Bitconnect Kolaps
Bitconnect Kolaps

Bitconnect Kolaps

Bilo je potrebno samo 10ak dana u novoj godini da bi jedna od najvećih MLM ICO šema sa ponzi kriptovalutama doživela potpuni kolaps.


Krenulo je sa upozorenjem, optužbama i naredbom od strane države Teksas (5og januara) da se radi o prevari, praćeno sa istim upozorenjem i optužbama od strane države Severne Karoline.
https://www.ssb.texas.gov/sites/default/files/BitConnect_ENF-18-CDO-1754.pdf
Pored optužbi da Bitconnect vrši ilegalne finansijske aktivnosti i naredbom da pod hitno prekine sa daljom promocijom i prodajom ilegalnih investicija, Teksaški SEC (regulatorno telo) naveo je dodatne razloge zašto smatra Bitconnect prevarom:

  • nepoznati vlasnici (ko stoji i upravlja kompanijom)
  • nepostojeća adresa i lokacija kompanije
  • nepoznato ko je razvio Bitconnect BCC parice, uključujući količinu tih parica koje imaju vlasništvu ove persone ili grupe, kao i kolikom količinom raspolažu vlasnici Bitconnecta
  • nepoznat identitet i kvalifikacije osobe ili osoba koje su programirale taj toliko reklamirani Bitconnect bot za kupoprodaju kriptovaluta

Nakon što su se u javnosti pojavila upozorenja i naredbe regulatornih tela, vodeći lideri su prvo komentarisali da u SEC sede idioti i da ih treba ignorisati. Potom je đavo odneo šalu kada su pomenuti lideri (CryptoNick, Craig Grant, Trevon James) počeli da uklanjaju video materijal o Bitconnectu sa svojih youtube kanala, uključujući i video u kome su savetovali svoje sledbenike da ignorišu naredbe regulatornih tela.

Još veći haos je usledio kada je njihov upline leader Glenn Arcaro (hvalio se da ima zaradu od 4.7 miliona dolara) ubrzo nestao, prvo je ugasio svoj sajt/forum Future Money a potom obrisao celokupan svoj youtube kanal, na kome su bili promotivni snimci za Bitconnect.

Onda je sajt bio nepristupačan nekoliko dana, a anonimni administratori se pravdali da su pod DDOS napadom. U jeku svih dešavanja pokušali su da pokrenu još jedan ICO, BitConnectX ICO, valjda kao poslednju pljačku naivnih pre zatvaranja ali ni to im nije uspelo.
I tako, BCC (Bitconnect Coin) je u stalnom padu, u vreme pisanja teksta bio je oko 15$ https://coinmarketcap.com/currencies/bitconnect/ , i sumnjam da će prestati sa padom dok ne dostigne nulu jer to mu je bila realna vrednost još od samog nastanka šeme. Organizatori su se pokupili i nestali sa parama, a breme krivice će pokupiti najveće budale promoteri, jer besna rulja će se svakako okomiti na njih, bar dok se ne utvrdi identitet glavnih lica iza prevare, ako se ikada utvrdi.

Povezan tekst:  Veliki udar za Onecoin / Onelife - Konstantin Ignjatov priznao krivicu

Ako razmišljate o ulaganju u kriptovalute i ICO dobro pročitajte ovaj tekst još nekoliko puta. Ja vam nikada ne bi preporučio da ulažete u bilo koju kriptovalutu ili ICO, ali ako ste već zapeli da svoje pare bacite na neki takav projekat, onda se bar potrudite da imate sve informacije o vlasniku, o menadžmentu, o programerima, o njihovim prethodnim projektima itd…U kratkim crtama da znate svaki i najmanji detalj. U slučaju da naletite na MLM paket sa kriptovalutama bežite što dalje i što pre.

Pretplati se
Obavesti o
guest

8  +  1  =  

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trackback
februar 28, 2018 16:23

[…] sudbina očekuje glavne promotere Bitconnecta ostaje da se vidi, ali sudeći po tužbama koje samo pristižu (već ih ima sedam) […]

1
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x