MLM prevara

SCnet u prinudnoj likvidaciji

Na osnovu odredbe člana 547. Zakona o privrednim društvima (Službeni glasnik RS 36/2011, 99/2011, 83/2014 – dr. zakon i 5/2015) iz razloga propisanog članom 546. stav 1. tačka 8) tog Zakona, objavljuje se oglas o pokretanju postupka prinudne likvidacije u trajanju od šest meseci počev od dana objave oglasa kod: Poslovno ime: SHOPPING CENTER NETWORK SERBIA AD, BEOGRAD (VRAČAR) – U PRINUDNOJ LIKVIDACIJI Matični broj: 20603275 Sedište: Mesto: Beograd-Vračar, Ulica: Svetog Save, Br: 19, stan 3
Obaveštavaju se poverioci da u roku od šest meseci od dana objave ovog oglasa mogu podneti predlog za pokretanje stečaja nadležnom sudu u skladu sa zakonom kojim se uređuje stečaj. Ako registar privrednih subjekata u roku od godinu dana od dana objave ovog oglasa ne primi rešenje nadležnog suda o otvaranju stečaja nad društvom u prinudnoj likvidaciji, registrator koji vodi registar privrednih subjekata po službenoj dužnosti brisaće društvo iz registra. Datum objave oglasa: 26.04.2018


Ako vam još uvek nije jasno ili ste prvi put ovde, da razjasnim: gore navedena firma ili skraćeno SCnet AD, zasnovana 2009, zvanično registrovana 2010, nakon 6 godina “rada” i dve godine nakon što je ostala prazna jer su se posvađali glavni-većinski vlasnici, od 26. aprila ove godine ide u prinudnu likvidaciju.

Prava scnetistina

Zbog čega SCnet ide u likvidaciju pa još prinudnu ? Jer se nalazi u blokadi više od 600 dana

sa ukupnim iznosom blokade od 3,7 miliona dinara. Sledeće pitanje koje sam siguran da zanima vas što čitate ove redove je sigurno: a šta je to prinudna likvidacija ?

Društvo prelazi u status „u prinudnoj likvidaciji“ i registrator istovremeno objavljuje oglas o prinudnoj likvidaciji na internet stranici registra privrednih subjekata u neprekidnom trajanju od šest meseci.
Oglašavanjem likvidacije, javnosti postaju dostupni podaci o danu objave oglasa, poslovnom imenu i matičnom broju društva i razlogu prinudne likvidacije.
U okviru oglasa nalazi se i obaveštenje poveriocima da u roku od šest meseci od dana objave oglasa mogu podneti predlog za pokretanje stečaja nadležnom sudu u skladu sa zakonom kojim se uređuje stečaj.
Imovina brisanog društva postaje imovina članova društva u srazmeri sa njihovim udelima u kapitalu društva, a u slučaju ortačkog društva koje nema kapital raspodeljuje se na jednake delove između ortaka.
Nakon brisanja društva iz registra privrednih subjekata, članovi (osnivači) brisanog društva odgovaraju solidarno za obaveze društva do visine primljenog iznosa iz likvidacionog ostatka (imovine koja je ostala nakon izmirenja svih obaveza društva i koja nakon likvidacije pripada osnivačima).
Potraživanja poverilaca društva prema članovima društva zastarevaju u roku od tri godine od dana brisanja društva iz registra.
Izuzetno, kontrolni član društva s ograničenom odgovornošću odgovara neograničeno solidarno za obaveze društva i nakon brisanja društva iz registra.
Drugim rečima, član (osnivač) privrednog društva koji se smatra kontrolnim članom odgovara celokupnom svojom imovinom za obaveze društva iz prinudne likvidacije.
Za potrebe određivanja ko je kontrolni član društva, Zakon definiše kontrolu kao pravo ili mogućnost jednog lica, samostalno ili sa drugim licima koja sa njim zajednički deluju, da vrši kontrolni uticaj na poslovanje drugog lica putem učešća u osnovnom kapitalu, ugovora ili prava na imenovanje većine direktora, odnosno članova nadzornog odbora.
Smatra se da je određeno lice kontrolni član društva uvek kada to lice samostalno ili sa povezanim licima poseduje većinsko učešće u osnovnom kapitalu društva.
Većinsko učešće u osnovnom kapitalu postoji ako jedno lice, samostalno ili sa drugim licima koja sa njim deluju zajedno, poseduje više od 50% prava glasa u društvu.

Citat preuzet odavde: https://www.mojafirma.rs/baza-znanja/prinudna-likvidacija-razlozi-za-njeno-pokretanje-i-odgovornost-osnivaca/
Kad je u pitanju SCnet da se podsetimo ko je tu većinski vlasnik:

Dakle, iz izveštaja inspektora 2014, saznali smo sledeće:

 1. Robert Paušić 23%
 2. Dragan Fratrić 15%
 3. Ljiljana Žiropađa 14%
Povezan tekst:  Dealshaker/Dealshitter lažna novinarska saopštenja

To je 52% od ukupnog broja akcija. Da li se nešto promenilo u vlasništvu do septembra 2016 za sad mi nije poznato, ali sigurno je da od juna/jula 2014 godine pa sve do septembra 2016, upravljanje pomenutom kompanijom vršio Robert Paušić.
Ako se ništa nije promenilo u vlasničkoj strukturi, kontrolni član društva su ove tri osobe, te bi one morale da neograničeno, celokupnom svojom imovinom, odgovaraju poveriocima.
Iznenadna selidba Paušića za Budimpeštu prošle godine nagoveštava da će od spomenute trojke on snositi najveću odgovornost, jer bar koliko mi je poznato, samo je on navodno rasprodao svu svoju imovinu u Srbiji i zapalio za Mađarsku, dok se Fratrić i Žiropađa još uvek motaju po Srbiji. Fratrić i dalje uz Onecoin, dok je Žiropađa negde u senci, o njoj se ništa ne zna.

Najradije bi ih sve video negde iza rešetaka, zajedno sa Ličinarom i ostalim vodećim liderima.
Za razloge treba samo pogledati istorijat blokada za ovu “firmu”:

Blokada 2010,  u vreme kad je direktor bio pokojni Malešević, pa 2011 i 2013, dok je Ličinar  dirigovao i onda 2015 kada je Paušić sedeo na mestu direktora.
Tu nije kraj blokadama, jer je postoji još nekoliko registrovanih firmi sličnog naziva od strane istih osoba, naročito pomenute trojke.
 

Ova slika je umanjena, kliknite za veću


Od firmi na slici, samo je SCNETTECHNOLOGIES DOO bez dugova i blokade. Robert Paušić lično je na svom blogu scnetistina aprila 2017 napisao da je namera otvaranjem te firme bila oko zaštite softvera i plaćanja programera.

Kliknite za veću sliku


Ali je zato SCnet Services Vračar u blokadi skoro milion dinara više od 700 dana

Zakonski zastupnik i vlasnik firme je Robert Paušić, tako kaže Agencija za privredne registre Srbije

Ako ste uspeli da pročitate tekst sa one poduže slike gore, sigurno ste primetili da Paušić piše kako je sve transparentno i legalno, i zašto optužujemo nekoga koji je “uspešan” ? Čak se u komentarima na njegov tekst javila gospođa Ana Prosić, uz reči da je podržala SCnet Partners jer je preuzeo sve obaveze SCnet AD.
Šta bi sad napisala dotična gospođa na ove silne blokade, ili kako prokomentarisati samohvalu Paušića sada po pitanju ovih blokada kojima još uvek nema kraja, jer ostale su još dve firme da se analiziraju.
Prva je SCNET PARTNERS SYSTEM DOO iz Novog Sada

Bila u blokadi 120 dana, nije poznat iznos blokade, ali zato firma od 22. marta 2018 ima zabranu prenosa, uz napomenu: Dužnik ne može da raspolaže sredstvima na računima kod banaka. Vlasnik firme pogađajte ko je.
I konačno imamo aktuelni SCnet Partners koji takođe ima problema oko blokada

ne toliko duge i velike kada su u pitanju dani i visina duga, ali ovakvo stanje upućuje da firma ima određenih finansijskih problema.
Kako jedan tako “uspešan marketing stručnjak” uspeva da skoro svaku svoju firmu dovede u blokadu ?
Da li mi to konačno gledamo poslednje izdisaje SCneta u Srbiji ?
P.S. SCnet organizuje seminar 2. juna u Novom Sadu, još nije poznato da li će veliki poglavar Paušić prisustvovati skupu. Nisam ubeđen da će se pojaviti. Isuviše je zauzet prodajom svoje knjige i repiramidizacijom ostatka SCnet-a u SMPsystem.
Dopuna
Trenutno stanje blokada možete lično proveriti putem sledećeg linka:
https://www.nbs.rs/internet/cirilica/67/pn.html

Unesite matični broj (druga kolona sa ove slike) i kliknite na dugme Претражи
Pošto Paušić me često spominje kako pišem gluposti, evo prilike da se sami uverite ko od nas dvojice piše ili priča gluposti

 • Z
  Zvezda

  Ma ovi se dugo odrzali, duze nego sto ce OneCoin… Cudi me da su i ovoliko dugo preziveli

  • AntiMLMSrbija

   Zaboravio si da su organizovali silne “akcije” svake (druge) godine: te Nemačka binarka, pa internacionalna binarka, pa nulta binarka, Grčka binarka, Slovačka itd… pa rasprodaja karijera…Uvek kad im je ponestalo para organizovali su se da iscede još malo svoje stado, i to je tako trajalo dok stado nije spalo sa nekoliko stotina ovčica na manje od 50.

 • D
  Djeksi(mlm_lopovi)

  Punoo nema de igla da padne 😀
  A Rajkan se slika dok mu njegov booy Posinek ostavlja srca ispod slika
  lepo sam ja rekao za Raleta da ce da bude znanje -***banje :). Ne zna Ralence da je muska ljubav u Sloveniji dozvoljena 🙂 Bice na kraju ko u Tesnoj Kozi 🙂 Rale nije onaj emotivni nego onaj sto nasrce 😀
  Prazne stolica iza govornika 🙂 govore sve a ove slike i podaci sa Apr ukazuju da su ovi ogoljeni ko misevi ! Mene samo kopka de je onaj silni entuzijazam i kilometarske poruke od onih silnih prevaranata,i kakvo li je stanje medju njima 🙂
  Srecan odlazak u nepovrat sc net-u zele mali sasvim obicni ljudi,svih struka uz nadu da se vise nikad nece pojaviti medju narodom uz pesmu Riblje Corbe – PRAVILA,PRAVILA :))
  Msm da im je 1000 puta naglaseno radite postujte pravila,edukujte se 🙂
  Tako da vas uz tu pesmu ispracamo.
  Upropastavali ste ljude,porodice,lagali,varali,izvalicili novac,zapravo vi ste obicne seoske lazipare
  i zato ste tu gde ste.

 • D
  Djeksi(mlm_lopovi)
  • AntiMLMSrbija

   Gorjan znači dogurao do karijere 7. Toliko mu dobro ide SCnet / SMPSystem prevara da nije mogao ni propisno da se obuče za seminar: gde su kravata, odelo, skupocen sat, iPhone, MacBook ? Odličan pokazatelj poslovanja firme, a i njihovih tzv “karijera” je kad izanaliziraš samu prezentaciju i primetiš samo jad i bedu: jeftini laptopovi (MSI ?), podrumska sala, Ristivojević kao mađioničar (samo još da vadi zečeve iz šešira), siromašna prezentacija gde večito ponavljaju već godinama jedno te isto. Ispade crni Rajko upečatljiviji sa svojim izlizanim odelom i pozajmljenim telefonom. Kad bi odsekli sva naklapanja tipa “ja pa ja i MLM”, celokupna izlaganja svih govornika bi stala u 30 minuta, mada je i dalje gubljenje vremena, jer se opet priča kako idu krupnim koracima, kako će tog i tog datuma da se vinu u nebesa. Sve na isti kalup loženje mase…Nekad su ih ložili otvaranjem Nemačke, pa onda internacionalnom binarkom, pa nultom binarkom, pa talionom (dok Fratrić nije otišao), pa Masterkardom, pa Grčkom, pa Slovačkom…Ne mogu da se ne zapitam da li ti ljudi imaju mozak kad već skoro deceniju gutaju jednu te istu splačinu. Mislim na osobe što ih već godinama slepo slede svojim bolesnim verovanjem. Valjda je Ajnštajn naveo definiciju ludila: raditi istu stvar svaki put ispočetka i očekivati drugačije rezultate. Na SCnet bi se to prevelo ovako: slušaš Paušića i njegove poltrone kako će upravo sad tvoj novi MLM put biti plodonosniji a u stvari radiš opet jednu te istu stvar – bacaš pare i gubiš vreme.

 • D
  Djeksi(mlm_lopovi)

  Meni je sad zanimljivo sta rade ti sto su prebegli iz sc-neta,juce sam ceo dan trazio i nisam mogao da nadjem onog Ćirka sa binarnim matricama,kad kaže – jaaaa sam to pronašao i mlati štapom 🙂 .
  A Rale ti je zapravo sveža krv ! Zato za sad izgleda tako upečatljivo . Ovo su već ispijene istupljene i istrošene glave msm na ovčice i mentore. U suštini isto je ko sa prostitutkama,da izvinu dame noći na upotrebljenoj reči . Nove uvek imaju prodju …tako i Ralence,doduše kad ga Posinek bude cmokio u nekom hotelu ima da beži u sred noći uz pesmu Ane Bekute : Da li sam ko lasta prognana ka jugu,kad sam samo tugu s’tobom imao :)))). Sve sam semenke pogrickao čitajući stare diskusije,ali nema novih mlm-ovaca da brane svoju prevaru . To ne kapiram zašto i glavno pitanje što ne dodje glavnokomandujući na seminar ? On verovatno slusa Miu Borisavljevic iz 2015-te koja peva : POLICIJA ME NOĆAS ČEKA DA ME VODI :))))))))

 • N
  No papak

  Bio je i Robert tu i držao miting i nažalost koliko ja vidim da SCnet nije mrtav.

 • M
  MLMBosna

  ovo se još uvijek nije prenjelo i na BiH svi su tu na okupu Goran je postao 7. karijerna, rade, bio im je seminar krajem maja niko izvan BH nije držao predavanje, bili su samo domaći predavaći….

  • AntiMLMSrbija

   SCnet u Srbiji još uvek nije potpuno mrtav ali kao što svi mi vidimo, izveštaji o blokadama upućuju da se nalazi u velikim finansijskim problemima. Plus što se popriličan deo novonastalih sedmica mota po okolnim državama (npr Makedonija) gde regrutuju nove ovce koje nemaju tri blage veze o scnetu.
   Što se Bosne tiče, još uvek se drže ali na izrazito klimavim nogama. Kada će te noge pokleknuti nije poznato, ali ako se stanje u Srbiji još više pogorša po matičnu firmu, neće Kapor i ostali ostati bez posledica.

 • d
  djeksi(mlm=lopovi)

  https://www.facebook.com/SCNet-World-216181251882092/
  nesto se ni izmedju sebe lopurde ne slazu izgleda…napomena:trazeci neku diskusiju naleteo sam na ovo…kako kapiram pljuju jedni druge 😉

 • Z
  Zvezda

  Verujem da SC net više i ne postoji? Da li je bar raspisana poternica za Roberta Paušića?

 • D
  Djeksi(mlm_lopovi)

  Ma meni se čini da on živi sasvim legalno i normalno u Eu,i da ga baš briga za ove ovde pajsere i mučenike iz bivše ‘firme’ . Inače evo yt kanala od Ivane Grive i ima dva snimka neka,moguće je da nekom od njih njen glas 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=K934u9lkz4c
  Ljudi meni je san da se nekako premaskiramo i da ih kontaktiramo i kao otkupili bi vaša ‘avansa prava’ jaooo mislim da bi od telefona napravili neku vrstu ispovedaonice. Antimml,oće biti još neke ispovesti žrtava iz sc neta,ili tako neke priče od ljudi koji sa tim imali veze?

 • Z
  Zvezda

  Da, ona Griva (cujem po glasu da je neka matora od 40+) je tesko zlo, najuoprnija je bila, gora od Pausica

 • D
  Djeksi(mlm_lopovi)

  Dobio sam napomenu da ne brljam teme i linkove ali izašao nov Raletov snimak 🙂
  Rale vulkanizer i njegov drug iz naselja Boleč,instruktor zavodjenja u studiju sa nekim fudbalerima
  uveseljavaju gradjane grada Zrenjanina :)))

  Od 26:07 nastupaju Ralence i poznati zavodnik iz Boleča 😀
  A sto se Kuzme tiče on navodno naručio kola tj pali narod da ih je naručio i kad ga pitaju
  jel stiže on na engleskom piše No :)) i kao sad stićiće kola nekim što su prvo naručili Audi :))
  Kao prvo ide Audi za koine a posle neka mašina za Kuzmu. A onaj Bane Vrljča kupio neki presovani kupus navodno su dali kao pomoć za siromašne.
  To je što se da videti,jedino nigde nema navoda kad će onecoin da predje u fiat valutu ?

 • D
  Djeksi(mlm_lopovi)

  I ja kažem i kuku i lele 🙂 A Kuzma se ućutao,brzo sam oprao patos sa njim 🙂
  Kupuje čovek numizmatičke novčiće dok mu onecoin kolege gladuju i prodaju maskirne uniforme i kompletne pakete onecoina. Inače onaj kupus što su kaoo poklonili,e njega su se i najeli :)))
  Vidim i neka djembela bila sa njima,samo pljušte komentari kako je ukusan,a jadni Kuzma je dobio komentar da je čudo kako i on nije za sebe kupio kupus 🙂 . Nego šta li će biti sa sc net stadom 🙂 ?
  Ima li tu informacija,ko je ostao na parobrodu koji tone?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  −  1  =  1