Veliki udar za Onecoin / Onelife – Konstantin Ignjatov priznao krivicu
Veliki udar za Onecoin / Onelife – Konstantin Ignjatov priznao krivicu

Veliki udar za Onecoin / Onelife – Konstantin Ignjatov priznao krivicu

Tokom saslušanja od pre par dana Konstantin je priznao krivicu i izneo sav prljav veš o svojoj sestri, Sebastijanu i mnogim drugim akterima ove velike prevare. Na prvom saslušanju u Maju mesecu 2019 se izjasnio da nije kriv. Ovog puta izjavio je sledeće:

I knew I was working for a fraud scheme and I didn’t want to get caught.

Prevod: Znao sam da radim za prevarantsku šemu i nisam želeo da me uhvate.

Priznao krivicu za učešće u prevari u zamenu za blažu kaznu

Za svoju sestru kaže da je prisvojila preko 500 miliona dolara od investitora, Grinvud je uzeo oko 100 miliona za sebe, što Ruža nije prihvatila sa odobravanjem i Sebastijan je bio primoran da vrati dobar deo para.
Spremite kokice i pivo ili nešto za smirenje ako još uvek verujete u Onecoin bajke. Sledi pravi filmski zaplet.

Dakle kako kaže Konstantin velike pare od investitora su se trošile na sve samo ne na razvoj Onecoina.
Ruža je ogromne pare trošila na kupovinu nekretnina i nakita. Naročito za nakit gde je za jedan primerak platila čitavih milion dolara. Vozila se skupim kolima, naročito se izdvajao Porše i ojačani Leksus. Stalno se plašila da će neko da je otme.
Posedovala je jahtu na kojoj su često organizovane velike žurke.

Pored nje i Sebastijana, preko 100 miliona evra uzeo je i Amr Abdul Aziz. Dobar deo tih para pomenuti je potrošio kladeći se na konjske trke. Konstantin je optužio njega i druge Onecoin prevarante da su pokrali milione od Onecoin-a.
Najveći deo investitorskih para su držali u sefu veličine sobe u Sofiji. Ostatak keša je bio smešten u apartmanu u Hong Kongu (pretpostavlja se od kineskih investitora).

Pomenuti Aziz je bio jedan od angažovanih “perača” para koji su bili preko potrebni Ignjatovima da bi legalno oprali sav pokraden novac od investitora. Sa jednim takvim Ruža je bila i u aferi. Znači da je njena je veza sa Sebastijanom u stvari bila samo veza u finansijskom a ne u romatičnom smislu. Samo još jedna u moru poturenih laži da bi se kritičari omeli i izvrnuli ruglu.

Povezan tekst:  OneCoin prevara - nova nada Lyoness preletača

Kako navodi Konstantin, Ružin ljubavnik i još jedan od perača para bio je Gilbert Armenta, inače američki državljanin. Konstantin je imao priliku da se upozna sa njim, kada ga je Ruža predstavila kao internacionalnog perača para. Još jedna figura u pranju para bio je Frank Schneider, koji je zajedno sa ostalima pokrenuo operaciju pranja novca od Onecoin investitora od kojih je dobar deo išao preko Irske banke (službenici odbili da svedoče, valjda iz straha za svoju bezbednost).

Upravo je Frank Schneider taj koji je upozorio Ružu i to kroz neverovatan pravi filmski zaplet. Ruža je želela da stupi u brak sa Gilbertom, međutim on je već bio oženjen. Iz sumnje da se neće razvesti kako joj je obećao, Ruža je angažovala Šnajdera da zakupi apartman ispod Gilbertovog na Floridi, i da ga prisluškuje kroz izbušenu rupu u plafonu.

Tako je saznala da Gilbert Armenta sarađuje sa FBI i da sprema da je preda njima. Konstantin navodi da se upravo tada susreo sa svojom sestrom nakon što je upozorena i da je prolazila kroz nervni slom. Nedugo zatim su okupili sve veće Onecoin igrače sa kojima je Ruža imala sastanak “jedan na jedan” u svojoj kući. Konstantin je bio prisutan u kuhinji. Nakon toga je zatražila avionsku kartu za Beč potom za Atinu. Njen telohranitelj je preneo Konstantinu da se susrela sa licima koja su govorila Ruski jezik. Ruža je navodno odlučila da potraži pomoć od osobe iz Rusije za koga je rekla da je bogat i uticajan. Pre nego što je napustila svoju kuću u Bugarskoj, Ruža je zapalila i uništila razna dokumenta.

Povezan tekst:  Onecoin sajam iliti Dealshaker sajam u Rumuniji - očajno i neubedljivo

Mark Scott koji je takođe na meti FBI zbog učešća u pranju Onecoin para u svom posedu ima Samsung Galaxy Telefon sa ruskom tastaturom, za koji je zahtevao da se izuzme sa suđenja bez velikog uspeha. Inače su u tom telefonu nalaze informacije i sadržaj čata koji očigledno ne odgovaraju Scottu da izađu u javnost a još manje da se iskoriste na sudu protiv njega.

Kako stvari stoje Ruža boravi negde u Rusiji, pod zaštitom najverovatnije Ruske mafije. Sa količinom novca i draguljima koje je nabavila istim tim novcima, može sigurno da plati takvu zaštitu. Nije isključena ni plastična operacija ni lažna dokumenta. Ostaje samo pitanje dokle će tako moći i da li će uspeti da na taj način ostane na slobodi a da je neko drugi ne uzme na nišan ili ne potkaže.

Što se tiče ostalih igrača Irina Dilkinska se sumnjiči da je stajala iza osnivanja raznih fantomskih kompanija preko kojih je išla operacija pranja novca. Nakon što je Ruža nestala, Dilkinska je počela da se distancira od Onecoin-a. Sumnja se da je i ona uzela dobar deo para. Konstantin koji tvrdi da nije imao pojma o blokchainu, kaže da mu je Dilkinska pijana priznala da Onecoin blockchain ne postoji.
Ostaje da se vidi koje učešće su još imali Veselina Valkova (valjda trenutno glavnokomandujući Onecoina) dok je obavljala pravne poslove za Onecoin i Alex Ortega, koji se takođe nalazi na listi osoba optuženih za pranje para.

Pretplati se
Obavesti o
guest

67  −  61  =  

5 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvezda
Zvezda
novembar 8, 2019 15:32

Jel imaš neka saznanja za ove naše OneCoin-ovce prevarante?

Ja verujem da su do sada svi valjda prestali da veruju u to na celom Balkanu

Drago Palčeta
Drago Palčeta
novembar 8, 2019 16:12

Službeni i zvanični završetak epidemije OneCoin.

trackback
novembar 13, 2019 12:28

[…] saslušanja njenog brata Konstantina, saznali smo kako je Ruža doznala da joj je FBI za petama, time što je prisluškivala svog […]

Lemmy Kilmirs
Lemmy Kilmirs
decembar 5, 2019 18:29
trackback
decembar 23, 2019 21:20

[…] iz javne sfere sa što manje talasanja, naročito kada je istina izašla na videlo svedočenjem i priznanjem Konstantina Ignjatova šta se tačno dešavalo u Onecoin-u. Okidač za konačan razlog je nedavno […]

5
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x