Glumica iz popularne serije uhapšena pod optužbom da je vrbovala devojke za MLM NXIVM
Glumica iz popularne serije uhapšena pod optužbom da je vrbovala devojke za MLM NXIVM

Glumica iz popularne serije uhapšena pod optužbom da je vrbovala devojke za MLM NXIVM

Radim na novoj temi, pa je ovaj tekst takođe trebao da bude njen deo, međutim sama tema je već ogromna i bilo bi već previše tako da sam odlučio da tekst prebacim u sopstvenu temu, jer sama po sebi je veoma bitna, a radi se o onom čuvenom “ličnom usavršavanju”.

Pretpostavljam da vam je vest možda poznata ako ste pratili neki od domaćih tabloida.
Dakle, glumica iz popularne serije Smolvil (Smallville) Allison Mack – glumila Kloe Sulivan (najboljeg prijatelja Klarka Kenta) učestvovala je zajedno sa koleginicom iz iste serije Kristin Kreuk u vrbovanju mladih žena kao seks robinja za MLM sektu NXIVM.

Alison je uhapšena u petak, dok se njena koleginica brani da je napustila pomenuti NXIVM još 2012 godine. Činjenica je da je Kreuk ušla prva da bi potom vrbovala svoju sada uhapšenu koleginicu. Izašla je nakon što su u javnosti osvanuli tekstovi o veoma čudnim dešavanjima unutar šeme. Naši blatoidi Kurir i Blic pisali su tome bez navođenja da je NXIVM MLM,  dok je pomenuta kompanija nudila seminare za lično i profesionalno usavršavanje putem multi level marketinga.

Linkovao sam njihove vesti, i mada je moje mišljenje o njima izuzetno nisko, u ovom slučaju su preneli vesti kako treba sa inostranih medija, sem naravno da je u pitanju MLM. Pa dobro, MLM i sekta dođu skoro jedno te isto.

https://www.kurir.rs/planeta/3021047/u-sekti-u-kojoj-je-zavrsila-unuka-princetze-jelisavete-ove-poznate-glumice-sluzile-su-za-regrutovanje-seks-robinja

https://www.blic.rs/vesti/svet/poznata-glumica-je-bila-seksi-robinja-pa-postala-gospodarica-u-okrutnom-kultu-u-kom/erv074k

Dopuna: Zaboravio sam da napomenem da je Keith Raniere, osnivač NXIVM, bivši Amway lider, koji je nakon Amway prvo osnovao kompaniju Consumers Buyline (sasvim je jasno odakle je dobio ideju za osnivanje svoje nove MLM prevare / sekte), dok ga nije tužio državni tužilac Robert Abrams 1993. da je organizovao piramidalnu šemu.

Povezan tekst:  Ruja Ignjatova uhapšena ?! - lažna vest

Izvukao se 1996 plaćanjem nagodbe od 40.000 dolara i uz obećanje da će prestati sa daljim piramidalnim delovanjem. Ostalo je nepoznato zašto nije optužen za prevaru. 1998 osniva NXIVM i posledice još jedne loše odluke američkog pravnog sistema možemo da vidimo upravo danas.

Uništio je karijere i budućnost nekoliko glumica kojima su predviđali velike uspehe, među kojima je i Nicki Clyne, kanadska glumica, iz serije Batlestar Galactica. Nakon što ju je ubedio da napusti snimanje istoimene serije 2008 godine (u vreme kada je bila na vrhuncu slave) isplivalo je da pomenuta glumica radila u fantomskoj firmi povezanom sa NXIVM za 15$ na sat.

Njena supruga Allison Mack (venčali se da bi Nicki ostvarila pravo na Američku vizu) je takođe napustila snimanje serije Smolville (SmallVille) 2010 da bi se 100% posvetila svojoj sekti / lideru.
Glumac Mark Hildreth je prvo uvukao glumicu Kristin Kreuk (navodno ušla da bi se izborila sa svojom sramežljivošću) da bi ona potom uvukla svoju koleginicu Allison Mack.

Na redditu spominju da je ona prvobitno ušla kako bi izvukla Kristin ali je sama potpala pod uticaj sekte. Kristin je napustila NXIVM 2012, bez objašnjenja dok je Mark ostao do 2017te. U kojoj meri će se ovaj skandal odraziti na njih dvoje ostaje da se vidi. Mnogi fanovi ostali su šokirani, čak je bilo komentara u stilu: “devojke zaboravile da nisu u seriji, jer u stvarnosti nema Supermena da ih spase iz ralja sekti”.

Još jedan razlog za sve žene da dobro razmisle o seminarima ili “akademijama” koje organizuju MLM kompanije, naročito važi za one što se reklamiraju da će vam pomoći u “profesionalnom razvoju”. Pored toga što će sigurno da vas ojade za novac, možete lako da završite kao nečija robinja. Zato pamet u glavu.

Pretplati se
Obavesti o
guest

3  +    =  12

4 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvezda
Zvezda
april 21, 2018 14:33

Rajko, evo tebi sanse ovde da se prebacis, mozda i naidjes na nesto zensko, a mozda im i uvalis koji OneCoin

Yog
Yog
april 21, 2018 15:24

Citao juce o tome. Cini se kao da NXIVM krci sebi put u svet poznatih, mocnih, bogatih i, mozda najbitnije, uticajnih. Smenjuju sajentologiju sa trona…mada to je to, drugo ime i pakovanje, ali isto sr@nje unutra…

4
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x