Lyoness dešavanja u 2017
Lyoness dešavanja u 2017

Lyoness dešavanja u 2017

Nisam se mnogo proslavio pokrivanjem događaja oko Lyoness-a prethodne godine, pa ću u ovoj temi uzeti da pokrijem sva najbitnija dešavanja u 2017 godini.

Najvažnija vest: Lyoness i njegove repiramidizacije (Lyconet, Cashback World) proglašene su piramidalnom šemom u Norveškoj.

Norveški Gaming Board (regulatorno telo za lutriju, igre na sreću i piramidalne prevare) je pre nekoliko godina obustavio istragu protiv ove kompanije, da bi zbog znatnog broja novih pritužbi ponovo otvorio.
Istragu su inicirale sledeće dojave i pritužbe:

 • Lyoness/Lyconet/Cashback World organizuju piramidalni sistem prodaje, gde učesnici bivaju nagrađeni za regrutovanje novih članova.
 • Visina “zarade” je direktno srazmerna visini uplate novca u šemu i broju uvedenih novih članova.
 • Regulatornom telu dojavljeno je da neke individue planiraju da uplate ili su već uložile stotine hiljada norveških kruna u Lyoness/Lyconet/Cashback World da bi navodno imali deset puta veću zaradu od uloženih sredstava nakon tri godine.
 • Takođe su dobili informacije da se regrutuju tek punoletna lica (između 18 i 19 godina).
 • Nejasno je gde se smeštaju uplaćeni depositi u Lyoness/Lyconet/Cashback World, i odakle potiče izvor pominjanih isplata.
 • Veliki broj učesnika koji su prisustvovali sastancima smatraju da je Lyoness/Lyconet više interesuju novi članovi koji će izvršiti uplatu u “biznis”, nego realna prodaja proizvoda.
 • Takođe smatraju da Lyoness daje netačne i neistinite informacije o svom poslovanju i o partnerstvima sa drugim kompanijama.
 • Među njima su indikacije da Lyoness/Lyconet nema pravo partnerstvo sa svim kompanijama koje spominju na svojim sastancima i da isplaćuju samo teoretske zarade, kojima se manipuliše.
 • Neki od prigovora napominju da se na sastanicima koriste agresivnim taktima i klasičnim trikovima piramidalnih kompanija, kao što je na primer: “Požuri da uđeš što pre jer ovakva prilika se pojavljuje samo jednom u životu”.

Na osnovu ovih pritužbi, Gaming Board je objavio javno da pokreće istragu (april 2017) i zatražio od rukovodstva Lyoness/Lyconet da se izjasni.
Iz Lyonessa im je odgovoreno:

 • da su legalna firma (okačili plaćeno mišljenje o legalnosti)
 • optužili GamingBoard da krši Norveške zakone jer su detalje istrage izneli u javnost
 • i što su obavestili medije o smernicama istrage

Veoma arogantno od strane čelnika kompanije, ako se ima u vidu da regulatorno telo Norveške nije raspoloženo za zezanje. Odgovor GamingBoard-a bio je veoma oštar https://lottstift.no/wp-content/uploads/2017/10/Brev-til-Lyoness-6okt2017.pdf
Regulatorno telo sprovodi zakon o Lutriji (u okviru koga su i zakoni o piramidalnim šemama) a član 16 tog zakona zabranjuje učešće i promociju piramidalnih “igara” i sličnih sistema.
Ujedno član 16 zakona Norveške Lutrije dozvoljava Regulatornom telu da:

 • zatraži dokaze da su isplate i provizije kod osumnjičenog isplaćene putem prodaje usluga i dobara a ne preko regrutovanja
 • da naloži kompaniji da izmeni ili prekine sa svojom ilegalnom aktivnošću
 • da donese sankcije kompanijama koja se ne povinuju naredbama regulatornog tela
 • zatraži pismenu potvrdu da su prekršioci prekinuli ili da će prekinuti sa kršenjem Zakona o Lutriji
 • Za kršenje ovog zakona sledi novčana kazna ili zatvor do tri godine.
Povezan tekst:  FLP prevara

U slučaju da provizije u Lyonessu čine više od 50% sredstava koje dolaze samo od uplata novih članova a ne od prodaje usluga i proizvoda, znači da je Lyoness krši član 16 zakona o Lutriji i da je piramidalna šema.
Na kraju svog odgovora Lyoness-u oktobra 2017, Regulatorno telo zatražilo je da Lyoness i njegovi predstavnici prekinu sa neistinitim saopštenjima kako je Gaming Board odobrio poslovanje kompanije, jer se radi pogrešnoj i netačnoj informaciji.
Istraga je završena 11 januara 2018, a 18 januara iste godine, Regulatorno telo Norveške naložilo je da Lyoness/Lyconet prekine sa svim poslovanjem na teritoriji Norveške jer je vrši piramidalno poslovanje. Procenjuje se da Norveška ima 150.000 Lyoness/Lyconet članova.
Zaključak istrage je da Lyoness/Lyconet/Cashback World ne ostvaruje zarade od proizvoda i usluga, već da velika većina sredstava dolazi od učešća novih članova i njihovih para.
Lyoness ima mogućnost žalbe ali nadam se da im ovog puta neće proći. Vreme je da i ova prevara dođe na doboš.

Švajcarska takođe presudila da je Lyoness/Lyconet piramidalna šema

Između 2014 i 2015 godine, član Lyonessa uložio je oko 4500 dolara u šemu. Kada mu je postalo jasno da neće ništa uspeti da zaradi, zatražio je svoj novac nazad. Lyoness je naravno odbio i ceo slučaj završio je na Švajcarskom sudu. Niži sud doneo je odluku da se vrate pare sada već bivšem članu. Lyoness se žalio apelacionom sudu, da bi 28 februara 2017, apelacioni sud samo potvrdio presudu nižeg suda.
Poput istrage u Norveškoj, sud u Švajcarskoj je utvrdio da zarade dolaze najviše od regrutacije novih članova – piramidalna šema. Piramidalni sistem u Švajcarskoj se drugačije zove sistem “grudve” ili “snowball system”. Asocira na grudvu koja se kotrlja niz padinu, bez kontrole, sve veća i veća dok na kraju ne napravi veliku štetu. Tako je u odluci suda navedeno da Lyoness prebacuje novčana sredstva sa dna piramide ka vrhu, što je samo još jedan pokazatelj da se radi o ilegalnom sistemu grudve.
Problem za Lyoness što ova presuda pruža mogućnost drugim ex-članovima da zatraže svoje investicije nazad.

Povezan tekst:  Snimak razgovora Ruže Ignjatove upućen njenom bivšem ljubavniku

Poljska iznela upozorenja za Lyoness, Recyclix, Onecoin, Dascoin (Net Leaders), FutureNet, Questra World

Kancelarija za konkurenciju i zaštitu potrošača objavila je upozorenje za gore pomenute kompanije, napominjući da su u pitanju prevare i ponzi šeme.
Link: https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=13844 (preporuka koristiti google translate)

Nekoliko sudova u Austriji presudilo da je Lyoness piramidalna šema

Prvo mali podsetnik:

Regionalni sud u Innsbrucku, u presudi 26 C 609/16k – 17, 14 jula 2017 utvrdio da je poslovni model Lyonessa piramidalna šema i da krši zakone protiv nelojalne konkurencije (član Z 14). Tužbu je pokrenula žena Japanske nacionalnosti koja živi u Austriji.
Regionalni sud u Innsbrucku, u presudi 26 C 610/16g – 15, 12 jula 2017 utvrdio da je poslovni model Lyonessa piramidalna šema i da krši zakone protiv nelojalne konkurencije (član Z 14). Tužbu je pokrenuo Austrijski broker za osiguranje.
Regionalni sud u Feldkirch-u, u presudi 8 C631/16m – 6, 28 juna 2017, presudio da je poslovni model Lyonessa piramidalna šema i da krši zakone protiv nelojalne konkurencije (član Z 14). Tužbu je pokrenulo privatno lice, koje je u vreme ulaganja sredstava u Lyoness bio nezaposleno lice.
Regionalni sud u Tirolu 12 maja 2017, u presudi 4C 229/16 p presuđuje da je poslovni model Lyonessa piramidalna šema i da krši zakone protiv nelojalne konkurencije (član Z 14). Tužbu je pokrenuo učitelj stranih jezika.
Na isti način su donesene presude u gradovima Vöcklabruck i Steyr, gde su tužbe pokrenuli penzioneri.
Vrhovni sud u Austriji 14 jula 2017, u presudi 10 Ob 45/16, u procesu koji je inicirao VKI (pogledajte video iznad) utvrdio je da su mnogi delovi Lyoness ugovora (odredbe i uslovi) netransparentni i ilegalni. VKI je pokrenuo proces u saradnji sa ministarstvom za rad, socijalna davanja i zaštitu potrošača. VKI namerava da pokrene kampanju kako bi sve žrtve Lyonessa legalnim putem došli do svojih prava (i para).
Napomena: Za navedene presude nema linkova, već postoje samo sifre pod kojima su zavedene. Na žalost svih nas, Austrijanci se nisu modernizovali kao Ameri, pa da presude budu javno dostupne.

Povezan tekst:  Mita vs Lyconet prevara iliti Lyoness prevara

Nastavak cenzure

U jeku presuda u Austriji, Švajcarskoj pa i Norveškoj ekipa oko Lyoness-a pojačala je napore oko cenzure.
Radar u Norveškoj je jedna od najposećenijih internet lokacija o zaštiti potrošača, i sa njega je bez objašnjenja uklonjenja rasprava sa preko hiljadu poruka o Lyonessu.
Nemački Verbraucherrunde forum, gde se uveliko diskutovalo o Lyonessu je nestao sa interneta, takođe bez objašnjenja.
Potom tekst o Lyonessu na engleskoj Wikipediji je stalno na udaru cenzure gde Lyoness članovi uporno pokušavaju da obrišu delove teksta koji pružaju pravu sliku o kompaniji (da je u pitanju prevara i piramidalna šema).
Ništa novo ako mene pitate, setite se samo blamaže u Estoniji https://mlmprevara.wordpress.com/2015/10/25/lyoness-novosti-tuzba-u-estoniji-istraga-u-francuskoj-a-u-australiji-sok/
koju je Lyoness ekipa ubrzo zataškala. Video je obrisan sa interneta (reportaža od 40 minuta), vest takođe, a umesto nje stavljena je reklama za Lyoness u formi vesti.
Ostala je samo arhivirana vest: https://web.archive.org/web/20151015214023/http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/radar-vorkturundusfirma-tombas-kurtidel-naha-ule-korvade?id=72692609
Do danas nije utvrđeno da li je Lyoness pretnjama tužbom naterao da se ukloni sve što ga je povezivalo sa ovom sramotom ili je za to iskoristio svoje političke veze.
Isto tako ostaje pitanje da li je forum Potrošačkog savetnika kod nas nestao iz istih ili sličnih razloga pre par godina, jer se na njemu takođe diskutovalo o raznim prevarama, gde je jedna od najvećih tema upravo bila o Lyonessu. Podsetiću da se upravo tamo pričalo da će se raditi dokumentarac o ovim kvazi udruženjima potrošača (Lyoness, SCnet), što se do danas nije obistinilo.
Arhiviran forum: https://web.archive.org/web/20141018050918/http://forum.potrosackisavetnik.com:80/

Pretplati se
Obavesti o
guest

58  +    =  66

26 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sasa
Sasa
februar 5, 2018 15:49

Dakle,lopovluk je lyones i lyconet???

MLMBosna
MLMBosna
februar 6, 2018 09:21

samo da kažem da ovi postoje i u Bosni, u centru Sarajeva. imaju svoju kancelariju čak. sklopili su nekakav ugovr sa BBI Centrom, za one koje poznaju Sarajevo, vidim na trgovinama piše Lyoness kao eto povrat novca i osatlo….

Amir Babic
Odgovor za  MLMBosna
jul 28, 2018 09:12

Taj BBI Centar vara ljude, jer ne vraća pare. Kažu morate čekati 4-5 dana, pa ako ne provuku da se e-mail pošalje. Znam 100 ljudi kojima se to isto desilo i još dešava. Imaju izgovor da su imali neke maliverzacije, pa sada provjeravaju. Ali ako su nama svima uredne kupovine, a ne provlačite . Šta se onda dešava ? Znaci Klasnića prevara, lažno reklamiranje. Udjes u BBI centar na svakom cosku reklama program lojalnosti a ne vraćaju tih bijednih 2 %.

Amir Babic
Odgovor za  Amir Babic
jul 28, 2018 09:19

Ovo šta se radi u Sarajevu je katastrofa. Bog zna koliko ljudi ima koji provlače lyoness, a nije im se zabilježila kupovina jer ne znaju kako funkcionise.

Zvezda
Zvezda
februar 6, 2018 21:51

A SC Net? Kako je Lyoness dozvolio da ih SC Net iskopira? Jel uhapsili Pausica? Jel bar na poternici? Ili mozda i dalje taj SC Net postoji?

MLMBosna
MLMBosna
Odgovor za  Zvezda
februar 9, 2018 11:03

što se tiče bosne scnet je vrlo aktivan rade deveraju a ovaj paušić je čest gosta u Sarajevu na Ilidzi kad su seminar, i nikola čanak dođe sa njim. koliko ja znam da je SC net barem u Bosnu došao prije Lyoness-a

Zvezda
Zvezda
februar 11, 2018 12:21

Jel si lud, znas li ti od kad jos postoji Lyoness? SC net je dosao znatno kasnije potpuno kopirajuci program i nacin prevare

MLMBosna
MLMBosna
Odgovor za  Zvezda
februar 13, 2018 18:37

da znam da je Lyoness stariji medjutim ja govorim za BiH. scnet je nakon Srbije odmah došao u Bosnu tamo nekad 2011 čini mi se a Lyoness je tu zadnje 3-4 godine na prostoru BiH. a da su su slični to da i to previše

Zvezda
Zvezda
februar 15, 2018 12:05

Zar nije Pausic pobegao u Madjarsku i ugasio SC Net u Srbiji?

sasa
sasa
mart 14, 2018 12:36

Doduse imam lyoness karticu i trgovine mi vrate novac.ostalo je stvar ubjedjivanja i dobre srece

Antiprevarant
Antiprevarant
mart 14, 2018 14:40

mislis varanja a ne ubedjivanja?

No papak
No papak
maj 23, 2018 18:59

Gdje su dešavanja u 2018 Kako sam načuo i oni sutra izbacuju kriptovalutu e coin..

No papak
No papak
maj 24, 2018 08:13

U planu im je i otvaranje berze kriptovaluta. I oni skontali da su sve kriptovalute trenutno najveća prevara na svjetu..

No papak
No papak
maj 24, 2018 10:22

Ma,meni stalno nude tu karticu na ENERGOPETROL I INA pumpama u Sarajevu i ne znam koji je njihov interes da dijele lyones kartice. Od njih sam i čuo za kriptovalute i još nekakve gluposti.E nećete me nagovoriti tako lako da se neko bogati preko mojih kupovina. Trebaju se dobro oznojiti da me prevare..

Ana
Ana
maj 26, 2018 22:27

Klasican primer sektanskog udruzenja. Na znam samo zasto se i u Srbiji ne pokrene pitanje legalnosti ove organizacije?! Ni mediji ne govore o ovome, a trebalo bi!

No papak
No papak
maj 27, 2018 00:50

Hajde što prevariše ove naše iz Energopetrola,al kako prevariše Inter i Romu da i oni dijele te njihove kartice svojim navijaćima..Može li mi ko ovo pojasniti.Pa koje su to budale pa rade sa prevarantima. I još nešto na kraju kome će sad ovi članovi (ovce) dati karticu kad to preuzimaju firme partneri???

Ago
Ago
jun 12, 2018 18:27

Mislim da grijesite svi, dodjite na pravo mjesto i informisite se koliko god hocete, pitate sve sto vas zanima, ja se licno bavim time , a mi bosanci smo uvijek bojkotovali sve sto ljudi govore ( mi znamo sve ) zato i idemo u njemacku na pranje supaka i na mjesalicama da se radi

Antiprevarant
Antiprevarant
jun 13, 2018 09:58

sta imamo da te pitamo?

pa da vidim

recimo….

koliko ste ljudi dosada pokrali?

Imas li podatke?

J.j.j.
J.j.j.
oktobar 30, 2018 13:28

Evo podatak imam ja. 0 i slovima nula.

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
oktobar 15, 2020 09:39

Evo drugari da ne zatrpavamo temu o Inface-u i da je obesmislimo onako kako je Papak naumio da pređem u pravo polje njegove zaluđenosti. Na sajtu Krstarica još uvek stoji tema koju je pokrenuo izvesni Voja pre oko 13 godina 🙂 i sad šta se dešava ? Prošlo je par godina a Antiša tj AntiMlm ga je kontaktirao i pitao za učlanjenje. Evo kakav je odgovor dobio,ovo je za anale i uspomenu na sve Lajones barabe. Citat mejla sam izvukao sa Burek foruma u koji se malo teže ulazi jer ga gugl nekad prebaci u formu mobilnog telefona. Pa da nam se citat ne bi zagubio evo ja ga kačim ponovo u nadi da će se Papak konačno prepoznati.

Citat

———- Forwarded message ———-

From:

Subject: Re: Prikljucivanje Lyonesu

To:

Ja Vam rekoh da ne može da se objasni sve pisanim putem, ali da probam…

Lyoness je ušao u Srbiju kao i svuda, najpre učlanjenjem nezavisnih pojedinaca… Nekada je sve bilo besplatno, i nije postojala obavaza kupovine vaučera pri učlanjenju. 2007 sam se i ja učlanio na taj način i promovisao takav sistem, kao član, a nikada nisam predstavljao Lyoness kao da sam deo firme, ili njihov predstavnik, već kao pojedinac koji širi svoju mrežu…

Svako ko se registruje iz celeog sveta može da avansira svoj novac, bez obzira na to da li je njegova država učlanjena u Lyoness ili ne, odnosno da li postoje prodavnice u kojima može da potroši svoj novac… Kada se skupi veliki novac iz neke države, onda Lyoness otvara svoje predstavništvo u toj državi, i počinje sa učlanjenjem firmi koje podržavaju sistem – daju popuste. Kada sam ja počeo da pišem na forumu krstarice članke o Lyoness-u, Lyoness još nije bio registrovan u Srbiji. U međuvremenu se otvorilo predstavništvo, počelo sa učlanjivanjem partnerskih firmi, a ja sam dobio “molbu = naređenje” da zatvorim temu, jer se navodno neki trgovci bune da im se ime spominje u negativnom kontekstu. Iz svih komentara možete da zaključite da sam ja promovisao sistem koji je savršen, i uspeo sam da se odbranim od svih napada…

Posle ostvarenih rezultata u širenju mreže ja sam postao predavač aprila 2009. Međutim maja 2009. godine Lyoness odlučuje da promeni pravila! Zbog zloupotrebe naših ljudi da registruju nove članove po spiskovima iz sindikata, imenika i slično (bez znanja novih osoba da su registrovane), Lyoness uvodi obavezan avans od 150€. Ovo je bio strašan udarac za sve koji su radili besplatno, i 90% ljudi iz bojkota prestaje da širi mrežu, i da koristi popuste. Nažalost i moja mreža je uglavnom prestala da radi, a ostalo je samo mali broj aktivnih ljudi, i automatski sam dobio otkaz, jer predavač mora da zadovoljava mesečne kriterijume širenja mreže. Sve što nam je obećavano a bilo je važno, nije se ispunilo, već su se desile samo promene koje su bile još negativnije po nas – članove…

Do ovog događaja jug Srbije je bio po članstvu daleko iznad severa, ali onda staje, a Novi Sad i još neki gradovi tek tada počinju da rade po novim pravilima, i malo po malo ostvaruju sve bolje rezultate. Još nekoliko puta se menjaju pravila (bilo je članstvo 10€ zakupnina literature, pa 3€ literatura i avans, pa zakupnina 20.000 RSD u vaučerima, nisam siguran već šta još), a sada se uplaćuje 200 RDS pri registraciji ako se ne varam, i potrebno je da obavi neka kupovina putem vaučera od bar 500 RSD za mesec ili dva, da se ne bi ugasio nalog, a ako želite da avansirate, morate da uz to i uzmete vaučere bar za 20.000 RSD.

Mreža se i po novim pravilima širi uspešno, i mnogi ljudi se učlanjuju, a da ne znaju šta sistem nudi. Na javnim prezentacijama se priča priča koja zaobilazi mnogo važnih činjenica, i većina ljudi na poverenje prema svojim prijateljima avansira novac, koji uglavnom zauvek ostaje zarobljen, i služi samo da zarađuje novac po matricama. Vaučeri se potroše bez problema u Tempu, Maxi-ju ili drugim prodavnicama.

Kako nastaju problemi? Ljudi kupe negde nešto, i identifikuju se karticom, i ostvare popust. Ali taj popust se deli na nekoliko delova. 1% im se vrati na račun za keš, 2 sponzora dobiju po 1%, a ostatak ide na bonus račun za provizije. Jedini 1% koji može da se podigne stoji negde u ofisu, a većina ne zna da otvori ofis, i ne može ni da se podigne dok se ne sakupi 1.000 RSD. Obični ljudi provuku karticu nekoliko puta, dobiju nekoliko desetina ili stotina dinara, i odustanu od korišćenja kartice. Onda negoduju kako sistem ne valja…

Negativnosti:

Da bi koristili vaučere treba doći do njih. Znači treba otići na prezentacilu, ili treba otići u banku pa uplatiti na žiro račun Lyoness-a, ili do neke radnje koja vrši izdavanje vaučera. Mnogi smatraju da je to naporno i ne žele to da rade. A onda ne mogu da koriste kartice za odloženo plaćanje za čim se mnogi bune…

Tempo ne dopušta korišćenje vaučera vikendom što je još jedan veliki problem. Vikendom je popust 12%, a preko Lyoness-a 5% !!!

Za gorivo kod NIS-a potrebna je debitna kartica, na kojoj treba biti novca pri sipanju goriva. Izdavanje kartice je 200 RSD. Opet se ljudi bune.

Ili cena u prodavnici je na akciji, preko Lyonessa je druga cena – uvećana…

I još dosta takvih sitnica…

A i što se trgovaca tiče! Učlane se u Lyoness da bi dobili reklamu. A kad dođemo mi potrošači izbegavaju Lyoness. Kažu ajde daću popust u kešu kao Lyoness, da ne ide preko njih, jer im stvara papirologiju i slično. Navodno je iz ovakvih i sličnih razloga uvedeno da trgovci koji žele u partnerstvo sa Lyoness-om moraju da avansiraju 2.000€, da bi to ukazalo na ozbiljnost saradnje…

Neki su i pošteni, ali su i oni razočarani malim prilivom mušterija. Mnogi trgovci se učlanjuju kada čuju koliko se avansira, ali ništa od toga se ne tiče njih. Da bi izvukli svojih 50€ avansa, morate da kupite robu za 500€ u prodavnici koja daje popust 10%. Sada vidite gde je tu Vaš zet, i da li je on interesantan za izvlačenje avansa…

Što se dokumenata koje sam poslao tiče, ona služe za razjašnjavanje sistema – koje su mogućnosti zarade i razumevanje matrica. To se ne menja. Može da se zameni kurs, ali princip je isti.

Još jednom, ja sam član potrošačkog društva i Lyoness-a i Merkatora i još mnogih koji daju kartice za uštedu. Lyoness-ova je najjača od svih, ali ne i najuspešnija kod nas, nažalost.

Lyoness interesuju novi članovi, i cilj Lyoness-a je da svi avansiraju svoj novac. Na taj način i članovi ostvaruju provizije, i Lyoness ima ogroman novac na računu, a veliki deo tog novca ostaje Lyoness-u zauvek. Avans je glavna stvar koja vuče zaradu, a ne potrošnja. Potrošnja je samo uvodna priča da bi se avansiralo (moje mišljenje).

Postoji još jedan dosta jak sistem SCIENET mi se čini da se zove, koji je nastao kada je Lyoness uveo 150€, od članova koji se nisu složili sa tim. Kopija je Lyoness-a, i ispravljene su neke stvari, ali i oni imeju neke negativnosti. Loše je to što kasne za Lyoness-om, i takvu moć najverovatnije neće nikada dostići, ni što se tiče prodavnica, ljudi i avansa.

I dalje smatram da je Lyoness genijalna ideja, ali svako treba prvo da se upozna sa time šta mu se nudi, pa tek onda da odluči, šta je dobro za njega. Učlanjenje je nešto što preporučujem svakom, ali avans je druga stvar. Ako nemate neku ozbiljniju kupovinu u nekoj od partnerskih firmi, ili ako niste sigurni u širenje mreže – korišćenje Lyoness-a za biznis – ne savetujem Vam da avansirate. Ako ste sigurni u svoje sposobnosti izgradnje mreže sa ljudima koji će takođe avansirati, Lyoness je prava stvar za Vas…

Probao sam da dotaknem neke važne činjenice, a na Vama je sve ostalo.

Pozdrav iz Niša.

Voja

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
oktobar 15, 2020 09:42

A evo ovde linka za dugo sećanje i uspomenu na Voju,prvu Lajones glavu u Niškom okrugu 😀 . Kako bi se to reklo u serijama Siniše Pavića : Od Niš do Pirot pituj za Voju Lajonesa,koje će ti kažu 🙂 🙂 🙂 🙂 :). Gore imate kako je Voja završio a evo dole kako je počinjao.

https://forum.krstarica.com/threads/lyoness-zaradjujte-dok-trosite-novac.176383/

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
oktobar 15, 2020 11:55

Evo za brata Antišu materijal za izučavanje. Gospoda platila i prevodioca na srpski i titlovanje ;).

26
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x