DasCoin prevara
DasCoin prevara

DasCoin prevara

Napomena: Analizu za DasCoin nisam ja radio, okačena je uz dozvolu samog autora sa zahtevom da se ukloni potpis i izvor. Moje je da ispoštujem.


DasCoin kripto-šta ?

DasCoin je hibridna kriptovaluta koja funkcioniše slično OneCoin-u.  Investiranje u DasCoin vrši se preko NetLeaders platforme, preko koje za pravi novac (od 100e do 25000e) kupujete vašu licencu.

Što skuplju licencu kupite, veća će biti vrednost vašeg DasCoin-a.
Vaša licenca je vaša ulaznica za DasNet platformu, na kojoj izgrađujete vašu distributivnu mrežu (u okviru koje DasCoin funkcioniše) i ova mreža nagrađuje vaše zalaganje na širenju ove mreže novim DasCoinima.

DasCoin nema konkretan proizvod ili servis koji se prodaje. Novac ćete ovde moći da zaradite ako ubedite nove članove da se pridruže mreži i investiraju u DasCoin (kupe svoje licence).

U zavisnosti od paketa koji kupite, uz isti dobijate i određeni broj ciklusa i apgrejdova:

 • Standard – invest €100 EUR and receive 1265 cycles and 1 upgrade
 • Manager – invest €500 EUR and receive 6325 cycles and 1 upgrade
 • Pro – invest €2000 EUR and receive 27,600 cycles and 1 upgrade
 • Executive – invest €5000 EUR and receive 74,750 cycles and 2 upgrades
 • Vice-President – invest €12,500 and receive 247,500 cycles and 2 upgrades
 • President – invest €25,000 EUR and receive 373,750 cycles and 3 upgrades

Kada jednom dobijete NetLeaders softversku licencu ne dobijate odmah sve vaše DasCoine odjednom, već se deo istih dobija nakon pridruživanja svakog novog člana koji preko vas tj vaše mreže investira u DasCoin. U zavisnosti od vrste paketa koje su ti novi članovi odabrali, vi dobijate manje ili više DasCoina.

Ciklus je termin koji označava dodavanje novih Nodova DasCoin mreži. Što više ljudi plati NetLeader licencu viša je frekvencija “proizvodnje” tj. mintovanja novih DasCoin-a na celoj platformi.

Povezan tekst:  Kako napustiti MLM

Svaki ciklus traje u proseku 2 do 3 meseca . Trenutna generacija navodno operiše sa 100% efektivnosti/težine mintovanja ali očekuje se da ovaj procenat padne na 50%. Kada se to bude desilo sledi upgrade! Oni članovi mreže koji nisu iskoristili svoje upgrade tokene su kvalifikovani da „dupliraju broj raspoloživih ciklusa“ tokom apgrejda. Ovo je navodno mehanizam koji “obezbeđuje stabilnost” kao i stalni rast vrednosti postojećih DasCoina i pad na ovoj platformi.

DasCoin takođe nudi bonus isplate „advokatima“ koji šire popularnost i mrežu DasCoina.
Navodne “prednosti” DasCoina su:

 • Centralizovana emisija novih DasCoina
 • Blockchain permisije za verifikaciju članova mreže
 • Distribuirana globalna mreža računara koji čine ceo DasCoin network
 • Decentralizovani autonomni ekosistem koji nudi visok stepen bezbednosti i performansi
 • Instant transakcije
 • Održivost platforme kroz rast cele mreže i prodaju novih licenci
 • Jednostavnost DasCoin platforme koja putem WebWallet platforme obezbeđuje brze i lake transakcije i trejding

Sistem koji DasCoin koristi nije nov – isti je korišćen i ranije od strane mnogih MLM Multi Level Marketing prevara izuzevši samu kriptovalutu koja je ovde centralni subjekat.  Jedini „proizvod“ koji se ovde ovde prodaje je NetLeader “licenca” koja je neophodna kako bi svaki član  ušao u DasCoin program i mogao da prihoduje od broja novih članova koje uvede u svoju mrežu koja je mali deo cele ove platfiorme.

DasCoin se pojavio 2015. godine paralelno sa CoinLeader platformom, gde su investitori takođe kupovali licence. Ubrzo DasCoin prebacuje sa CoinLeaders affiliate programa na NetLeaders network marketing program kreiran od strane novoformiranog tima unutar DasCoina.

CEO NetLeaders-a je John Pretto, koji je bio upleten u poslovanje mnogih kompanija gde se izdvaja njegovo aktivno učešće u promociji OneCoin-a (koji je kasnije obeležen kao scam) u prvoj polovini 2015. godine.

Povezan tekst:  MLM i Youtube(eri)

CEO DasCoin-a je Michael Mathias koji je takođe svojevremeno bio aktivni promoter OneCoin-a i imao je ulogu hosta samog lansiranja OneCoina u USA jula 2015. godine.
DasCoin i NetLeaders web sajtovi koriste uglavnom ekstremno velikodušnu i uopštenu terminologiju. Ukoliko ste novi u svetu kriptovaluta sigurno ćete biti zbunjeni.

Postoji nekoliko razloga zašto se treba držati podalje od DasCoin-a:

1. Glavni protagonisti su bili takođe u vrhu priče o OneCoin-u. Takođe, vlasnička struktura DasCoina je izuzetno nejasna i vezuje se za offshore kompanije u Dubaiu.

2. U priči o DasCoinu ne postoji konkretan PROIZVOD – nema informacija koje govore o spoljnjim izvorima finansiranja cele priče. Cela potencijalna zarada učesnika ovog programa bazira se isključivo na mogućnosti da se u mrežu uključuju novi članovi koji takođe plaćaju za svoje licence. Kada priliv novih članova bude presušio, odakle će se generisati dobit za postojeće članove DasCoin platforme?

3. DasCoin (baš kao i OneCoin pre njega) krenuo je sa medijskim hajpom kako je baš on “novi ubica Bitcoina”, koji je globalna kriptovaluta koja postoji od 2009. godine i koja je opšte prihvaćena u mnogim digitalnim platnim sistemima. DasCoin za razliku od BitCoina funkcioniše samo u okviru sopstvene mreže i još uvek se ne smatra za digitalnom valutom od vrednosti. Iako DasCoin čelnici tvrde da će to biti kriptovaluta kojom ćete moći da vršite platni promet na preko 60 miliona lokacija, za sada ne postoji nikakav spisak bilo kojih trgovinskih lanaca koji podržavaju plaćanje DasCoinom.

4. Ne postoji polisa refundiranja – DasCoin i NetLeaders web sajtovi nigde ne navode na svojim stranama nikakve polise za refundaciju ili garancije za povrat uloženog novca u određenim situacijama i scenarijima.

Povezan tekst:  Bitconnect Kolaps

Na kraju može se reći da je DasCoin sledeća Ponzi šema koja koristi Multi-Level Marketing regrutovanje članova zarad povećanja svoje mreže. Ovde se ne nudi nikakva konkretna kriptovaluta koja ima svoju konkretnu vrednost i koja se dobija nekim “radom” kao što je to slučaj sa procesom računarskog MAJNOVANJA kod BitCoin-a.  Jedini proizvod ovde je zapravo samo NetLeaders LICENCA koja je neophodna za svakog člana koji želi da uđe u DasCoin program i prima proviziju na konto novih članova koje uvede u istu mrežu a koji su automatski ispod njega u hijerarhijskom nizu.


Samo još jedna kopija Onecoin ponzi modela, sa piramidalnim regrutovanjem i prodajom magle.

Pretplati se
Obavesti o
guest

9  +  1  =  

6 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvezda
Zvezda
mart 24, 2018 00:10

Kad si objasnjavao princip funkcionisanja ovog DasCoina (DagCoin u Estoniji, Letoniji, Litvaniji jel tako?) kao da si objasnjavao osnovni princip Piramidalne Prevare, barem je meni tako izgledalo

d
d
mart 24, 2018 13:54

ko nije pogledao..

trackback
oktobar 27, 2018 12:46

[…] vlasti podigle su svoju istragu protiv Dascoina na viši nivo, tako što su zaplenili 44 miliona zlota ili 11.6 miliona dolara sa bankarskog […]

Zoran
novembar 25, 2018 19:09

Suck my dick! OneCoin forever!!!

Antiprevarant
Antiprevarant
novembar 25, 2018 23:31

samo kreten kao ti moze da napise ovako nesto

em su te namagarcili em im pusis

bravo majmune

6
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x