MLM prevara

Onecoin Legalnost

Kako bi se odbranili od sve jače kritike, naši lokalni Onecoin lideri sa prostora ex-Yu (Davor Mesar, Marinko Parić, Nikola Adžija, Damir Topić, Željko Janković, Zoran Stupar i drugi) pribegavaju novoj taktici:
https://www.youtube.com/watch?v=LgIoFgqq2ts
Moja preporuka da Webinar gledate od 13 minuta, gde predavač David Mesar predstavlja “legalnost” Onecoin-a kroz providnu manipulaciju prikazivanjem dokumenata koji se nalaze na sajtu Onecoin-a, koji su kao nepobitan dokaz da kompanija radi po zakonu. Sekcije Legal Documents i Audit.
Da navedem u nekoliko tačaka zašto su ti “dokazi” jedna velika šarena laža:

 • dokumenti su prikazani samo na sajtu Onecoin-a/Onelife-a.
 • nisu navedeni dokumenti sa sajta neke treće neutralne strane
 • ako je advokatska kancelarija izdala neki dokument/memorandum o Onecoin-u, kako to da taj memorandum ili bilo kakva vest o Onecoin-u ne postoji na sajtu advokatske kancelarije. Primer: http://www.wistrand.se/en-gb/news-archive/news-archive.php?year=2016 . Pokušajte da nađete negde drugde navedene memorandume.
 • Legal Opinion je u prevodu nečije legalno mišljenje koje se obično plaća – pitanje je da li su osobe iza tog mišljenja uopšte kvalifikovane da ga daju i po kom osnovu ?
 • Na osnovu prethodne tačke, pitanje je da li su navedene kancelarije zaista izdale ta mišljenja ili su ta mišljenja falsifikovana
 • svi dokumenti su po nazivima za 2016. godinu tj. sredinu 2016, a zabrana u Italiji  i druga upozorenja u doneta su krajem 2016. i tokom 2017. godine
 • Audit blockchain-a od strane kompanije koja navodno radi revizije za Tojotu se završava zaključno sa septembrom 2016. Nigde na internetu nećete naći potvrdu da fantomska kompanija S Systems radi revizije za BMW i Toyotu.
 • Onecoin Audit radila je do sredine 2015. kompanija Semper Fortis iz Bugarske, čiji je predstavnik Dian Dimitrov bio zadužen za revizije. Negde tokom tog perioda Semper Fortis shvata u šta se uvalila, i kako bi zaštitila svoju reputaciju prekida dalji odnos sa Onecoin-om a njen predstavnik Dimitrov dobija otkaz. Nedugo zatim Dimitrov osniva kompaniju S Systems, sa jednim zaposlenim, i nastavlja sa daljom obmanom gde njegova firma preuzima sve prethodne “revizije” i predstavlja ih kao svoje. Izvor
 • Mišljenja navedenih profesora su nevažna, najviše iz razloga što su saradnici Onecoin-a i nalaze se u sukobu interesa. Uzmimo na primer Angela Marcheva koji u okviru svojih video predavanja u opisu videa ostavlja svoj referal link za Onecoin – što znači da je aktivan promoter/saradnik Onecoin-a. Njegova objektivnost automatski otpada.
Povezan tekst:  SCnet leaks serijal: Odgovor Fratrića i unutrašnje finansije - Epizoda 01

“Ovo nije nikakva izmišljotina ovo su činjenice čiste” – Činjenice spletkane od poluinformacija i neistina. Iskrivljena slika servirana samo sa jednim ciljem: da se zadrže naivne ovce što duže u prevari i da se što je moguće duže umanji sve glasnija kritika.

Komentara

 • AntiMLMSrbija

  Komentar: Poštovani,
  Molim Vas za kontakt podatke kako bi Vas moj odvjetnik kontaktirao radi direktne komunikacije u vezi članka koji ističete mene i moje kolege kao prevarante, te me omalovažavate izvrgavanjem mog imena.

  Davor Mesar mi poslao ovaj email, traži da mu dostavim kontakt podatke kako bi mi najverovatnije uručio pretnju tužbom. Odgovorio sam mu ovako:
  Da li bi možda hteli i neku muzičku želju da vam ispunim pored vašeg zahteva ?
  Prosledite vašem advokatu sledeće:
  Nemačka državna agencija BaFin zabranila Onecoin promociju i oglašavanje. Državni tužioci ispituju lokalne promotere o njihovoj umešanosti u Onecoin prevaru.
  Italijanska državna agencija zabranila Onecoin promociju i oglašavanje.
  Austrijske vlasti pokrenule kriminalnu istragu protiv Onecoin-a
  Indijska policija pohapsila organizatore seminara Onecoina, zaplenila više miliona dolara, pokrenula veliku istragu protiv odgovornih lica.
  Policija i Tržišna inspekcija u Sloveniji pokrenuli istragu protiv Onecoin-a.
  Mađarski državni tužilac, policija iz Budimpešte, poreska uprava, nacionalni biro za istraživanje, banka Mađarske pokrenuli veliku akciju protiv Onecoin prevvare.

  Vi i vaše kolege ste saučesnici u ovoj najvećoj ponzi šemi na teritoriji EU i Azije, i kao takvi potpuno zaslužujete da budete nazvani PREVARANTIMA.

  • S
   SCNet Prevarant

   Prosledi ga meni, jer je I ona dijabola koja tvrdi da je bila u Hong Kong u iz SCneta zbrisao odavde jer ga terete za prevaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

72  −    =  69