Preliminarna istraga protiv Lyonessa u Italiji
Preliminarna istraga protiv Lyonessa u Italiji

Preliminarna istraga protiv Lyonessa u Italiji

AGCM (Italijanska agencija za zaštitu potrošača) objavila je bilten 24. septembra o istrazi Lyoness poslovanja. Istraga je pokrenuta zbog velikog broja žalbi protiv pomenute kompanije.
Konkretno, Lyoness je dovodio u zabludu potrošače svojim oglašavanjem, vršio nezakonitu poslovnu praksu, kršio prava potrošača i koristio diskrimatorne ili nepravične uslove i odredbe.
Zvuči kao tipična piramidalna – ponzi prevara.
Lyoness promoteri investiraju svoje novac u tzv. trgovačke jedinice i potom regrutuju nove članove da odrade to isto.
Kada se skupi dovoljan broj investicija, Lyoness uzima procenat i isplaćuje određen procenat postojećim članovima.
Cashback strana biznisa se koristi kao fasada iza koje se krije ponzi šema.
Lyoness zloupotrebljava cashback stranu da uvuče naivne investitore u šemu. Naivni investitori posle određenog vremena shvate da realno neće videti nikakvu zaradu ukoliko ne investiraju još novca i navuku druge da takođe investiraju.
Izuzetak su lica koja navuku hiljade kupaca da se upišu ispod njih – najčešće putem raznih klubova i organizacija (setimo se samo Crvene Zvezde).
Veliki problem za Lyoness kod ove istrage je to što je Italija jedna od bitnijih država za kompaniju. 46% i 32% saobraćaja na Lyoness/Lyconet sajtova dolazi upravo iz Italije, što sugeriše da se radi o velikom “tržištu” za Lyoness.
Norveška je označila Lyoness i njegove klonove (Lyconet , Cashback World , MyWorld) kao piramidalnu šemu i zabranila im rad. Da li je Italija sledeća na redu ?

Povezan tekst:  9 činjenica o Onecoin-u
Pretplati se
Obavesti o
guest

95  −    =  88

3 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0201
0201
oktobar 22, 2018 01:56

Hahah dokaze molicu?

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
Odgovor za  AntiMLMSrbija
oktobar 23, 2019 20:26

Dobro veče,ovde Djeksi 🙂 Veliki pozdrav mom drugu Zvezdi, budućem članu Lajones tima 😀 😀 . Ja sam otpao kao neozbiljan kadar 🙂 Da vas ne bi puno zamarao,može Zvezda da ispriča neke lude detalje sa prezentacije. DRUGARI,BILI SMO NA PREZENTACIJI 🙂 🙂 🙂 I ponašali smo se po meni jako prikladno,osim toga što sam ja krkao bombone 🙂 A KOKA KOLU SU SAKRILI DA IH NE OTROŠIMO :))))) Očekujte neočkivano 🙂 – Ljudi da znate samo kakvi su ono hoštapleri i prevarantiiiiiii – Kažu da uplatimo 450e a posle viču ma može i 100 a ja ih pitam a šta dobijam za 300 😀

3
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x