Onecoin i lažna saopštenja
Onecoin i lažna saopštenja

Onecoin i lažna saopštenja

Očajnička strategija ili način borbe protiv negativnosti. Šta god bilo, saznaćemo nadam se u dogledno vreme. Elem, u razmaku od nekoliko dana isplivale su raznorazne objave Onecoin/Onelife-a, među kojima se ističu sledeće:

  • CEO Onelife Pjer Arens izjavio da želi da Onecoin bude zvanična valuta Olimpijade u Tokiju – saopštenje koje su zaluđenici Onecoin sekte preneli kao da Onecoin već jeste proglašen za zvaničnu valutu igara u Tokiju. Šta li MOK tek misli o ovoj gluposti ?
  • Policija Švajcarske zatvorila istragu – stara vest za istragu u Švedskoj, a ne u Švajcarskoj. Neko je “pogrešio” u prevodu. Inače je istraga ponovo otvorena u Švedskoj.
  • Priča da je sud u Kaliforniji posredstvom Manuel Lin Mirande proglasio Onecoin važećom kriptovalutom, da je problem u Italiji “rešen” i da će ponovo Onecoin biti slobodan da vrši promocije i prodaju svoje plagirane edukacije, kao i da će biti izlistan na Coinmarketcap berzi – sve do jedne lažna vest koju je plasirao sam Coinmarketcap kao prvoaprilsku šalu (pogledajte datum objave na linku). Onecoin sektaški se primili na šalu kao na socijalnu pomoć i dan danas je dele kao pravu. Valjda očajnički traže neku pozitivnu vest za svoju prevaru. Jedan od naših lokalaca, Mario Kuzminović se takođe ponovo upecao:

  • Potom vest da će Onecoin biti legalan u Rusiji, objavljeno sa slikom nekog ruskog zvaničnika, kako su preduzeti koraci da se Onecoin legalizuje u Rusiji. Pošto je u pitanju još jedan saradnik Onecoin-a, a i kad uporedimo sa prethodnim objavama, jedini zaključak je da i ova objava nema blage veze sa istinom. Svrha je samo da napali verno stado. DOPUNA: Potvrđeno da je vest izmišljenja i da navodni zvaničnik baš i nije zvaničnik. Što znači samo još jedna od Onecoin laži.
  • I velika vest o kojoj se mnogo pričalno na domaćem fejsu među našim lokalnim manipulatorima bila je slika dokumenta koji je navodno predstavljao licencu potpisanu od strane predstavnika Vijetnamske vlade, po kojoj je priznat Onecoin kao sredstvo plaćanja u Vijetnamu. Glavni medij u Vijetnamu preneo je demant vlade i naveo da se radi o falsifikovanom dokumentu. Nakon objave ove vesti, verno Onecoin stado krenulo je sa masivnim brisanjem pomenutog dokumenta. Naše ovce su malo sporije pa evo kako je izgledala ta objava dok je ne uklone po hitnom postupku:

  • Baš tako Mario, ništa vrednije od prave informacije. Uh čekaj…možda ne bi bilo loše da prvo da proveriš sledeći put. A ako već krećeš sa proverama, proveri i sve ostalo u vezi Onecoin-a, ne samo lažne vesti i plaćena saopštenja po Yahoo Finance. Pss, bravo, konačno si provalio da OC nije kriptovaluta. Puno pozdrava od hejtera nas koji umemo da koristimo svoj mozak.

Počelo se sa brisanjem dokaza. Joby Boughey je jedan od Onecoin lidera koji je zajedno sa svojim kolegama kao što je kanadski Ken Labine, otvoreno i bez ustručavanja pljuvao po kritičarima i blogovima, najviše po BehindMLM. Pomenuti stoji iza sajta thecryptoproezine.com na kome se on i nekolicina njegovih kompanjona predstavljali kao eksperti (što mi ovo zvuči poznato) za kriptovalute, blockchain a naročito Onecoin. Jedan od njegovih najčitanijih tekstova bombastično je navodio kako se Onecoin/Onelife obračunava protiv blogera i organizovane negativne kampanje. Taj tekst je nestao danas ili juče, zajedno sa drugim tekstovima vezanim isključivo za Onecoin.

https://thecryptoproezine.com/2017/05/21/onelife-fight-back-against-the-organised-smear-campaigns/ – posetom na ovaj link dobijate grešku o nepostojećoj stranici
https://web.archive.org/web/20170606175853/https://thecryptoproezine.com/2017/05/21/onelife-fight-back-against-the-organised-smear-campaigns/ – arhiviran link posredstvom servisa web archive.

Boughey je jedan od zadrtijih Onecoin lidera, za koga se najmanje očekivalo da će preduzeti tako radikalne poteze uklanjanja svega što ga je povezivalo sa Onecoin-om. Ne postoji logičnije i drugo objašnjenje povodom njegovih poteza sa Onecoin tekstovima i promocijama, koje je uklonio ne samo sa svog sajta već i Facebook-a, Youtube-a, Twitter naloga itd, bez iole nekog objašnjenja. Ono što mu se neće svideti jeste da je džaba krečio. Kritičari su sačuvali kopije svega što je radio u vezi Onecoin/Onelife-a, i ma koliko mislio da će se nekako provući dokazi su i dalje tu.

Isto tako apelujem svima koji prate i čitaju ovaj blog, da sačuvaju i dokumentuju sve facebook izjave, sve youtube snimke, twitter i linked objave naših domaćih Onecoin promotera. Pa kad konačno dođe taj dan da im ne dozvolimo da se provuku bez posledica.

DOPUNA: Još jedan Onencoin pacov je napustio brod, samo što se o tome saznalo sa dobrim zakašnjenjem. Radi se o Ed Ludbrook-u, koji već dolazio za Beograd i držao predavanja. Primer jednog od predavanja:

https://www.youtube.com/watch?v=4HHZSudFhvg

(Samo da napomenem da je kopija snimka sačuvana, tako da gospoda Onecoin saučesnici mogu slobodno da brišu kad god požele)

I on je očistio svoje naloge na društvenim mrežama od svega što bi ga povezalo sa Onecoin-om. Ako je suditi po njegovom linked profilu, on je neaktivan od oktobra 2016. kada je navodno pokrenuo novi biznis.

Što je daleko od istine jer je njegov youtube kanal OnePRO bio aktivan do pre mesec dana. Dakle, Ed je još jedan Onecoin promoter/lider koji je napustio tu najveću “poslovnu” priliku i to kako bi rekli naši lokalci, u najboljem periodu za kompaniju, koja se nalazi uoči samog izalska na berzu. Boughey, Ed-u, braći Steinkeller nikako ne odgovaraju ti silni milioni što bi zaradili sledeće godine da su ostali. Ili je možda nešto drugo u pitanju.

Edu se nije svidelo što je objavljen video na Youtube gde on priznaje da se cena Onecoin-a određivala interno, a ne na osnovu ponude i potražnje. Toliko mu se nije svidelo da je tražio da se ukloni njegovo ime i lice iz video snimka.

Cenzurisan video:

Original:

https://www.dailymotion.com/video/x5dtu5q

Kaže: “Cena je jedno kredibilna kada je testirana na berzi, naš izazov je što imamo internu cenu koja nije testirana na berzi, u ovom trentku cena nije kredibilna. To je nešto na čemu radimo.”

Biće da nisu dovoljno uradili čim je Ed zbrisao iz Onecoin-a.

Dopuna 3. jul 2017: Ed fanatično uklanja originalni video gde god da se pojavi na internetu. Naši lokalci pričaju da je Ed mnogo toga odradio za Onecoin (kao i braća Steinkeller) pa sad može da uživa do izlaska na berzu. Preskaču da objasne zašto je Ed očistio svoju biografiju od svega što bi ga povezalo sa Onecoin i zašto mu toliko smeta jedan ovaj video.

Povezan tekst:  Kairos Planet mrtav, slede ga Coinspace, Swisscoin a uskoro i Onecoin
Pretplati se
Obavesti o
guest

33  −    =  31

4 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TimTayshun
jun 23, 2017 19:03

Excellent coverage of this massive scam! Great work 🙂

Everyone please share this article on Facebook, Twitter and other social media!

trackback
februar 19, 2018 10:54

[…] godine sam radio sličnu temu, ali sam propustio da obradim možda najbitniju lažnu vest a odnosi se na tekst o Dealshakeru na […]

trackback
mart 21, 2018 17:47

[…] novo reklo bi se. Do sada bilo je ovako pa onda Dealshitter lažna saopštenja, tako da oko Onecoin-a samo neke lažne vesti i […]

4
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x