteva.

BIRD je uspeo da potvrdi broj predmeta na koji su priložene reference – 8467/2022 na inventaru Gradskog tužilaštva u Sofiji sa nadzornim tužiocem Ilijanom Bankovim. On je stekao popularnost u medijskom prostoru istragom saobraćajnih nezgoda i fatalnih nesreća. U CDNP-u se iste reference nalaze i u policijskom slučaju (predsudski postupak) 0068/25.03.2022. Prema podacima iz naših izvora, reference o kojima je reč priložene su i na nekoliko disciplinskih postupaka Inspektorata Ministarstva unutrašnjih poslova. Vredno je toga da predsudski postupak vodi istražni policajac u CDNP- u, a ne istražitelj, što sugeriše da nijedan zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova nije predmet istrage. Postojanje izveštaja je dobro poznata činjenica za skoro sve zaposlene u rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova od njihovog otkrića u kasi pogubljenog bivšeg policajca.

U ovoj publikaciji gledamo dve od ovih referenci: o putovanju šefa Odeljenja za ubistva u GDNP Mihaila Naumova na Kubu i o Ruji Ignjatovoj.

Doušnik inicijala “AI” izvestio je da je Naumov otputovao u Havanu na novogodišnje praznike 2019-20 sa kolegom i da su obojica bili u društvu svojih muževa. Policija je odsela u hotelu sa pet zvezdica u letovalištu Varadero, udaljenom oko 100 kilometara. iz Havane. Na licu mesta iznajmili su ribarsku jahtu na nekoliko dana, izašli na pecanje i proslavili Novu godinu u društvu još trojice Bugara i jednog italijanskog državljanina. Oni su leteli za Bugarsku 06.01.2020.

Skupi odmor, koji nije odgovarao prihodima policajaca, platio je Ivan Petleškov – blizak Hristoforosu Amanatidisu – TakijuPreko Petleškova, Mihail Naumov je predao Takiju informacije iz SSD-a i razvukli kišobran oko istraga ubistava vezanih za kriminalnog bosa. Osobe sa kojima su šefovi policije išli na pecanje tokom ekskurzije takođe su radile za Takija. Bar tako kaže autor izveštaja.

Druga referenca je kratka – samo jedna stranica i ponovo je izveštaj agenta doušnika “AI”. Reč je o Ivanu Tanevu – Univerzalu, koji je bio blizak Takiju, a Taki je preko Peevskog uspeo da ga ukloni iz potrage.

Važnija informacija je kako je Amanatidisov zet Georgijev Vasilev opio da je Taki naredio ubistvo kripto kraljice Ruje Ignjatove, koje se dogodilo u novembru 2018. na jahti u Janskom moru, više od godinu dana nakon što je Ruža poslednji put viđen u Atini.

Ostatak je na gore postavljenom linku

Nastavak članka
Nastavak članka
Odgovor za  Saša Milenković
novembar 4, 2023 17:45

Kakve su ovo preporuke i šta sledi od njih?Reference su datirane od 08.01.2020. godine i napisane su karakterističnim policijskim stilom sa brojnim pravopisnim i gramatičkim greškama. Pored teksta, tu su i fotografije iz pasoša prijavljenih lica. Većina događaja opisanih u izveštajima, kao što su putovanja na Kubu, boravak u skupom hotelu i iznajmljivanje ribarske jahte, lako se mogu potvrditi.

Reporter PTICE razgovarao je sa izvorom koji je bio upoznat sa pripremom ovih izveštaja. One nisu zvanično dodeljene u okviru operativnog razvoja usluga. Prema njegovim rečima, informacije su prikupljene na privatnu inicijativu bivših zaposlenih u službama koje su koristile sopstvene izvore agenta. Informacije su poslate nekolicini agencija za sprovođenje zakona, uključujući ambasadu SAD.

Međutim, bilo bi prikladno da te informacije provere službe, posebno s obzirom da izveštaji postaju VDS. Logično je da prisustvo informacija sa tako osetljivim sadržajem u kasi ubijenog bivšeg policajca može da bude motiv zločina. Iz sadržaja dokumenata pronađenih u kasi ubijenih može se pretpostaviti da je prikupljao informacije o zaposlenima u Odeljenju za teške zločine GDNP. Posebno je uznemirujuća činjenica da je sada ovom odeljenju i zaposlenima u DNSP poveren rad na rešavanju ubistva. Barem postoji sukob interesa.

Van svake sumnje je veliko interesovanje javnosti za sudbinu Ruje Ignjatove, najtraženije žene na svetu, za koju je FBI čak ponudio nagradu od 100.000 dolara. Stoga svaka informacija o njenom navodnom ubistvu, iako indirektno prikupljena, zaslužuje najdetaljnije verifikacije. Štaviše, već postoje brojna sudska i medijska otkrića o vezama Između Ruje Ignjatove i Kristoforoda Amanatidisa – Takija.

To se odnosi i na gušće informacije o povezanosti visokog šefa policije sa osobama iz kriminalnog kontingenta, prijemu od strane njih o nezakonitim beneficijama i krivičnim delima u službi za dobrobit Takine grupe.

Za sada, međutim, nema dokaza ni o odvojenom postupku za ubistvo Ignjatove ili o onom protiv Naumova.

Šta znate o osobama iz izveštaja?Mihail Naumov je krenuo putem šefa sektora “Zločini protiv osobe”, popularniji kao “Ubistva”, počev od komšijskog inspektora. Pre promena bio je među maturantima elitne sportske škole “Olimpijske nade”. Bavi se rvanjem i ima nagrade na svetskim i evropskim prvenstvima za policajce. Imao je ozbiljan uspeh kao radnik sektora “Ubistva” i “Pljačke” u Sofijinoj direkciji za unutrašnje poslove. Nakon dolaska GERB-a, Naumov je bio na čelu Odeljenja za zločine protiv te osobe u GDNP- u. Pod prvom vladom Borisova aktivno je učestvovao u obelodanjivanju i osudi “Bezosećenja” i “Ubica”. U to vreme došlo je do profesionalnih trzavica sa šefom “Terora” u Generalnoj direkciji za borbu protiv organizovanog kriminala (GDBOP) Valentinom Tsonovskim. To nije izuzetak od tendencije još od vremena CSFOC-a protiv mafije da se “bori” sa policijom.

Godine 2012. postoje dokazi da se pripremao napad na Naumova. Tada je priveden poznati Ljubomir Iliev – Lubo Kall pod optužbom da je pripremao ubistva tužioca Olega Janeva, predsednika Mešereta Hrista Varbanova – pape i šefa Odeljenja za ubistva u GDNP Mihaila Naumova. Dokazi u ovom slučaju nisu dovoljni da bi se tužilaštvo izvesti pred sud. Svi slučajevi su oslobodili optužene.comment image?resize=640%2C430&ssl=1Mihail Naumov dobio je nagradu Cvetina Jovčeva.

Sa početkom radova na “hladnim dosijeima” – ubistvima u Tranziciji, vrlo blago rečeno “kontroverzni” trenuci u profesionalnoj delatnosti sektora “Zločini nad osobom” u CDNP-u počinju. Nema nestašice “svežih” slučajeva.

Jedan od najkriminalnijih slučajeva na kojima taj sektor radi je “ubistvo Peevskog”. Slučaj je postao fijasko za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo. Mnogi slučajevi u tom sektoru zasnivaju se na svedočenjima svedoka kao što su Ventsislav Damjanov – Ventsi Bokser i Ivajlo Serafimov.

Praksa pokazuje da bi takvi svedoci rekli sve što bi Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo želeli da kažu. Vrlo često se njihovo svedočenje opovrgava činjenicama dostupnim u slučajevima. U detaljnijoj analizi, primetićemo da su optužbe u slučajevima koje vodi ovaj tim zasnovane na svedočenju 5-6 ponovljenih kompromitovanih svedoka. Naumov sektor tradicionalno nije uspeo u rešavanju ubistava, kao što je slučaj sa Tatjanom Stojanovom – rekla je pokojna sekretarka gradonačelnika Pazardžika Todor Popov. da tamo iz nehata ili iz bilo kog drugog razloga nisu uzeti dokazi koji bi mogli doći do otkrića zločina.

Vrlo specifična poenta je da u ovom slučaju postoje sasvim osnovane sumnje o vezi između Todora Popova, bliskog Delijanu Peevskom, i počinjenog zločina. Poslednjih godina takođe postoji zabrinutost da se sektor Krivičnih dela protiv lica meša u distribuciju tržišta droge kroz razvoj situacije koje vodi protiv učesnika u ovom “poslu”.

Stoycho Kubatov is one of Naumov’s trusted people. Evidence of this is his presence together with Naumov at a diploma award by the former Chief Prosecutor Sotir Tsatsarov. Kubatov also acts as an expert at security forums. He is also a competitor in sambo and wrestling. Before falling into Naumov’s sector, he 19comment image?resize=500%2C672&ssl=1Stojčo Kubatov na konferenciji Centra za proučavanje demokratije.

Vasko Stanimirov je iz Kjustendila i ima učešće u nekoliko kompanija čija je imovina pod distrakcijom od strane NRA i BACB. Godine 2002. prodao je svoju firmu “V i M” d.o.o. Miroslavu Stanimirovu, jednom od osnivača SIC-a.comment image?resize=341%2C703&ssl=1

Ivo Krastev Ivanov je izgleda rvač i učestvuje u upravljanju rvačkim klubom u Zverinu.comment image?resize=493%2C719&ssl=1Ivo Ivanov. Fotografija iz njegovog pasoša dostupna u referenci.

Massimo Isopi ima posla u Bugarskoj zajedno sa drugim italijanskim državljanima i čini se da je stacioniran u Kjustendilu. On nije poznat tužilaštvu u Italiji, tvrde naše italijanske kolege, sa kojima smo se konsultovali.

Ivan Petleškov je postao poznat zbog slučaja iznude protiv Ahmeda Dogana i Delijana Peevskog od strane jednog bugarina i dvojice rumunskih državljana. U njemu je Petleškov tajni svedok tužilaštva pod brojem 426.

Petleškov se pojavio pred sudom na osnovu mere pritvora Delijana Georgijeva i Rumuna Dorina Ordačea. Tamo kaže da su mu optuženi pokazali izveštaj neimenovane službe za krijumčarenje cigareta i finansiranje terorista, koji je uključivao imena dvojice ucenjenih – Dogana i Peevskog. Od njega je zatraženo da prenese da bi, za iznos od 12 miliona EUR, njihova imena mogla da budu izbrisana.

Tezu o optužnici razvila je tužiteljka Evgenija Stankova, koja se ispred parlamenta u slučaju “NAPLeks” postala poznata po “terorističkim prskalicama”. Ona je prvobitno optužila za finansiranje terorista na osnovu Člana 108 Krivičnog zakona. Onda se očigledno oseća da je to greška, a “finansiranje terorizma” se odnosi pre na više puta pomenute dokumente u slučaju Ahmeda Dogana i Delijana Peevskog. Tužilaštvo takođe tvrdi da je imalo fleš diskove sa izveštajem, ali oni nisu bili priloženi uz slučaj. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru i dogovora sa tužilaštvom, dvojica uhapšenih su puštena na slobodu.comment image?resize=1024%2C385&ssl=1Ivan Petleškov

Kompanija “Traffic SOT”, koja je povezana sa Petleškovim, ima ugovor o bezbednosti sa postrojenjima za izgradnju mašina Sopot – jednim od najvećih preduzeća za naoružanje na Balkanu. Petleškov takođe ima zalagaonicu, kao i restoranski biznis.

Prema operativnim informacijama BIRD-a, ono što je predstavljeno u izveštaju veoma je blizu stvarnom stanju stvari. Petleškov je osoba od poverenja i Takija i Peevskog. Veoma mu je poverena važna uloga u kupovini glasova na predstojećim izborima u aprilu.

Christoforos Amanatidis – Taki considered in the past to be one of the great Bulgarian drug lords, wanted after his group was detained, but he managed to escape. He lives in Dubai. A few years later, the Interpol search was droped. Lawyer close to him Rashev claims that there are no travel restrictions against Taki. Amanatidis is under investigation. u slučaju pranja novca i finansiranja terorista na Sejšelima, zajedno sa Konstantinom Varbanovim bratom bivše potpredsednice Narodne skupštine Rozitse Kirove iz GERB-a.

Krasimir Kamenov – Ćuro kao naslednik strukture VIS 2 smatra se partnerom Takija u prošlosti, ali prema izvorima iz podzemlja, njihovi odnosi su zahladneli poslednjih godina.

Kerope Čakarijan – Ami je postao poznat kao vlasnik “zlatne” laboratorije i “zlatnih” parkirališta Kapitan Andreevo, ključnih unosnih tačaka povezanih sa Takijevim interesima.

Ivan Tanev – The Universal was charged in the case of VAT draining “Universal” together with Mila Georgieva. This case seems to crashed before it is brought to court. In Romania, he and Georgieva are tužen for the theft of 26 million eur in European aid for the poor. He is believed to live in Dubai.

GeorgiJev Vasilev, pored toga što je suvlasnica velike građevinske kompanije GP Group, udata je za manekenku Anu Šehtovu, čija je sestra Borjana Šehtova supruga Hristofora Amanatidisa – Taki. Svi oni žive u UAE. Nakon skandala sa “GP Kapijom”, pokrenut je predsudski postupak protiv Vasileva i blokirana je višemilionska suma, koju je pokušao da prebaci u Dubai.

Ruja Ignjatova je tražena od strane FBI zbog OneCoin prevare, kriptovalute koja je vukla mušterije širom sveta sa više od 5 milijardi dolara. Poslednji put je viđena na atinskom aerodromu, gde je sletela letom iz Sofije 25. oktobra 2017. godine i dočekali su je ljudi koji govore ruski. U to vreme, protiv nje je već bio otvoren slučaj prevare od strane tužilaštva u Bilefeldu. Nemačka i bugarsko tužilaštvo su znali za to. Postoje dokazi da je upozorena na predstojeći nalog za hapšenje od strane bugarskog policajca koji je prisustvovao sastanku u Evropolu.comment image?resize=851%2C1024&ssl=1Svedočenje o bekstvu Ruze u Grčku dato pred američkim sudom.

Nakon nestanka Ignjatove, deo njene nekretnine prešao je u kompanije vezane za Borjanu Šehtovu i finansijera Emila Harseva. Međutim, zajedničko upravljanje imovinom Rujine majke – Veske Ignjatove i Borjane Šehtove postojalo je pre nestanka Ignjatove, navodi se u upitima u Komercijalnom registru. Postoje dokazi da je Takijev telefon pronađen u imeniku brata Ruje Ignjatove, koji je priveden u Sjedinjenim Državama. U sudskim dokumentima u Sjedinjenim Državama, Takino ime se ne pojavljuje, ali se pominje osoba koja je bila šef obezbeđenja Ruje Ignjatove i istovremeno moćan krijumčar droge.

Šta kažu institucije?Kontaktirali smo ministra unutrašnjih poslova Ivana Demerdžijeva za komentar sa sledećim činjenicama i pitanjima:

“Slučaj 0068/25.03.2022 na CDNP inventaru sadrži VDS sa informacijama o ubistvu traženog od strane FBI Ruja Ignjatova. Prema izveštaju Vazduhoplovstva, ona je ubijena na jahti u Ionijskom moru u ime Kristofoosa Nikosa Amanatidisa – Takija.

Isti materijali tvrde da šef Odeljenja za ubistva u GDNP Mihail Naumov ima neregulisane kontakte sa osobom Ivana Petleškova, koja je u vezi sa Taki.

Pitanja:

Da li je nakon analize e-pošte pokrenuta odvojena istraga ubistva Ignjatove, i ako je ona pokrenuta, kada se to dogodilo? Da li je tužilaštvu pristupljeno?

Da li postoji istraga o neovlašćenim kontaktima Mihaila Naumova sa Ivanom Petleškovim i drugim osobama vezanim za Takija?”

Do uredničkog kraja članka, nismo dobili nikakav odgovor od ministra.

BIRD je takođe kontaktirao bivšeg ministra unutrašnjih poslova Bojka Raškova, s tim što je tokom njegovog boravka pre godinu dana istraga stekla status UDF u slučaju ubistva Ljubomira Ivanova. Raškov je takođe smenio Mihaila Naumova sa funkcije.

Bojko Raškov preko telefona nije želeo da komentariše da li je upoznat sa tim izveštajima, ali je naglasio da je Mihail Naumov imao mnogo sumnjivih kontakata sa osuđenim licima i da je smenjen sa funkcije sasvim prirodno. Raškov je takođe prokomentarisao da su, po njegovom napustilom ministarstvu, u toj zemlji održana mnoga kontroverzna postavljenja.

Nekoliko puta smo pokušali da stupimo u kontakt telefonom tužioca Ilijana Bankova, koji prati slučaj 8467/2022. Prijem Gradskog tužilaštva u Sofiji obećao je da će mu dati o pozivu i zahtevu za povratnu informaciju, ali ona nije usledila. Bez odgovora su bila pitanja poslata mejlom u pres-kancelariju Glavnog tužilaštva.

Ažurirano: Tužioci potvrdili da istraga nije dokazNakon objavljivanja mejlom, usledio je odgovor na postavljena pitanja Tužilaštvu, a koja glase na sledeći način:

“U vezi sa vašim pismom koje postavlja pitanja u predsudnom postupku pod p. Ip. 8467/2022, prema inventaru Gradskog tužilaštva u Sofiji, pružamo vam sledeće informacije.

Tokom istrage u tom dosijeu, U slučaj su uključeni A4 listovi papira, na osnovu kojih postoji štampani tekst. Oni ne čine dokument, inofarmisani pošto nema podataka o njihovom autoru, ne nose potpis i ne predstavljaju specifičnu pisanu izjavu o volji određenog fizičkog lica. S tim u vezi, oni ne podležu verifikaciji sredstvima dokaza obezbeđenim u Zakonu o krivičnom postupku (CPC), tačnije imenovanjem grafičkog veštačenja, čiji će zaključak utvrditi kome je tekst napisan i kome je potpis postavljen. Takođe, navedeni listovi papira zaplenjeni su sa mesta koje je koristila osoba koja je preminula, a okolnosti navedene u njima nisu mogle biti proverene ispitivanjem svedoka. Iz tih razloga, nadzorni tužilac je došao do zaključka da su preduslovi umetnosti. 216 Zakonika o krivičnom postupku za podelu predmeta, jer trenutno nisu prikupljeni dokazi za moguće ubistvo – krivično delo pod umetnošću. 115 Krivičnog zakonika i/ili mogućeg krivičnog dela počinjenog na funkciji.

Istraga je dinamičan proces. U ovom predsudom postupku treba da se sprovode nove istražne radnje. Proceduralna akcija biće sprovedena kako bi se slučaj podelio ako se prikupe dokazi o mogućim drugim krivičnim delima.

Iskreno

Hristo Krastev zamenik gradskog tužioca Gradskog tužilaštva Sofije

Međutim, slučaj 8467/2022 na inventaru Gradskog tužilaštva u Sofiji, od kojih je Tužilaštvo zvanično potvrdilo, je skriven. Javni registar pretrage dosijea ne daje rezultate za prisustvo takvog dosijea. Ovo se primećuje u dosijeima od posebnog značaja, koji su klasifikovani bez objašnjenja i kretanje na njima nije vidljivo javnosti.

Transkripcija referenci. Originalni pravopis je očuvan:

IZVEŠTAJ

Dana 27.12.2019. godine, na sastanku sa doušnikom, primljene su sledeće operativne informacije koje se tiču neovlašćenog kontakta zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i lica iz kritičnog kontingenta. Tokom razgovora izvor informacija je rekao da je od bliskog prijatelja saznao da je šef Odeljenja za ubistva u GDNP – Mihail Naumov, u pratnji svog radnika Stojča Kubatova, otišao na put u Republiku Kubu.

Naumov je rekao kolegama u odeljenju da ide da vidi svog sina, koji kampuje na Kubi, ali nije rekao da će biti u društvu Kubatova.

Prema nepotvrđenim informacijama, njegov sin je kondicioni trener ruske odbojkaške reprezentacije. Naumov i Kubatov su otišli neposredno pre božićnih praznika, po svemu sudeći, letom kroz Frankfurt. Njihove žene takođe putuju sa njima.

AI je 30. decembra 2019. godine podneo dodatne informacije o osobama koje su bile u pratnji Mihaila Naumova tokom njegove posete Kubi.

Dana 29.12.2019. godine na području Marine “Hemingvej” – Havana, Mihail Naumov otkriven je u društvu Stojča Kubatova, Ive Krasteva Ivanova, Vaska Todorova Stanimirova, italijanskog državljanina Masima Isopija i prethodno nepoznatog bugarskog državljanina po imenu Lucien koji živi u SAD (Lucien ima oko 50-55 godina).

Ґrupa je iznajmila ribarsku jahtu za dane 30. decembra, 31. decembra i 2. januara.

Prema AI, jahta je u vlasništvu bugarskog državljanina koji već nekoliko godina živi u Republici Kubi.

Izvor je rekao da je Naumova grupa takođe odsela u hotelu sa pet zvezdica u odmaralištu Varadero, oko 100 km (60 milja) od Havane.

Troškove za ekskurziju ove grupe (avio karte i hoteli) platila je osoba Ivan Petleškov (bivši radnik Ministarstva unutrašnjih poslova i blizak kriminalnom bosu – Kristoforos Nikos Amanatidis “Taki”. Trenutno je Petleškov vlasnik firme za obezbeđenje “Bezbednost saobraćaja”.

30. decembra 2019. u okean ulaze Mihail Naumov, Stojčo Kubatov, Masimo Isopi, Ivo Ivanov i Vasko Stanimirov. Tokom krstarenja Vasko Stanimirov je razgovarao sa kapetanom jahte o cenama nekretnina u Havani, kao i mogućim vladinim zabranama kupovine od strane stranaca.

AI navodi da je po dolasku grupe na aerodrom Hoze Marti Mihail Naumov predao određenu sumu u evrima bülgarinu. Novac mu je dao Ivan Petleškov, koji mu je dugovao nagodbu (grupa plesača sa Kube mu je poslata po restoran).

31.12.2019 samo Vasko Stanimirov i Ivo Ivanov idu u okean. Mihail Naumov je sa suprugom Stojčom Kubatovim i Lusijenom posetio Havanu.

Dana 31.12.2019. protiv 01.01.2020 grupa dočekuje Novu godinu i dan imena Vaska Stanimirova u Marini “Hemingvej”

Jelovnik su uhvatile te ribe.

Vasko Stanimirov, Ivo Ivanov i Masimo Isopi ponovo izlaze u okean. Tokom razgovora, AI je rekao da mu je prijatelj rekao da italijanski državljanin radi za Stanimirova, kao i da je cela grupa deo kriminalne strukture Kristofolosa Nikosa Amanatidesa.

Dana 03.01.2019. godine Naumova grupa je kupila ogromnu količinu cigara za trgovinu u Bugarskoj. Na aerodromu u Sofiji dočekaće ih zaposleni od poverenja na graničnom prelazu i carini.

PRIMEDBA:

Za vreme dok je Mihail Naumov bio na čelu Odeljenja za ubistva u CDNP- u, nije rešeno nijedno ugovorno ubistvo. Predmet istrage postali su uglavnom protivnici “Takija”. Sve što dolazi kao operativna informacija od agenata i iz rada SSD-a prenosi se Amanatidisu preko Ivana Petleškova. U bliskom krugu Naumova padaju zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova – Stojčo Kubatov, Svetoslav Stojkov (zamenik načelnika Osme policijske stanice). Valentin Simeonov (šef osme stanice) kao i bivši radnici GDNP – Aleksi Vasilev i Natalija Angelova. Preko Ivana Petleškova grupa je u dobrom kontaktu sa bivšim glavnim sekretarima Ministarstva unutrašnjih poslova Svetlozarom Lazarovim i Georgijem Kostovim. Preko njih održava kontakt sa ministrom Mladenom Marinovim. U ovom trenutku, po nalogu Amanatidesa, Mihail Naumov je eksploatisali SSD-ove na licima

Krasimir Kamenov “Karo” i Razmig Kerope Čakarijan “Bunar”. Njih dvojica su stavljeni na diskretnu kontrolu, a njihova imena je na graničnom prelazu podneo GDNP – Mihail Naumov. Dolazne informacije iz granične kontrole

a kamere Agencije za putnu infrastrukturu svakodnevno se izveštavaju Amanatidesu. Osnova za diskretnu kontrolu – pretnja ubistvom.

Ivan Vasilev Petleškov

PIN XXXXXX, Porodica, nesavršen

/Fotografije Petleškova/

Pre dve godine, Petleškov je kupio mali stan u Havani. U ovom stanu živi njegova ljubavnica Kubanka (ime i adresa još nisu utvrđeni).

Kompanije sa učešćem Ivana Petleškova

/Evo nekoliko stranica sa detaljnim referencama iz različitih referentnih sistema za kompanije Petleškov i Stanimirov /napomena urednika/

Nakon pažljivog preispitivanja partnerstva Petleškova, primetno je da je u dobrom poslovnom i prijateljskom kontaktu sa čuvenim Marinom Todorovim Kostovim – “Marin magarcem”. Veza izmeрu Petleљkova i Naumova je иinjenica. To objašnjava nestanak operativnog razvoja iz kase Naumova protiv Kostova i braće Plamena i Jordana Stojanova – “Dambovi” pre nekoliko godina. Tokom zvanične inspekcije, Naumov nije bio pod istragom niti kažnjen.

Dana 06.01.2019. godine Naumova grupa je poletela iz Havane u Bugarsku.

Sofija

Jan 8, 2020

IZVEŠTAJ

RELATO: Stečene operativne informacije

Dana 06.01.2020. godine, na sastanku sa AI, primljene su sledeće operativne informacije koje se tiču lica iz kriminalnog kontingenta.

Izvor informacija kaže da je tokom razgovora sa poznanikom iz Generalne direkcije za borbu protiv organizovanog kriminala (GDBOP) saznao da je Ivan Tanev, koga je interpol tražio, tiho uklonjen iz potrage.

AI ukazuje da je bliski kontakt između Kristofoosa Nikosa Amanatidisa (Tanev radi za Takija) i Delijana Peevskog uticao na tok istrage. Po svemu sudeći, Tužilaštvo nije moglo da prikupi dovoljno dokaza o učešću Taneva u grupi za nezakonito apsorpciju PDV-a i prekinute su proceduralne radnje protiv njega.

U nastavku razgovora, “AI” piše da je nekoliko dana pred praznike jedan od vlasnika “GP Grupe” AD – Georgi Vasilev Vasilev, PIN XXXXXXXXX (na jasno opojnom rastojanju) rekao osobama iz svoje pratnje da je tražena Ruja Ignjatova mrtva od novembra 2018. godine. Vasilev je tvrdio da je njegov zet (Taki) preduzeo mere da Ignjatova nestane. Prema informacijama, Amanatidis je naredila ubistvo Ruje Ignjatove kako bi izbrisala svoje tragove učešća u njenoj lažnoj šemi sa Onecoinom. Ignjatova je ubijena u Grčkoj, a njen leš isečen na komade bačen je u Ionijsko more.

Neposredno pre nego što je otišao, Vasilev je rekao da je Takin glavni “ubica” trenutno u holandskom zatvoru. Po svemu sudeći, radi se o osobi Hristo Hristov pod nadimkom “Koeravi”. Pre izvesnog vremena, Hristov je priveden od strane holandskih službi sa ogromnom količinom heroina.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova ćuti o tom slučaju.

Gore navedeno za informacije i porudžbinu! Sofija

08. januar 2020.

Nastavak članka
Nastavak članka
Odgovor za  Saša Milenković
novembar 4, 2023 17:47

.comment image?resize=870%2C1024&ssl=1comment image?resize=773%2C1024&ssl=1comment image?resize=814%2C1024&ssl=1comment image?resize=706%2C1024&ssl=1comment image?resize=717%2C1024&ssl=1comment image?resize=761%2C1024&ssl=1comment image?resize=735%2C1024&ssl=1

Saša Milenković
Saša Milenković
novembar 4, 2023 18:11

Da dam svoju analizu vezanu za Ruju Ignjatovu.

Da li iko smatra da se ovakva prevara i količina novca može izvršiti bez upliva organizovane grupe ljudi u pozadini? Da li iko snmatraa je Ruja Ignjatova to mogla sama da smisli i organizuje. Ili su je ljudi iz odre]enih (tajnih) službi ucenili zatvorom (familija joj je već bila poznata po prevarama i pre jednoparca). Da li je uklonjena da ne bi dovela do pravih organizatora prevare? Moje misljenje je da jeste

Saša Milenković
Saša Milenković
Odgovor za  AntiMLMSrbija
novembar 4, 2023 20:47

U vezi sa događajem da se Ruja Ignjatova pojavila, BBC na srpskom je objavio sledeći članak: https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-64429892

Prodaju nekretnine je pokrenula banka a odobrilo nemačko tužilaštvo (videti u članku) kako bi se obeštetili članovi, međutim u međuvremenu je u Velikoj Britaniji usvojen propis da ukoliko vlasnik nije poznat – nema prodaje nekretnine. Britanci su vekovima poznati po tome što poštuju tuđu svojinu i ne prisvajaju je i važe za izuzetno poštene.

Takođe su u članku iznete i primedbe na (ne)rad britanske policije i tužilaštva, što opet izaziva sumnju u vezi sa tim ko je stvarni organizator cele ove priče.

Mile
Mile
jun 3, 2024 13:08

Izgleda je u ovoj priči oko OneLife/Onecoin bilo isuviše novca. Toliko da glavni organizator može da izgubi glavu.

Da li je to stvarno ili samo fol, vrlo je teško reći, ali deluje kao mogući epilog karijere čuvene Ruže.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/prevarila-je-svijet-i-nestala-brutalno-je-ubijena-raskomadana-je-i-bacena-s-jahte/2570273.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Mile
Mile
jun 27, 2024 17:00
14
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x