SCnet i Tržišna inspekcija
SCnet i Tržišna inspekcija

SCnet i Tržišna inspekcija


Izveštaj mi je poslat u formi linka:

Izveštaj predstavlja kompletnu analizu SCnet poslovanja za period od 2010 do 2014, i ja mogu samo da pohvalim inspektora zbog odlično odrađenog posla. Sam izveštaj nudi uvid u celokupno poslovanje SCneta, nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo i pruža nam uvid u brojke koje do sada ni jedan predstavnik SCneta nije izneo u javnost, kao što ni jedno odgovorno lice nije iznelo u javnost da je SCnet bio predmet provere tržišne inspekcije. Preporučujem svima da pročitaju dotični izveštaj. Zbog obimnosti samo izveštaja ja ću samo da navedem neke od bitnih stavki i važne za nas zaključke inspektora.

Na dnu imate skraćenu analizu izveštaja ako vas zanima samo najbitnije (hvala Superhiku).

Inspekcijski nadzor

Republički tržišni inspektor je od 24.09.2014. do 13.10.2014 vršio kontrolu SCnet-a – Shopping Center Network AD kako je registrovan u APR-u. Predmet kontrole (i za nas najzanimljivije) bilo je da li kompanija postupa po zakonu o trgovini, zakonu o zaštiti potrošača i zakonu o oglašavanju. Tržišni inspektor je postupao po nalogu za inspekcijsku kontrolu (strana 2) koji se odnosio na prethodne zakone kao i proveru poslovanja da li reklamira ili podstiče piramidalnu trgovinu.

Od prisutnih lica sa strane SCneta bili su Marina Horvatić (ekonomista, menadžer firme) i Verica Vlah čija firma vrši knjigovodstvene usluge za SCnet.
Odmah u startu inspektor iznosi da se SCnet lažno predstavlja kao udruženje potrošača i time obmanjuje javnost, što se naravno kosi sa odredbama zakona o zaštiti potrošača.

Inspektor je ustanovio da na dan 02.11.2013 SCnet ima ukupno 35 akcionara, a najveći pojedinačni akcionari bili su tada Robert Paušić sa 23% akcija, Dragan Fratrić sa 15% i Ljiljana Žiropađa sa 14%. Proizilazi da je Paušić ostavio 34 akcionara na cedilu svojim odlaskom iz SCneta i formiranjem sopstvene firme SCnet Partners. Pitanje je zašto ga već nisu tužili do sad, jer ipak to nije mala brojka akcionara koji su oštećeni rasturanjem firme od strane najvećeg akcionara.

Startovalo se nekada sa pet većinskih akcionara a svelo na tri u 2013, od čega još uvek nije jasna uloga Žiropađe. Kako je meni bar saopšteno, njega uloga u radu scneta je figurativna, detalji šta to konkretno znači nisu još uvek poznati. Da se ja pitam pozvao bi na odgovornost sve koji su učestvovali u radu i promociji ma koliko mizerna ili minimalna bila njihova uloga.

Da krenemo dalje, prvo od strukture članova / saradnika. Za početak mali podsetnik https://web.archive.org/web/20130402180524/http://scnetsrbija.com/ – arhiva stranice scnetsrbija(tačka)com . Tada je navedena brojka članova: 192022. To je za 2013 godinu dok su tokom 2014. na svim webinarima i seminarima Paušić, Fratrić, Ličinar, Miletić isticali da SCnet ima preko 200.000 članova.A izveštaj inspektora daje nam sasvim drugačiju sliku (strana 11):

66.056 ukupan broj članova
12.218 broj aktivnih članova od čega su:

 • Pozicija 1: 11,973
 • Pozicija 2-7: 245
 • Poziciju 7: 3 – činili ih Robert Paušić, Dragan Fratrić i Nikola Miletić.

Da se podsetimo šta je pre par godina napisala jedna Maja, što je vatreno branila svoj SCnet “biznis”.

Maja Vučković
27/05/2015 u 17:29
Odgovorila sam na sva postavljena pitanja, a to što ne možete da povežete gde se u mom izlaganju nalaze odgovori na vaša pitanja, kao i šta su moji argumenti, dovoljno mi govori o inteligenciji. Svaka osoba koja se sa svojim jedinstvenim matičnim brojem građana registruje u sistem dobiće svoj jedinstveni ID broj, tako da je cifra od oko 285 000 članova egzaktna i validna, naravno, nisu svi aktivni, niti su svi potrošači, niti svi saradnici posećuju seminare, ali uvek mogu da preslašuaju seminar ukoliko nemaju vremena ili novca da ga posete.

Pitam se da li se Maja probudila nakon dve godine ako je još uvek u SCnetu, i kako bi ona komentarisala ne samo ovaj izveštaj već i optužbe bivšeg suvlasnika firme Fratrića, da je Robert Paušić proneverio silna novčana sredstva firme SCnet AD dok je bio direktor u periodu od leta 2014. do septembra 2016.Isto tako me zanima da li su Maja, Griva i ostali drveni advokati SCnet-a znali za ovu podelu na aktivne i neaktivne članove. Jedva čekam da čujem njihove stavove u vezi navoda iz izveštaja.

Da se vratim malo na ove brojke. 245 osoba od 12218 je napredovalo u “karijeri”. Procentualno to je 2% od ukupnog broja aktivnih članova. Kad se vratim unazad u tu 2014, brojka od 245 karijerista se uglavnom poklapa sa brojem prisutnih na jutarnjim webinarima. Tada ih je bilo oko 330 prisutnih uz manje varijacije. Isto važi i za seminare i velika okupljanja koja su tih godina bila organizovana u Srbiji. Po snimcima i iskustvima drugih, broj prisutnih nikada nije dostigao neku veliku cifru tipa 800-900 ljudi. Tako da se broj članova u poziciji 1 – 11973 nikako ne uklapa u sve do sad viđeno.

Ako bi gledao samo jutarnje treninge sa vikend seminarima kao neki pokazatelj, od kraja 2014 do kraja 2015 godine, broj članova se osetno osipao. Sa 330 palo se na 220, što se poklapa sa odlaskom Nikole Miletića (pisao u njemu posebnoj temi, inače prva 7ca SCneta koja je otišla), sukobom između dvojice glavonja SCneta Paušića i Fratrića, gde ovaj drugi sa svojom ekipu osniva Talion Sistem, ali ostaju kao zajedno kako ne bi pravili pometnju. 2016te trend odlaska se nastavlja (Feliks Kojadinović napustio firmu), broj članova prisutnih na jutarnjim treninzima varira izmešu 120 i 150 praćeno zaoštravanjem odnosa između Fratrića i Paušića. Fratrić na svom fejsbuk nalogu proziva Pašića prevarantom i smatra da pomenuti zaslužuje zatvor.

Povezan tekst:  SCnet u prinudnoj likvidaciji

U septembru 2016. Fratrićeva ekipa smenjuje Roberta Paušića sa mesta direktora (iskoristili trenutak kad je bio van Srbije) pa pomenuti napušta SCnet AD i formira SCnet Partners u koji dovlači preostalo verno stado. Od oktobra 2016. pa do danas 2017. broj prisutnih na jutarnjim webinarima je oko 120. U poslednjih nekoliko nedelja ta brojka stagnira i polako sve više pada ispod 100.

Glavno pitanje je gde se izgubilo tih 11.973 aktivnih članova ? U stvari, da preformulišem pitanje, odkud SCnetu 12218 akitvnih članova, kad nikada za sve ovde godine nisu uspeli ni 10 deo te brojke da dovuku na neko veće domaće ili inostrano okupljanje. Po svemu što sam video svih ovih godina, jedini logičan zaključak pod uslovom da su brojke tačne (jer bi u suprotnom značlo da su slagali inspektora), jeste da cifra od 12.210 aktivnih članova, predstavlja ukupan broj svih članova SCneta, ne samo iz Srbije, već iz okolnih država. Celokupna cifra od 66,056 članova je skoro pet puta manja od reklamiranih, a od te cifre isto pet puta manje aktivnih…Izgleda da je inspektor propustio da im postavi to pitanje: “a gde su vam reklamiranih 200.000 članova” ?

Već godinama pišem i stojim iza stava da je izuzetno mali procenat “uspeha”, manji od 1% u MLM-u. Izveštaj tržišnog inspektora za SCnet je samo potvrdio moje reči:

Karijera 2: 1,2%
Karijera 3: 0,36%
Karijera 4: 0,26%
Karijera 5: 0,04%
Karijera 6: 0,03%

Jedino nedostaje ukupna zarada po karijerama da bi ovaj izveštaj bi identičan Američkim izveštajima.
Sve kompanije Mrežnog Marketinga, ne samo SCnet, su netransparentne, nikad ne iznose proverljive brojke i statističke podatke osim u slučaju da ih državni organ natera da objave ili dostave informacije toga tipa (bar je tako u Americi). Jedan SCnetovac (prepoznaće se sam) napravio je neka suluda poređenja sa tenisom, pevanjem, politikom (??) i na kraju izneo zaključak (citiram):

MLM – moraš biti uporan, raditi na sebi, imati cilj, uspeva u 3% slučajeva, pa neka je i 1.5% šanse da budeš milioner, a bar još 15% šanse da budeš slobodan, da živiš život dostojan čoveka.
Ako ćemo da uporedimo, u MLM-u, ako uzmemo 1,5% u odnosu na tenis i 0,000013% imaš 1.125.000 puta veće šanse da uspeš, 75 puta veće šanse u odnosu na pevanje i 1.150 puta u odnosu na bavljenje politikom.

Još jedan primer kako se u mrežnom marketingu navode notorne gluposti, porede neporedive stvari i daju neproverene informacije za koje svaki normalan čovek ne može a da se ne zapita odakle ih samo izvlače (iz donjeg dela leđa po svemu sudeći). Pozivam dotičnu indiviuu, jer znam da i on prati ovaj blog da sada napiše neki tekst povodom ovog izveštaja inspektora. Da vidimo na koji način će oprati konkretne brojke SCnet-a.

Opet ću se vratim na broj od 12218 aktivnih članova. Svako od njih je potpisao Ugovor o zastupanju sa kojim se slaže da uplaćena sredstva tj. avans ne može da povuče nakon što naruči PP – pravo na profit. Sva sredstva koja se nađu na podračunu angažovanih depozita nakon uplate na privremeni račun po Pravilima rada u SCnetu NE MOGU SE ISKORISTITI na bilo koji drugi način niti vratiti saradniku. Plus ima ograničenje od 3 godine, dok SCnet vrhuška može slobodno da raspolaže sa svim uplaćenim sredstvima BEZ OGRANIČENJA, BEZ KRCKANJA. Koliko njih (12218) je uplatilo avans, da bi potom napustili SCnet ? Antiprevarant je nekoliko puta postavio to pitanje, gde je isto tražio da se objasni šta se dešava sa parama ljudi koji su napustili/odustali od SCneta. Njemu nisu pružili odgovorili ali valjda je sad svima jasno ko prisvaja sav taj novac.

Na nekoliko mesta na internetu, a ne samo na ovom blogu smo diskutovali i upozoravali o ovom aspektu “poslovanja”, naročito delu kada su SCnet promoteri tokom vrbovanja izostavljali taj bitan deo, nego su govorili u stilu: “uplaćena sredstva su vaša koje možete iskoristiti tokom kupovine”.
Podračun akumulacije (strana 13 i 14) – sredstva od potrošnje akumuliran kod firmi partnera se može iskoristiti isključivo kod kreiranja Prava na Profit – PP i ne mogu se trošiti na drugi način. Čuvena potrošnja sa MLM paketom koju Robert Paušić i prateća ekipa reklamira kao nešto najbolje što postoji na svetu. Tržišni inspektor je primetio mnogo toga tu ne štima pa je metodom slučajnog uzorka utvrdio je sledeće:

 • Cerna Geza izvršio kupovinu u periodu od 18.11.2013 do 24.09.2014 u vrednosti od 34.912,63 dinara, prosečno 3500 mesečno i ostvario akumulaciju od 98,74 dinara.
 • Dušan Saša u periodu od 15.12.2012 do 24.09.2014. ostvario kupovinu roba i usluga u iznosu od 175.258,68 dinara, prosečno godišnje od 95.000 i ostvario akumulaciju od 964,32 dinara.


Potom je zatražio da mu se izračuna koliko je aktivnih saradnika ostvarilo Pravo na Profit, čuveno PP (strana 17 tabela 7) putem računa aukumlacije. Zaključak inspektora je da je samo 148 saradnika (1,21% od ukupnog broja aktivnih) ostvarilo pravo na profit iz akumulacije-potrošnje.
Komentar: Već godinama pričamo da je potrošnja nebitna i eto crno na belo dokaza….

https://cdn.pbrd.co/images/83QB5DGD6.jpg

Inspektor se zatim bacio na razotkrivanje tokova novca u SCnetu. Naime: do 24.09.2014. na račun prava na profit preneto je 221.098.816,08 dinara dok su na račun akumulacije preneta sredstva u ukupnom iznosu od 1.698.528,70 dinara, što je 0,77% u poređenju sa stanjem kupljenih PP-a.
Na strani 19 izveštaja utvrđeno je da SCnet raspolaže daleko većim sredstvima uplaćena na ime prava na profit nego što je promet ostvaren kod trgovaca-firmi partnera.

https://cdn.pbrd.co/images/83XJ2NjLA.jpg

Ova okolnost posebno dobija na značaju kada se ima u vidu da saradnik SCnet Serbia AD sredstva na Podračunu angažovanih depozita zbog postojećih ograničenja praktično i ne može u potpunosti iskoristiti kao Avans (objašnjeno tačkom 12. Zapisnika), a ova sredstva ne može ni povući sa računa (Izjava Saradnika).

Povezan tekst:  SCnet leaks serijal - Uvod

Na strani 20 izveštaja, inspektor utvrđuje, citiram: “Iz naprednog navedenog izvodi se zaključak da težište izgradnje mreže SCnet Serbia AD, iako je nesporno da postoji ‘realna kupovina’, nije na ‘kupovini radi zarade’ već je težište na uplati prava na profit i na širenju mreže saradnika, kroz ubeđivanje i njihovo uključenje u SCnet takođe uplatom prava na profit radi sticanja pozicije u sistemu i zarade zavisne od te pozicije“.

Po meni jedan od najbitnih aspekta izveštaja jeste demontiranje celog sistema i besmislenost parole “zaradite kupujući” gde je inspektor utvrdio na primeru Cerna Geze, da pomenuti treba da ostvari kupovinu kod firmi partnera u iznosu od 19.205.962,50 dinara ili u narednih 29 meseci u iznosu od 654.000,43 dinara kako bi u potpunosti iskoristio svoj avans u roku od 3 godine.

Potom je inspektor prošao kroz ukupna sredstva SCnet Saradnika u iznosu od 221.098.816,08 dinara i izračunao da je potrebno ostvariti promet kod trgovaca u visi od 11.054.940.804,00 dinara ili na godišnjem nivou od 3.684.980.268,00 dinara kako bi sve svi avansi iskoristili u predviđenom roku.
Na strani 23 i 24 inspektor na osnovu prethodnih kalkulacija zaključuje: “…navedeno jasno ukazuje da izvor finansiranja u Privrednom društvu “SCnet Serbia AD” nije realan promet robe i usluga ostvaren kod trgovaca – partnerskih firmi već zarada SCnet Serbia AD, a prvenstveno članova SCnet sistema u najvećoj meri zavisi od učlanjivanja novih saradnika i širenje mreže zasnovano na uplati sredstava na ime “prava na profit”. Jasno je da je osnovna koncepcija rada SCnet Serbia AD u kupovini “prava na profit” (sredstva Avansa, ostvarena prenosom sredstava sa privremenog računa), a ne u realnom prometu, jer pomenuta sredstva, prema Pravilima rada u SCnet sistemu, ne mogu biti u potpunosti iskorišćena (zbog iznosa potrebne kupovine, roka korišćenja) kao avans za kupovinu robe/usluga kod trgovaca – partnerskih firmi, što ova sredstva ne čini Avansom/Akontacijom već se radi o kupovini “prava na profit” radi zarade.”

Koliko puta smo do sada spominjali da su te fantomske pozicije osnov ove piramidalne prevare da bi nas Maja, Ivan, Griva i ostali ubeđivali da to nije tačno. Molim dotične drvene advokate da nam sad objasne sve podatke navedene u ovom izveštaju. Željan sam da čujem kako će opravdati brojke koje su zaposleni/ovlašćeni iz SCneta sami predali inspektoru. Izgovor da se radi o netačnim podacima je isključen u samom startu.

Na poslednjim stranicama izveštaja (24, 25 i 26), inspektor utvrđuje da li je rad SCnet-a u skladu sa zakonom. Prvo se na udaru našao zakon o oglašavanju gde je inspektor utvrdio da je deklarisanje Privrednog društva SCnet Serbia AD da sav prihod nastaje od realnog prometa robe i usluga kod partnerskih firmi u suprotnosti sa članom 4 Zakona o oglašavanju jer je već zaključio da se prihod ne formira samo od realnog prometa već postoje druge vrste uplata kao što je famozno pravo na profit. Potom da li se poslovanje firme se kosi sa članom 52. zakona o trgovini. Evo da se podsetimo kako on glasi:

Zabranjeno je organizovanje, obavljanje, reklamiranje i podsticanje piramidalne trgovine.
Piramidalna trgovina, u smislu ovog zakona, predstavlja trgovinu kojom se kupcima omogućava kupovina robe ili usluge isključivo od lica uključenih u lanac ili mrežu preprodaje robe ili usluga (članovi mreže), i to kada prodavac uslovljava kupovinu:
1) obavezom plaćanja članarine ili druge naknade organizatoru mreže ili drugom članu mreže;
2) obavezom kupovine iste ili druge robe u količini ili vrednosti za koje prodavac zna ili mora znati da su nerazumno visoke;
3) obavezom nalaženja drugih lica koja će se baviti preprodajom robe iz ponude prodavca, ako je pravo na nagradu za nalaženje tih lica uslovljeno prethodnim plaćanjem ili davanjem posebne naknade prodavcu;
4) odricanjem od prava na povraćaj kupljene robe/usluga pod razumnim uslovima, iako je kupcu moguće da ih vrati u stanju u kojim ih je primio.
Uslovljavanje iz stava 2. tačka 4) ovog člana postojaće i kada prodavac propusti da obavesti kupca o njegovom pravu na povraćaj robe najkasnije prilikom zaključenja ugovora o prodaji.

Sad da citiram delove izveštaja (strana 3, 24 i 25):

Strana 3 – SCnet lažno predstavlja kao udruženje potrošača i time obmanjuje javnost, što se naravno kosi sa odredbama zakona o zaštiti potrošača.
SCnet se deklariše da prihod ostvaruje iz realne potrošnje članova sistema a inspekcijska kontrola utvđuje da zaradu Saradnici SCnet Serbia AD prvobitno ostvaruju kupovinom pozicija u sistemu po osnovu uplaćenih “prava na profit” (na dan 24.09.2014. iznosilo 221.098.816.08 dinara). Iako se u Pravilima rada i na sajtu SCnet Serbia AD navodi da je osnov zarade potrošnja članova, zarada članova u SCnet Serbia AD u većoj meri zavisi od učlanjivanja novih članova i kupovina prava na profit od stane novouključenih lica, tako da je osnovni poziv budućim članovima mreže usmeren na uključivanju u mrežu SCNet kupovinom prava na profit kao načinom da koji će da ubrza zaradu člana u sistemu.

Privredno društvo SCnet Serbia AD se oglašava i deklariše kao u sistem u kome se članarina ne plaća ali je u praksi drugačije, da bi mogao da se uključi u građenje mreže SCnet, saradnik koji potpiše ugovor o Zastupanju mora da poseduje lično pravo na profit koje ne ostvaruje kroz akumulaciju već isto stiče tzv. uplatom Avansa/Akontacije – koju ne može u potpunosti iskoristi, povući.

Sredstva saradnika SCnet Serbia AD koja su prebačena na ime kupovine prava na profit u odnosu sredstava akumulacije iskorišćena za formiranje prava na profit čine preko 99% ukupnih sredstava iz kojih su formirana pravan ana profit.
Nakon aktivnog uključenja u mrežu SCNet Serbia AD saradnici su u obavezi da šire mrežu regrutacijom novih članova koje se upravno zasniva na kupovini prava na profit jer jedino na taj način Saradnik SCnet Serbia AD može da iz provizije zaradi i vrati uloženo a nikako iz realnog prometa – kupovinom robe/usluga kod trgovaca-partnera firme.

Povezan tekst:  Inface Invest prevara - uvaljivanje fantomskih pozicija

Trik pitanje: da li primećujete neke sličnosti sa citiranim delovima izveštaja i gore navedenim članom zakona ?


Neki moj zaključak za kraj: i pored mog insistiranja, nisu mi dati razlozi zašto se ovaj izveštaj sad nalazi javno dostupan i zbog čega nije ranije dostavljen/objavljen. Imam nekoliko nagađanja na tu temu:

 1. Zbog sudskog procesa protiv SCneta za koji smo saznali da je zastareo….
 2. Pa se sad mora pokazati da je sektor tržišne inspecije radio svoj posao kako treba – što je nesporno jer izveštaj daje konkretne i neoborive podatke o načinu “poslovanja” SCNeta
 3. Prethodna tačka automatski povlači sa sobom pitanje: Ko je onda odgovoran zašto ovo kvazi udruženo potrošača nije zabranjeno a odgovorni kažnjeni ?
 4. Kao odgovor na 3. nameće se odgovor da je pravosuđe glavni krivac – što ima neke logike, jer pravosuđe u Srbiji je katastrofalno, ali bi ipak trebalo da ministarstvo trgovine može nešto da odradi konkretno po tom pitanju a ne da se čeka pravosuđe
 5. Ništa od navedenog, razlozi objavljivanja ovog izveštaja su poznati samo anonimnoj osobi koja mi je dostavila link ka izveštaju.

Moja preporuka je da svako sačuva kod sebe kopiju izveštaja, jer lako može da se desi da bude uklonjen ili obrisan u narednom periodu. Ja sam odličio da ga predstavim ovako kako mi je dat iz predstrožnosti.
A sad da čujemo predstavnike SCneta, bivše i sadašnje, šta ima da kažu na konto ovog izveštaja.

Miletić sa mikrofonom, u pozadini Fratrić i Paušić

Pozivam Nikolu Miletića, čuvenu bivšu sedmicu scneta, i nekadašnjeg člana nadzornog odbora SCnet Serbia AD da pruži svoj komentar, ako ima petlju. Toliko je bar dužan svima koje je uvukao u ovu prevaru. Sledeći tekst na kome radim će se baviti baš njim i njegovim mlm-scnet “uspehom” pa eto mu prilike da iskomentariše nešto u svoju odbranu, pod uslovom da ima vremena sad kad promoviše Amway i izigrava eksperta u Teodosijevićevom “Klubu uspešnih”.


Skraćena analiza (autor Superhik):

Razotkrivajući dokument, studiozno napisan od strane republičkog tržišnog inspektora koji je imao potpuni uvid u finansijsku dokumentaciju. U potpunosti potvrđuje sve ono vezano za SCNet o čemu si pisao godinama i daje svima nama kredibilitet pred sumljičavim posetiocem bloga.  Konačno imamo egzaktne podatke o broju članova, ostvarenom prometu kod partnerskih firmi, datim “avansima”, plaćenim seminarima, što nam daje bogatu osnovu za razne analize.
.
Meni je, recimo, interesantan podatak da su u posmatranom periodu (2010. do 24.09.2014.) članovi za edukativne seminare uplatili 19.571.870din (tabela 4a), a da je u istom periodu ostvareni promet sa trgovcima – partnerskim firmama 364.008.854din (zbir kolone potražuje iz tabele 3), što znači da su članovi samo na ime seminara uplatili 5,38% ukupno ostvarenog prometa što u potpunosti neutrališe rabat koji ostvaruju kao samoproklamovano “udruženje potošača” (a posebna je priča što bi te rabate u najvećem broju slučajeva mogli da ostvare, ali i zadrže i bez članstva u SCNetu). Nameću se logična pitanja: zašto se nije išlo do kraja, zašto javnost nije obaveštena?
.
Ipak, mislim da ne treba ići isuviše u detalje. To treba ostaviti za diskusiju, ako do nje uopšte i dođe, pošto ne očekujem da se branioci MLM sistema oglašavaju povodom ovog dokumenta. Možda samo kratko tipa: prošlo je dve ipo godine, a i dalje postojimo, nismo zabranjeni, ni kažnjeni, čak ni pravosnažno osuđeni za bilo šta – znači radimo po zakonu, rastemo i odlično zarađujemo…
Bitno je naglasiti da je zapisnikom je inspektor konstatovano sledeće:
 • Privredno društvo “SCNet Serbia AD” iako se oglašava kao udruženje potrošača, nije registrovano kao udruženje potrošača u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na taj način se lažno predstavljaju i obmanjuju javnost.
 • SCNet se oglašava i deklariše kao sistem u kome se članarina ne plaća, ali je u praksi drugačije. Odnosno da bi se uključili u mrežu saradnika “SCNet Serbia AD” 98,8% saradnika je to učinilo takozvanom uplatom “avansa za buduću kupovinu”, što u praksi predstavlja nepovratnu kupovinu “prava na profit”.
 • Sistem je namerno pravljen tako da se uplaćena sredstva ne mogu realno nikada iskoristiti. Daje se primer člana koji je za pravo na profit uplatio 379.902dinara. Da bi u celosti iskoristio celokupnu svoju uplatu ovaj član bi morao najkasnije u roku od 3 godine kod trgovaca partnera da obavi kupovinu za približno 19 miliona dinara. U realnosti je u periodu od 10 meseci od ulaganja izvršio kupovinu robe/usluga kod trgovaca partnera u ukupnom iznosu od 34.912,63dinara i ostvario akumulaciju od svega 98,74dinara. (Što znači da je ovaj član, kao i svi ostali koji nisu vični vrbovanju drugih, na dobrom putu da nepovratno izgubi svoj novac)
 • Nakon aktivnog uključenja u mrežu “SCNet Serbia AD” saradnici su u obavezi da šire mrežu regrutacijom novih članova, koja se upravo zasniva na kupovini “prava na profit”, jer jedino na taj način saradnik može da iz provizije zaradi i vrati uloženo, a nikako iz realnog prometa – kupovinom robe/usluga kod trgovaca- partnera firme.
Pretplati se
Obavesti o
guest

9  +  1  =  

50 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Duran Alex
april 24, 2017 11:48

Alal vera na opsirnom izlaganju, sad nek neko pobije da SCnetovci nisu prevaranti.

Zvezda
Zvezda
april 24, 2017 12:14

Ja sam i dalje razocaran, odradjena analiza od strane trzisne inspekcije na nekom papiru tamo i pojeo vuk magarca? A vesti u novinama sa su pohapseni olosi

Superhik
Odgovor za  Zvezda
april 24, 2017 15:48

Pa šta si očekivao? Velika je lova u pitanju, a gde je velika lova tu su uvek i krupni igrači iz sveta politike u pozadini, a pravde i zakona nigde. Onaj bradati sa naočarima što se kezi na prvoj slici je dr.Nik, rođeni brat Nenada Čanka.

Tužno je što strada običan svet. Po izveštaju inspektora oko 12000 jadnika je poverovalo u SCNetovske laži o sigurnom ulaganju bez rizika (“Sve što uložite je vaše i možete potrošiti”) i sada svoja sredstva ne mogu povući sa računa, a da bi svoj novac iskoristili kroz potrošnju moraju u naredne tri godine da potroše 50 puta (PEDESET PUTA!) više para nego što su avansirali, i to da potroše kroz sistem u kome se ne isplati trošiti. Zato, a i zbog stida što su bili tako lakoverni većina jednostavno digne ruke. Ako bi neko i tužio, ne bi moga da naplati – SCNet je imao slobodu da neograničeno raspolaže tuđim sredstvima tako da para više nema.

Antiprevarant
Antiprevarant
april 24, 2017 12:48

da svi ovi hohstapleri Pausic,Fratric,Miletic I ostala bratija da ih ne nabrajam sve pojedinacno imaju imalo obraza nikada se ne bi ni upustili u ovakav prevarantski I hohstaplerski posao.To su ljudi bez obraza,casti I morala.Kako od njih ocekivati da ce ista reci posteno?Pa nikako.Nikada I nisu.A posle ovih dokaza ovde mogu da se samo sakriju u misju rupu gde im I jeste mesto.

Ako ovo cita bilo koji obicni saradnik SC neta koga su uvukli I namagarcili ima sada u rukama konkretne dokaze s kojima moze izaci na nekom od buducih seminara I traziti objasnjenje.

Svima nama koji smo ovde aktivno ucestvovali u diskusijama je bilo od pocetka sve kristalno jasno.Ovo sada su samo neosporni I neoborivi dokazi koji potkrepljuju zdravu logiku koju smo ovde I iznosili.

IMA LI JOS NESTO DA SE KAZE?

SC Net prevaranti dno dna

mile
mile
april 24, 2017 13:00

Veoma iskričav materijal.

I stvarno mora da se primeti da bi u nekoj uređenoj državi neko odgovarao. U Srbiji, naravno, to ne mora da bude slučaj.

Inače, iskreno sam impresioniran cifrom “do 24.09.2014. na račun prava na profit preneto je 221.098.816,08 dinara”.

Čudio sam se odakle Draganu Fratriću takav vozni park: Jaguar XF, Mazda CX7 i Nisan Juke, a sada mi je prilično jasno. Mnogooo para su maznuli!

PS

Takođe, moram da primetim da je jedan od glavnih aktera Dragan Fratrić sa svog facebook profila uklonio sve što je loše pisao o SCNet.

Nevena
Nevena
april 24, 2017 22:21

Neverovatno da je drzavni organ jos pre tri godine napravio kompletnu analizu poslovanja SCNet sistema i nedvosmisleno konstatovao da su u pitanju prevaranti, odnosno da se lazno predstavljaju, obmanjuju javnost, varaju ljude da im uplate kapare koje su unapred osudjene na propast, a da nista nije uradjeno da se spreci dalja prevara i lopovi pohapse.

Ocigledno se neko uticajan potrudio da se zataskaju stvari, zapretio, potkupio i ceo postupak je zavrsio u fioci. Samo nisu racunali da ce nekome proraditi savest i obelodaniti zapisnik. E sad ovaj zapisnik treba poslati na sve moguce adrese: ozbiljnim i neozbiljnim novinama, pravim udruzenjima potrosaca, ministarstvu finansije i pravde …, neko ce se zainteresovati.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  AntiMLMSrbija
april 25, 2017 00:26

znaci drzava tuzila ,onda su potplatili nekog,najverovatnije sudiju i ceo predmet zastareo.

Zemlja Srbija,majka korupcije i mita

Superhik
Odgovor za  Nevena
april 25, 2017 09:30

Institucije su očigledno zakazale.

Bruka je za državu da i pored tolikog broja oštećenih građana prevara i dalje traje kroz novoosnovanu firmu SCnet Partners. Sad sam proverio sajt firme SCnet Partners scnetworld.com/sr/, sve je isto kao i ranije, iako je ova firma tek osnovana hvali se da ima 307057 članova i reklamira fantastičnu poslovnu priliku rečima:

“U SCNet biznisu vi zapravo zarađujete kupujući. Vi zarađujete iz vaših troškova koje biste i inače pravili. Pošto ćete zaraditi više, vi ćete i trošiti više, a pošto zarađujete trošeći, zarađivaćete još više.”

Pozivaju na kupovinu prava na profit:

“Ako startujete odmah sa više PP, računajte, svaki posao vam se uvišestručuje. Najoptimalniji start je sa 28+5 PP, jer vam to obezbedjuje doživotno otvaranje posla, dobar osnov za duplikaciju, brži napredak u karijeri i odmah možete uvideti moć sistema. Drugi deo detaljnog objašnjenja ćete dobiti na seminarima…”

Jedino što su promenili je to što se više ne nazivaju udruženjem potrošača nego KLUBOM POTROŠAČA.

Antiprevarant
Antiprevarant
april 25, 2017 00:27

a i troskove sudjenja na kraju mi gradjani snosimo.Kakva farsa.

Nevena
Nevena
april 25, 2017 11:08

Pa, ako su institucije zakazale na stetu gradjana onda treba obavestiti onoga tko je nadlezan za takve slucajeve – zastitnika gradjana. Evo sta stoji na sajtu http://www.ombudsman.rs

“Заштитник грађана Републике Србије (Омбудсман) штити Ваша права контролишући рад органа власти. Уколико сматрате да су органи власти према Вама поступили несавесно, самовољно или на други начин повредили Ваше достојанство – на правом сте месту.”

Treba kucati na sva vrata. Vreme je da se borba protiv ovog zla podigne na jedan visi nivo. Muka me hvata kada se samo setim kako su me ubedjivali da se zaduzim da bi kupila PP prava.

Миле
Миле
april 25, 2017 14:58

Робертови сведоци се окупљају вечерас у 6. Велики чобан им заказао ванредни вебинар сасвим случајно

Sinisa
Sinisa
april 25, 2017 15:30

Ako posle svega ovoga, Robertovo stado, koje je sve manje opstane, treba ih sve direktno u ludnicu. Lepo kaze onaj ludi doktor sa youtube, imas tri izbora:

1) Da prestanes da se drogiras,

2) Da se iselis

3) Ili pod mac bato!

Salim se naravno, problem je dosta komplikovaniji i ozbiljniji.

Daisy
Daisy
Odgovor za  Sinisa
april 25, 2017 17:44

Zaluđenici, pošto ih uče da stalno budu pozitivni, će baciti pozitivan spin na celu vest – ispoštovali su Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu 🙂

Aleksandar
Aleksandar
april 26, 2017 07:39

Kakvi prevaranti! Prvo te lazima nagovore da im uplatis pare kao za sopstvenu buducu potrosnju, onda ti poture na potpis obiman i nejasan ugovor gde su definisana potpuno drugacija pravila igre od onoga sto su ti obecali tako da oni mogu tvojim parama da raspolazu bez ogranicenja a tebi se namecu takva ogranicenja da prakticno ne mozes da koristis svoje pare, zatim potrose tvoj novac, plus zaduze firmu u tri lepe, kad zagusti jednostavno otvore drugu firmu sa cistim bilansima i onda se prave ludi, smeju, trose tudji novac i ponovo sprovode novi krug prevare.

Sinisa
Sinisa
april 26, 2017 14:16

Nazalost scnet nije izuzetak vec obrazac ponasanja u nasoj drzavi. Problem je sto zivimo u kaubojskoj drzavi, a najveca mafija su ti sudovi. Ko se usudi da isteruje pravdu, ako dozivi kraj procesa, velike su sanse da ce da zastari ili da ce tuzeni imati jake veze ili nekoga da podmiti. Nenormalno visoke troskove za bespotrebna odlaganja i cirkus od sudjenja zna se ko snosi. Ko je hrabar, odnosno lud neka se tuzi.

Ko god da je na vlasti nista se ne menja, sudovi su nam sve gori. Ne bi o politici, ali ovo je veliko rasulo decenijama.

Treba odati priznanje ovima iz scnet-a da su pored iskustva sa Jezdom, Dafinom, pa onda Gem Colection i Sciennet prevarama, gde su i sami ucestvovali uz ogromne skandale na drzavnim televizijama, ponovo uspeli da osisaju Srpske ovcice za 2 miliona evra.

Nije mi jasno kako su toliko uporni i sta rade sa tolikim parama? Oni i dalje to rade. Da sam na njihovom mestu sad bi bio na nekom rajskom ostrvu.

Superhik
Odgovor za  Sinisa
april 26, 2017 21:42

Šta rade sa tolikim parama? Pa tuđi novac se lako i brzo troši. Nemaju meru. Sve su to iskompleksirani tipovi, uostalom video si na šta liče njihova okupljanja.

Nekolicina njih iz vrha piramide nekontrolisano troši na sopstvenu promociju, ekstravaganciju, finansiranje životnog stila, podmićivanja ,zastrašivanja, obezbeđenje. To su ljudi koji nemaju iskrene prijatelje, normalne socijalne odnose, savest, oni poštovanje i odanost drugih kupuju i održavanju trošenjem ukradenih para. U stalnom su strahu da ne ostanu bez priliva i koliko god imaju uvek im treba još i nikad im nije dovoljno, zato stalno smišljaju nove prevare i traži izlaz iz starih. To su profesionalni prevaranti. Ali to je samo par njih u vrhu piramide.

Svi ostali koji su aktivno angažovani na vrbovanju novih članova (njih 100-250) su bednici koji maštaju o velikim parama i lagodnom životu, a u stvarnosti nema pas zašta da ih uhvati. To su uglavnom psihički nestabilne ili nesigurne osobe kojima je lako manipulisati. Oni od SCNeta nemaju ništa, niti će ikada imati, ali su toliko zaluđeni da su zbog nerealnih obećanja prestali da cene ono što imaju i da na druge ljude gledaju sa omalovažavanjem, kao na manje vredne, kao na njihov plen, a ne ljudska bića. Zato ih stari i odani prijatelji napuštaju, izbegavaju, a neke od nesrećnica su pod uticajem sektaških tehnika napustile čak i svoje porodice i dotakle samo dno.

SCnet Prevarant
april 28, 2017 16:02

Nema vise sta da se doda, Izdvojite 10ak minuta is procitatje pricu!

https://www.youtube.com/watch?v=S4XjK9a8rro&spfreload=5

Sinisa
Sinisa
Odgovor za  SCnet Prevarant
april 28, 2017 18:12

Samo mogu da kazem da i plackas banke, prodavac droge, ne znam ko sve pa postuje neka pravila i zna za sramotu. Ali ovo, vrbuj, lazi najbolje prijatelje i rodbinu za ovu sektu, a za uzvrat dobijas bedni procenat iz piramide.

Brojke sve govore.

Mozete li da zamislite koliko je poziva, laganja i ponizavanja bilo da se uclane i opeljese toliki ljudi?

Griva
Griva
Odgovor za  Sinisa
april 29, 2017 17:15

Sta je laz? Ja koristim disciplinovano sistem i nikog nista ne lazem vec vidim da sistem funkcionise u sekundi, tako da, ko ste bre svi vi ovde? O cemu pricate uopste? Ja se malocas vratih iz Lilly drogerije gde potrosih vaucere u iznosu od 1800 din. samo juce, kupih 2 sampona, masku za kosu i ajlajner i ne shvatam o cemu vi pricate ovde? Kupovina funkcionise, trosenje avansa funkcionise, povrat funkcionise, samo je pitanje ko ovo radi svaokdnevno kao i svaki drugi posao i ima vece rezultate ko ne radi tako i ima manje ali, svako sam bira, i, sta bre vi hocete ako necete da zaradite vise para na ovaj nacin? Idite pa radite sta hocete ali ne znam sto vam krivo sto neki kupuju na ovaj nacin i imaju povrat?> Sto? Cini vam se da se vi mucite vise,? Svi vi imate poslove u kojima radite nesto sto volite, nesto lepo, interesantno, sjajno, puno zaradjujete? Ne morate ici na posao najmanje 8h dnevno savkog dana?Sta Sta Sta je problem???? Razocarali ste se sto neko ume bolje,vise, lepse od vas? Idite bre kod psihijatra pa se lecite i ostavite nas na miru, mi samo avansiramo ako zelimo i KOLIKO zelimo i onda radimo AKO zelimo i KOLIKO zelimo i ne mozete nam nista, nase je pravo da uzmemo natrag % koji su firme partneri dobrovoljno dale da bismo trosili kod njih. Iskreno, ranije sam se nervirala malo sto nece svi da lepse zive i zarade na ovaj divan nacin, a onda sam shvatila da ne bi imao ko da nas sluzi radeci sve one dosadne poslove koji su nam ipak potrebni u sistemu za po 20,30,40 hilj. din. mesecno pa sam sad bas srecna sto ce samo 1-5% zaista lepo ziveti od ovoga. 😛 Ne mozete ni pod prozor da nam pljunete kad nemate srcku da ponudite ovo i da vas i odbiju, pa sta? Jaka stvar, kad vide da zaradjujes posle pocinju da te zivkaju i ispituju moze li i sada da se radi to jos? ALi, samo lavovi izdrze dotle…

SCNET je najhumaniji, najinteligentniji, najjednostavniji i najlepsi posao na svetu!!!

A vi se malo informisite sta su prevare i to se cak i tamo zaradjuje zamislite , ima ljudi koji cak i u ovo ulazu pa ne kukaju kad pogube pare ali, ne mora se nista raditi, bacite pogled malo sta su ponziji:

[referal linkovi nisu dozvoljeni]

i jos mnogi drugi, ima ih na stotine, mozdai hiljade i, uplacuju ljudi novac svakodnevno, pa, kako cete da ih urazumite a?

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Griva
april 30, 2017 00:00

evo je opet Griva,

najpohlepnija i najtupavija osoba u okruzenju a i sire.Lopov prevarant a verovatno i psihijatrijski bolesnik.

Ako ti ni posle ovih najocitijih mogucih dokaza i dalje nije jasno onda je ocigledno da si na nekim teskim drogama.SAmo ti uzivaj u svom inteligentnom poslu ali s ekladim da nemas ni pice da platis kad izadjes u grad.Gologuza i tupava

Superhik
Odgovor za  Griva
april 30, 2017 00:18

Haha, konačno se oglasila jedna SCNetovka u sebi svojstvenom stilu. Kao drogirani zombi tera po svome, kao papagaj ponavlja ono što joj je dr.Nik usadio duboko u podsvest i ne obraća ni malo pažnje na iznete dokaze. Nije ni pročitala zapisnik inspektora, u potpunosti ignoriše upozorenja na prevaru i krađu od strane samih SCNet insajdera (pismo upozorenja Predraga Đorđivića i post Dragana Fratica) i brojna svedočenja oštećenih.

Ocenite i sami koji je to stepen psihičkog poremećaja kad pored toliko lepih, humanih ili akademski zahtevnih poslova koji postoje ona konstatuje: “SCNET je najhumaniji, najinteligentniji, najjednostavniji i najlepsi posao na svetu!!!”

PRVO – Potrošnja nije posao. Kroz potrošnju ne može da se zaradi, nego samo racionalnim ponašanjem da se uštedi.

DRUGO – Kroz SCNet ne može ni da se uštedi. Detaljna analiza inspektora jasno potvrđuje da saradnici kroz potrošnju realno nikada ne mogu da povrate ni uloženi novac za kupovinu PP prava, a o zaradi nema ni govora.

TREĆE – “Zarada” u SCNetu je moguća samo i samo kroz regrutovanje novih članova i prisvajanje njihovih avansa, a to nije zarada već krađa i to nije posao već kriminal.

SCnet Prevarant
Odgovor za  Griva
april 30, 2017 04:32

Grivo, samo odgovori Odakle ti pare? Koji je izvor! A to vecito izbegavate. STA to radite!

Superhik
Odgovor za  SCnet Prevarant
april 28, 2017 20:43

Odličan video koji autentično razotkriva prevarantski šablon SCNeta koji se stalno ponavlja. Svako tko je pozvan na SCNet seminar ili razgovor, trebalo bi obavezno da ga pogleda, biće mu odmah jasno sa čime ima posla. Momak koji je sa nama podelio svoje lično iskustvo je još jako dobro prošao, izgubio je 35000 dinara, ali se na vreme osvestio i došao sebi. Ima mnogo ovakvih svedočenja, ja takođe lično znam osobu koja je imala slično iskustvo ali sa mnogo ozbiljnijim posledicama koje još traju.

SCNetovci su ranije branili svoj „biznis“, nazivali su one što javno govore o svojim iskustvima neradnicima i nesposobljanovićima koji su sami krivi za svoj neuspeh. Po njima sistem nepogrešivo funkcioniše i svako tko je uporan i prati instrukcije ne može da ne uspe.

E, sad pored svedočenja imamo i ovaj izveštaj tržišnog inspektora gde se na kraju konstatuje da je 98,8% saradnika SCNeta to postalo kupovinom prava na profit i da ovi saradnici uloženo nikako ne mogu da povrate iz realnog prometa – kupovinom robe/usluga.

Dakle 98,8% saradnika je nasamareno, pokradeno. Jedino što im se realno nudi za izvlačenje štete i na čemu njihovi „instruktori“ insistiraju jeste da sad oni dalje regrutuju nove saradnike, a ovi nove, i tako u nedogled. To je gore od klasične krađe jer ne samo da su ovi saradnici faktički pokradeni, već ih plus ovi što su ih pokrali ponižavaju tako što ih gledaju sa osmehom u lice i nagovaraju da sad oni nastave novi ciklus krađe među svoji poznanicima, a ako ne pristanu ili odustanu nazivaju ih nesposobnjakovićima koji su sami krivi za svoj nespeh.

Dokazi o krađi su toliko jaki da se sada se niko, ali baš niko od prometera SCNeta ne usuđuje da se oglasi.

SCnet Prevarant
Odgovor za  AntiMLMSrbija
april 29, 2017 15:03

To sam ocito prevideo, al lepo je znati da je vec bilo prilozeno, naletoh na ovaj video pre 2 dana pa odlucih da ga postavim na svoj kanal jer mnoge stvari i video materijali nestaju preko noci pa za svaki slucaj da bude na sigurnom. Ne znam ko ga je odradio, mada nije ni bitno toliko na kraju, Ali u svakom slucaju lepo upotpunjuje temu sa ostalom prilozenom dokumentacijom protiv “Ozbiljnih poslovnih ljudi” koji se klanjaju Robertu i kunu kako je njihov “posao” najbolji na svetu i svetski unikatan.

Nego ja bih se osrvnuo na njihove vecite “biznis modele” (neki famozni gold model od godine takodje). Oni sve to hvale u kontekstu sto vise trosis to vise zaradjujes, aman niko od njih da se udostoji i kaze a gde ja nadjem te pare za trosenje ako samo “radim scnet”, u prevodu zdravom coveku dosta da shvati da pare stizu od osoba kome je ko uvalio da kupe tzv pakete.

-Roberte Pusicu ja bih se posramio da sam na tvom mestu, kako te nije sramota da lazes i obmanjujes narod, cak se i gore ponasate od OOOOOOO GEMMMMM-ovaca na vasim sastancima, ne znam kojom drogo ih hranite.

Sanja
Sanja
april 30, 2017 04:27

@Griva “…u iznosu od 1800 din. samo juce, kupih 2 sampona, masku za kosu i ajlajner…” Mogu da zakljucim da koristis skupu, vrhunsku kozmetiku tj. da odlicno zaradjujes. 😀

Antiprevarant
Antiprevarant
april 30, 2017 12:46

Sanja,

a ja se kladim da ako Griva ceka pare od SC neta da bi kupila sampone onda se nije kupala bar dve godine:)

Daisy
Daisy
Odgovor za  Antiprevarant
april 30, 2017 15:03

A zašto bi se i kupala? Ona radi lagan i lagodan posao, nema tu preznojavanja kao kod normalnih ‘jadnih’ poslova. Ona samo diše i miriše, a pare se same slivaju na njen račun 🙂

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Daisy
april 30, 2017 15:20

mislis ono kako boja novca?

Ovde se radi o mirisu novca 🙂

samo mislim da je ona naucila samo na one mirise od novcanica od 10 i 20 dinara.

Tesko da je skoro videla i one od 50 dinara:)

SCnet Prevarant
maj 1, 2017 07:38

@Grivacomment imagecomment image

SCnet Prevarant
maj 2, 2017 16:36

Privatni snimak! Razbucacu vas hohstapleri!

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=txJVoic9igM

Sinisa
Sinisa
Odgovor za  SCnet Prevarant
maj 2, 2017 19:17

Ne bih da te obeshrabrim, treba sve najgore govoriti o scnetu, ali ako sam dobro razumeo antimlm-a sudski proces koji je pokrenut, trzisni inspektor je odlicno odradio svoj posao, samo je neko po ko zna koji put dozvolio namerno da proces zastari!

To u nasoj neozbiljnoj drzavi znaci da sve pare sto su Robert i drustvo osisali oda Srpskih ovcica (oko 2 miliona evra samo do 2014) sve ostaje njima. Proslo je 3 godine, niko kapare nije potrosio. Oni nisu oslobodjeni nego je proces zastareo. 2 miliona evra prevara zastari za 3 godine????

I zasto bi oni prestajali sa radom kad ih niko ne dira? Rade istu stvar vec 20 godina: sisaju budale, a kad se digne prasina, cekaju da se slergne i teraju po starom. Menja se ime firme, sve moze da se promeni, samo nacin rada ostaje isti

SCnet Prevarant
Odgovor za  Sinisa
maj 3, 2017 14:32

@Sinisa, malo smo se mimoisli u poenti, ja pravno nista ne mogu da uradim, ali svrha price na sta sam ja mislio je objava privatnih razgovora i video materijala medju ova 3 lopova kao i bivse prevarantkinje Željke Jovčić i njenog muza iz GEm-a koji haraju i dalje. Koga sam isprebijao 2 puta zato sto je napadao i pretio osobama ako ne uplate u gem pre par godina da ce ih tuziti za izdaju i odavanje poslovne tajne. i isti je podneo tuzbu protiv mene za nanosenje teskih telesnih povreda pre 10ak godina. Samo tek nedavno sam se aktivirao i za sada skupljam sve dokaze sa kojima mogu da izadjem u javnost.

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  Sinisa
maj 3, 2017 19:31

SC Net prevarant,

mogu samo da ti cestitam sto si isprebijao Jovcica.

Mislim da bi to cesce trebalo da se radi sa svima njima jer od drzave koristi nema

Superhik
maj 3, 2017 10:31

Setio sam se Katarine Rebrače, uhapšena još 2010 zbog pronevere 37 miliona dinara namenjih humanitarnoj pomoći, postupak i dalje traje. Rebračin slučaj nema veza sa MLM poslovanjem, ali ja uviđam mnoge sličnosti i paralele sa SCNetom:

– organizator prevare je poznata manekenka i tv voditeljka u koju niko ne sumlja pošto ona nema razloga da krade (SCNetovci su anonimusi koji vole da se predstavljaju kao uspešni, bogati i u svojim profesijama poznati i ostvareni ljudi koji imaju sve, a rade zbog zadovoljstva);

– pojedinci i organizacije se dovode u zabludu da svojim uplatama pomažu drugima (u SCNetu se oštećeni dovode u zabludu da pomažu sebi);

– organizator prevare vodi naizgled legalan biznis i raspolaže sredstvima bez ograničenja;

– istražni organi su dobro odradili svoj posao, sve činjenice o toku prevare su poznate, ali postupak i dalje traje;

– bez obzira na nepobitne činjenice da njena humanitarna forndacija nema para na računu, da je trošila i podizala ogromne svote za lične potrebe i da ništa nije dato onima kojima je namenjeno, Katarina ne priznaje krivicu i mudro čeka da postupak zastari da bi onda mogla ponosno da kaže – Dokazalo se da sam sve vreme bila nevina!.

U pravu je Siniša kada kaže da živimo u neozbiljnoj državi. Ali to ne znači da treba da se prepustimo struji, padnemo u apatiju, pognemu glave i dozvolimo da lopovi, kriminalci i ološ kolo vode, da nas nazivaju neradnicima, nesposobnjakovicima, a sebe predstavljaju kao uzor koji treba slediti. Ako ništa drugo barem niko ne može da nam zabrani da lopova nazovemo lopovom i pomognemo drugima da se zaštite od prevara, a SCNet je najpoznatija u praksi dokazano lopovsko-sektaška organizacija koja i dalje posluje pod maskom legalne firme na ovim prostorima za koju znam.

SCnet Prevarant
maj 3, 2017 17:23

Griva alias Ivana Griva alias

https://www.facebook.com/i.merdzan

Superhik
Odgovor za  SCnet Prevarant
maj 3, 2017 17:51

Nije to ona. Ova sto si je nasao je iz Bosne, a Griva troši dinare, znači živi u Srbiji. Mislim da nam je Zvezda u jednom postu dao njen pravi identitet.

Sinisa
Sinisa
maj 4, 2017 09:58

U pravu si, treba samo prikupljati dokaze i izlaziti u javnost. I ovaj sajt je javnost i dosta je pomogao. Svako ko misli svojom glavom razume ubrzo odakle pare dolaze, ko placa helihoptere, limuzine… Udruzenje potrosaca je paravan za pljacku kao i u prethodno dobro poznatim prevarama sa istim ljudima na celu. Sacuvajte ove video cirkus obuke kao dokaz njihove bede i na sta su sve spremni. Verujte da ce ih samo nestati u jednom trenutku. Pokusajte sad da nadjete neki video od Sciennet, Gem colection, Jezda, Dafina… Od 60 000 ljudi samo u scnetu 255 se upecalo na njihovu pricu. Od 12 000 prevarenih koji su uplatili svi cute! A koliko je ostecenih u svim piramidalnim prevarama zadnjih 30 dodina? Verovali ili ne jos nesmetano funkcionisu. I uvek je sve na dobrovoljnoj bazi. Da li je moguce da su svi ti ljudi debili a ovih 255 kako i sami kazu genijalni. Vidimo da i tih 255 ne uzivaju jer se Robertovo stado vec osulo na manje od 100 vernih ovcica. Vidimo da od 300 000 clanova i najveceg mlm-a na svetu, sve svelo na grupu ocajnika. I onih 300 Spartanaca danas je misaona imenica za scnet.

A o istini, ozbiljnosti, doslednosti citajte na blogu mlm istina Roberta Pausica. On dobronamerno, iz helihoptera rukovodi udruzenjem potrosaca, gde se ljudi bogate kupujuci. Na blogu nudi resenje za sve vase probleme. Ma Pausicev raj. Evo sad idu na rajska Grcka ostrva na obuku da se bogate kupujuci.

Sinisa
Sinisa
maj 8, 2017 23:05

Ostatak scnet-a je cekao da se zavrsi sudski proces pa da vidi da li da bezi sa parama ili je bezbedan. Posto je slucaj zastareo oni su nevini. Upadjiva je velika objava novih video materijala na internetu, bas posle njihove sudske pobede. Oni nisu oslobodjeni, zastareli su ali su slobodni dalje da kraduckaju.

I oni deluju umorno, cak ni oni ne veruju u ovo sto pricaju ali ne odustaju

A pogledajte ovo, skupili su se u necijoj dnevnoj sobi njih 20 kao u skoli

JSmesno mi je sad kad ih slusam, ali kad vidim kompilacije bisera i blamova nasih politicara iz skupstine, intelektualne elite nase zemlje, ipak je scnet gospodska firma. Ajmo ljudi sa njima na more, svih 66 000. Cuci to u nama, zelimo od Roberta da dobijemo pomoc i instrukcije, da nam pomogne da produbimo, ” dokacimo, dovatimo, spoznamo, osvestimo u sebi… Nije lako, da je lako mogo bi svako…” Sve citati

Evo licno od Robrta, iz njegovih usta pomoc, a ko zeli moze sa njim i na more;

Ne budite kolerici. Dalje ne emogu da slusam, nemam vremena za gubljenje. Vi se uverite u moc ovog sistema to da je 100 posto pouzdan… Jel visite vi na facebook?

Evo, bili su pedantni pa su skupili sve video na jedno mesto. Nema vise razloga nista da kriju u nasoj ludoj Srbiji:

https://www.youtube.com/channel/UCX5EJgvfZ8BUjYJgZuNbvdA

SCNet Prevarant
SCNet Prevarant
Odgovor za  Sinisa
maj 9, 2017 15:17

Scnet odbrana casti ?

trackback
maj 23, 2017 13:01

[…] mom prethodnom tekstu o SCnetu postavio sam pitanje odgovornosti zašto SCnet nije zabranjen, i spomenuo sam ministarstvo […]

trackback
jul 2, 2017 13:06

[…] tekstove i da ne brane firmu, jer će im sve on „objasniti“. Onda se nadovezao na onaj izveštaj tržišne inspekcije, svalio krivicu na svoju radnicu Marinu Horvatić da je ona loše „obradila“ […]

trackback
januar 20, 2018 12:14

[…] od 3 miliona navodnih članova imamo samo njih 300.000 registrovanih (kao SCnet lagarije sa brojkama ?) […]

trackback
maj 24, 2018 02:53

[…] iz izveštaja inspektora 2014, saznali smo […]

50
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x