Tužba protiv Lyoness-a u Grčkoj
Tužba protiv Lyoness-a u Grčkoj

Tužba protiv Lyoness-a u Grčkoj

Sveže vesti iz Grčke: Javni tužilac grada Soluna pokrenuo je tužbu protiv pet lica koja se terete za prevaru i kršenje zakona za zaštitu potrošača. Od pet osoba za sada se javno terete Anna Teissel CEO (izvršni direktor) Lyoness Hellas (Lyoness Grčka), njen muž Herbert Teissel, oboje državljani Austrije i Fokion Fountoukidis, državljanin Grčke.

Optužba je samo nastavak istrage, započete tokom 2010, koja je otkrila pet kompanija osnovanih sa ciljem da izmanipulišu javnost, od kojih je gore pomenuta kompanija bila direktan predstavnik Švajcarskog Lyoness-a (Lyoness je svuda van Austrije pokušao da se predstavi kao Švajcarska firma, kako bi na taj način izbegao potencijalne tužbe i sudska gonjenja).

Po tekstu optužnice, cilj ovih kompanija bilo je aktivno učešće potenicijalnih žrtava koje bi uplatile velike sume novca, u namerno komplikovan i nejasan program, koji je bio otvoren za različita tumačenja i imao potencijal da bude izmenjen u skladu sa potrebama kompanije. Sprovođenjem seminara i unapred dogovorenih sastanaka na raznim lokacijama, privučeni su novi partneri, tj. kupci, kojima je obećan luksuzan život i velika finansijska korist, od strane kompanije sa globalnim aktivnostima i globalnim pristupom.

Protivzakonite aktivnosti optužene petorke vršene su u sledećim gradovima: Solun, Volos, Mytilene i Megara, Attica, dok je istraga utvrdila da je u periodu od novembra 2010, do septembra 2013, prevareno najmanje 20 ljudi. Ukupna šteta procenjena je, za sada, na 81071,6 evra. Ispituje se da li ima još žrtava. Nastavak suđenja očekuje se 17. avgusta 2015. godine.

Dodatne vesti iz Poljske:

Iz Poljske su pristigle informacije da više nije moguće naručiti nove Mastercard kartice od Lyonessa, a one već isporučene više nisu u funkciji.

Pretplati se
Obavesti o
guest

5  +  1  =  

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x