Onecoin sajam iliti Dealshaker sajam  u Rumuniji – očajno i neubedljivo
Onecoin sajam iliti Dealshaker sajam u Rumuniji – očajno i neubedljivo

Onecoin sajam iliti Dealshaker sajam u Rumuniji – očajno i neubedljivo

Pre desetak dana Onecoin je organizovao expo – sajam Dealshaker platforme u Rumuniji. Dakle, Onecoin sa matičnim sedištem u Bugarskoj, gde takođe boravi njen osnivač Ruja Ignjatova, organizuje sajam svoje platforme u susednoj Rumuniji. Pitanje: Zašto ? Odgovor: Jer Onecoin/Onelife zvanično ne posluje u Bugarskoj. A vi sad dobro razmislite zašto ne posluje u Bugarskoj. Samo da vas podsetim da je septembra 2015. godine, Bugarski FSC (Komisija za nadgledanje finansija) izdao saopštenje o rizicima kriptovaluta, gde je kao primer naveden Onecoin. Nije prošlo dugo i Onecoin je prekinuo sve zvanične aktivnosti u Bugarskoj. Pitajte gospodu stručnjake za Onecoin/Onelife da li je to normalno ponašanje bilo koje legitimne kompanije.
Da ne bi opisivao na šta je ličio taj sajam, najbolje je da se sami uverite. Naš dobro poznati Damir Topić, bivši Lyoness promoter je bio lično tamo.
https://www.youtube.com/watch?v=BCy0UU0zh70
Prikaz sajma počinje od 4. minuta webinara. Koliko se samo upinju da prikažu celu ovu farsu kao nešto pozitivno je skoro čak i (tragi)komično.
 
https://www.youtube.com/watch?v=HwdqzX0_BtA
Ima nekoliko snimaka sa sajma koji realno prikazuju pravu sliku sa dešavanja: isprazno, neugledno, očajno, sa smešnim i neubedljivim ponudama od kojih se izdvajaju nadri lekarski instrumenti i preparati. Mislim da sam negde među tim slikama nahvato i proizvode drugih MLM-a, samo što sad ne mogu uopšte da ih nađem. Calivita, Amway ili Mary Kay preparati. Nisam baš siguran. Ako neko nahvata nek javi, pa da uslikam. Ostatak izložene robe nalikuje nečemu što bi ste našli na buvljim pijacama ili po kineskim robnim kućama, samo što bi vas tamo sigurno manje koštalo i još bi ste bili pošteđeni Onecoin ispiranja mozga.
Kako se vama čini ovo čudo od ispraznog sajma ?
O Dealshakeru nisam mnogo pisao jer i nema mnogo o čemu da se piše. Kritičari ga zovu Dealshitter jer je ponuda shit (sranje). Popriličan broj artikla ima opis na kineskom jeziku, tako da u prvi mah naliči jeftinoj kopiji alibabe. Ponude su mizerne i nikakve, gde se primećuje velika razlika u ponuđenoj ceni. Negde se kao poštuje navedena vrednost Onecoin-a dok je kod drugih ta vrednost u rangu 1 evra pa naniže. Kvalitet ponuđenje robe ja takođe upitan. Statistika sajta im je takođe porazna: 220.000 ulogovanih korisnika širom sveta, a kažu da im je broj članova preko 3 miliona. Pa šta bi sa tih 2 miliona i kusur ? Neće da diluju sa tih 35000 trgovaca ? Činjenica je da su trgovci – saradnici Oneoin-a, jer niko van šeme ne bi ulazio u ovakav suludi dil. Većina tu svesno posluje sa gubitkom u nadi i veri da će jednoparac zadržati ili skočiti u vrednosti pa će svoj izgubljen novac povratiti prodajom sledeće godine. Takve je teško i nemoguće ubediti da ih očekuje hladan tuš, jer su previše zaglibljeni u vrzinom kolu gde ih bombarduju vrednostima o bitcoinu i naduvanim očekivanjima da će Onecoin uraditi to isto pa i bolje.
Što se tiče Damira Topića, on se nečijom zaslugom našao na prvom programu Radio Televizije Republike Srpske, u ulozi nekog “stručnjaka” o kriptovalutama. Gospodin koji je aktivno reklamirao Lyoness do sredine 2015, za dve godine se pretvorio u velikog eksperta za kriptovalute i blockchain.
https://www.youtube.com/watch?v=bNM82-I6JlI
On naravno nije jedini. Njegove tadašnje kolege u “biznisu” Marinko Parić, Nikola Korbar, Zoran Stupar, Žejko Milićević (krenuo od nedavno stazom MLM mentorstva), Glavonjić Dejan, Nikola Adžija i drugi, su očistili svoje profile i youtube kanale od svog prethodnog “uspešnog biznisa” i sada su “eksperti” za kriptovalute. Najbolji deo emisije je kada mu je upravo to pitanje postavio gledalac (8. minut video snimka), kako je sad Topić stručnjak odjednom i za Lyoness i za ovo (Onecoin). Topić je naravno odmah preusmerio pitanje na drugu stranu i definisao ga na kraju kao promašenu temu.
Da zalazim dalje u “ekspertizu” ovih kvazi stručnjaka ću možda nekom drugom prilikom, za sad dovoljno je samo da navedem reči njihovog glavnog kvazi eskperta i idola Ruje Ignjatove, koja je u jednom svom pojavljivanju rekla da su kriptovalute (bitcoin) zloupotrebljenje u terorističkom napadu na SAD 2001. Bitcoin je nastao 2008, a 2001 nije ni postajao koncept kriptovaluta. Gospođa koja je pričala da jednom postavljen blockchain se ne može menjati, pa ga je zamenila drugim, navodno većim, i  još je duplirala količinu novčića svom vernom stadu pri tome zanemarivši sve zakone ekonomije jer umesto da njene parice izgube na vrednosti zbog inflacije, oni su zadržali istu kakva je bila pre “promene” blockchaina. To automatski znači da se cena nije zasnivala na odnosu ponude i potražnje već se određivala interno. Pa kad je pričala da je novi blockchain drugačiji i bolji od bitcoinovog, da bi odjednom platili neko mišljenje – papir (whitepaper) od DX Marketsa. Ako je toliko bolje, zašto nisu pozvali svoje programere da objasne kako sve funkcioniše. Verovatno što njihovi programeri najmanje što žele jeste da se sazna njihovo ime i prezime. Do danas ne zna se ko stoji iza razvoja Onecoin “blockchain-a”. Pametnom čoveku dosta.
Iskreno se nadam da će krah Onecoin-a doći pre 2018. godine. Što pre to bolje.
Na wikipediji https://en.wikipedia.org/wiki/OneCoin –  samom početku teksta stoji sledeće: OneCoin is a Ponzi scheme [1][2] promoted as a cryptocoin with a private blockchain. U prevodu: Onecoin je Ponzi Šema, promovisana kao kriptovaluta sa privatnim blockchain-om. Ceo tekst se nalazi u kategoriji: Piramidalne i Ponzi šeme. Zanimljivo je da se ni jedan predstavnik kompanije nije javio povodom teksta na wikipediji već su ulogu advokata preuzeli zaslepeli saradnici i zaluđenici u Onecoin. Ako ima zainteresovanih, mogli bi da prevedemo ceo tekst i postavimo na srpsku wikipediju.

Pretplati se
Obavesti o
guest

42  −  39  =  

8 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TimTayshun
jun 18, 2017 17:37

Great article!

Here is more proof of this scam, including technical analysis and prohibitions!

http://onecoinscam.info/prohibitions/

http://onecoinscam.info/blockchain-simulator/

100% PONZI

RiperZec
RiperZec
jun 18, 2017 21:26

Pa naravno da je”Ekspert” sobzirom da paketi kostaju 200000 evra. Salim se naravno. Ali ovu emisiju u Bosni bi trebalo prijaviti jer se ocigledno radi o placenom terminu a nisu obelezili. Ako je neko iz Bosne mozda da posalje snimak nekome od nadleznih institucija. U Srbiji to znaju da kaznavaju jer ovako ne plate porez. Mada sobzirom da ov lopove nisu vec pohapsili verovatno slaba vajda od toga.

Zvezda
Zvezda
jul 22, 2017 10:00

Haha sta je bre ovo, 10 coveka prisutno a ono namesteno za ceo orkestar

Drago Palčeta
Drago Palčeta
jul 22, 2017 11:03

Na svojim webinarima spominju kako se na ovom buvljaku VW Passat moze kupiti za ukupnu vrijednost 10.000eura, a stvarno kosta 30.000eura, kao plativo u Coinima.

pa hajd evo sve da je tako postavljam pitanje? osoba XY kupi na ovom čudu passata i plati ga ovim UltraMega Coinima u 100% iznosu tom nekom distributeru VWa za taj teren. e sad……..kako taj distributer plati tog passata proizvodjacu? nije ga dobio gratis? nije mu pao s neba….? jel ga plati Coinima? VW prima Coine? malo morgen……

Mile
Mile
Odgovor za  Drago Palčeta
jul 23, 2017 15:14

Ovako to ide.

Imam zadovoljstvo da me jedan od domaćih Onecoin paćenika dosta redovno izveštava o fantastičnim mogućnostima koje se pred njim pružaju, ali eto on, nikako nema sreće da se na vreme prijavi za kupovinu.

Naime, pre par meseci je bila velika akcija kupovine Mercedes džipova u Kini, za Onecoin novčiće, ali su eto svi raspoloživi za čas rasprodati.

Pre mesec dana, slična stvar, ali kod dilera u Poljskoj, Škoda Kodiaq za Coine, ali su nekako i ti bili rasprodati u trenu.

I takvih famoznih i bajkovitih prilika će biti stalno, čisto da se održava tenzija i nada kod vernika.

I uvek će im nedostajati koja milisekunda da po bagatelnoj ceni dobiju izuzetan automobil.

Eto.

Spiridon Kopicl
Spiridon Kopicl
oktobar 13, 2017 21:04

Drugari,jedna mala popravka.Ova zena nije Ruja,vec Ruza-Ружа Ignjatova.Pozdrav.

nikola
nikola
novembar 29, 2017 20:00

imate sad slobodnih vaucera za mondea pa se javite

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  nikola
decembar 1, 2017 21:31

jel to pricas o plasticnim decjim auticima?

Sumnjam da ti mozes da priustis nesto skuplje od toga

8
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x