Lyoness AG i Lyoness Internacional bankrotirali
Lyoness AG i Lyoness Internacional bankrotirali

Lyoness AG i Lyoness Internacional bankrotirali

Po saopštenju izvršnog direktora Lyoness Italija, Ričarda Meiksnera, Lyoness AG i Lyoness International su bankrotirali. Vesti su toliko šokantne bile, da ih je jedan od top lidera iz okruženja za Lyoness firme Lyconet/Cashback World/myWorld Zoran Vitanov, poreklom iz Makedonije, označio kao lažnim. Interesantno kako vesti iz same centrale Lyoness-a mogu da budu lažne. Možda jer su tokom ovih decenija poslovanja iz centrale i stizale lažne vesti i saopštenja. Na primer kada su ih u Italiji dva puta zaredom presudili da je Lyoness piramidalna prevara, gde su plaćali milionske kazne, ali su sve to prećutali svojim sledebenicima i članovima.

Stanje se drastično promenilo i možda nakon toliko godina konačno vidimo kraj ovoj velikoj prevari. Prevazišla je sva očekivanja i prognoze, održala se veštački u životu nakon silnih procesa, svedočanstava, presuda i kazni. Ako je ovo kraj, možemo konačno da stavimo tačku na slične MLM šeme sa povratom novca, jer ni jedna od njih se ne bi desila da nije bilo Lyoness primera. Međutim, po svemu sudeći nećemo se tako lako ratosiljati Lyoness zaostavštine.

Najveći izgovor za propast firme se svalio po običaju na Kovid pandemiju, mada neko iz rukovodstva Lyonessa bi morao dobro da objasni kako su imali pad online prodaje, kada su sve druge internet prodavnice i online prodaje beležile porast poslovanja. Verovatno jer Lyoness nikada nije jurio te čuvene popuste, nego im je primaran cilj bio regrutovanje novih naivčina da uplaćuju i dovode nove direktne investitore. Mnogo teže kad nisu u mogućnosti da se manipulišu licem u lice.

Drugi problem po Lyoness je što su bili u finansijskim dugovima. Po Craig Wotton-u, Lyoness je imao oko 5 miliona duga u porezima, plus im se traži 70 hiljada na ime izvršenja iz Osla. Pokrenuta je i kriminalna tužba jer postoje osnovane sumnje da je Lyoness svojim ćerkama firmi isplatio solidne količine para pre nego što su pokrenuli stećajni proces, i na taj način oštetili kreditore.
Takođe navodi da je osnivač Lyoness-a Hubert Fradjl prodao svoj penthaus u Gracu, kako je prijavila tamošnja agencija za nekretnine.

Povezan tekst:  Zamršena vlasnička struktura Onecoin fantomskih kompanija

Craig u svom drugom klipu navodi da je pokušano sa uručenjem tužbe Fradjlu, međutim pomenuti je napustio svoju rezidenciju u Monaku, i navodno se preselio za Južnu Ameriku, u nadi da izbegne bilo kakve tužbe i procese, zbog organizovanja piramidalne ponzi šeme.

Direktor Lyoness Italije Meiksner je naveo da će bez obzira na stanje centrale, firme osnovane u drugim državama nastaviti da posluju bez problema, samo nije pružio odgovor kako će to poslovati ako je centrala pukla i sa kojim parama će to poslovati. Možda od para što je Lyoness poslao svojim ćerka firmama ? Nije isključeno. Pretpostavka je da ćemo gledati te patrljke kako nastavljaju sa istom prevarom, samo pod drugim imenom/imenima. Nešto što je SCnet uradio nakon kraha ScienNeta. Za neupućene, SCnet je poslovao pod imenom ScienNet Srbija, pre nego što je centrala u Mađarskoj zatvorena zbog organizovanja prevare. Nakon toga šema je nastavila pod novim imenom i sa novim bajkama (čuveni “patent” Ganina i slično). Ako išta, dve decenije Lyonessa se konačno privode kraju. Taman da spremimo šampanjac.

Pretplati se
Obavesti o
guest

  +  65  =  66

4 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trpe
novembar 3, 2023 22:06

Dobar dan Poštovani,

Koji god da ima uplateno ili IZGORENO u ovaj sistem , slobodno da me kontaktira.

+389********

Instagram: trpe.*****

Ako neko nema dovoljno informacija, ne mora da znači da treba da se laže!

Tu sam 24/7 za svako što misli da je sve ovo istina!

[izmena ANTI: uklonjen broj i lična promocija]

Elton
Elton
april 4, 2024 07:40

Kazu mi iz Lyconetta kad sam pricao sa njima da nije piramida zato sto zena koja je sada u vrhu je bila 2300 i neka uclanjena. Molim za objasnjenje posto nemam puno iskustva sa MLM-om. Hvala unapred

4
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x