Bivši Onecoin lideri prešli u Dagcoin prevaru
Bivši Onecoin lideri prešli u Dagcoin prevaru

Bivši Onecoin lideri prešli u Dagcoin prevaru

Onecoin-u baš ne ide poslednjih meseci, mada se na našim prostorima lokalni lideri upinju svim  silama da objasne kako je Onecoin jači nego ikada. Krajem decembra 2017 nekoliko dobro poznatih lica je otišlo iz ove prevare. Jedan od njih je Kari Wahlroos (gostovao u Beogradu na seminaru 2016) Mada je zvanično saopštenje kompanije Onecoin/Onelife bilo da je Kari Wahlroos izbačen zbog nepoštovanja pravila, realno je da je Kari sam otišao u drugu prevaru jer je sa ovom prvom (Onecoin) završeno.
https://image.ibb.co/nAebZG/Kari_Bg2016.png
Kako drugačije tumačiti da je Kariju zatvoren nalog sa navodno 50 miliona “jednoparca” a da njemu ni malo ne smeta, niti još razmišlja da tuži vlasnike kompanije. Zato što jednoparci ne vrede ni milioniti deo evrocenta. On je već uzeo dobar deo novca od provizija tako da ga mnogo ne dotiču bezvredni ponzi poeni koje zaluđenici zovu Onecoin kriptovalutom.
https://image.ibb.co/jU4tEG/nocomm.png
Kada su ga pitali po čemu se Dagcoin razlikuje od Onecoina (inače je u pitanju potpuna kopija Onecoin prevare), on je odgovorio: “This is real” – “Ovo je realno”
https://image.ibb.co/eRkpob/wahlroos_onecoin_is_fake.jpg
Dagcoin inače spada u “reload scams” – prevare koje nastanu iz prethodne, gde je cilj uvući ovce što su izgubile novac sa pričom kako će baš ovaj put uspeti da zarade i povrate izgubljeno. Organizatori su obično ili isti iz prethodne šeme ili neki od glavnih lidera.

Za Ruju Ignjatovu piše da je nestala 9. oktobra 2017 i da ne zna gde je


Onecoin članove bi trebalo da zabrine što osnivača kompanije nema nigde u javnosti već mesecima. (Poslednji put održala video prezentaciju u julu 2017te). Informacije koje su kružile po fejsu iznosile su prvo da je na trudničkom bolovanju (kako god), potom da radi na čišćenju firme od taloga (otud odlazak nekadašnjih velikih lidera) ali čim ona ne može da odvoji makar sat vremena da se obrati svojim članovima, znači da nešto tu nije u redu. Na primer da je u bekstvu sa ostatkom para od cele ove šeme, a da će samo breme kolapsa poneti na svojim leđima preostale budale, pre svega nezvanični predstavnik firme i odnose sa javnošću, Igor Krnić, koga njegove kolege u prevari nazivaju ekspertom za kriptovalute, gde je on sad preuzeo na sebe da svima nama “objasni” kako su izbačeni-otišli lideri bili prevaranti koji su naneli veliku štetu Onecoin-u. O Krniću i njegovim kolegama ekspertima (Korbar, Petrović i drugi) tek spremam posebnu temu.

U iznošenju svega lošeg upućenom Onecoinu/Onelifu Kariju se pridružio Igor Alberts, do nedavno hvaljen za Onecoin Milionera na MLM glasilu Business For Home. Pre nego što je Alberts raskrstio sa “jednoparcem” pomenuto glasilo je otvoreno branilo Onecoin, i među prvima na internetu je uletelo sa demantima da Ruja Ignjatova nije nestala. Međutim 11. januara 2018 Business For Home objavljuje VEST da je Onecoin bez kontrole, da je srce i duša kompanije Ruja Ignjatova netragom nestala, i da glavni lideri odlaze iz kompanije. Kao posledica toga Business For Home rukovodstvo najavilo je brisanje svih Onecoin lidera sa rank top lista zarada.
Godinama inostrani kritičari gledaju na Business For Home kao na još jedno ponzi glasilo bez objektivnosti i sa ogromnom količinom pristrasnosti kada su u pitanju očigledne prevarantske šeme. Čak je Oz sa BehindMLM pisao jednu temu 2015:
http://behindmlm.com/mlm/where-do-you-get-your-mlm-news-from/ u kome je izneo porazne brojke o sammom vlasniku sajta.
Pristrasnost se vezuje za činjenicu da se samo objavljuju pozitivne vesti o kompanijama koje su za to spremne da debelo plate. Dobar primer je Onecoin (naravno nije jedini), gde je od 1 aprila 2015 pa do kraja 2017, u vezi pomenutog na sajtu Bussiness For Home bilo samo pozitivnih vesti, uz naravno pljuvanje po BehindMLM-u gde se namerno izostavljalo da je BehindMLM samo preneo vest od drugoga (primer kontroverzna izveštavanja Gerlach Reporta iz Nemačke). Čim su prestali da stižu čekovi i isplate, ovo ponzi glasilo je okrenulo drugi list, i prestalo sa podrškom Ignjatovoj. Ne zovu ga kritičari bez razloga Bullshit For Home. Kruže još glasine da je Igor Alberts jedan od suvlasnika sajta i pošto je raskrstio sa bivšom firmom, red je da povuče sa sobom ostatak stada u novu zvanu Dagcoin time što će staru dobro opljuvati. Tako se mogu očekivati novi naručeni tekstovi i hvalospevi slični kao nekada za Onecoin samo sad za Dagcoin.
http://image.ibb.co/nA9Dgw/onecoin_earnings_igor_alberts_businessforhome.png
Alberts je naravno prećutao kao svaki drugi prevarant da je uzeo dobre pare od provizija žrtava koje je uvukao u Onecoin. Sam kaže da ima oko 86 miliona “jednoparca” i da će sigurno zateći nula u svom nalogu kada mu sledeći put bude pristupio. Ni on kao Kari ne razmišlja o tužbi jer ako se gleda vrednost jednoparca to je blizu 2 milijarde evra. Samo što većina vas koji prate ovaj blog zna veoma dobro da je vrednost nepostojeća i da ti ponzi poeni ne vrede apsolutno ništa. Zna i Alberts ali se pravi nevešt.
Poredio je Onecoin sa Titanikom, koji tone okružen santama leda, čiji su kapetan i oficiri odavno otišli. Kako Onecoin nikada nije imao tehničkog direktora niti da je postojao blockchain, a Alberts nije znao (ma da…) dok mu nisu detaljno “objasnili” i “pokazali” blockchain (koji Dagcoin navodno ima). Da u Onecoin centrali u Sofiji su bila uposlena lica samo da broje pare, koje su pristizale u ogromnim količinama (milioni i milioni)dok je samo jedna ženska osoba bila zadužena za podršku saradnicima u celom svetu.
Skraćenu prezentaciju Albertsa gde samo pominje Onecoin (kaže “možda najveća greška mog života”) možete pogledati ovde:

Povezan tekst:  Firstcoin prevara, Bitconnect prevara, Skyway prevara, Jolly5 prevara

Pored Albertsa i Karija, iz Onecoin-a je otišao i Ken Labine (promoter iz Kanade), koji im se takođe pridružio u Dagcoinu. O Labinu mislim da bi mogao da pišem u nedogled jer sam se lično raspravljao sa njim. Pre nego što se Krnić pojavio, Labine je vodio glavnu reč u “odbrani” Onecoin-a, rukovodeči se agresivnošću, iskrivljenom logikom i opravdavajući svoje “nalaze” time što je bio bivši inspektor u policiji. Gledajući njegovu narav nije ni čudo što više ne radi tamo. Kritičare nije štedeo i nazivao ih je svakakvim imenima. Prednjačio je u napadima na BehindMLM, na kritičara Ethan Vanderbuilta i na svakog ko se usudio da se vodi logikom i skepsom kada je Onecoin bio u pitanju. Njegova “istraživanja” su mahom bila površnog tipa, zaobilazio je bilo koji informaciju koja je bacala negativnu sliku ka Onecoin-u, i izbegavao je rasprave oko činjenica za koje je prvobitno tvrdio da će da se dogode, da bi se potom pravio nevešt.
Januara 2016 govorio je da će Onecoin kad iskopa 30% parica imati preko 150000 trgovaca i to će se desiti upravo za 100 dana. I evo šta se dogodilo:

Čak je znao da iznosi informacije koje su se kosile sa rečima same Ruje Ignjatove, kako bi umanjio značaj kritike. Primer:

On sam je čak priznao da je u 2017 prodao samo dva paketa Onecoin-a (dok je sa druge strane širio neistine o neverovatnom rastu kompanije…)

Dealshaker iliti Dealshitter

https://image.ibb.co/jk0N8b/dealshitter.jpg
Za Labinova lupetanja neki Onecoin zanesenjaci će reći da su se ipak obistinile sa pojavom sajta iz podnaslova. Isti takvi zaboravili su da je njihov idol Ruja Ignjatova u junu 2016 najavila da će biti milion trgovaca, 10 miliona članova i to za 2 dve godine.
https://image.ibb.co/j3kB1w/delusional.jpg
Ako posmatramo ceo istorijat Onecoin-a i drugih šema, nema ni u ludilu šanse da se do juna 2018 desi ni peti deo od Rujine “vizije”. Podaci za Dealshaker (Dealshitter) su porazni:

Povezan tekst:  Ruja Ignjatova uhapšena ?! - lažna vest

Jedan moj kolega bloger je tokom avgusta 2017 odradio analizu pomenutog Dealshittera (LINK)i primetio je niz novoregistrovanih “trgovaca” koji su tada činili 10% od ukupne ponude na sajtu (The merchants behind the open deals), registrovani sa čudnim nalozima tipa lyt64646a, i koji kopiraju ponude jedan od drugog.
Očigledno je da se ponude veštački pumpaju na ovaj način, kako bi se stekla iluzija da platforma raste.
Naravno, našla se tu i po neka naivna ovca sa svojom ponudom koju su ubedili da uđe pričom o Bitcoin ubici, samo što do dana današnjeg niko nije objasnio na koji način će neki od tih ponuđača moći da razmeni svoje “jednoparce”. Sem ako nisu u pitanju dogovori ispod ruke ili van javnosti, ne postoji ni jedna šansa da se “parice” razmene u neku drugu pravu valutu. Onecoin nema odlike prave kriptovalute, niti se može razmeniti za neku drugu. On je u stvari ponzi-vaučer koji može samo da se kupi kroz pakete kvazi-edukacije, i da bi se šema održala, zvanično se koristi u kupovini dok realno mnogo toga se prećutalo.
Primer: ljude su zamlaćivali kako su kupuju vozila sa Onecoinom, da bi se posle ispostavilo da to nije kupovina već iznajmljivanje. Pa se brže-bolje potrčalo sa opravdanjem da eto Onecoin ipak funkcioniše makar da se vozilo iznajmi…
http://image.ibb.co/neztEG/Rentan_Ne_Kupljen.png

Oktobar 8, 2018

Za ovaj datum se drže zaluđenici kao pijan plota i uporni su da će Onecoin tada pokazati svoju snagu, jer za taj dan je zakazan izlazak Onecoin ICO (Initial Coin Offering). Prošle godine u ovo vreme ti isti zaluđenici zamajavali su sebe i njihovo prateće stado sa Onecoin IPO, po kome bi kompanija izašla na berzu i ponudila svoje deonice, gde bi svi vlasnici “jednoparca” bili ujedno deoničari kompanije, i da će konačno ućutkati sve negativce, mrzitelje i skeptike. Ti isti “mrzitelji” su im uzvratili da je takav sistem već viđen u prethodnoj propaloj šemi Sebastiana Greenwooda. IPO je trebao da krene krajem 2017 ali se od njega odustalo i prešlo na ICO. U duhu uobičajenog ponašanja Onecoin-a, opet se pribeglo sa odlaganjem, tako da možemo očekivati nešto od sledećeg:

  • kolaps šeme pre ovog datuma
  • kolaps uoči datuma
  • neka nova izmišljotina i nova odlaganja (kolaps nakon datuma)
  • nešto četvrto sasvim iznenađujuće
Povezan tekst:  Konačan kraj za Onecoin ?

Iskreno se nadam da ćemo videti konačan kraj pre oktobra. Isuviše dugo je trajala ova prevara i vreme je da se završi.
Ako išta pozitivno bude za ovu šemu jeste materijal koji je ostao iza nje, a koji će nadam se pomoći da malo proučimo taj mentalni sklop ljudi koji su sve svoje nade prepustili slepoj veri. Da upravo njen primer posluži da otvorimo oči ljudima sledeći put kad se upecaju u neku novu prevaru. Što se tiče žrtava nadam se da će smoći snage i isterati pravdu protiv ovakvih “eksperata”:
https://image.ibb.co/cdVYEG/23213213_1546921135416144_2065332631018918270_o.jpg
Dopuna: U vreme završetka ovog teksta stigla je informacija da je Bugarska policija upala kancelarije Onecoin-a u Sofiji. Uskoro opširnije i toj vesti.

Pretplati se
Obavesti o
guest

96  −  90  =  

7 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvezda
Zvezda
januar 20, 2018 13:25

Cekaj, ovaj Dagcoin jos uvek ne postoji kod nas? A koliko vidim uglavnom ovde pominjes neke Hrvate… jel’ OneCoin vise razvijen kod njih i stvarno nije toliko zastupljen kod nas ili nam ti sve ovo predstavljas za svaki slucaj ako barabe i ovde krenu u pokusaju sa prevarama?

RiperZec
RiperZec
Odgovor za  AntiMLMSrbija
januar 20, 2018 14:59
trackback
januar 20, 2018 16:03

[…] („veliki lideri“) biti takođe meta istrage. Pre svega bi najviše voleo da pomenuti u prethodnoj temi budu izvedeni pred sud (Ken Labine, Kari, Igor Alberts, Tom McMurrain i mnogi […]

trackback
mart 21, 2018 17:47

[…] koliko je dana proteklo od njenog nestanka: https://days.to/09-october/2017 – ako verujemo na reč bivšem Onecoin lideru […]

trackback
oktobar 23, 2018 01:01

[…] sam to nagoveštavao i upozoravao još u januaru mesecu 2018 u temi https://mlmprevara.wordpress.com/2018/01/20/bivsi-onecoin-lideri-presli-u-dagcoin-prevaru/ kada sam naveo […]

trackback
mart 2, 2019 15:15

[…] oni će se i dalje plesati u tom kolu. Svako ko je dobro unovčio svoj Onecoin angažman je pobegao na vreme, ostali su samo oni kojima to nije pošlo za rukom ili su se zaglibili previše duboko da bi sad […]

7
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x