MLMovi su jebeno užasni
MLMovi su jebeno užasni

MLMovi su jebeno užasni

Dotičnu poruku je poslao voditelj popularnog američkog šoua Last Week Tonight, Džon Oliver, koji nije štedeo reči na račun Amway, Herbalife-a, NuSkin-a, Mary Kay, Usana itd…pa je tako Herbalife nazvao industrijskim liderom u proizvodnji bezvrednog đubreta koji ljudi talože u svojim garažama. Takođe se osvrnuo na Herbalife supu čiji je ukus uporedio sa nosorogovim ispljuvkom. Tokom cele emisije izneti su segmenti sa seminara raznih kompanija gde se veoma jasno mogao videti sav besmisao MLM-a, a koji Oliver nije propustio da naznači u svom satiričnom maniru.

Najviše mi se dopao njegov zaključak kad kaže da sve što MLMovi rade jeste poliranje govana koje prodaju svojim saradnicima po paprenim cenama.

Na kraju emisije je pozvao svoje gledaoce da mu se pridruže u njegovoj piramidalnoj šemi – naći pet osoba kojima ćete podeliti ovaj video, pa da svaki od njih nađe još pet.


Pozivam zainteresovane da pomognu da se prevede ovaj video. Ja trenutno nisam u mogućnosti da sve odradim sam. I naravno delite ovaj video što dalje. Pridružite se globalnoj ANTIMLM piramidalnoj šemi.

Povezan tekst:  Krađa identiteta preko mrežnog marketinga - primer Inface Invest group
Pretplati se
Obavesti o
guest

43  −  33  =  

59 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvezda
Zvezda
8 novembra, 2016 10:49

Bese Donald Tramp se bavio MLM-om a sada ce da postane predsednik Amerike?

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Zvezda
8 novembra, 2016 10:54

hahahahahahaahhahaah

I Regan je bio glumac

eto mozes glumom da se bavis pa mozda I ti postanes predsednik amerike

realist
realist
8 novembra, 2016 13:29

ETO ZAŠTO POSTOJI OVAJ SAJT I ZAŠTO MNOGI NE USPIJU U MLM-u…!!

Kao prvo;

Pušite priču nekoga za koga je savršeno jasno da koristi LAŽI u svojoj priči, npr. LAŽE da je PROBAO nosorogov ispljuvak (kako bi drugačije znao razliku sa Herbom?)….

To su oni loši lideri u MLM-u, LAŽOVI, (ali nažalost nekad i NAJUSPJEŠNIJI, samo zbog ljudske gluposti), to su oni koji stvaraju negativnu sliku o MLM-u, i kojih se INTELIGENTAN čovjek kloni, pa onda bira poštenijeg lidera, a ne uklanja priliku….

….ali LAŽOVE i poštene srećemo i u redovnom životu, ZAR NE..!?

Kao drugo;

Tako naivno ste POPUŠILI njegov GERILA MARKETING, i kao ja John, bla, bla, bla, ja sam protivnik MLM-a, jeftino vas NAVUKAO da ste svi vi zapravo dijeljenjem videa BAŠ PO NJEGOVU SAVJETU (koji je osnova MLM prodaje) i 5 po 5, pa drugih 5…..,

…..i LIK pomoću naivaca DOŠAO DO 3 milijuna PREGLEDA….

Hahaha…. medijski manipulirani bijednici….,

recite mi TKO SE OBOGATIO NA OVOM MLM-u,

tj. TKO JE POKUPIO OD GOOGLA 3 milijuna nekih novaca SAMO od YT REKLAMA….

….a ima toga još…?!

realist
realist
Odgovor za  AntiMLMSrbija
9 novembra, 2016 14:44

E moj AntiMLM, bolje čitaj tekst, točno sam naveo detalj, koji istina nisam načuo u videu nego pročitao u tvom popratnom tekstu koji prati objavu;

Dakle, evo citiram dio mog posta koji nisi sa razumijevanjem pročitao;

“….LAŽE da je PROBAO nosorogov ispljuvak (kako bi drugačije znao razliku sa Herbom?)….”

Upoznao sam takve osobe, navodne lidere, koji koriste evidentno lažne i fizički nemoguće STILSKE JEZIČNE FORME, a začudo uvijek priču takvih baš puše oni koji poslije NE USPIJU u preporučiteljskom marketingu, a zaista stolice na svakom seminaru ili infou popunjavaju uvijek i pametni i nepametni ljudi…

Vidiš, ja kad dođem na neki info, ponesem mozak sa sobom, I SLUŠAM, što ne znači i da SLIJEPO UPIJAM i to je to, poslije izvedem zaključak valja li to ili ne..!!

Ovdje na ovom sajtu, postoje samo UPIJAČI koji UPIJAJU prožvakanu mantru svoga VOĐE, bez da imalo uključe mozak pri čitanju suprotnih stavova, i to jest generalni problem.

SLIJEPO UPIJANJE floskula svojeg VOĐE, zaista je postojalo na ovim prostorima i to na državnoj razini, a svako SUPROTNO RAZMIŠLJANJE kažnjavalo se REPRESIJOM (baš kako ti spominješ da ćeš ukloniti mene)…. MEĐUTIM, budući da navedenog ima još samo u Sjevernoj Koreji, bilo je logično za pretpostaviti da smo mi u 25 godina EVOLUIRALI, i da dopuštamo nova znanja, i drugačije pristupe, pa i DRUGAČIJE PRISTUPE PRODAJI PROIZVODA….

Preporučiteljski marketing je bio i OSTAT ĆE uvijek BOLJA varijanta prodaje proizvoda u lancu proizvođač – potrošač,

nego varijanta da U ISTOM LANCU imamo nekoliko skladišta, veleprodaja, nakupaca i prekupaca (svaki sa dodatkom svoje marže) dok dođe od proizvođača do potrošača.

Vi i dalje mantrajte floskulom PREDUJAM, a ja svakom na pismeno mogu dokazati stotine BESPLATNIH članova, od kojih ima i nemarnih, ali više je onih urednih potrošača koji paze na svaku svoju paricu, isto kao što paze na onaj novčič iz kolica za kupovinu…

….ima i preduljmljenih, ali eto ja sam imao ili sreću ili samo ispravan rad, pa u mene NITKO nije predujmio, a da nije bar 6 mjeseci imao obično članstvo, gdje se može procijeniti da li taj HOĆE raditi i zaraditi.

TO ŠTO POSTOJE “LIDERI” KOJI NAVUKU PAR TATINIH SINČIĆA I KĆERKICA PRINCEZICA, DA UPLATE PREDUJAM BEZ DA IŠTA DOZNAJU O POSLU

(ne mogu ni doznati je obično mozak ne ponesu na info, ili ga čak i nemaju, jer to za njih ima TATA…)

I ŠTO POSLIJE TAKVI BUDU NEZADOVOLJNI KOMPANIJOM,

TO UOPĆE NIJE MOJA BRIGA, I NEMA NIKAKVE VEZE SA MOJIM NAČINOM RADA..!!

Moje je da i dalje radim ISPRAVNO, a na kompaniji je da ove detektira i ukloni..!!

P.S.

A što se tiče gornjeg videa,

opet treba koristiti MOZAK….,

dakle, apsolutno NETELEVIZIČAN lik, obučen u odijelo konduktera JGP-a, meni NE BI NIŠTA PRODAO,

a vama je ETO prodao…. PRODAO JE, A VI STE KUPILI, čitaj popušili (ma koliko god vi tvrdili suprotno) nekakav nazovi sarkazam, a ustvari GUERILA MARKETING, a sve o tome kako naplatiti MASNO reklame od YT-a i Google-a…

Međutim, to bjesomučno dijeljenje NIJE bio MLM, jer LOVU NIJE PODJELIO SA VAMA…., a da je bio MLM sa poštenim kompenzacijskim planom i vi bi dobili neku lovicu..!!

ISPRAVAK;

ma dobili bi zapravo NIŠTA, jer 1.953.125. djelitelj zatvara DEVETU razinu (znate onaj dio videa o 5 na 25, pa na 125…itd…), pa vi spadate u DESETI LEVEL, a pitanje je bi li postojala ta isplatna razina, i da li bi bila isplatna dok se ne zatvori, a za to mu još trema nešto manje od 7 milijuna dijeljenja….

PA DIJELITE…. MILE MOJE NAVUČENE OVČICE…..

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  realist
9 novembra, 2016 15:09

hej Realist

meni je cudo da ti uopste nekom nesto prodas.

Za to ipak treba imati mozak….

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
9 novembra, 2016 18:59

Realist, svima je jasno da si propager Lyonessa tako da se od tebe i ne očekuje da budeš objektivan. Ali bi barem mogao da budeš razuman. Ako govoriš o svom Lyonessy daj nam konkretne argumente zašto bi iko poželeo da uđe u isti. Kakve koristi može imati od toga? Ali konkretno i dokumentovano. Sve što si u prethodnim tekstovima pisao je ostalo na pisanoj reči, na verujte mi, majke mi. Reče da oni koji preko Lyonesa kupuju struju je plaćaju 12-15% jeftinije. Dokaži. Evo, ja sam siguran da si sve slagao, ali ako bi mogao da mi kao običnom potrošaču preko Lyonessa obezbediš taj popust na struju bio bih spreman da se javno izvinim i da uđem u tvoju piramidu. Eto nudim ti se, sve što treba da uradiš je da daš konkretna uputstva i dobićeš novog člana od čije ćeš potrošnje imati procenat. Dakle? Hajde, dokaži Antiprevarantu da imaš mozak.

Ako je u emisiji John Olivera nešto od navedenog netačno, reci konkretno šta? Od tolike emisije, tolikih argumenata i svedočanstava jedino što si uspeo da identifikuješ kao “laž” jeste da voditelj laže da je probao nosorogov ispljuvak. Voditelj to i ne kaže već kaže da je probao Herbalife supu, a da ona ima ukus nosorogovog ispljuvka (rhino ejaculate). To je isto kao kada bi neka Lyoness žrtva ispričala svoje iskustvo i pored ostalog rekla “prošao samo kao bos po trnju” ili “koštalo me ko svetog Petra kajganu”, a ti da ga onda napadneš da je lažov, bez ulaženja u suštinu njegove priče, zato što očigledno nikada nije išao bos po trnju i pojma nema koliko je sv.Petra koštala kajgana.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  realist
8 novembra, 2016 15:08

realist

ovde jedini koji ce da popusi si ti

posto ocigledno volis da pusis u zivotu

Drazen
Drazen
Odgovor za  realist
29 decembra, 2016 11:04

Ne mogu da vjerujem da ovo “laze, jer nije probao nosorogov ispljuvak” koristis kao argument. A majko moja mila..

Superhik
Superhik
8 novembra, 2016 20:24

Odličan snimak, svaka čast. Voditelj Oliver John u satiričnom maniru je dotakao samu srž MLM prevare. Plastično je objasnio princip funkcionisanja piramide, kako sistem izvlači novac od regruta i njihovih regruta tako da preko 93% njih ostvari gubitak, poruke kojima se novi regruti privlače, motivišu, prikazao delove kretenskih seminara za motivaciju, ispovesti oštećenih. Mnoge fraze za prodavanje magle iz emisije u identičnom obliku koriste i propageri domaćih MLM šema: UZBUDLJIVA/FENOMENALNA POSLOVNA PRILIKA (Exciting opportunity), IMA POTENCIJAL DA TRANSFORMIŠE TVOJ ŽIVOT, BIĆEŠ SVOJ GAZDA, RASTEMO SVAKOG DANA, SISTEM FUNKCIONIŠE!

Superhik
Superhik
8 novembra, 2016 21:02

A najbolja je scnena je motivacioni govor nad grobom Joe Nobody-ja koji nikada nije ostvario svoj pun potencijal: “Joe…, ovo funkcioniše, ja to radim i želim da ti pomognem da i ti to radiš jer je u pitanju tako dobar posao, neverovatan, može da idemo na letovanja i imamo jahte i više vila i možeš pokloniti ženi nakit kakav zaslužuje, onda ćeš biti heroj. Hajde uradimo to, pokreni se pre nego što bude isuviše kasno, ustani!”

Naši SCnetovci i Lyonessovci iste govore drže živim ljudima i uvek ih završavaju sa: “…e ali da bi to postigao moraš da daš KAPARU”

Sanja
Sanja
9 novembra, 2016 15:10

Zvezda, kakve to veze ima??? Da li je to dokaz da je MLM posten posao? Da je Tramp plemenit i posten covek? Dokaz da se moze obogatiti od MLM-a?

Moze ali, kao sto je vec milion puta ovde napisano, samo oni na vrhu piramide. Osim toga, ne znam da li se on bas preko MLM-a obogatio ili je naknadno usao u taj prevarantski posao kad je vec bio bogat.

Hajde vi sto branite MLM dajte jednom u zivotu neki smislen argumet, mnogo se blamirate. Imate ovde na blogu mnogo konkretnih pitanja na koja nikad niste odgovorili.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Sanja
9 novembra, 2016 16:21

Sanja,

argumenti su sledeci:

samo osnivaci MLM marketinga se obogate.

1% ljudi zaradi nesto

10% ljudi bude na nuli

89% ljudi izgubi,neko vise nego manje para.

Proveren recept da bi se uspelo u MLM u je da budes gazda.

Da ne kazemo da je svaki MLM prevara jer:

1.obecava nerealne zarade,penziju od 3-5 god u iznosu od min 3000 eura,luksuzna kola,jahte,putovanja.

2.placa se ulazak -moras kupiti set proizvoda

3.moras imati odredjenu prodaju da ne bi imao placanje clanarine I da bi imao dodatne popuste na proizvode

Ako pricamo za klasican MLM onda je to to.Neki ljudi koji se bave time kao sto su firme Oriflame,Avon,Calivita I sl zarade po neku mrvicu sto je kod nas odprilike 100 – 400 eur I to je sve.

Druga stvar: postoje firme koji nisu klasican MLM vec najklasicnija piramidalna prevara a to su npr:

Lioness

SC net

ima ih jos ali ove dve su najzastupljenije.

Tu se radi o klasicnoj navlakusi I prevari.Ne prodaje se nista sem price I kradu se pare ljudima preko kapara.

ovo je cela prica sto se tice tog nazovi posla

ostalo su samo nijanse

ovo su cisti argumenti I nepobitne cinjenice.

A ovi prevaranti mogu samo da kukaju I da se zale dokazujuci da su I sibicari posteni.

Mislim da vecini ljudi ovo treba da bude jasno,kome nije on se zapleo u posao koji nece izaci na dobro

realist
realist
Odgovor za  Antiprevarant
9 novembra, 2016 19:09

¸Hahahaha…. a joj neinformirane zatucane budale,

analitika mu na razini ovih šta su predviđali pobjedu Clintonuše….

Dakle, doktor nauka vas je uputio da su poslovi gdje MORAŠ kupit uzorak, potom TEGLITI po lokacijama taj isti koferčić sa uzorkom nazvao donekle urednim MLM-om, a…

….Kompaniju koja je evoluirala NA VIŠU RAZINU od NOSANJA KOFERČIĆA i uspješno riješila da tu robu drži, skladišti i prodaje netko drugi za njega, a da mu on ne daje za to plaću, već je plaćen od svog gazde….

….doktor nauka to naziva KRIVIM MLM-om..!!

PRAVO IME ZA PRVO JE ….. DIREKTNA PRODAJA,

A PRAVO IME ZA DRUGO JE ….. PREPORUČITELJSKI MARKETING.

Vidiš, ja za razliku od tebe koji se vjerojatno nisi nikad maknuo od svog sela, i jedini PROZOR U SVIJET su ti WINDOWSI na računalu….

…. ja sam malo više proputovao turističkih središta i znaš što je u svakom tom mjestu isto..!?

Na prostranim Rivama ili uskim uličicama šetaju MLADE DJEVOJKE pristojno odjevene sa flyerom i jelovnikom određenog restorana koji je obično zavučen u pokrajnjoj uličici, i NAVODE TURISTA ŠETAČA da baš uđe u restoran koji one promoviraju….

i znaš što….

PLAĆENE SU U POSTOTKU visine računa dovedenog gosta..!!

Lokalno stanovništvo ih naziva UBACIVAČI..!!

Vidiš, ja tu NE VIDIM razliku od Lyoness-a,

osim što ONA UBACUJE u samo jedan trgovačko-uslužni objekt….,

….DOK MI TO ISTO RADIMO…. SAMO NE SA JEDNIM…., VEĆ SA 400 RAZNIH OBJEKATA NA LOKALNOJ RAZINI, I 70.000 BRANDOVA U SVIJETU..!!

P.S.

Većinu ovog sam napisao za sve vas ostale, budući da sam već na više postova jasno utvrdio da ovaj @antiprevarant NE ČITA dalje od moje TREĆE REČENICE..!!

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
9 novembra, 2016 21:09

Ne vidiš razliku između sebe i mladih devojaka pristojno odevenih sa flajerom i jelovnikom restorana? One imaju mladost, lep osmeh i za svoj procentat od JEDNOG jela turistima pružaju ugodan osećaj, isto kao i recimo muzika koja uzima procentat. Njihova poruka i ponuda je jasna: svratite na večeru u naš restoran, ništa više, one ne traže unapred novac za nedefinisanu fantastičnu poslovnu priliku, ne obećavaju turistima da ce im se život promeniti, nude samo jelo u restoranu. To je vid marketinga, možda malo napadan ali ipak pošten, osim toga mnogim turistima se to dopada.

A šta ti imaš, šta ti to prodaješ, kakvu uslugu pružaš? Preko poznanika spopadaš ljude, nagovaraš ih da daju avans da bi se “pozicionirali”, da pozajme novac ako nemaju, izmišljaš bajke o uspehu, nudiš nerealne zarade, dovodiš druge u neprijatne situacije, lupaš o uspehu, promeni života, nepostojećim popustima 12-15% na struju, jednom rečju lažeš zarad para. E to već ne može da se podvede ni pod jedan vid marketinga, već predstavlja namernu obmanu. Ajde ako taj popust za struju postoji daj uputstvo kako da postanem član Lyonessa i da ga koristim.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  realist
9 novembra, 2016 21:15

pa zar glupost treba citati?

sem glupih lupetanja nisi napisao nista drugo.

Direktna prodaja je jedno a MLM je drugo some glupi.

Ne znas definiciju nicega.

A ti radis Preporuciteljski marketing.Auuuuuu

i koliko si ljudi preporucio?

Ono prvo se zove MLM a ovo drugo sto ti branis se zove piramida decko.

Kad ostanes i bez gaca onda ces uzeti neku knjigu u ruke da se obrazujes malo posto vidim da ne citas knjige.

Malo knjige neke u ruke pa da te vidimo.

Kladim se da sem osnovne skole dalje nisi isao

Ajde izmisli jos neku definiciju da se jos smejem

zaista si zabavan s ovim

realist
realist
Odgovor za  realist
10 novembra, 2016 00:16

@superhik

a stvarno si lijenčina…. da ti je teško par klikova mišem, a sve je javno dostupno…

Uz takvu lijenost teško da bi išta napravio u ovom biznisu….

Evo ti ovo njihovo, sa 2+2% od cashbacka ti zbraja 15%,

I ODGOVORNO TVRDIM NE TREBA PREDUJAM,

A NE TREBA NI AVANS,

A NE TREBA PLAĆATI PREKO KANCELARIJE,

A NE TREBA SKENIRATI KANCELARIJI,

(nadam se da sam pobrojio sve gluposti ovdje izrečene…)

https://s.lyoness.tv/websitesharedfiles/dealer/download/hr/95300412_download_201683174731612.pdf

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
10 novembra, 2016 08:12

Realist,

prvo, ja sam iz Srbije tako da ne mogu da sklapam ugovor sa nekom firmom iz Zagreba.

Drugo, popusti navedeni u ugovoru sa tvog linka 6-11% od strane snabdevača Proenergy se odnose na ugovornu obavezu. Te popuste može ostvariti svaki građanin Hrvatske i nemaju nikakve veza sa Lyonessom. Proverio sam na njihovom sajtu. Evo dokaza: http://proenergy.hr/elektricna-energija/

Trece, na teritoriji Hrvatske ima dosta snabdevača strujom i svi oni nude popuste uz ugovornu obavezu. Najpovoljniji su RWE, Hrvatski telekom i geni-i. Proenergy spada u skuplje snabdevače i jedini je koji je sa Lyonessom hteo da potpiše ugovor. Za poredjenje dobavljaca struje u Hrvatskoj: https://kompare.hr/struja/

Tvoji komentari predstavljaju pravu galeriju obmana kojima se Lyoness služi. U jednom komentaru na članak ‘SCnet prevara početak kraja’ napisao si “… imam preko 200 ljudi koji su mojom zaslugom dobili 12-15% jeftiniju struju od Lyoness trgovca partnera i prešli tamo”. Kako si ponosno napisao ispada da oni koji primaju struju preko Lyonessa je plaćaju 12-15% jeftinije od ostalih, a uopšte nije tako.

Znači, lagao si da obezbeđuješ ljudima 12-15% jeftiniju struju zahvaljujući Lyonessy. Popuste moze da ostvari svako i nemaju veze sa Lyonessom, a tko hoće da prođe najjeftinije ima da uporedi sve dostupne ponude na tržištu i izabere. A koliko Lyoness ima dobavljača struje da ponudi kao posrednik – SAMO JEDNOG i to najskupljeg. Ostali dobavlači nisu hteli da plaćaju Lyonessy cashback vec su krajnjim kupcima formirali minimalno moguće cene bez ugradnje posrednika i zato su jeftiniji.

Zvezda
Zvezda
Odgovor za  Sanja
13 novembra, 2016 08:21

Koji bre mi, sta pricas bre??? Ja sam protiv MLM-a, na vasoj sam strani. Ali na drugim forumima (ana.rs recimo) sam citao da je bas Tramp bio u MLM-u i kako sad to on predsednik Amerike?

Superhik
Superhik
Odgovor za  Zvezda
13 novembra, 2016 10:22

Donald Tramp je nasledio očev biznis sa nekretninama „Elizabeta Tramp i sin“. Osim nekretnina, njegovu poslovnu imperija čine hoteli, transportna preduzeća, sportski klubovi, organizovanje igara na sreću, odnosno kockarnice, pa čak i franšize za zakmičenja za razne misice, uključujući izboze za mis SAD i mis univerzum. Njegov put do bogatstva nema veze sa MLM kompanijama o kojima ovde govorimo. Preživeo je 4 bankrota, njegove dugove su platili drugi, mnogi zbog njega propali a on je danas novi predsednik SAD.

Život nije pravedan.

Antiprevarant
Antiprevarant
10 novembra, 2016 08:05

po koji put da se kaze da gazde Lionessa ne zanima potrosnja

i ja to odgovorno tvrdim

Antiprevarant
Antiprevarant
10 novembra, 2016 09:39

ma nije poenta da kupis jeftinije ,vec skuplje,tad imas veci povrat.

Recimo ako nesto kosta 100 eura,a povrat ti je 10 eura,onda ti lepo nemoj da platis 100e vec 200e,tad imas povrat 20 eura sto je vise nego 10 eura I to DUPLO vise.

Da ne pricam ako sve to platite visestruko,pa vi visestruko stedite,nemojte propustiti ovakvu kolosalnu priliku sto nudi Lioness

Matematika je jasna,zar ne?:)

Superhik
Superhik
Odgovor za  Antiprevarant
10 novembra, 2016 11:58

Upravo tako. Lyoness i SCnet promoteri se bave obmanom pod maskom legitimnog marketinga. Glavni cilj im je da na brzinu zalude žrtvu pričama o fantastičnim zaradama i izvuku novac – KAPARU. Priča o popustima kroz buduću potrošnju je tu samo da njihovo ubeđivanje o fantastičnoj poslovnoj prilici učini atraktivnijim i realnijim. Nije potrebno mnogo da bi se shvatilo da potrošnja kroz njihov sistem zapravo poskupljuje i komplikuje kupovinu. Odnosno neki mali popust se ostvaruje samo ako se gleda njihov partner, ali ako se uporedi sa cenama drugih dobavljača na tržištu ispada da se plaća dosta skuplje. U nekim slučajevima ne dobija se jeftinije čak ni kada je u pitanju njihov partner, kao na primer za gorivo (oni nude 1%cashbacka a ko uzme karticu direktno od Nisa dobija 1,5-3,5% popusta).

Upravo kako si rekao, ako nešto na tržištu košta 100dinara a kod Lyuness partnera 200dinara – 2%cashback, oni vide samo 4dinara popusta, a ne vide da artikal u stvari košta 96dinara skuplje. Sa takvim rezonom osnovna cena im je nebitna, bitan je samo popust. Da manipulacija bude veća mnoge popuste koje potrošači mogu normalno da koriste kod velikih sistema po Loyalty programima bez posrednika, Lyoness i SCnet promoteri reklamiraju kao popuste za koje je zaslužna njihova mreža.

Ni sam ne znam koliko si puta ponovio da Lyoness i SCnet ne zanima potrošnja već samo kapara, koliko se promotera ovih firmi ovde oglašavalo, a ni jedan da da makar jedan održivi primer gde se stvarno više isplati trošiti kroz njihov sistem nego kroz druge alternative. Potrošnja preko SCneta i Lyonessa je em skupa em glupa, zato im i služi samo za jeftinu reklamu neinformisanim licima a stvarno ih interesuje samo da od što više osoba pokupe KAPARU.

realist
realist
Odgovor za  Superhik
10 novembra, 2016 14:01

@superhik

Da, ti NE možeš uzeti OVU STRUJU, a EVO ja mogu..!!

E sad da ja tebi nabrojim ŠTO TI SVE MOŽEŠ, A JA KOD SEBE NE MOGU, (jer nemam JOŠ trgovca iz te branše…., nezz tvoj grad te ću pretpostaviti BG) pa ćeš vidjeti da nije sve tako crno-bijelo….

Dakle,

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; obaviti tehnički pregled (Gudalović i Vilus)

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; točiti gorivo na 3 velika branda i desetine privatnika,

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; kupiti lijekove kod najmanje 2 apoteke (ne misli se na 2 objekta, nego 2 branda sa gomilom podružnica)

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; kupiti knjige (Delfi)

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; kupiti alat i ostalo (Woby Haus)

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; kupiti kompjuter i ostalo (WinWin)

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; kupiti nezdravu hranu, ako takvu voliš, a vole je mnogi (KFC)

TI MOŽEŠ, JA NEMOGU; svašta još, ali ne da mi se nabrajati (jer mi se čini da ćeš kao i sa strujom opet izdvojiti jednog i secirati ga, ne obazirući se na masu drugih).

A SAD O HR STRUJI (ne bi se ja samo na nju pored 400 drugih zakačio, ali eto ti si inzistirao), DAKLE;

Stranica Kompare koju si naveo je dokazano apsolutno nepouzdana,

ALI ETO, NEKA BUDE PO TVOM,

pa ako i nju uzmemo kao “relativnu” opet se dokazuje moja tvrdnja,

DA VI OVDJE SLABO ČITATE,

pa se napisanu visinu UKUPNE GODIŠNJE, ej. GODIŠNJE, uštede preveli u ŠTO, mjesečnu, dnevnu, nezz….

….i koju cifru god da upišem, SVAKA JE SKUPLJA od Proenergyja..!!

I da, u pravu si, Proenergy nudi te popuste javno i bez Lyonessa, ALI ZABORAVLJAŠ da s Lyonessom postoji još DODATNO 2+2% cashbacka…. i nigdje nije isključeno da će ONI kad utvrde da kupac nije član, za neko vrijeme njemu ponuditi članstvo, a TAJ KUPAC će SIGURNO UZETI kad shvati da je besplatno i kad mu se predoče DODATNI POPUSTI..!!

E sad kod ovoga zadnjeg, SAMA LOGIKA NALAŽE, (mjerila su obično na starije članove obitelj) da je bolje da još DODATNIH 1% za preporučiteljski bonus OSTANE U OBITELJI, mlađima, nego da ide agentu Proenergija..!!

POŠTIVAJUĆI OVU LOGIKU, i ako imamo dobrog preporučitelja (informiranog mentora) pa nam on složi ovakav hodogram izvlačenja svih pogodnosti dolazimo do -15%…..

…….A JOŠ NISMO SPOMENULI ni SHOPPING POINTSE, ni PREPORUČITELJSKI BONUS NA SUSJEDA..!!

Stojte mi dobro…. 🙂 😀

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  realist
10 novembra, 2016 14:03

mi stojimo dobro,al mislim da si ti onemocao.

Ako radis samo Lioness onda je tesko ziveti na kifli I jogurtu dnevno.

Nego reci ti nama sta ti radis jos u zivotu?Mislim kojim poslom se bavis.

hajde….

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
10 novembra, 2016 17:16

Evo neću da izdvojim jednog krenuću redom:

1) Za tehnički pregled. Gudalović i Vilus meni, kao i većini građana, ne odgovaraju pošto imam svoj ovlašćeni servis gde kao redovna mušterija dobijam veći popust, osim toga siguran sam da bi mi i za prvi put ti mali privatnici rado za keš novac dali veći direktan popust nego što bih ostvario preko Lyonessa, a i veliko je pitanje je koliko su i posle umanjenja konkurentni u odnosu na stotine ostalih servisa.

2) Za gorivo sam ti već napisao da koristim OMV-ovu karticu Save&Drive i da dobijam odmah 5 dinara po litru jeftinije gorivo (Preko Lyonessa bih dobio samo 1% naknadnog cashbacka). Ako bih kupovao od NIS-a posredstvom Lyunessa bih isto imao samo 1% cashbacka, a direktno od NISa bi dobio 1,5-3,5% http://www.sanamanaputu.rs/sakupljajte-bonus-poene

3) Ako govorimo o Lily apotekama oni već imaju svoj Loyalty program https://www.lilly.rs/lilly-drogerie-loyalty i mesečne popuste, tako da važi ista priča kao i za NIS ili OMV. A i druge apoteke imaju stalne akcije pa treba pogledati i sa strane.

4) Knjige kupujum u knjižarama Laguna, član sam kluba čitalaca i dobijam 20%-40% popusta na knjige.

Šta je bolje 20-40% direktnog popusta ili 4%cashbacka? https://www.laguna.rs/laguna_klub_citalaca.html

5) Woby Haus nudi samo 1,5% cashbacka, a za 5 minuta sam našao gomilu prodavaca sa cenama nižim znatno preko tog procenta.

6) Kad kupujem tehniku i kompjutere dugo biram, uzimam često i preko WinWina i to uvek na akciji 25% ili više. Ako se desi da kupim preko WinWina takvi popusti isključuju cashback tako da plaćam isto kao i bilo koji član Lyonessa, ali ako nađem kod drugog prodavca prolazim mnogo bolje. Sloboda izbora je zlata vredna.

7) KFC? Jedan od hiljade restorana brze hrane u Bg, uopšte me ne zanima. Ali ću podsetiti na osnovno pravilo: svatko tko placa proviziju posredniku to je morao zaračunati u cenu, onaj tko nema posrednike može ponuditi nižu cenu za isti kvalitet.

STRUJA. Dokazao sam nesporno dve stvari:

1) Pokušao si da obmaneš čitaoce kada si napisao “…ljudi koji su mojom zaslugom dobili 12-15% jeftiniju struju od Lyoness…”. Da si umesto toga napisao da ljudi posredstvom Lyonessa mogu dobiti kod vašeg jedinog trgovca strujom 2%cashbacka + 2shopping pointa kao što piše na sajtu to bi bilo korektno. Ali ono kako se ti obraćaš je MANIPULACIJA.

2) Dokazao sam da je vaš jedini partner čak i nakon umanjenja struje za povrat od 2% skuplji od ostalih: https://kompare.hr/struja/ Lyonessov prodavac Proenergy nije ni među prvih 5 po popustima na cenu. Tako da, ukoliko je uopšte tačno da si ikoga ubedio, ti ljudi sada plaćaju struju skuplje nego da su uzeli recimo preko Hrvatskog Telekoma uz ugovornu obavezu.

Sve u svemu potrošnja preko Lyonessa isto kao i preko SCneta se ne isplati. Nećeš se ti preko njih leba najesti.

realist
realist
10 novembra, 2016 19:01

Ispričat ću vam jednu PRIČU;

Bio jednom (nije davno) jedan jako poznat lik.

Još uvijek je poznat. Malo više je umišljen ali poznat je po tome, i savršeno ga boli briga što o njemu govore.

Gura loptu po zelenom terenu i mlati pare nezamislive.

Njega prije par godina, dok čak i nije bio plaćen kao danas, Lyoness jednom angažirao da malo stavi svoje lice u marketinške svrhe.

Lik uzeo honorar i odradio posao. I priča tu završila.

Niti je on tada znao od koga je marketinški honorar zaradio, niti ga je bilo briga za to.

On je dalje gurao loptu i dizao si cijenu.

Kako su se godine nakupljale, shvatio on da guranje lopte nije vječno.

A i shvatio da kad ne bude loptao, i marketinško lice zamijenit će netko drugi.

I odluči o sam sebi još za života podići muzej.

Ne sagradi njega on u glavnom gradu svoje države, nego odluči ga sagraditi na ruti kruzera u sred Atlantskog oceana.

Da bi bio siguran da ga posjete turista sa kruzera neće zaobići, on sagradi Muzej baš u samoj luci, na doku, doslovno uz sam vez kruzera.

https://goo.gl/maps/VEqcpZEjDNH2

I muzej tako otvori svoja vrata i postade ATRAKCIJA u vrlo kratkom vremenu.

Gomila turista tako dolazila…., 10, 20 €ura za ulaznicu i prihod ide sigurno.

Međutim SJETI SE LIK onog odrađenog honorara, od prije koju godinu, kad je Lyoness htio samo njegovo marketinško lice, a ne i njega za člana.

Sjeti se priče na snimanju, da to nešto kao vežeš ljude za svoju trgovinu.

Lik shvati da on u svom muzeju ima samo JEDNOKRATNE goste, od kojih malo tko poslije rodbini i prijateljima priča BAŠ O posjetu njegovu muzeju, u masi puta od nekoliko dana i mnoštva posjećenih lokacija.

A lik i dalje umišljen….., i HTIO BI da se po povratku doma priča BAŠ O NJEMU i njegovu muzeju.

Zbroji on tako 2+2, obnovi znanje koje je samo načuo u onom marketinškom posliću, shvati tada poantu priče, i ubaci muzej u Lyoness.comment image

Danas svi turisti sa kruzera kad dođu doma pričaju baš o njegovom muzeju, njega to košta SITNO, par €urića koje im cashbackom vrati od primljene love za ulaznice, a POSLIJE svu tu lovu ON SEBI opet vrati nazad kad oni (turisti) odu u Fun Shop Milan, Juventus ili Rapid Beč, ili jednostavno kad kupuju namirnice u trgovini do kuće….

P.S.

Ovo nije bajka, ovo je stvarnost, glavnog lika sigurno poznajete….. u najmanju ruku ste igrali kladaru na njega ili protiv njega..!! 🙂 😀

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
11 novembra, 2016 00:18

Šta je pisac hteo da kaže?

Tko zna engleski bolje da odgleda šou Džon Olivera u članku gore, za 4 dana blizu 5miliona pregleda (https://youtu.be/s6MwGeOm8iI). U emisiji se iznosi suština MLM poslovanja. Svaka druga priča o fantastičnoj zaradi, životnoj prilici, popustima, uspehu je odvraćanje od suštine, manipulacija.

U našoj državi SCnet je propala mikro firma, Lyoness malo društvo sa ograničenom odgovornošću i dok se oni na vrhu piramide bogate od kapara, većina saradnika nema za leba da jede. Jad i beda.

I onda ti mikro i mali sa grupicom bednih i izbezumljenih saradnika se pozivaju na velike, uspešne, poznate, busaju se u grudi i gledaju kako da izvuku kakve-takve pare od radnih i poštenih ljudi.

Zaradite kupujući – kakva glupost!.

realist
realist
Odgovor za  Superhik
11 novembra, 2016 02:01

TKO ZNA DA GLEDA TAJ VIDEO SA RAZUMIJEVANJEM ONDA ĆE POGLEDATI ZADNJIH 5 sec. I VIDJETI POANTU….

….A POANTA JE;

PROMOVIRANJE PONUDE ZA MJESEC DANA BESPLATNOG HBO KANALA….

(naravno poslije ide nastavak sa plaćanjem za bar 50% NAVUČENIH)

A kud ćeš bolje promocije i tjeranja priglupe i medijski manipulirane mase FOLOWERA na SHARE reklame tj. skrivene poruke, od snimanja nekog pljuvačkog sadržaja….!?

MARKETING je postao ZNANOST u današnja vremena….

….a nije ovaj sajt još dosegao mogućnosti da prihvati sve elemente toga..!!

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
11 novembra, 2016 08:48

Tko zna da gleda sa razumevanjem odgledaće ceo video a ne samo zadnjih 5 sekundi, a poenta je upozoriti radne i poštene ljude na vreme da ne bi postali žrtve MLM prevare.

Svaki plaćeni kanal pokušava da stekne nove pretplatnike, a gde ćeš bolje reklame od proizvodnje kvalitetnog tv programa. To je legitiman vid marketinga i poslovanja.

A ono što ti i ostali propageri Lyonessa i SCneta radite nema veze sa marketingom već predstavlja OBMANJUJUĆU POSLOVNU PRAKSU – navodite potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo tako što mu dajete netačna obaveštenja, uskraćujete bitne infrormacije ili ih pružate neblagovremeno i nejasno i tako stvarate pogrešan opšti utisak.

Sve je lepo objašneno u emisiji, a potvrđuju i iskustva oštećenih sa naših prostora.

Antiprevarant
Antiprevarant
11 novembra, 2016 14:41

hej realistu

posto si toliko glup i ogranicen

i posto toliko forsiras marketing i popuste,reci ti svojim gazdama da ne uzimaju kapare od ljudi nego neka rade ne marketingu i zive od potrosnje,pa da vidimo koliko ce dugo ta tvoja lopovska firma postojati.

Dakle POPUSTI NISU BITNI,NE ZIVITE OD POTROSNJE,ZIVITE OD KAPARA.

Da li si toliko ogranicen da to ne mozes shvatiti?

Ni na jedno moje pitanje nisi odgovorio.

Cime se bavis prijatelju?

Od cega zaradis za zivot?

hajde

kolko zaradis u Lionessu?

hajde malo cinjenice na uvid

bajke pricaj deci od 5 god

realist
realist
Odgovor za  Antiprevarant
11 novembra, 2016 21:19

Ajme ovoga antidosadnoga….

Pa pametnjakoviću sam jedno 7-8 puta ponovio da ja nikad nisam forsirao “avansaše”, istina nekoliko ih se desilo dobrim radom, isključivo silom TIH prilika, i dobri su, a svi su to postali nakon dužeg vremena OBIČNOG članstva….

….a lik pila li pila…. a pila u prazno..!!

Dakle, neću vam reći točan broj članova,

ali ima ih preko 2000 OBIČNIH, BESPLATNIH…., u 7 država,

od toga je jedno 60% aktivno,

KUPUJU, PREPORUČUJU,

ali i onih 40% će KAD TAD nešto napraviti

(sigurno hoće kad budemo kao Italija koja raste za 300-500 trgovina mjesečno).

Čovjek nekoliko linija iznad mene, koji me je i naučio ovako (a ne krivo kao neki drugi) raditi ima 28.000 OBIČNIH, BESPLATNIH članova….

Dakle, uvijek na kraju dolazimo do zaključka da za ONE LOŠE, koji ne uspiju u MLM-u nije kriva firma ni kompenzacijski plan, VEĆ ISKLJUČIVO LOŠ MENTOR….

….i SVI ljudi koji imaju neko ozbiljno znanje o MLM-u će vam uvijek reći da kad se odlučujete za ovo, NE birajte firme, nego BIRAJTE mentora..!!

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  realist
11 novembra, 2016 21:23

ma ti si lik za posmatranje.

Moze tvoj mento r da ima ljudi kolko oce,niko ne zivi od potrosnje,znaci tvoj mentor kladim se da na sastanke dolazi GSP om kao i vecina ovde sto rade,a ti idalje nisi odgovorio na pitanje kolko zaradjujes.

Ja znam kolko zaradis,mozda za kiflu i jogurt,od toga vise ne

ali evo dajem ti vec 7-8 put sansu da kazes nesto smisleno i cinjenicno ali ti ne

pa ja tebe ne bih zaposlio da mi cuvas dve nacrtane ovce a ne nekom da objasnjavas biznis plan,ti biznis u zivotu video nisi

samo se ti tesi da ces postati neko jednog dana,da ucis prave stvari imao bi neku sansu,a ti se bavis prevarama,

strasno

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
11 novembra, 2016 23:03

Realist, imaš ti preko 2000 članova u 7 država isto kao što tvoji članovi imaju 15% jeftiniju struju preko Lyonessa u odnosu na sve ostale ili isto kao što članovi Lyonessa imaju jeftinije gorivo (1%) u odnosu na ostale koji koriste popuste bez posrednika (3,5%).

Pa sve što si napisao ne drži vodu, sve je laž i obmana, zašto bi ti bilo šta verovali na reč?

Ako smo nešto kroz diskusiju ustanovili to je da se potrošnja kroz Lyoness i SCnet ne isplati. Potrošači više vole da dobiju veći popust samo za sebe koristeći direktne popuste velikih sistema ili niže cene diskonta. A ako se potrošačima ne isplati da troše u piramidi onda kroz potrošnju ne može ništa ni da se akumulira za raspodelu. Zato, da bi kreatori sistema imali šta da dele insistiraju na kapari. Bez kapara sistem je neodrživ.

Lično sam prisustvovao seminaru SCneta gde sam ja bio jedan od onih novajlija koje su poznanici pozvali na prezentaciju. To je bio moj prvi susret sa njima. Nisu se uopšte trudili da mi objasne koje sve popuste i pogodnosti mogu da koristim kao potrošač, ne, fokus je bio na fantastičnoj poslovnoj prilici koja mi se pruža ako se angažujem i uplatim kaparu da bih se odmah pozicionirao u binarci i počeo da “zarađujem” od onih koje ja dovedem bez gubljenja vremena. Nisam naseo ali sam imao priliku da gledam kako se život i ponašanje meni bliske osobe koja im je poverovala drastično menja, kako propada i finansijski i moralno.

Mene ne možeš da prevariš jer ja znam sve, video sam sve, znam vas k’o zlu paru.

Sanja
Sanja
11 novembra, 2016 17:19

Jaoooo promovisanje ponude HBO kanala, e al’ smo naseli, hvala sto si nam otvorio oci. Idem odmah da popijem Herbalife shake i da uplatim kaparu u SCnet-u.

Ne, stvarno, da li si pogledao emisiju uopste? Ostavljas utisak manje inteligentne osobe i pravis kontraefekat tim izbegavanjem konkretnih odgovora.

Ne znam sto ti to treba ili konkretno odgovori ili se dostojanstveno povuci iz diskusije.

Cak i da im je stvarno najbitnije bilo da promovisu ponudu za besplatan HBO, to ne znaci da informacije o MLM-u u emisiji nisu tacne. Shvatas??

Superhik
Superhik
12 novembra, 2016 12:16

Evo za poređenje sa fantastičnom emisijom John Olivera koja već ima preko 5miliona pregleda i preko 10hiljada komentara dajem vam ovaj link sa SCnetovog najnovijeg seminara. Snimak je objavljen 7 dana pre Oliverove emisije, a ja sam tek 31 osoba koja ga je pogledala na Youtubu, komentari su standardno onemogućeni kao i za sve njihove objave.

Na seminaru SCneta nema reči o njihovom proizvodu, usluzi, načinu funkcionisanja i realnim koristima od njihovog sistema. Ma ne to je njima nebitno, oni govore o uspehu u životu, sreći i zadovoljstvu, a da bi se to postiglo treba svi da se promenimo.

Evo sta kaže Nikola Čanak “… većina ljudi napravi prvu grešku jer kaže MENI SU MOJA DECA NAJVAŽNIJA” (0:58), “…ne mi smo epicentar našeg života..”, ubeđuje prvo Čanak majke da je bolje da kupe sebi cipele nego maloletnim ćerkama, a onda prelazi na fantastičnu poslovnu priliku koju im pruža SCnet pa ih ubeđuje kako je još bolje da novac ulože u SCnet “… jer onaj tko je spreman da neko vreme u životu radi ono što većina ljudi nije spremna, da bi posle mogao da živi onako kako većina ljudi ne može ni da sanja…” (3:17)

Eto kako kod na ubeđuju ljude da daju kapare (ZA ŠTA?), eto kako ispiraju mozak naivnim ženama, kako ih nagovaraju da zanemaruju svoju decu, porodicu. Da li ovako treba da se reklamira jedno udruženje potrošača? Zar ovo nije obmanjujuča poslovna praksa? Da li je vama ovo normalno???

realist
realist
Odgovor za  Superhik
12 novembra, 2016 15:37

UPORAN SI u promoviranju kopije….

Kopija je kopija i uvijek će ostati kopija, i normalno je ako imaš trgovina u sustavu možda manje nego “pregleda videa” da pumpaš AVANSE, to je tako u svakom početku,

SAMO što neki početci kao Lyoness naziru VIZIJU i USPJEH,

dok neki OSTAJU NA POČETKU i onda se kod takvih desi i problem povrata avansa….

JA SIGURNO NIKAD NE BI POKUŠAO OSNOVATI “DOMAĆI UBER” PORED ORIGINAL UBER-a.

U Lyonessu AVANS NISU VRATILI samo neradnici i naivne budale koje nemaju pojma o životu (i koji su u 99% slučajeva u priču uletjeli sa novcem roditelja)..!!

Kad voliš videa, evo i ja jedan, ali NE OD PROMOTERA, već od trgovaca;

https://youtu.be/eiX2Nc7X5Aw

realist
realist
Odgovor za  AntiMLMSrbija
12 novembra, 2016 16:43

To si opet stao u objekt nekog gazde koji pojma nema, čiji radnici uopće ne nude ili govore “imate li našu loyalty karticu”, i u lika kojeg je MENTOR upisao i NAPUSTIO….

PA NEĆE VALJDA LOŠI LJUDI BITI PRIMJER USPJEHA..!?

Bio sam i ja u takvim trgovinama, NE ŽALIM IH, imaju priliku, neće da je koriste ili imaju lošeg mentora…. međutim da žele, snašli bi se i mimo tog lošeg mentora.

Stani u neki dućan u Italiji (opet je i tu razlika, ako dođeš u neki u regiji Milana, ili u neki na jugu….)

Ili, pusti Italiju, stani u neki objekt u BiH koja trenutno ima najveću expanziju, a ovdje je blizu,

STANI PORED INFO PULTA U BBI CENTRU u Sarajevu,

pa pogledaj tamo RED ZA OBRAČUN LYONESS POGODNOSTI..!!

Dakle, mjerila su relativan pojam…..

Superhik
Superhik
Odgovor za  AntiMLMSrbija
12 novembra, 2016 18:44

Realist. Imam više iskustva sa SCnet prevarantima pa zato više i napadam njih. Način na koji ovde propagiraš Lyoness, obim neistina i obmanjujućih izjava koje si izneo, lakoća sa kojom prelaziš preko toga svaki put kad budeš uhvaćen u laži ili osporen mi samo dokazuje da si u potpunosti isti kao i ovi izrodi bez duše u SCnetu. Ovaj zadnji video koji si prikazao je samo kratak propagandni spot finansiran od strane Lyoness-a. Obična reklama, ne može biti tema ozbiljne diskusije.

Video koji sam ja prikazao nije reklama, to je šokantan snimak sa SCnetovog seminara. Vidi se koliko im je “stalo” do potrošnje i kakvim se SEKTAŠKIM TEHNIKAMA MANIPULACIJE SLUŽE. Nagovara Čanak majke da ćerkama NE KUPUJU cipele, da ne brinu o svojoj sopstvenoj deci pošto one same sebi treba da budu najvažnije. Da se promene i daju pare SCnetu. Iako izgleda neverovatno među tim ženama iz publike ima i onih koje mu slepo veruju zato što su već dugo i planski izložene programu ispiranja mozga kroz njegove svakodnevne webinare i zadatke koje im postavlja. Krajnji cilj je stvoriti bezosećajnog poslušnika koji će zadnji dinar pre dati za neki nedostižni cilj nego što će brinuti za i ulagati u dobrobit sopstvene porodice, koji će veličati njegovu ideju i dovoditi nove regrute.

I šta će sad ti nesrećnici u Srbiji koji su novac ušteđen za školovanje svoje dece ili za crne dane ili još gore pozajmljen novac uložili u neke binarke kad je SCnet propao i pokraden? Šta? U Srbiji su propali, sad pokušavaju ako mogu još nekog da prevare u BiH. A kada su počinjali u Srbiji isto su govorili: “Mi nismo kao oni u Mađarskoj i nemojte nas dovoditi u vezu sa njima, mi smo pošteni”.

Antiprevarant
Antiprevarant
12 novembra, 2016 19:14

Realist,

o kojim uspesnim ljudima pricas?

Da ti nisi uspesan?Jel se pojavi neki uspesan ovde od vas lazova i prevaranata?

Kazes Lioness je ok a SC net prevara,kako da ne.

Sibicar kaze ja igram posteno a onaj sibicar tamo vara.Dodjite svi igrajte kod mene,kod mene je sve posteno a i sigurno cete zaraditi pare.

Realist,prestani sa lupetanjem vise,stetis i sebi i svojoj firmi.Da imalo imas mozga nikad ne bi ni usao u lopovluk zvani Lioness.

Kolicina tvog bezobrazluka je neverovatna,ali evo sta cu ti reci.

Ko god je procitao tvoje postove i nase niko ali niko se nikada ne bi upisao u tvoju lazjivu firmu.To sve govori prijatelju.

Lupetaj i dalje to sto pricas vise ni dete od 7 god ti nece poverovati.Pre ce verovati da supermen postoji

realist
realist
Odgovor za  Antiprevarant
12 novembra, 2016 20:37

Hahahahaaaaa…. ma gdje si ti to mene uhvatio u laži tj. GDJE SI TO MISLIO DA SI ME UHVATIO, budući daj ja NE LAŽEM NIKAD…. (čak i u Lyoness Cashback Solutions trgovcima za koje procijenim da nisu za skuplji paket, uredno savjetujem jeftiniji…. iako je po mene bolji skuplji, ali jbg. riječ POŠTENJE je kompleksna činjenica)..!?

Mislio si da si me eto “uhvatio” kod struje na kompare, ali kad ono JA PROVJERIO, i tamo najjači 8,5%, ali superhik eto KRIVO VIDIO….

Jasno mi je da više sotoniziraš kopiju, i zašto o njoj “više znaš”…. to je bar jednostavno za shvatiti;

O originalu NEMAŠ POJMA, a popušio si “domaću” kopiju i sad TI SVI KRIVI….

….. E PA FACO, ja da sam pored original FACEBOOKA upisao neki “domaći” FEKBUK, i na tom popušio, ja bi o tome ŠUTIO do smrti…. jer samo bi govorom dokazivao da sam NEINFORMIRAN uletio u nešto nepoznato, a u tom nepoznatom nisam se snašao, što je i LOGIČNO, jer već smo utvrdili da si uletio NEINFORMIRAN..!!

Ali Superhik bar nešto pokuša provjerit, nešto pokuša srušit, ali ovi Antilupetaš je posebna priča, KAO MOJI POSTOVI puni činjenica su bezveze i ljudi (uh, koji ljudi) se smiju njima, DOK NJEGOVI POSTOVI, iako bez ijedne činjenice, sama naklapanja i osobni neinformirani dojmovi, su ETO SUPER, a dosad ga bar 5-6 puta uhvatio da ne čita moje do kraja i u cijelosti….

….tko zna, možda nije naučio čitat puno rečenica dnevno, a odgovaranje činjenicom na činjenicu mu je prava ZNANSTVENA FANTASTIKA..!!

Superhik
Superhik
Odgovor za  realist
12 novembra, 2016 22:04

Šta je Superhik krivo video i šta si to ti proverio? Šta? Neverovatno kako odvališ neistinu i nastaviš dalje?

Fakat je da si rekao da obezbeđuješ ljudima struju jeftiniju 12-15% u odnosu na onu koju su plaćali pre ulaska u Lyoness, a ja sam dokazao da imate samo jednog dobavljača struje i da kod njega korisnik Lyonessa U NAJBOLJEM SLUČAJU može da ostvari samo 2%cashbacka i možda + 2%shopping pointsa u odnosu na potrošača van Lyoness-a. Ja nisam ovo samo lupio, već sam u svom postu ponudio dokaz. Dakle pokušao si da nas obmaneš. Hteo si popuste za ugovornu obavezu koje može svako da koristi da prikažeš kao popuste za koje je zaslužan Lyoness.

Drugo dokazao sam da u Hrvatskoj ima mnogo dobavljača struje koji takođe nude svima razne popuste uz ugovornu obavezu, tako da kada se Lyonessov dobavljač uporedi sa drugima jasno se vidi da spada u skuplje. Kažeš “…ja proverio, i tamo najjači 8,5%, ali Superhik eto krivo vidio”. E pa evo ponovo linka za uporednu proveru pa neka se čitaoci sajta sami uvere da li je Lyonessov Proenergy među najpovoljnijim ponudama https://kompare.hr/struja/ . Dakle tko laže?

Ne verujem ti čak ni da si iz Hrvatske. Misliš bolje da se malo predstavljaš kao da si iz susedstva, lakše će da ti prođe priča o ličnom uspehu kroz Lyoness. Da si stvarno iz Hrvatske ne bi ti pisao po ovom forumu, interesantniji bi ti bio neki forum tvojih sugrađana. Mogu da se kladim da si iz Vojvodine, najverovatnije iz Novog Sada.

Superhik
Superhik
Odgovor za  Superhik
12 novembra, 2016 22:53

Ne isključujem mogućnost da je iz Hrvatske, ali ako se malo razume može lako podesiti da mu IP adresa dolazi iz željenog područja. Na primer ako koristi TOR browser http://www.wikihow.com/Set-a-Specific-Country-in-a-Tor-Browser

a postoje i druge tehnike.

Lako je na netu predstavljati se kao bilo tko i zato, kada je on u pitanju, sve uzimam sa velikom rezervom.

Antiprevarant
Antiprevarant
13 novembra, 2016 00:58

hej Realist,ti nisi ni zasluzio da ti citam postove skroz.Pises romane,a nista ne kazes,samo lupetas.Pitao sam te mnogo puta kolko zaradjujes ali nema te da se izjasnis.

Vidis,ne samo da lazes ,nego si pokvarena i zla osoba jer hoces da uvuces ljude u nesrecu i da im pokrades pare.

Sama firma Lioness kao i SC net su zasnovane na prevarama ,lazima i obmanama.Nema nista ni pozitivno ni istinito u njima,tako da i ljudi koji to promovisu su cisto zlo.

Pokusavas nevesto da dokazes da Lioness nije prevara da bi usicario koju paru jos ovde,ali znas i sam da od toga nema leba.

Da si pametan,cutao bi ivarao ljude koji nikada nisu culi za vas,za vas je anonimnost majka.Kad pocne da se prica po netu o takvim firmama samo mozete da gubite.

Boli sto neces zaraditi nista ovde?Znam.

Znam da se razmisljas dal ces sutra imati za tu cuvenu kiflu i jogurt,ali ja licno mislim da nisi ni to zasluzio.

Zli,prljavi i pokvareni ljudi ne bi trebali uopste da postoje,medjutim nazalost ih ima mnogo u svim sferama drustva a ti si samo jedan od njih.Meris sve samo parama,za pare bi prodao i zenu i decu ako imas,samo pare pare pare

nazalost tvoju a nasu srecu o tome mozes samo da sanjas.

Bolje igraj loto,tu imas vise sansi da nesto zaradis…

Realist
Realist
14 novembra, 2016 00:31

Očekivao sam ovo (daaaa, toliko ste predvidljivi)…. u nedostatku činjenica jedan ide sa uvredama i difamacijom na osobnom nivou, drugi koji je glumio neku sredinu, tvrdi da ima dokaze za koje se ispostavi da je samo osobni doživljaj, a gazda za to vrijeme ISTRAŽUJE…. tko je lik koji neće da sluša MOJE EVANJĐELJE, mene Velikog Proroka..!!

Ja mogu da vam pišem odakle hoću, imam lidere u više država, i čak ne moram koristiti softvere koje vi koristite, već suradnik okači kao c/p….. jer oni uživaju u mojim postovima pošto su pametni da jasno vide, kako niste oborili nijednu moju ČINJENICU..!!

Najjača vam je SHEMA o teoriji UROTE

kako su Lyoness trgovine UVIJEK skuplje od ostalih….

hahahaha….

kao da te trgovine NISU POSTOJALE, i nisu imale svoju klijentelu i PRIJE LYONESSA,

i vidiš u njihove trgovine inače nitko ne ulazi,

pa eto odlučiše uzeti koji dinar naivcima koji ŽELE PLATITI SKUPLJE, jer je veća provizija….

Evo npr. Restoran Šaran…., Lyoness partner…., čuo sam (ali samo čuo, i morati ću da probam) kako ima STRAŠNO DOBRU HRANU, i da SIGURNO JE SKUP (za vas da),

MEĐUTIM, ODGOVORITE MI (vi domaći, jer ja ne znam)…..

…..JELI BIO PRAZAN IKAD…. (prije lyonessa)….!?!?

Mislim da ste vi jedna skupina nedojebanih mulaca, kojima fali sex-a, koja zapravo sjedi za istim stolom, uz pivo (ali ne neki Jelen serviran u kafiću, već ono u PVC boci litrenki iz najopskurnijeg Diskonta), sjedite tako i pored praznog frižidera, a skupili ste se tu nakon 12 sati teškog rada na nekoj baušteli, jer drugo ne znate da radite….

….možda sam ovdje koji detalj i fulao,

ALI SAM 100% SIGURAN, da nitko od vas NIKAD NIJE vodio SVOJ BIZNIS, i nikad nitko nije imao okupaciju kako da NEKOM DRUGOM ISPLATI PLAĆU….

I za kraj, evo vam jednog “vašeg”, iskreno NE POZNAM čovjeka osobno, čuo sam negdje za to ime, i kad sam listao satelit, naletio na ovo jer mi zapelo od nekud poznato ime, pa poslije pronašao na YT…. SVE VAM JE REKAO OD 1:10 do 2:45, a i ostalo je zanimljivo za onoga tko želi slušati s opcijom da to što sluša i čuje……

https://youtu.be/0kzrpdSk5-A

Antiprevarant
Antiprevarant
14 novembra, 2016 01:32

realistu

kakav si ti velicanstveni kreten

odlican si da upropastis svoj biznis

samo napred,ocekujem nove sjajno tupave clanke.

Bio bi odlican za decju emisiju

iwicca
iwicca
16 novembra, 2016 22:54

Danas sam bio na jednoj prezentaciji, još uvijek sam pod dojmom.Kakva prezentacija, “poslovna prilika”…silni milijuni, titule, BMW-i, putovanja, ipadi, iphoni …samo dođi i pokupi. Sve je to COINSPACE.Mislim da je to još jedna nova prevara koja polako zahvaća sve prostore ex-Yu. Pa ako ste u mogućnosti ili imate neke informacije da stavite na sajt čisto da ljudi znaju…..Hvala.

Antiprevarant
Antiprevarant
18 novembra, 2016 09:49

gde god se obecava laka lova i traze se pare da udjes u pricu to je 1 000 000% cista prevara

maki91
7 decembra, 2016 18:34

sad kako je krenuo ovaj lyoness zaboli me glava drug kupio neki mali oblak kaze da i ja udjem a ja sam skontao odavno da je to samo mutljaza, znaci platio ga je 1600KM (800e) i sad kako bi on imao platu koja je 400e mj i traje 6 mj ta plata mora uvesti tri covjeka da kupe 3 oblaka sto je ukupno 4800KM(2400e) e kad to uradi imat ce sl 6 mj platu al kako sam ja racunao ispade da ti ljud isto su kupili oblak tebe placaju, 400e x6 mj jednako 2400e sto znaci da te placaju ti tvoji sto si ih uveo a ne lyoness, i dok jos ne uvedes ljudi ili imas clanova ispod sebe ne mozes imati platu, znaci da je lyoness osigurna i sve te placaju tvoji ljudi sto si ih uveo,

Takodjer, kad gledam ovaj popust 2% na benzinskoj (ustvari popust daje firma 10% al tebi ide svake kupovine 2% lyoness 1% prijatelj koji te uveo 1% itd (al kad kazu kad kupis oblak ide u nedogled u dubinu. kako ce ici ovako ispade samo 9 ljudi u dubini zaradjuje sto su iznad tebe)) e gorivo tj disel na toj benzinskoj je 1.770KM a preko puta na neskovicu 1.593KM e kako sam ja skontao tih 10% sto odbijes od 1.77KM je 0.177 sto je kad se izracuna:

1.77KM-0.177=1.593KM znaci da firma nije nista jeftinije dala gorivo vec digla cijenu ko biva dala 10% tog popusta i izadje te isto ko da si kupio na neskovicu tj izadje te skuplje jer to sto si skulje platio na tom su zaradili taj sto te preporucio lyoness i ostali iznad tebe. znaci da lyones tu nikad ne gubi i najbolje prolazi, kaze odkud toliko para da ima lyoness i da ljudi uzimaju, jer su naivni nema posla zato, 5KM(2.5e) kosta ja mislim ona kartica tj prijava kako se vec zove, 2.5e x10miliona korisnika kako kaze drug da trenutno imaju po citavom svijetu sto je meni mizerno a pocela firma prije 10 god ja mislim

je ukupno 25miliona eura plus 500e za svaku firmu racunar sto se kartica ucita( kaze drug skup softver nek ima 400e troskova 100e ostaje lyonesuu) 15 hiljada firmi x 100e je 1.5 miliona eura a koliko svaka firma ta ima poslovnica nek ima 10 to je 15 miliona eura, znaci ljudi zaradjuju bruku. inace je piramidalna sema tako da nemam vise sta reci

Superhik
Superhik
Odgovor za  maki91
8 decembra, 2016 09:41

Potpuno si u pravu kada kažeš da je u pitanju piramidalna šema u kojoj se novac uzima od onih koje si uveo u posao, odnosno nagovorio da uplate kaparu, a da su popusti na potrošnju već uračunati u cenu tako da se u stvari u većini slučajeva plaća skuplje neko kod konkurencije pošto prodavac mora u cenovnu kalkulaciju da zaračuna ne samo popust koji ide tebi već i ono što ide onima iznad tebe i Lyonessy.

Ali to je već opšte poznata činjenica, koje brzo postanu svesni i oni koji u startu nisu imali nikakve predstave o ovim sistemima. Ja sam došao do zaključka da se tvorci piramidalnih šema kao što je Lyoness, a pogotovo ScNet i ne oslanjaju mnogo na zdravu logiku i racionalno razmišljanje. U fokusu njihovog interesovanja je buđenje iracionalnog načina razmišljanja kod pojedinca i stvaranje iluzije da si deo nečeg velikog, prelepog, fantastičnog, da se pred tobom otvorio jedan čitav novi svet sa divnim, pozitivnim i stalno srećnim ljudima. ScNetovci organizuju seminare i webinare koji su sve samo ne normalna poslovna prezentacija – pokušaće da te ubede da je čitav tvoj dosadašnji život bio veliko gubljenje vremena i promašaj, da radiš za sitnu platu a zaslužuješ mnogo više, da te supružnik ne razume i ne ceni, da su porodica, stari prijatelji i rođaci kočničari tvoje sreće i neminovnog poslovnog uspeha. Cilj je što više izolovati pojedinca od starog okruženja i otvoriti mu vrata ka alternativnoj stvarnosti u kojoj su svi srećni i uspešni bez svakodnevnih prizemnih životnih problema. E sad da bi se snovi ostvarili postoji cena, odnosno treba prvo uložiti puno para, a onda da bi se to vratilo treba ubediti i druge da takođe ulože puno para i tako u nedogled. Većinu od zavedenih jednostavno finansijski iscrpe i odbace, neke iskoriste da preko njih izvuku novac od njihovih rođaka ili bliskih prijatelja koji nisu skloni direktnoj manipulaciji, a neznatan broj (onih pokvarenih u duši što čoveka gledaju u lice i lažu bez trunke savesti) prihvate kao stalne saradnike u prevari.

Drazen
Drazen
28 decembra, 2016 12:27

Pratim vec duze vrijeme blog i mnogo hvala svima koji se bore protiv ovog zla. Ne mogu da vjerujem da ljudima toliko mozak moze biti ispran, svi koji brane lyoness, SCNet itd imaju istu suplju pricu, iste nebulozne argumente. Najgore u tom svemu je, da su par mojih drugara zagrizli debelo u to a kada udjes u diskusiju sa njima i iznesem neke valjane argumente, dobijam od njih praznu pricu. Na pitanje koliko to oni pa zaradjuju, -muk. Ali zaradice oni, kad se sistem izgradi (njihova prica). Pa covjece ti si od 2010 u tome, ulozio bruku para, i jos uvjek nesto cekas i sanjas automobile, kuce, jahte. kada izadjemo u grad, samo je prica o tome, otvaranju novih trzista bla bla.. a niko nema para bar za jednu turu. Najgore u tome je, sto sam izgleda i izgubio prijatelje, jer me izbjegavaju tj. gledaju me sa neke visine, kao ja sam obicni pacenik koji radi za platu a oni su eto prosvetljeni i bogom dani da nesto vise urade u svom zivotu i eto bas ce im lyoness dati tu mogucnost. Ako im ukazem na sve zamke koje postoje, dobijem nesto tipa “ti samo neces da je nama dobro u zivotu, ti hoces samo da nas kocis u ostvarenju naseg sna itd..” (a to je vidim standardna fraza iz tih njihovih seminara, “ne dajte nikom da vas sputava, sledite snove..bla bla). E sad je fora u tome, da mi je neko rekao ranije da li mislim da bi bas ti ljudi usli u to, rekao bi da nebi, jer sam smatrao da su stabilne licnosti koje ce skontati tu prevaru. Ali ne, oni se primili kao niko. Valjda im ti seminari dobro ispiraju mozak. Svaki put kada se vrate sa jos jednog seminara (u koji su naravno ponovo ulozili pare .. prenociste, put itd..) djeluju mi kao preparinari, drogirani, sta li vec. Ali otom potom, ja cu da zivim svoj “mizeran zivot” i posmatrati uzlaznu karijeru pojedinaca, koji su prije 6 godina digli kredite po 2000€ da bi uplatili clanarinu, pa onda svaki put kada idu na te seminare pozajmljuju pare kako bi uopste i otisli tamo, da bi se eto sve to isplatilo..nekad – tj. NIKAD.

59
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x