9 činjenica o Onecoin-u
9 činjenica o Onecoin-u

9 činjenica o Onecoin-u

Na ove činjenice sam naleteo sasvim slučajno i u prvi mah sam mislio da ih je pisao neki moj kolega. Tekst je datiran od sedmog septembra 2017, na fejsbuk stranici posvećenoj Onecoin-u u Srbiji.
Pa da vidimo šta je napisano:


Par činjenica o OneCoin valuti.
VAŽNO je da ovo pročitate PRE ulaganja u OneCoin valutu.

 1. OneCoin je centralizovana valuta, u vlasništu firme OneCoin iz Bugarske (mada je teško odrediti sedište firme).
  Za razliku od vodećeg Bitcoin-a koji ne pripada ni jednoj firmi, organizaciji ili državi, sa OneCoin-om je moguće manipulisati od strane same firme i veštački podizati/smanjivati njegovu vrednost, nezavisno od tržišta.
 2. Bitcoin, Ethereum, Ripple i brojne druge kripto valute imaju svoju vrednost na online berzama. To znači da u SVAKOM trenutku možete da prodate svoje valute za realan novac, po kursu za taj dan. Ako ste kupili Bitcoin po 20$, danas možete da ga prodate za preko 4000$.
  OneCoin NE možete da prodate za novac ni na jednoj online berzi. (dopuna ANTI: sem na crnom tržištu u Ukrajini po ceni nižoj od 0.01 EUR )
 3. Bitcoin kao vodeća kripto valuta omogućava da kupujete /trgujete drugim kripto valutama bez ograničenja. Sa Bitcoinom možete da kupujete Ripple, Ethereum i preko 800 drugih kripto valuta.
  Sa OneCoin valutom NE možete da kupujete druge kripto valute!
 4. Bitcoin je sve više prihvatljiv u svetu. Veliki broj kompanija omogućava da kupujete elektroniku, usluge, pa čak i nekretnine…Sve veći broj firmi prihvata Bitcoin kao sredstvo plaćanja, što podiže njegovu vrednost.
  Sa OneCoin-om možete da kupujete veoma ograničene predmete i usluge, a koji su objavljeni na sajtu www.dealshaker.com (skoro neupotrebljivo za ljude iz Srbije). Za sada nisam primetio ni jednu kvalitetnu ponudu na dealshaker.com
 5. OneCoin može da nestane sa tržišta
  Bitcoin i ostale vodeće kripto valute ne mogu da nestanu sa tržišta jer su decentralizovane. Drugim rečima, ni jedna vlada, organizacija, berza ne može da ih ugasi. To nije slučaj sa OneCoin-om, jer firma OneCoin može da bankrotira, ugasi firmu, a vi onda imate bezvredne OneCoin-e.
 6. OneCoin nije svuda legalan!
  Ova činjenica je veoma važna za investitore u OneCoin. Naime, nedavno je OneCoin potpuno zabranjen u Italiji, jer je Ponzi šema i OneCoin je platio kaznu od 2,6M EUR (primedba ANTI: to je visina kazne za promotere Onecoina u Italiji i koliko bar meni poznato taj iznos nije plaćen od strane Onecoin vrhuške ako ga je neko uopšte platio). OneCoin je kao biznis proteran iz Indije, Nemačke i sve veći broj zemalja zabranjuje prodaju OneCoina, jer je Ponzi šema (kao Dafiment banka). OneCoin nije priznat niti je registrovan u SAD. OneCoin firma ističe da će moći da se koristi OneCoin kada izadju na berzu 2018. god. Čak i da izadju na bezu 2018. god, – koja će to biti berza i ko će da garantuje višu vrednost OneCoin-a.
 7. OneCoin je sumnjiv.
  Kada kupujete OneCoin, vi kupujete edukacione pakete, čija vrednost je pretvorena u tokene, a tokeni u valutu. Vrlo je neobično da kupujete edukacione pakete i to zvanično i piše na fakturi. Drugim rečima, platili ste edukaciju, a ne OneCoin. Analogno, kompanija OneCoin uvek može da kaže – platili ste edukaciju, u slučaju kraha OneCoin-a.
 8. Da li OneCoin ima Blockchain?
  Kripto valute su izradjene na Blockchain tehnologiji, koja je open-source kod kripto valuta. Programeri mogu da udju u kod. OneCoin ima zatvoren kod i nije moguće njemu pristupiti.
  Postavlja se pitanje da li OneCoin uopšte ima Blockchain.
 9. OneCoin-a nema na listingu svih kripto valuta
  Coinmarketcap.com je vodeći sajt za prikaz vrednosti svih kripto valuta koje postoje. Ovaj sajt svakog trenutka prikazuje vrednost Bitcoina, Ethereuma i drugih 800 valuta, kao i trgovanje ovih valutama, prikaz trendova, online berzi i svih ostalih informacija od znača za investitore.
  Verovatno pogadjate – OneCoin NE postoji kao valuta, tj. nema ga na listingu.

….
Sve što sam gore napisao je samo deo priče o OneCoinu i kripto valutama. Pre bilo kakve kupovine kripto valuta OBAVEZNO naučite što više o njima.
Predstavnici OneCoin kompanije koji aktivno nude OneCoin kao valutu su organizovani po principu MLM kompanije. Oni su naučeni kako da vam predstave OneCoin, kako da što više novca uložite, a ako nemate znanje, zaista ste u opasnosti. (zato što im je jedino bitna provizija koju će dobiti preko uplata para za edukacione pakete od strane novih naivčina – primedba ANTI)
Ja NE kažem da je OneCoin prevara, ali definitivno nema karakteristike prave kripto valute.
Sve gore napisano je bilo u cilju da DOBRO razmislite pre nego što uložite u OneCoin.
Savet za kraj:
Naučite što više o kripto valutama pre odluke u koju valutu ćete uložiti novac.
Srećno!


U originalnom tekstu autor je negde tokom svog pisanja progutao tačku 9 pa je kod njega broj činjenica bio završen sa brojem 10. Sem onog dela gde ne želi da prizna da je Onecoin prevara, ja nemam većih zamerki na tekst. Smatram da je pogodio u srž i sam centar prevare. Još me više čudi što nije kačio neka Krnićeva lupetanja sa onog debata foruma nego je sam sastavio tekst. To samo po sebi znači da nisu svi oduševljeni skorašnjim dešavanjima sa Onecoin-om, a još manje da dele entuzijazam lokalnih lidera o upotrebiljivosti.
U prilog tome govori njegov komentar od pre dva dana, koji glasi: “Upravo pročitao da vlasnici onecoina ih nude znatno ispod cene po kojoj su ih kupili.”
Za one koji su me pratili na forumu ana.rs (link), setite se samo komentara u diskusiji od strane člana best8, koji se toliko hvalio Onecoinom da je najbolji biznis ikada i da sve funkcioniše kako je reklamirano, dok mu se nije omaklo da je novac izvlačio preko svog mentora/instruktora (koji je za razliku od ostalog sveta ili imao mogućnost povlačenja para ili je rukovao kešom), pa se potom izleteo da još uvek nije izašao iz minusa (uložio 30000, “zaradio” 24000), da bi posle odbio da više iznosi cifre o svojoj zaradi i isto tako odbio ponudu da odkupi nečiji nalog sa Onecoinima za upola manje od reklamirane vrednosti. Ili primer Nikole Korbara koji ne prihvata Onecoin kao sredstvo plaćanja za svoja “predavanja” i njegovih saboraca koji isto tako ne prihvataju Onecoin za svoje “finansijske edukacije”.
Toliko o upotrebljivosti i vrednosti “jednoparca”.

Pretplati se
Obavesti o
guest

  −  5  =  2

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x