Budućnost plaćanja na Onecoin način – 7000 evra, tj. 550 evra za tablet
Budućnost plaćanja na Onecoin način – 7000 evra, tj. 550 evra za tablet

Budućnost plaćanja na Onecoin način – 7000 evra, tj. 550 evra za tablet

11 juna održana je veliko Onecoin okupljanje u Vembli areni u Londonu (Engleska). Dok su članovi-saradnici Onecoin-a očekivali saopštenja koja će promeniti ceo svet, na drugoj strani kritičari poput mene nisu očekivali ništa revolucionalno. Iskren da budem ne verujem da je iko od kritičara, uključujući i moju malenkost, očekivao da će Ruja Ignjatova sa svojim partnerima u zločinu ubrzati sopstvenu propast.

Prvo saopštenje vredno čuđenja je bilo da će postojeći blockchain biti penzionisan, da će umesto njega biti postavljen drugi, sa kojim će doći mnogo više “parica” (120 milijardi) jer Ruja sa postojećih (2 milijarde) neće imati dovoljno za svoje “trgovce”, i da će zbog ovih “promena” svaki saradnik dobiti duplo od onoga što je već “iskopao”. Osnov svake kriptovalute je pomenuti blockchain i on se ne može menjati ni po kom osnovu. Ovo što radi Ruja samo dokazuje tvrdnje eksperata da Onecoin nema blockchain i da se celokupno “kopanje” vrši putem skripte gde se unapred zna koliko će novčića biti iskopano i raspoređeno članovima. Pa još budalaštine da mora da se obori sajt kako bi se odradila promena blockchain-a. Ni kod jedne, da tako kažemo, regularne kriptovalute ne postoji povezanost sajta sa blockchain-om.

Mazanje oči saradnicima da će svako duplirati svoje parice u oktobru samo još više potvrđuje koliko Onecoin nema ni jedne zajedničke tačke sa kriptovalutama. Čemu svi ti silni hvalospevi oko Ruje i njenog znanja (stalno se potencira njeno doktorsko zvanje) kada dotična niti poznaje kriptovalute niti razume osnove elementarne ekonomije tj. zakon ponude i potražnje. Što je veća ponuda a potražnja je manja dolazi do pada cene proizvoda. Obrnuto, što je potražnja veća a ponuda manja dolazi do skoka cene. Bitcoin ima vrednost (u vreme pisanja ove teme oko 720 dolara) upravo zbog toga što ga ima u ograničenim količinama i teško se dolazi do njega.

Povezan tekst:  Bugarska Policija u saradnji sa Europolom i Interpolom upala u kancelarije Onecoina u Sofiji

Kakvu to vrednost može da ima jedan Onecoin kada ima preko 2 miliona (ako verujemo brojkama Ruje Ignatove) saradnika koji bi se jednog dana međusobno utrkivali i predstavljali jedni drugima konkurenciju u tome ko će pre prodati svoj falš novčić ? 2 miliona ponuđača prodaje novčić koji nigde ne može da se iskoristi. Priča se da je vrednost jednog OC 6 evra, a da li je baš tako kada sama kompanija tj. Ruja i pajtosi vrednuju svoje čedo mnogo niže. Upravo dolazimo da dela po kome je naslovljena cela ova tema.

Na seminaru u Londonu objavljeno je da Onecoin u okviru lansiranja svoje OneLife platforme pruža mogućnost kupovine OneCoin tableta po ceni od 550 evra + 30 evra naknade za slanje. Karakteristike tableta su navedene na slici dole:

View post on imgur.com

Svako ko se bar malo razume u tablete reći će Vam da su karakteristike OneCoin tableta užasne sa obzirom koliko novca treba platiti za njega. Za 580 evra (kad dodamo troškove slanja) u Srbiji možete kupiti brendirani Samsung tablet mnogo boljih karakteristika http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-galaxy-note-p6000-2014/comp_comp_pda/1/1339
Prvo što je meni zapalo za oko su različite rezolucije ekrana (800480 / 1024×600 / 1024768) i android softver sa MaPan firmware. Pretragom interneta dolazimo do Kineske kompanije Maixin i njenih tableta sa veoma sličnim karakteristikama http://www.maixin-china.com/view.asp?ProID=872 koje prodaju na Alibabi https://www.alibaba.com/showroom/mapan-tablet-pc.html po ceni od 50 do 80 dolara.

Dakle Ruja Ignjatova uvaljuje svojim zaluđenim sledbenicima ne samo falš kriptovalutu već i nebrendiran tablet kineske proizvodnje diskutabilnog kvaliteta na čiju realnu cenu (od 50ak dolara) su nalepili još 500 i kusur evra samo zbog dodatog OneCoin logoa ?!?

Tu još nije kraj. Naivne ovčice mogu umesto para da kupe pomenut tablet za svoje “jednoparce”. A koliko im treba da bi platili ovaj tablet ? 1160 Onecoin-a.

Povezan tekst:  Onecoin Onelife ubrzava svoju propast

Ako bi gledali “zvaničan” kurs OC-a to je preko 7000 evra za jedan nebrandirani kineski tablet sa Onecoin logom. 1160 “jednoparca” za tablet od 550+30 evra. Kad podelimo vrednost u evrima sa količinom parica dobijemo da Ruja Ignjatova svoje tako hvaljeno čedo vrednuje:

550 / 1160 = 0,47 evra, dakle jedan Onecoin za Ruju vredi oko 0,47 evra ili 0,5 evra ako uračunamo i troškove dostave.

Toliko je ona spremna da da za Onecoin. Ako u celu ovu kalkulaciju uvrstimo pravu tj. tržišnu vrednost Onecoin tableta od 45-50 evra, stvarna vrednost jednog Onecoin-a je 0,043 evra. Dakle Onecoin Limited kompanija realno plaća samo 0,043 evra po jednom OneCoinu da bi naivnim ovčicama uvalila precenjen i preskup kineski tablet.

Onecoin ubica Bitcoin-a ? Malo morgen.

Pretplati se
Obavesti o
guest

80  −  75  =  

9 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igorkrnic80
igorkrnic80
jul 19, 2016 02:13

cista laz da se onetablet moze kupiti za onecoine, evo slika iz backoffica http://d.pr/i/sFbR

kao i sve ostalo sto kopirate od amera ili da kazem vlasnika bitcoina

jel ide ta zarada od reklama ?

Eskim
avgust 6, 2016 16:22

antimlm brate ili sestro ili ono trece mozda KAKO SI TI JADAN,NA,NO pa ispade da je sve prevara

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  AntiMLMSrbija
avgust 8, 2016 18:59

hello Eskim,

pa kad si vec pametan ti reci sta nije prevara od ovog ovde.

hajde….

iwicca
iwicca
novembar 21, 2016 22:07

https://youtu.be/i2rKvFoTuvA

evo nešto “zanimljivo” …..

Antiprevarant
Antiprevarant
Odgovor za  iwicca
novembar 22, 2016 10:43

sta reci a ne zaplakati;)

on od paketa od 12 000 eura ima 1500 eura mesecno a na godisnjem nivou je dobitak 50% to jest 6000 eur

kada 6000 podelis sa 12 meseci

6000 : 12 = 1500 zar ne?

verovatno ima neki svoj digitron koji mi ne razumemo,za 25. vek

amonra56
decembar 5, 2016 23:21

Brate mili kad toliko pljuje mlm sistem i piramide shvati da svaka kompanija na svijetu posluje tim sistemom. Svaka banka kojoj svi vi vjerujete ima direktora ispod kojeg ima par zamjenika koji svi imaju po odijelima svoje zamjenike i tako dalje sve do onog malog čovjeka na šalteru. Iako je piramida svi vjeruju bankarskom sustavu daj mi objasni onda to molio bih te lijepo?

9
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x