Kangaroo Treasure – apsurdi cele prevare
Kangaroo Treasure – apsurdi cele prevare

Kangaroo Treasure – apsurdi cele prevare

Najčešće termin za pretragu ovih par nedelja je bio Kangaroo Treasure iskustva. Pohvalno je što ima dosta skeptika, i dobar deo njih je tražio i još uvek traži drugačija mišljenja od onih koja im se obično serviraju. A za Kengurovo blago se ne može biti bez skepse jer mnogo toga zaudara i zaudaralo je još od starta.

Pošto je dobar deo toga pokrio kolega u svom tekstu (iZarada) i ja u ovom klipu,

pokušaću da samo ukratko prođem kroz neke od bitnih stavki.

Firma navodno registrovana u sijetlu 2018, a dokumenta koja su okačili kengurovci i pozivaju se na njih kao neko merilo legitimiteta potiču iz Kolorada. Datum na dokumentima je od ove godine 2022, a ne od 2018: https://www.sos.state.co.us/biz/ViewImage.do?masterFileId=20221329133&fileId=20221329133

Firma registrovana na famoznog Johnson John Patrick-a.

Takvog Patrika nema ni od korova na sajtu kengura, kao što nema ni onog Čarlsa Olivera, koji je jelte završio neimenovani univerzitet u Srbiji.

Možda je onaj Patrik is Sunđerboba ?

A u Srbiji dve firme sa vlasnicima kineskog porekla.

Kangaroo Treasure DOO:

Sassilo Group DOO:

Spominje se neki ugovor sa bankama, registracija u APR-u i famozni ugovori sa velikim kompanijama kao merilo legitimnosti kompanije. Registracija u APR-u je praktično nikakav dokaz za legitimnost, jer u domaćim medijima uvek možete pronaći vest za firmu registrovanu u APR-u, čiji su vlasnici uradili nešto protivzakonito, na primer utaja poreza ili obmana dobavljača. Dakle, registracija u APR-u ne znači ništa.

Isto kao i ugovor sa bankom, jer svaka firma je dužna da ima svoj račun, tako da kao pravni subjekat mora da se ode u banku i potpiše ugovor o otvaranju računa.

Uprošćeno, uz sve iznesene činjenice deluje da se iskorišćava jezička barijera i elementarno neznanje domaćeg naroda kako bi se obmanuli o navodnoj firmi iz Sijetla. A pošto se radi o očiglednoj i dokazanoj laži, da li onda ima smisla poverovati i u tu neku saradnju sa Amazonom, Alibabom i tome slično ? Logika sama po sebi kaže glasno NE.

Drugi apsurdi su vezani za domaće promotere, kojima nimalo ne smeta što su im admini u telegram grupama anonimni, sa lažnim fotografijama, poput ovih na Fejsu, koji isto reklamiraju Kanagaro Treasure. Navodno su u Srbiji ali kad se malo bolje sagleda njihov profil, jasno je da koriste loše montirane i tuđe fotografije, poput modela sa Aliekspresa.


Loše namontirana fotografija, da ispadne kao da su slikali negde u Srbiji. Model je samo “prilepljen”. Obratite pažnju na senke vozila i na senku devojke.Amaterski nalepljena zastava Srbije na fotografiju nepoznatog modelaZloupotrebljene slike modela su veoma uočljive na ovom primeruTursko ime za nalog, kinesko ime u opisu, slike opet nepoznatog modela.

Za sve njih je zajedničko što ne postoji ni jedna slika ili video da može nedvosmisleno da dokaže da su boravili u Srbiji. Sem slika nepoznatih modela, ostatak sadržaja su slike i klipovi domaćih učesnika u Kangaro Treasure, preuzete sa njihovih FB stranica i ličnih profila.

Da se vratimo na Telegram i odmah da se zahvalim insajderima za dostavljen materijal. Bez njih bilo bi teško uklopiti celokupnu sliku a nadam se da će isti materijal pomoći i drugima zainteresovanim za ovaj slučaj.

Povezan tekst:  Kengur odskakutao i odneo milione

Postoje tri glavne ujedno i privatne Telegram grupe (ne može se pristupiti bez poziva), putem kojih se prenose instrukcije i vesti oko Kengurovog blaga. Za najbrojnjiju od njih tzv. Тим ствара богатство, navedena su mi sledeća lica kao glavni akteri i osnivači:

Kangaroo Treasure-Derick
Kangaroo Treasure-Veena

Pored njih tu su i
Kangaroo Treasure-Judy – navodi se kao admin druge grupe Лозинка Богатства
Kangaroo Treasure-Julie – mentor
Kangaroo Treasure-Linda – mentor

Dole navedeni nadimci se pripisuju licima koje često oslovljavaju za inostrane mentore:

David
Alissa
Li
Ravi
Laura – poreklom navodno iz Brazila

Kao i za admine, ni o njima se ništa ne zna, niti je poznato kako stvarno izgledaju.

I treća grupa (Фортуне Хоусе) gde je admin nama poznati Stanojlović aka Artista.

Za njega već znamo ko je i šta je, tako da ga ostavljam za kasnije. Vratimo se prvo na famozne Derick i Veena:
slike Derick-a


Slike Veena – jedina dostupna

Ako pustite njihove profilne fotografije kroz gugl pretragu slika, dobićete slične slike modela za odeću, obuću, nakit, torbice i slično. Otkako je grupa osnovna, negde u maju, ne postoji ni jedan audio ili video zapis gde su se njih dvoje ili neko od prethodno navedenih inostranih lica pojavili lično.


Veena osnivač grupe

Derick po slikama naliči da je poreklom iz Amerike ili Kanade, ali po njegovim porukama vidi se da uglavnom koristi softverskog prevodioca, a oboje (on i Veena) pišu izrazito lošim Engleskim.

Da, to vam je neispravno izražavanje na Engleskom jeziku.

Od naših lica koja tamo učestvuju (Alex Aleksandra, Mirjana Mijajlovic, Danijela Branković kao dopunski administratori), napomenuto mi da se dobro obrati pažnja na sledeću osobu pod nadimkom: Kangaroo Treasure Fenix Team Marko

Ovde možemo da vidimo i čujemo tog stanovitog “Marka” koji objašnjava zašto je došlo do stvaranja nove grupacije i promene računa:

Ako mu se može verovati na reč već 200 miliona dinara je uplaćeno od kako je šema krenula – što znači za oko 3 meseca. Najviše se privuklo tokom jula i avgusta. Uz konstataciju da cifre ne lažu, znači da je tokom 3 meseca, krajem avgusta ušlo u šemu približno milion i sedam stotina evra samo od depozita.

Da li je on blizak organizatorima šeme ili ne, za sada nema potvrde. Nije isključeno da je još jedan od tzv kurira, tu samo da prenese šta mu se kaže. Ako ikada dođe do neke kriminalne istrage, nadam se da će se organi reda baviti i sa njim.

Dopuna 24. sept:

Saznalo se ko je pomenuti Marko. U pitanju je Marko Bićević, a za sebe navodi da je menadžer za Srbiju-Beograd

Mada na drugoj objavi piše da je Menadžer za razvoje e-trgovine Srbija-Beograd

Nadam se da ćemo uspeti da saznamo koje su razmere njegove umešanosti u kengurovo blago. U vreme dodavanja ovih informacija javili su mi da je pomenuti Marko uklonio sve svoje objave iz telegram grupa u poslednjih 24 sata. Da li da se pitamo zašto ?

Povezan tekst:  Kangaroo Treasure prevara - nova jezda-dafina šema

Možda uspemo i da saznamo za šta su ostali bili zaduženi, počevši od Stanojlovića (Artiste), Maky Makice, Nevene Kiš, Nikole Petrovački, ovog Ivana dole i drugih učesnika.

Koje to proizode ili usluge ima Kangaroo Treasure ?


Fin neki gospodin, vozi i koristi telefon uz neprilagođenu brzinu. Ima li neka dobra duša da prebroji koliko puta je prekršio zakon o bezbednosti saobraćaja i da li se njegov stil vožnje može uvrstiti u divljanje na putu. Saša ?

Među biserima apsurda izdvojio bi i ovaj, o navodnom štabu kengura koji se brine za bankovni račun, što je poslala Nevena Kiš. Ista ona gospođa što smatra da uplaćujete pare na sopstveni račun..

Moram da srušim sneška svima tako naivnim, jer pare su većinom sigurno povučene sa računa, tj već su odJezdile. Kao posledica tekstova od mene, kolege, kao i onog klipa, postoje problemi oko regrutovanja što je za posledicu povuklo i problem sa povlačenjem para, što se sada pravda šatro loše unetim brojem računa ili molbom da se strpe, kako su admini u gužvi ili im je služba podrške preopterećena. Sve je to obična kupovina vremena, bar dok ne pristignu novi depoziti na račun.

Ali mene isplaćuju !!1!

Besmislen argument. U svim ponzi šemama uplatama od Ivane i Petra isplaćuje se Marko, tj onaj što je pre ušao. Možete slobodno da zaboravite na apsurdne izgovore poput ovog, jer kad ponestane novih naivčina neće ni biti novih isplata. Svi stariji učesnici u šemi do sada su isplaćeni parama novih ulagača. Kad bude to puklo, što će se sigurno desiti, novi ulagači će moći samo da kukaju i plaču. Za ove što su zdušno reklamirali KT kao sigurnu zaradu, nigde nisu naveli potencijalne rizike niti su probali da potvrde iznesene informacije, a naročito o navodnim ugovorima sa Amazonom i tome slično, tako da dobar deo odgovornosti leži i na njihovim leđima. Kao dokaz za ovu tvrdnju, pogledajte prethodne slike.

Malo da razjasnim i onima koji slabo shvataju finansijski deo. U prevarama ovog tipa nema svrhe držati sav novac na jednom računu i čekati pravi trenutak da se sve povuče. Ni jedna banka ne bi dozvolila tako veliku transakciju odjednom. Sasvim suprotno, pare se skidaju sa računa depozita (najverovatnije jednom nedeljno) i iznose van države. Gledajući inostrane primere, organizatorima uopšte nije potrebno da budu fizički prisutni u Srbiji ili bilo gde u svetu.

Lepo angažuju svoje saradnike na lokalu, da otvore firmu na lično ime, a da im prosleđuju pare na inostrane račune. Dakle, njihov sunarodnik ovde povlači pare sa računa, menja u devize i šalje van Srbije. Za taj posao mu dodele možda 5 do 10% novčane naknade od svih para koje tako pošalje na nedeljnom ili mesečnom nivou.

Na engleskom se takvi zovu Money Mules ili mazge za prenos para. Imate na ovom linku dobar primer o takvima: https://www.informacija.rs/Clanci/Money-mules-Kriminalci-ili-zrtve-bankarskih-prevara-na-internetu.html . Prostim rečnikom oni su saučesnici u kriminalnom poslu, koji rade svesno ili nesvesno. Po porukama iz telegram grupa od strane naših učesnika, dobar deo njih je veoma dobro upućen da je KT ponzi ali ćute jer “zarađuju”. To im je glavni izgovor, i ni malo ih ne dotiče što su takođe deo tih “mazgi” dokle god im stižu pare. Da li je tu neko odvojio od svojih usta ili usta svoje dece nije toliko bitno. Važno je dovući što više i hvalisati se okolo o “uspešnim isplatama”.

Povezan tekst:  Neumann Wallet - prevara od strane istih lica iz KT-a ?

Da je ovo normalna država, kao što nije, svi promoteri bi morali da se izjasne kod državnih organa u vezi svog učešća. Pošto živimo gde živimo, ostaje samo da ih ovako javno spomenemo, drugima za nauk.

Naznake kraja

Ostavio sam za kraj nama već dobro poznatog Slađana Stanojlovića. Uleteo je sav besan u komentarima prethodne teme, da se žali kako noćima nije spavao zbog toga što mu je navodno privatnost ugrožena jer je spomenut kao jedan od lokalnih menadžera, da je prevarant i tome slično. Svoj Youtube kanal je u potupnosti izmenio, nekadašnje klipove sakrio ili obrisao. On sam nije imao problem da se pojavi kao svojevrsan poster-boy (momak sa naslovnice) za Kangaroo Treasure, kako to možemo da vidimo u klipovima ispod, plus je naveden u prvom planu kako je u saradnji sa istoimenom kompanijom donirao pomoć ustanovi za decu sa posebnim potrebama.

S druge strane, njegov Youtube kanal je praktično opusteo.

Nekada:

Sada:

On to pravda napadima na svoju ličnost:

i da je neka žrtva, ali nigde nema da se on iole zapitao ko se krija iza famoznih administratora grupe, i zašto su obe firme registrovali kineski državljani a ne američki.

Uz to, izgleda da je u Aranđelovcu zatvorena “offline kancelarija” bez saopštenja – što isto govori samo po sebi.

Za slabo upućene Stanojlović je tamo držao svoje sedište.

Jedna od prvih takvih kancelarija, kako je sam izjavio.

Deluje kao da se povlači iz KT-a. možda jer ga grize savest ili je nešto drugo u pitanju. Nije isključeno da je kraj za KT izuzetno blizu. Ima onaj naš dobro poznat izraz – pacovi prvi napuštaju brod koji tone. Zaključak izvucite sami.

Ako je neki čitalac iz Aranđelovca, zamolio bi da nam uslika kako sad izgleda ta kancelarija. Da imamo tzv. potvrdu i sa terena 🙂

Još nešto, svi vi koji pratite ovu sagu, zamolio bi vas da ako nekim slučajem imate pristup tim Telegram grupama da sačuvate – arhivirajte sve što možete, pre nego što ih pomenuti admini ugase. Da imamo kao podsetnik a i zapis o svim domaćim učesnicima.

P.S. Zaboravio sam da napomenem u vezi Jusco Ad, što je uočio kolega sa iZarade.

Pošto je Jusco Ad počeo uveliko da se reklamira u poslednjih par nedelja, biće da je to nova destinacija za organizatore šeme. Na osnovu toga, kraj za KT je možda mnogo bliži nego što se čini.

Pretplati se
Obavesti o
guest

72  −  68  =  

14 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
daunov
daunov
septembar 24, 2022 14:58

Sta ti nije jasno rodjace? Znas li kako funkcionise ovo? Bio sam na kreko 50 onlline poslova i 90% su scamovi. Funkcionise dok ima priliv novca. Kao i svaka offline kompanija kad prestanu prilivi nemaju sa cim da isplate radnike. Treba znati kada izaci pre bankrota. Sve ostalo funkcionise perfektno ovde, ja sam dosta vise zaradio od uloga ovde, i ti mi pricas o prevari dok firma jos postoji i isplacuje xd pa koga boli uvo mozes izaci kad god pozelis i nikakvih uslova nema, za sada je bukvalno svako bio isplacen a ti pricas mozda pobegnu sa novcem… Svako ulaze na sopsteni rizik niko nikog ne tera. Osmisli ti nesto ovako i isplauj me bio bih ti zahvalan

Justicija
Justicija
septembar 25, 2022 08:38

Prvo apsurdno je komentarisati i pisati o ovakvim vidovima zarade-prevare. Nas narod je dovoljno izmučen, iscrpljen i osiromašen tako da ko god mu ponudi bilo kakvo resenje pogotovo finansijsko prihvatite oberučke, jer je danas jako tesko finansijski izneti sve. Tako da ako ova firma daje novac budj-zabadava zasto da ne. A kao drugo ovde uplacuju novac ljudi koji kao individualne jedinke sami odlučuju da li ce da poveruju i da bace svoj novac. Napominjem bacaju svoj novac, nemate vi tu sta vise dubiti. Ukoliko budu prevareni cupace sami sebi kosu sa glave. Znaci u cistoj ste poziciji traze vam novac, i vi hocete ili necete. Ako hocete svesni ste da ste bacili, nema tu ko sta vise da se zali. Prevara ovo ono. Rizika ste svesni. A poslednje ove ljude koje ste ovako javno lincovali, ovaj Marko i dotični Stanojlović, oni sigurno veruju u to sto rade. Niko se javno ne oglašava da ispadne dvorska luda, da izadje javno pred ljude i pozove ih da prevare sami sebe. Samo ste im dali sad vetar u ledja. Ni jednu konkretnu cinjenicu niste izneli.da li ste otisli u te nazovi kancelarije , jeste li podrobnije istrazili, pricali sa tim ljudima, pokušali proveriti kako razmisljaju, da li oni stvarno veruju u to sto rade? Sumnjam, sta ako vam je taj neko od koga ste dobili informacije dao iskrivljenu sliku, uzeo vama novac da vam ispriča neku pricu. Kad narodu servirate ovako na tacni, dajte obe strane price. Meni bi bilo ok ovako da zaradjujem, dajte neku proverenu info o cemu se radi?

Zoran
Zoran
Odgovor za  AntiMLMSrbija
oktobar 6, 2022 10:59

Evo ovako, imas ti pravo u vecini stvari sto napises. Ali, na primer: Ja sam usao u ovo medju prvima, uleteo sam sa 200k i ispricao sam ljudima sta sam uradio – jbg, bila mi frka. Kada sam povratio svoj novac i jos zaradio, ljudi su mene cimali da ih uvedem. Svakome sam doslovce rekao da ubaci samo onaj novac kog je spreman da se odrekne i da ulazi iskljucivo na svoju odgovornost, jer se ne zna hoce li potrajati jos dan ili 6 meseci. Samo sam preneo svoja iskustva. Ne osecam se odgovornim zbog toga sto su neki ljudi ostali bez novca, zao mi jeste, ali se ne osecam odgovornim.

Samo me pogodilo sto ti ovde prozivas sve koji su imali referale ispod sebe. Apsolutno osudjujem one koji su pricali da je ovo 100% proverena prica i na taj nacim vrsili obmanu.

Saša Milenković
Saša Milenković
septembar 25, 2022 14:53

Ne bih sada pisao o tome da li je i koliko puta ovde prekršen Zakon o bezbednosti sadržaja.

Pre bih pisao o psihološkom profilu ljudi koji promovišu i podržavaju ovakve vrste pravara.

Statistički gledano, radi se o marginalnoj društvenoj grupi za koji je (osim pokvarenosti) zajedničko, a što se i po njihovim komentarima može videti, prisustvo POREMEĆAJA LIČNOSTI i tu se najčešće radi o kombinaciji socipata narcistističnih i psihopatskih poremećaja. Dovoljno je da poslušate treću stranu da da zaključite

Sociopat – Karakteristike – Majstori manipulacije i prijevare – YouTube

RAZLIKA IZMEĐU PSIHOPATE I SOCIOPATE‼ – VAŽNE LEKCIJE PROFESORA JUNGA – YouTube

Psihopate- “daltonisti za ljudska osećanja” / VIDEO – YouTube

? KAKAV JE PSIHOPATA NA POSLU⁉ – VAŽNE LEKCIJE PROFESORA JUNGA – YouTube

Ciklus #ODMASKIRAJSE – Narcistični poremećaji ličnosti u vremenu naglašenih narcističnih obrana – YouTube

O tome zašto pojedini ljudi jure u ovakve prevare, pogledajte ovaj video:

35. Narcis i borderline – savršeni par – YouTube

E sad kada ste pogledali sve gore navedeno, pogledajte komentari branilaca ove opsene.

Voja
Voja
oktobar 4, 2022 21:05

Pozdrav, kako mi mozemo da pomognemo ljudima koji su vec uplatili pare na kamgaro sad sam cuo kao ne saju da se dozu pare itd jel mozemo nesto da ucinimo?

Miki
Miki
oktobar 6, 2022 05:32

Ne znam šta da kažem, skoro je bila konferencija u Beogradu, pričalo se, jelo i pilo…. I dva dan posle toga sve palo i propalo….. A da sam u minusu jesam…. Sad se priča kao čekajte ponedeljak. Neko se pomirio da je izgubio neko ne…. Što se mog minusa tiče je 8000 dinara dok kod drugih varira od 10.000 do 80.000. Još jedna stvar par nas u bili svesni da ovo može pući kad tad i da treba reći realno uloži onoliko za koliko si svestan da možeš prežaliti …. Ali pohlepa nekih je tolika bila da su ulagali mnogo.

Laza
Laza
Odgovor za  AntiMLMSrbija
oktobar 6, 2022 11:45

a na yt kanalima gde su promovisali ovu prevaru su tvrdili da cak i ako pobegnu sa parama njihov ulog je siguran.. jasno je da admini nisu nikakve zrtve i da su znali sta rade

https://imgur.com/a/5oSKkWc

14
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x