MLM prevara

Da li je Kairos Planet – Kairos International prevara ?

Posetiocima bloga siguran sam neće biti teško da odgonetnu odgovor na ovo pitanje, naročito kad pročitaju ovu temu. Pošto sam dobio nekoliko zahteva da pružim svoj stav o pomenutoj kompaniji ja sam to i učinio, samo što su se ti moji stavovi zagubili po komentarima ovde na blogu.

Da ne bih samo upućivao na te komentare, odlučio sam da napravim novu temu, gde ću svoje čitaoce da uputim da sami nađu odgovor. Ono što ću ja da uradim biće samo prikaz činjenica.

Kompanija Kairos Planet nalazi se na sajtu kairosplanet (tačka) com. Za vlasnika sajta navodi se Michel Vieira, do nedavno izlistan u sekciji Management sajta kao izvršni direktor (CEO) zajedno sa još dvojicom predstavnika kompanije, koji su u vreme kucanja ovog teksa volšebno nestali, tako da pomenuta sekcija na sajtu prikazuje samo sliku upravljačke strukture kompanije bez navođenja makar jednog odgovornog lica.

Zapitajte se sami da li bi ste poklonili poverenje jednoj takvoj kompaniji koja krije imena svojih izvršnih i odgovornih lica. No, idemo dalje.

Na sajtu kompanije navode se dve adrese: jedna u Velikoj Britaniji, druga u SAD. Pretragom Googla za obe adrese saznajemo da se na adresi u Velikoj Britaniji nalazi još nekoliko firmi osim Kairosa (reda stotinak) što nameće pretpostavku da se radi o iznajmljenoj poštanskoj adresi, dok adresu u SAD drži kompanija I-incorporate koja za potrebe drugih osniva i održava korporacije i kompanije. Iz svega ovoga nameće se zaključak da Kairos Planet iznajmljuje tuđe adrese koje predstavlja kao svoje. Ponovo razmislite o tome koliko treba poklanjati poverenje kompaniji koja izgleda postoji na dotičnim adresama samo na papiru.

Kompenzacioni plan

Kompanija Kairos Planet nudi poslovnu mogućnost po kojoj možete zaraditi tako što ćete uplatiti određenu sumu za “iznajmljivanje” nekog od sledećih paketa: standard, silver, gold, platinum. Na sajtu su navedene cene ovih paketa bez potencijalnih zarada. Kompenzacioni plan postoji ali je napravljen u stilu powerpoint prezentacije sa brojnim slikama gde se razmeće silnim procenatima bez iole nekog tekstualnog objašnjenja.

Detaljnije objašnjenje je moralo da se potraži po Youtube prezentacijama i Facebook grupama, tako da se našlo sledeće:

Po slici gore, da bi ste zaradili u Kairos Planetu, treba da “iznajmite” neki od već spomenutih paketa, pa potom da na Vaš računar ubacite Kairos program koji će u zavisnosti od “iznajmljenog” paketa, rezervisati prostor na disku Vašeg računara i sve što posle treba da uradite jeste da ostavite taj Vaš računar 10 do 24 sata uključen i dostupan na internetu.

Povezan tekst:  Onecoin/Onelife - najveća finansijska prevara u poslednjih nekoliko godina

U zavisnosti od “iznajmljenog” paketa, zarada može biti sledeća:

 • 125$ za standard – 312,5$ zarada
 • 597$ za silver – 1492,5$ zarada
 • 1577$ za gold – 3942,5$ zarada
 • 2777$ za platinum – 6942,5$ zarada

Nameće se nekoliko pitanja u vezi ovih krajnje nerealnih zarada:

 1. Koliko se jednoj kompaniji isplati ovakav poslovan model gde će da iznajmljuje potrošačke računare i diskove, da bi na njima skladištila podatke ako se ima u vidu da su ti računari mahom jeftine proizvodnje i obično ne ispunjavaju standarde koji se traže kod računara i diskova namenjenih velikim obradama podataka ?
 2. Kada je u pitanju rad sa podacima, velike kompanije traže izdržljive diskove, jake računare (obrađuju se terabajti i terabajti podataka) kao i brze veze (gigabitne) kako bi podaci bili dostupni u što kraćim vremenskim razmacima. Kako onda neko u Kairos Planetu zamišlja da prebrodi potrošačke veze sa interenetom koje su obično megabitne i gde najčešće postoji razlika u dolaznom i odlaznom saobraćaju (kao što je na primer ADSL u Srbiji i okolnim zemljama) ?
 3. Zamislite da jedan Google ili Facebook koriste ovakav poslovan model. Bio bi potpuno neisplativ za njih, plus što bi morali da imaju ogroman broj rezervnih kopija na svakom računaru samo da bi pokrili nedostupnost drugih računara na svakih 10 sati.
 4. Zbog čega Kairos plaća svojim saradnicima 37$ – 39$ po 1GB kada su danas cene za 1GB profesionalnog uskladištenja podataka oko 0,03 – 0,05$ ? Za taj novac mogli bi da iznajme mnogo više, bolje i kvalitetnije skladište koje ne bi bilo dostupno samo 10 sati dnevno.
Dodatne zarade

Pored navedenih zarada tu su naravno i zvanja na osnovu koji se vrši dodatna zarada:

 • Assistant  – asistent (prvo zvanje kad se uplate pare) – 15% bonus od uplata direktno regrutovanih ispod Vas, za ostale nakon toga bonus je 3%
 • Manager  – menadžer (najmanje 3 regrutovana asistenta) – 15% za direktno regrutovane, 10% za drugi, 3% za treći i niže grane
 • Senior Manager – stariji menadžer (nepoznate kvalifikacije) – 15% za direktno regrutovane, 10% za drugi, 7% za treći i niže grane
 • Master (nepoznate kvalifikacije) – 15% za diretno regrutovane, 10% za drugu i niže grane
 • Executive – izvršitelj (lično regrutujte i održavajte 6 mastera) – 15% za direktne , 10% za drugu granu i 15% granu 3 i niže
 • itd…
Povezan tekst:  Business Plus Academy - novo ime za staru prevaru

Malo objašnjenje: Ako bi gledali nivo Menadžera, kad kažemo 15% od uplata direkno regrutovanih to podrazumeva sledeće – onaj ispod Vas uplati 597$, 15% od toga ide Vama kao bonus, ako on dovuče osobu koja isto uplati 597$, onda od te cifre ide 10$, pa ako ta treća osoba dovuče isto tako nekog ko će uplatiti istu cifru od 597$ od toga je bonus 3%.

Pored već navedenih bonusa postoje i drugi ali su svi do jednog usko vezani za vrbovanje i uplatu sredstava od strane novih članova.

Korporativni klijenti

Na sajtu Kairosa se ne navodi sa kojim kompanijama su u partnerstvu ali zato na prezentacijama saradnici kompanije tvrde da Kairos pruža usluge korporacijama Bosch, Sony, Nissan Motors itd. Za ovakve tvrdnje ne postoji ni jedna zvanična potvrda i treba ih uzeti sa debelom rezervom.

Ko stoji iza Kairosa ?

BehindMLM je već pozabavio Kairosom 2015 i tada ga je označio kao Ponzi. Ono što bi nama trebalo da budu mnogo interesantnije jesu komentari na toj temi. Na primer ovaj komentar nam pruža uvid u to ko sve stoji konkretno iza Kairosa:

Michel Vieira – već pomenuti izvršni direktor Kairosa, iz Portugala
Otokar Kasynets
Robert Grüning
Alexander Leicht
Waldemar Reimer
Yaroslav Sikora
Artem Grebinnyk
Mikhail Rymanov
Kateryna Ondrejkova
Janny Cavassini
Oleksiy Kocherev
Fanis Dghuraev
Vallot Ploompuu
Alexandr Strukov
Janny Cavassini

Nemci, Ukrajinci, Rusi, i po neki Portugalac. Malo čudno za firmu koja je navodno Britansko – Američka, a da nema bar jednog Britanca ili Amerikanca u svojim redovima.

Kairos aplikacija

Još jedan komentar sa BehindMLM-a, osoba iza pseudonima 4n0nym0us našla je za shodno da rastavi Kairos program i prikaže njegov izvorni kod. Drugi učesnik u komentarima Mr. Czech je objasnio šta se konkretno vrši putem te aplikacije:

 • aplikacija je bezopasna (za sada)
 • kontaktira Kairos sajt da bi proverila koliko je vremena bio dostupan računar saradnika
 • provera kupljene / instalirane module
 • daje pristup virtuelnoj kancelariji saradnika
 • povlači sa sajta RentModule.dll i predaje mu kontrolu (mada je za sada označen kao bezopasan, nije isključeno da u bliskoj budućnosti RentModule.dll postane trojanski konj)

Mr. Czech u svom daljem izlaganju piše da RentModule.dll program “ne radi ništa pametno”. U kratkim crtama radi sledeće: na osnovu paketa koji je “iznajmljen”, alocira prostor na disku koji biva sakriven u direktorijumu “_WinApp”. Taj rezervisan prostor ne radi apsolutno ništa više (ispunjen nulama). Nema razmene podataka, nema skladištenja podataka.

Povezan tekst:  Šta je Multi Level Marketing ?

Pošto se niko nije pojavio da izazove i opovrgne stavove Mr. Czecha, njegove stavove smatram proverenim, naročito u vezi pomenute aplikacije.

Problemi sa isplatama i uplatama ?

Opet komentari sa BehindMLM-a

TFD navodi da Kairos nameće visoke troškove za povlačenje para, a da krivicu svaljuje na banke, tako da svako ko se odluči da povuče svoju “zaradu” jedva da nešto i zaradi, kada mu odbiju sve troškove. Zbog toga članovi pribegavaju drugim fazonima, gde od svakog novo-pridošlog uzmu pare na ruke, i samo mu proslede paket koje kupe sa “zarada” na svom “računu”.

Nema potvrde da se tako nešto stvarno dešava ali kako kažu: gde ima dima ima i vatre.

Drugi komentar koji je važan za naše prostore dolazi od osobe pod imenom Nikola koji kaže sledeće:

I am from Macedonia , and I would like to inform you that all possible banks in our country have banned payments to the account of kairos because it is on a black list

Prevod: Ja sam iz Makedonije i hteo bih da Vas informišem da su sve moguće Banke u našoj zemlji zabranile uplate na račun Kaiors-a jer je na crnoj listi.

Na njegov komentar nadovezali su se osobe Trta (iz Srbije) i Dragan (iz Makedonije), gde prvi kaže da sve još uvek radi u Srbiji ali da nije siguran da će srpske banke staviti Kairos na crnu listu, dok drugi (Dragan) kaže da sve još radi u Makedoniji i da sumnja u te navode o crnoj listi. Nikola se ponovo javio sa stavovima da mu sve banke (NLB, Komercijalna, Stopanska, Halk, itd) nisu dozvolile uplate na račun Kairos-a.

Šta je od toga istina, nadam se da ćemo saznati u skorije vreme.

Zaključak

Date su informacije za ono što ja lično smatram relevantnim i važnim da se navede. Možda će nekom smetati što dosta toga citiram sa BehindMLM ali, po meni i po mišljenjima mnogih drugih, ne postoji bolji izvor na internetu koji će detaljno proći kroz neku MLM šemu.  Što se tiče Kairosa, odgovor na početno pitanje se nameće sam po sebi.

Comments

 • G
  Griva

  Hehheh! Alo bre ljudi, nema zarade bez rada, i dalje Vam je jedini posao gde je rad ipak laski od bilo kog drugog posla i sanse za velike zarade realne (posto budete radili naravno a ne samo uplatili avans za buduce kupovine) u Scnetu! Eh, da nije njega, ne bih znala koliko je ovaca na ovom svetu koje i dalje veruju prevarantima koji im obecavaju da ce svoj profit deliti s njima e pa, nece! Shvatite bre vise nece. Oni su tu da bi od hiljada ovaca pokupili lovu u svoj dzep! I, kako mozete da uplacujete pare ni ne vidite na koji racun uplacujete?! Probudite se bre vise, krajnje je vreme!

  • A
   Antiprevarant

   Tako je Ivana
   sve ovce, a najvece su one koje uplate pare u SC net
   pa ti vidi sad gde si

  • L
   Lucian

   Ti si budala sudis a neznas nista o ovome, ja sad drugi put uzimam pack i sve mi uredno placaju ovo moze raditi i svatko sam ali je kompliciranije nije da nista neradis iznajmljujes memoriju svog kompjutera na 10 sati dnevno cijelu godinu ovo je odlicna investicija za pocetnike to sto si ti u fazonu nekog radnika u srednjem stalezu koji nikad nece zaradjivat vise od 1000 eura mjesecno mene nije briga ali nemoj govoriti o ovome da je glupost kad neznas da malo citas knjige i bolje se informiras i ti bi imao bar malo pameti sto se tice ulaganja i novca LP

   • AntiMLMSrbija
    AntiMLMSrbija

    Turska proglasila Kairos piramidalnom šemom, Austrija izdala javno upozorenje da Kairosova fantomska kompanija ESA Holding GmbH, preko koje se vrše isplate provizija od novo regrutovanih naivčina, nema licencu za novčane usluge, kako je to zakonom predviđeno u Austriji.

   • A
    Antiprevarant

    Pa ti si prijatelju tu da nas sve informises zar ne?
    Sto se tice budala verovatno su ti to roditelji koji su te takvog napravili.
    Ako ja zaradjujem na srednjem nivou ti nisi ni na pocetnom,nauci prvo da se izrazavas magarce

   • K
    Kasim

    Zdravo g lucidan kad si zadnji put uzet para molimte recimi pozdrav kasim iz makedonije

 • V
  Vanja

  imam ovce, krmače i obrađuem zemlju… mučim se… ali imam i kairos i zarađujem… mjesečno dobijem plaće oko 5000-6000 kn cca 700-750 eura i još od kairosa oko 3800 kn… tako da sustav zvuči preistinito i radi… svi vi koji sumnjate u to jednostavno nemojte se s time zamarati i nemojte davati svoja “stručna” mišljenja zato što nemate muda uložit novac u nešto novo i probati, i one koji su nešto čuli odvrtat i strašit svojim iskompeksiranim mišljenjima i lažima stvorenim u vašim iskompleksiranim glavama… sve funkcionira i sve ovo što sam ovdje napisao rado ću bilo kome pokazati… naravno očekujem da mi pomogne očistiti štale pa da dokažem da bez obzira na sve volim crnčiti i raditi… kairos radi i nema nikakvih fantazija… novci sjedaju i podižu se i isplačuju… tko voli nek izvoli tko ne neka ne sere gluposti bez veze…

  • AntiMLMSrbija
   AntiMLMSrbija

   Kairos promoteri su pohapšeni u Belorusiji. Šta ti kažeš na to ?

   • L
    Lucian

    Uhapseni su zbog nekih ilegalnih transfera novaca koje nema veze sa samim projektom ko sto i neki poznati pjevac moze biti uhicen zato sto se drogira iako je u zatvoru svi znaju od kud njemu novci malo se bolje informiraj sljedeci put

    • AntiMLMSrbija
     AntiMLMSrbija

     Ma da, baš nema nikakve veze sa načinom poslovanja kompanije…

    • Superhik
     Superhik

     Lucijan,
     promoteri Kairosa su pohapseni na osnovu clana 233 Krivicnog Zakona Belorusije koji nosi naslov “Ilegalna preduzetništva”, a gde u tački 2 stoji:
     “Aktivnosti … u vezi sa prikupljanjem sredstava, elektonskog novca ili druge imovine građana, ukoliko se isplata prihoda, odnosno povraćaj elektronskog novca ili druge imovine vrši u celini ili delimično od prikupljanja novca, elektronskog novca ili druge imovine ostalih građana … se kažnjava zatvorskom kaznom do 5, a ako su deo kriminalne grupe do 7 godina zatvora”
     Uhvaćen si u gruboj i namernoj laži Lucijan. Kairos promoteri nisu uhapšeni zbog nečega što nema veze sa njihovim poslom već upravo zato što su organizovana kriminalna Kairos grupa. Isti si kao i svi ostali promoteri prevarantskih šema tipa ScNet ili Lyoness, prost i beskrupulozan u laži, ali površan i lako provaljiv.
     Izvori:
     http://ethanvanderbuilt.com/2016/09/30/kairos-technologies-scam-promoters-arrested-belarus/
     http://etalonline.by/?type=text&regnum=hk9900275#load_text_none_1_

  • Z
   Zoran Stupic

   Samo da znate da Kairos radi samo sa Paysera Account-om, evo vam link kako da otvorite account: http://www.freefreesteps.com/kairos-get-paysera-account-credit-card/

  • G
   Gjuro

   U kairosplantet sam clan od pocetkom Avgusta ulozio sam 2777$ a moj prijatelj se uclanio mesec dana poslje meneulozio je isto 2777$, u prvim mescipo sam povukao oko 2000$ , A moj prijatelj uclanjenj preko mene oko 200$ po sto je prestala isplatazbog razbnih objasnjenja i uvek je nka promena u KairosPlanet politiku i pravila,tako da od tada do dan danas nismo dobili nista a zajedno smo izubili vise do 3400$. I i takvih koi su clanovi od krajem septembera i koji nosu dobili nista odnosno sve su izgubili sto su ulozili za kupovinu tz lizing paketa.

  • N
   Nenad Veljkovic

   I dalje podizes novac?

 • biba14 bisera
  biba14 bisera

  Sta reci dok ima ovaca imace i vunu

 • A
  Antiprevarant

  sta je ovo s prevarantima?
  Ucutali se.Izgleda da su shvatili da samo ako su u ilegali mogu da kradu:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  +  38  =  46