Debakl Onecoin-a se nastavlja
Debakl Onecoin-a se nastavlja

Debakl Onecoin-a se nastavlja

Očekivali su zagovornici Onecoin-a da će se lepo provesti na onom kongresu preduzetnica. Generalno sponzorstvo, gostovanje visokih zvaničnika države, scena kao stvorena da se iskoristi za vrbovanje novih naivčina: “Pogledajte samo: Onecoin generalni sponzor, predsednica i potpredsednica govorili na kongresu, veliki broj zvanica iz okolnih država, pa kako možemo biti prevara ?” Dobar plan samo što nisu računali da neće cela zamisao proći tako lako, pa još nezapaženo.
Aktivisti iz Hrvatske i inostranstva alarmirali su organizatora, državne službe, kancelariju predsednice, javne i privatne medije. Organizator je poslao saopštenje da Ruja Ignjatova neće održati govor na kongresu, kako je prvobitno bilo planirano, ali da sponzorstvo i dalje ostaje tu. Onda je Narodna Banka Hrvatske izdala upozorenje o Onecoin-u i krenula je lavina. Mediji u Hrvatskoj krenuli su bombastično, najviše index.hr sa tekstom “Nova blamaža Kolinde”  a pratio ga je rtl.hr sa svojom reportažom:

Tokom dana se saznalo da su Kolinda i potpredsednica otkazale gostovanje na kongresu, kada su saznale ko je glavni sponzor. HRT je u svojoj reportaži zamaglio Onecoin logo, 24sata.hr takođe ispratio dešavanja .
Dan nakon kongresa nastavlja se punom snagom. Prvo se oglasila organizatorka kongresa sa pokušajem da umanji ceo skandal braneći Onecoin kako nema ni jednu pravosnažnu presudu, i da se digla buka bez potrebe. Na komentar da je Onecoin označen kao piramida i zabranjen u Italiji nije dala odgovor. Index objavljuje novi tekst pod naslovom “Tko je bugarska prodavačica magle” u kom spominje istorijat Ruje Ignjatove i njenu prethodnu prevaru BigCoin, zatim Jutarnji.hr sa tekstom “Oktrivamo istinu o Bugarskoj tvrtki” gde su naveli BehindMLM, pa portal Hrvatska Danas sa svojom reportažom i Novi List koga moram da pohvalim zato što je u kratkim crtama istakao najbitnije i jedini spomenuo zabranu u Italiji:

Mnogi zapadni mediji tvrde da se radi o još jednoj »Ponzi-shemi«, što znači mogućnost da se netko pokušava na brzinu obogatiti putem izvlačenja novca od neinformiranih i lakovjernih ljudi i tvrtki. Talijanske vlasti u prosincu su zabranile promociju i prodaju Onecoina, a kineske vlasti prošle su godine uhitile ljude povezane s tom kriptovalutom te od njih zaplijenile više od 30 milijuna dolara. Upozorenje protiv Onecoina izdale su i bugarske vlasti, nakon čega je bugarska tvrtka, koja taj virtualni novac širi, prestala s aktivnostima u svojoj zemlji.

Da Onecoin neće tako lako ispariti iz fokusa govori o tome i tekst autora Bernarda Ivezića, u kome kritikuje rad guverenera Narodne Banke Hrvatske da je njegova objava o Onecoin-u pre nastala sa ciljem da predsednica izbegne novi skandal nego da se zaštite Hrvatski državljani od ove prevare. Ne bih ulazio u to koliko je to tačno ili ne. To je na građanima Hrvatske da presude.

Povezan tekst:  Veliki udar za Onecoin / Onelife - Konstantin Ignjatov priznao krivicu

U svakom slučaju treba da budu zahvalni na tome jer ako poredimo stanje u Srbiji, ukupan broj vesti koji su propratili dešavanja sa ovog kongresa a u vezi skandala sa Onecoin je 0 (nula). Sem objava da na kongresu učestvuju i preduzetnice iz Srbije, ništa drugo nije navedeno. Narodna Banka Srbije kao i sama država Srbija, ne mari mnogo za svoje građane, a još manje da ih zaštiti od prevaranata.

Epilog dešavanja u Hrvatskoj jeste da je Onecoin doživeo novi medijski debakl, kako god to pokušali njegovi zagovornici i promoteri da spinuju kao neplaćenu medijsku promociju. Po komentarima na Index.hr i Jutarnjem lepo se moglo videti da su tu da kontrolišu nastalu štetu a ne da likuju zbog neočekivane promocije. Kako će se stanje dalje odvijati videćemo ali za sada po informacijama koje dobijam iz Hrvatske, stanje nije ni malo dobro za tamošnje promotere.

Da tu nije kraj Onecoin problemima svedoče dešavanja u Britaniji. Ceo tim ODT GoPro od 26000 članova (bar tako kažu) je napušten od strane njihovih top lidera Moyn i Monir Islam, poznatiji kao Islamska braća. U svom video saopštenju pokušali su da opravdaju svoj kako kažu zakasneli izlazak tako što su verovali svim srcem u Onecoin, da su bili predani i lojalni Ruji Ignjatovi, ali su na kraju izašli jer su ostali uskraćeni za mnoga pitanja bez odgovora. Naravno nisu dali konkretan odgovor zašto su odjednom naprasno prestali da veruju, ali je zato jasan odgovor zbog čega su ostali duže nego što je trebalo – a to je novac. Dokaz za to je da  upravo sad stižu vesti da su isplate u Onecoin-u veoma usporene:

https://pbs.twimg.com/media/C60DMWZWwAAs2P8.jpg
Onecoin nema više zvaničnih bankarskih računa, isplate provizija za regrutovanje su išle preko privatnih naloga i velika je verovatnoća da su Banke primetile sumnjive radnje i stopirale nekoliko tih računa. Zato su isplate sad usporene, čak moguće i stopirane, i ovo je još jedan krupan signal da se kraj ubrzano bliži za Onecoin/Onelife prevaru.

Nagradno pitanje: Da li će uspeti da proda ?

Pretplati se
Obavesti o
guest

19  −  15  =  

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CZ
CZ
mart 15, 2017 20:11

To je, u ovakve bijafre od drzave, kao Makedonija , Srbija, dozvoljena je kradza preko raznih piramida, kladiona i kazina na svih coskova, one lihvarske kuce koje pozajmljuju novac sa 30% kamatu za mesec( sa licencom od Narodne Banke ), a inace zabtanjeno je lihvarstvo. Ali zato u MK na primer, nije dozvoljeno investirati u strane hartije od vrednosti, u zlatu ili strane fondove i sl. , ne mozete imati account napolju, jer guverner stiti gradjane, naravno, da ne bi izgubili novac.A ni reci za piramide kao onecoin,swiscoin,kajros,lajones koji cak i legalno radi itd.Ocigledno se to dobro placa na visem nivou, koje je normalno za vakve vukojebine!!!

1
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x