Onecoin-Onelife Finski Dokumentarac
Onecoin-Onelife Finski Dokumentarac

Onecoin-Onelife Finski Dokumentarac

Finski javni servis Yle odradio je sopstveno istraživanje o Onecoin prevari i objavio dokumenatar 25.10.2016. Sa engleskim titlom pojavio se krajem oktobra. Rado bi ga preveo ali ne raspolažem dovoljno slobodnim vremenom, tako da ćete morati da se zadovoljite sa engleskom verzijom. U svakom slučaju bolje nego da nagađamo šta su rekli na finskom.

Što se tiče drugih novosti, Onecoin je ostao bez bankarskih računa. Zajedničkim delovanjem zajednice inostranih antiprevaranata, svi računi koje su korišćeni u svrhe uplate para za Onecoin su blokirani, i tako je prevara ostala bez mogućnosti uplate para na bankarske račune. Pravi apsurd zato što se pomenuta kompanija reklamira kao ubica Bitcoina i budućnost plaćanja, pa još kritikuje bankarski sistem a sa druge strane debelo zavisi od istog tog sistema jer njeni novčići vrede apsolutno ništa na slobodnom tržištu.

Ni jedan od tih računa nije glasio na ime kompanije već su koristili raznorazna fantomska preduzeća preko kojih se prao novac. Od saradnika se tražilo da ne navode ništa u vezi Onecoina niti da spominju kriptovalute, bitcoin i tokene, nego samo da navedu da kupuju edukaciju (legitimna kompanija zar ne ?) . Već su krenuli razni izgovori od toga da su računi ugašeni jer banke nisu u stanju da barataju sa tolikom količinom novca, pa do teorija zavere kako su banke uplašile moćnog rasta Onecoin-a i uz podršku konkurencije (Bitcoin) krenule u krstaški rat protiv Onecoin-a. Siguran sam da ćete čuti od nekog samoprozvanog Onecoin lidera varijacije sličnih izgovora.

Union Pay kartice su takođe blokirane.

Uputite svakog koga interesuje Onecoin da pogleda ovaj video i da proba da odgovori na jedno veoma važno pitanje: Zašto kompanija Onecoin, koja za sebe kaže da je obrnula toliko silnih para, odbija da to dokumentuje javno dostupnim finansijskim izveštajem  ?

Povezan tekst:  Nova tužba protiv Onecoin/Onelife, Jose Gordo prestao sa promocijom

Još jedna veoma bitna napomena, u nedostatku bankarskih računa, prijem i slanje para sada se vrši preko računa regionalnih i lokalnih lidera, što znači da su oni sada aktivni učesnici u prevari sa pranjem para, i da neće moći da se izvuku izgovorima kako su sami bili namagarčeni jer su verovali rukovodstvu kompanije. Takođe svi oni imaju mogućnost za razliku od obične raje da kupuju gift kodove za “edukaciju” po ceni od 0.5€ po Onecoin-u, što znači da paket od 500€ plaćaju 1000 Onecoina, i da ih preprodaju po punoj ceni u evrima.

Pretplati se
Obavesti o
guest

  +  15  =  22

6 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
Ivan
decembar 19, 2016 16:51

Postovani,

Koji je status swisscoin-a? Vidim da je popularan kod nas a organizacija mi lici na piramidalnu semu.

Mozda gresim..

Lidija
Lidija
januar 22, 2017 00:15

Da li je ista priča i sa COINSPACE?

trackback
januar 22, 2017 00:59

[…] Swisscoin-e, Coinspace i slične ponzi – piramidalne prevare koje pokušavaju biti novi Onecoin tj. samoprozvane buduće ubice Bitcoin-a, tako da se neću baviti svakim od njih pojedinačno nego […]

trackback
mart 3, 2017 21:28

[…] predsednice, bilo koga ko može nešto da učini po ovome pitanju i dostavite im vest iz Italije, dokumentarac iz Finske, upozorenja od strane Nemačke organizacije za zaštitu potrošača itd.. Slobodno me kontaktirajte […]

6
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x