Obmana zvana Multi Level Marketing - razotkrivanje jedne od najvećih prevara današnjice
Business Plus Academy – novo ime za staru prevaru
Business Plus Academy – novo ime za staru prevaru

Business Plus Academy – novo ime za staru prevaru

Hvala za JahocubitiSlobodan što mi je skrenuo pažnju na novu repiramidizaciju SCnet-a. Pitao sam se kada će se ovako nešto desiti jer već godinama unazad SCnet je po svim stavkama propao u Srbiji, i nije bilo moguće vratiti ga u život osim da cela šema krene ispočetka sa novim imenom.

I to se konačno desilo sa novom šemom pod nazivom Business Plus Academy, u prevodu Biznis Plus Akademija.

Ako ste ikada do sada pratili SCnet sagu, lako ćete prepoznati stara poznata lica:

 • Ljiljana Krsmanović – navodi se kao direktor firme
 • Goran Ilijevski – jedan od govornika / lidera
 • Saša Ristivojević – isto kao i Goran
 • Vidojko Ćirić – još jedan od govornika
 • Ana Miljuš – višegodišnji član SCnet-a
 • Nikola Čanak – kao začin C, meša se u svaku šemu koja mu plati
 • Robert Paušić – pravi vlasnik firme iz senke
Ljiljana Krsmanović u vreme SCneta
Ljiljana Krsmanović u vreme SCneta, biće da karijera 7 nije bila dovoljna da se obezbedi finansijska nezavisnost. O njoj će biti više reči u narednoj SCnet leaks seriji, naročito stanje u njenoj porodici tokom angažovanja u SCnetu, bežanje članova porodice iz kuće i druge prikladne i neprikladne teme, poput podsmevanja Paušića dok ga ona moli za finansijsku pomoć.
Gorjan Ilijevski u vreme SCneta
Gorjan Ilijevski u vreme SCneta, isto kao i gospođa Krsmanović, ni njegova naduvana SCnet karijera naravno da nije donela dovoljno novca
Saša Ristivojevic - SCnet
Saša Ristivojević – SCnet inventar od samog nastanka.

Dakle cela stara ekipa je tu, kao što se možete uveriti na sledećim slikama:

Ista stara ekipa na okupu - Nekada SCnet, sada BPA prevara
Ista stara ekipa na okupu – Nekada SCnet, sada BPA prevara
Zna se naravno ko je glavnokomandujući - Robert Paušić
Zna se naravno ko je glavnokomandujući – Robert Paušić
Sve je isto samo
Sve je isto samo „Fraleta“ i „Ličketa“ nema. Tu su profitna prava, binarna matrica, potrošnja, karijera i slične p***e materine.
Ko se usudi da kaže bilo šta protiv firme - sledi tužba
Ko se usudi da kaže bilo šta protiv firme – sledi tužba

Za kraj naravno ovaj smehotresni dokument, kojim bi da zaplaše kritičare. Pozivam naravno svakog kome dostave ovaj dokument na potpis da slobodno stave naziv ovog bloga ili upišu moj nadimak. Pa nek me tuže hohštapleri. Da vidim baš dokle će stići.

8 Comments

 1. M
  Mile

  Po APR-u „BUSINESS PLUS ACADEMY DOO Novi Sad“ ima više vlasnika.
  Pretežni vlasnici su:
  34% – Горјан Илијевски-Дрангоски
  34% – Љиљана Крсмановић
  Ostali vlasnici imaju od 1 – 4%. Među njima nema Paušiča.
  Direktor je: Горјан Илијевски-Дрангоски

  Inače, optimizam (u njihovom slučaju optimizam je jednako laž) im na početku ne manjka.

  Citiraću: „Sa nekim minimalnim modelom 1000 saradnika potrošača koji troše samo 12.000,00 kroz nas….“

  Pa da li je iko ikada svim njihovim šemama imao hiljadu saradnika, koji još pri tome troše 100€ disciplinovano mesečno kroz njihovu mrežu?????
  Pa onda to naziva minimalnim modelom!?

  Banda prevarantska navučena na lake pare.

 2. Moj previd što nisam pogledao u APR-u, ako nije problem okači sliku da imamo za evidenciju.
  Business Plus Academy DOO Novi Sad posluje po identičnom principu kao SCnet, tako da uopšte ne isključujem mogućnost da je Paušić tu samo da drži predavanja ili je angažovan po ugovoru kao savetnik. U svakom slučaju ako uzmemo u uvid naplatu licence koju je spominjao u svojim porukama Fratriću, Paušić može biti prisutan da bi promovisao novo-staro uvaljivanje magle, dok realno njegovo je samo da naplati „licencu“ od Gorjana i Ljiljane. Kasnije može da pere ruke ako ceo projekat ponovo završi u kanti, poput starog SCneta.

  Takođe, Krsmanovićka je godinama bila u podaničkom odnosu prema Paušiću, tako da nisam uveren da će se tek tako osloboditi od njegovog uticaja. Siguran sam da je i dalje on taj koji će usmeravati politiku firme na ovaj ili onaj način, dokle god je moguće isisavati pare od naivnog stada.

 3. Našao sam tu famoznu „licencu“, tako da postoji još jedna mogućnost da je poznata ekipa „ubedila“ Paušića da im izda licencu sa novim imenom, kako bi oni na svoj način sada izgradili „biznis“.

  licenca-bpa

  Šteta što se ne vidi koliko tačno košta ovo „iznajmljivanje“ SCnet biznisa, ali za Paušića je u svakom slučaju Win-Win situacija. Njemu pare u džep slede šta god ovi odradili, a koliko vidimo u papirima, ima i pun pristup softveru, sistemu obuke i načinu poslovanja firme. Sasvim dovoljno da svoj uticaj unovči, širi i održava.

 4. M
  Marko Pop

  Tebe bi i trebalo tuziti udruzeno. Dobra ideja. Razmotricemo. Pa da za svoje postupke trpis posledice. Najbolje bi takvog bilo raspaliti po dzepu jedno 50 do 100 000 evra pa bi razmislio ponovo kad bi krenuo da blatis sve i svakog tim svojim lajavim ustima. Pljujes po ljudima i vredjas da to nije normalno. Ja sam prvi za to da BILO KO ko VARA ljude na bilo koji nacin treba da zavrsi u zatvoru ili da bude strasno novcano kaznjen. Ali isto tako mora biti kaznjen svako ko ovako javno izvrce ruglu i stavlja slike raznoraznih ljudi na internet i blati ih. Derem ga o tebe ne prestajem. Replika?

Leave a Reply