Kraj za Inface Invest
Kraj za Inface Invest

Kraj za Inface Invest

Da, došao je dugo očekivan kraj za Inface Invest. Možda izgleda neverovatno i nemoguće, jer glavni sajt im još uvek stoji, a mnogo toga deluje da i dalje radi bez problema, ali ne treba biti Ajnštajn i shvatiti da je stvar uveliko gotova. Realno, sa blamažom one čuvene nagradne igre, koju niko više se ne usuđuje da spomene bilo iz Lazaravićevog i Pejićevog tabora, bilo iz Kruljčevog, mada je već tada bilo uveliko jasno da je ceo sistem otišao u tri lepe, ali očigledno da su zadnje eksere u taj kovčeg zadali odlasci Kruljca i Lize, kao i Vladimir sa svojim svedočanstvom.

Ispostavilo se naravno da samrtni ropac nije bio toliko blizu, jer šta je drugo preostalo Pejiću i Lazareviću osim da veštački održavaju Inface Invest u životu, zavlačeći preostalo verno stado pričama o novim investitorima i kako ti potrebni milioni (i kamioni) samo što nisu stigli, praćeno spominjanjem Kruljca, Vladimira i ostalih kako su “otežali” posao svojim “lažima”. Tu negde je spomenut i ovaj blog 🙂 kao i klasika sa članovima koji “ne rade”.

U poslednjih nekoliko dana ovog septembra 2023 uočene su drastične promene u vezi pomenute šeme, od čega je najbitnija da nema više čuvene društene mreže, poznatije kao SFtoYou. Mreža, koja je po rečima svojih vlasnika trebala da bude nešto revolucionarno i novo, ispostavilo se da je na kraju bila samo gubljenje vremena a naročito para investitora.

Mislim da će se većina vas koji čitate ove redove složiti da je ta mreža više delovala samo kao dodatan alat putem koje su se prodavala “franšiza” i one čuvene pozicije u matrici, ako ih se sećate.

Da ne trošim reči na taj izvikani šop ili prodavnicu (po naški) koji nikad nisu završili. Sama postavka društvene mreže od njenog začeća nije pila vodu, jer se ni po čemu nije razlikovala od već postojećih, kao što je to Linkedin. SftoYou se krio iza načela kako kod njih neće biti anonimusa, i da će svako morati da se registruje svojim pravim imenom i prezimenom, pa još da dostavi svoja lična dokumenta.

Stvar odmah osuđena na propast jer to znači da se velika većina potencijalnih korisnika neće interesovati da troši svoje dragoceno vreme samo da bi se registrovali na mrežu sumnjivog imena i sumnjivih vlasnika. Osim ako nisu u pitanju registracije kod državnih i finansijskih institucija, narod obično zeli da proces ulaska u neku novu društvenu mrežu bude što jednostavniji. Ima tu još nekih stavki, ali ne bi da dajem besplatne savete ovim hohštaplerima, jer naliči da su iskoristili jednu moju primedbu od ranije kako bi svojoj prevari produžili život.

Povezan tekst:  Inface Invest Group - reakcije na iznesene optužbe

Pejić održava webinare i dalje, samo što ih krije od javnosti. Jedan takav je baš isplivao od pre neki dan, samo što je pomenuti izgleda malo poranio kad je u pitanju maskiranje za Božićne praznike.

Ili to ili nema pare za žilete.

Dobio sam nekoliko odlomaka sa seminara poput ovog gore, i da to se Kruljac čuje u pozadini. Nešto što je on snimao ali je očigledno zaboravio da isključi mikrofon. Uglavnom, zanimljivo je slušati i njegove komentare, mada su naredni odlomci veoma lošeg audio kvaliteta.

Što se tiče stavki koje Pejić pominje, zanimljivo je da se sad prvi put čuje Hecner (Hetzner). A i Pejić ga jedva prelomio preko jezika. U tekstu od prošle godine sam naveo taj Hetzner, kao moju primedbu za one čuvene troškove oko hostinga, kada je Lazarević u svojim lupetanjima navodio troškove Amazona reda 1000 i kusur evra mesečno. I tada sam isto naveo koliko je to suluda cifra.

Deluje da Pejić po običaju samo ponavlja kao papagaj ono što mu Lazarević kaže ili to radi namerno, jer u suprotnom znao bi da Hetzner trošak spada u troškove hostinga, baš kao i Amazon. Samo što taj “Hercner”, kako ga je u početku nazvao, dosta povoljniji po ceni. Eto, da se nisam pravio pametan, možda bi se držali Amazona i pukli te preostale novce mnogo ranije.

Dvoumim se da li uopšte vredi pričati o cenama, pošto kako možete da čujete iz njegovo izlaganja, navodno trebaju milioni za “novi” razvoj mreže, a ja ne bi da im dajem ikakve ideje. U vreme kad su obojica gurali GetEasy ili su počinjali Onecoin, jedna socijalna mreža je uveliko startovala sa radom. Nije baš poznata ali što je najbitnije, još uvek je živa. Da se nije desio onaj boom sa Bitcoinom 2016 i Onecoin prevara, možda bi ta mreža danas bila u mnogo boljoj situaciji, ali u neku ruku oslikava bar 70% onoga što je Lazarević navodno “zamislio”.

Radi se o mreži “Minds” (u prevodu “umovi”) i u početku je startovala sa 350.000 dolara. Naknadno je privukla nakon toga milion dolara inesticija a potom još šest miliona. Praktično se uzdigla za 5 godina, samo što je još uvek u senci svih ostalih društvenih mreža. Inače je 2015 imala preko 60 miliona poseta, a po Wikipediji u izveštaju od 2020 navodi se da ima preko 2.5 miliona registrovanih korisnika, od čega 300000 aktivnih.

Povezan tekst:  Inface Invest rasulo - Kruljac napustio šemu

Minds je upravo primer kako se pravi uspešna socijalna mreža. Daleko od toga da je u rangu poznatijih, ali vlasnici Minds-a su znali šta i kako treba da rade sa svojim investicijama.

Sa druge strane imamo propali Infejs i SFtoYou, gde su po nekim merilima Pejić i Lazarević imali skoro pola miliona evra od uloga investitora (ako ne i više). Sve što su na kraju izbacili bilo je rešenje u PHP programskom jeziku čija cena nije prešla ni hiljadu dolara:

I dalje nigde nisu naznačili na šta je potrošeno preko 200.000 dolara investicija.

Ova gornja slika nam može dati neki nagoveštaj gde je otišao dobar deo investitorskih para.

Pejić u ovom isečku navodi kako im se ne isplati da plaćaju 500 ili 1000 evra za “ništa” iliti onu tako hvaljenu mrežu, jer jelte opet su članovi krivi što ne dovlače nove ovce, i zato fale pare. Čujete naravno Kruljca koji sa podsmehom komentariše “kakvih hiljadu evra”. Može svako od nas da nagađa koliko je koštalo održavanje te mreže, koja jedva da je plaćena 1000 evra po mom ličnom mišjenju za “razvoj”, ali ako ceo ovaj blog mlmprevara košta na godišnjem nivou oko 100 dolara za održavanje (hosting i domen), održavanje društvene mreže zbog svoje kompleksnosti bi moglo biti od 4 do 10 puta skuplje.

Najviše zavisi od broja učesnika. Po informacijama koje sam dobio od lica koje je imalo prilike da radi na sličnim rešenjima i na osnovu onoga što je videlo oko samog SFtoYou (broj članova, aktivnost), cena za SFtoYou mrežu ne bi trebala da pređe više od 800 dolara GODIŠNJE, i tu se misli samo na trošak domena i hostinga.

Recimo i da je 1000 dolara godišnje, to znači da naš poznati dvojac bez kormilara (i programera) nije u stanju da plaća od 60 do 100 dolara mesečno za svoju propalu društvenu mrežu, samo da stoji na internetu. Tek o razvoju nema svrhe da trošim papir.

Povezan tekst:  Inface Invest pred kolapsom

Da je stanje loše najbolje pokazuje ovaj treći isečak, gde se Pejić našao zbunjen što će mu seminar biti prekinut za 10 minuta. Za neupućene, Zoom platforma vam daje da je koristite bez plaćanja ali je limit 40 minuta. Pejić se pravdao da su možda zaboravili da obnove, ali teško da su mogli tek tako da zaborave ako im je Zoom jedan od bitnih alata za razgovore sa preostalim stadom. Dokaz više što je naveo kako će odmah pokrenuti novu sesiju, isto od 40 minuta, umesto da je odmah uplatio pare i rešio problem.

Za kraj bi se još okrenuo na email, koji je Pejić navodno poslao sudu, i koji je pokazivao na svom webinaru, kao dokaz kako on i Lazarević nisu obmanuli svoje preostalo stado i da su pokrenuli tužbeni proces.

Nisam upoznat na koji način radi pravosuđe u Hrvatskoj i koliko se razlikuje od rada u Srbiji, ali mi celo pismo deluje amaterski pa čak i kao pokušaj pritiska na sud. Da li to Pejić i Lazarević nemaju para da plate advokata da prosledi pitanje sudu na pravno valjan način ili opet prave neke sebi svojstvene svinjarije ? Možda bi mogao Vladimir da nam pojasni šta konkretno ne valja sa ovim pismom, naročito markirani delovi.

U svakom slučaju zaključak je jasan, Inface Invest je gotova priča. Pare od investicija su potrošili, ništa od obećanja nisu ispunili, celokupan projekat je ispao NULA i sve što onaj dvojac do sada radio jeste kupovina vremena i zamlaćivanje onih preostalih 30ak vernika kako ih ne bi izveli na sud, dok ne nađu neko novu maglu za uvaljivanje. Verovatno kad Zoki iskopa čarobnu lampu ili kad izmašta nove milionske investitore će se nešto promeniti u inface, što je malo verovatno. Ostaje da ispratimo gašenje glavnog sajta i nestanak ove dvojice sa svih mreža, jer šta im je drugo preostalo sa ostatkom SF cirkusa ? Što reče Đeksi, možda će Lazarević da izbegne na Kosovo a Pejić da iznese sav teret na svojim leđima. Vrlo moguće, jer Lazarević se odavno ne javlja.

Pretplati se
Obavesti o
guest

  −  4  =  3

15 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Djeksi
Djeksi
oktobar 2, 2023 16:42

Svaka reč je prosto bila divna za čitanje. Hvala Antiša što si moju prognozu uneo u tekst . Ne znam šta da kažem osim da se Mlađa maskirao u pravog penzionera i dedu. Hahaha lepo sam ja pisao ime mu je Mlad(en) a on je zapravo već jedan stari robijaš . Ova kvazi molba za informacije o tužbe je po meni sklepana samo za verno i malo stado. Moguće je da su je zaista i poslali u sud ali nešto slabo verujem da je brat Vlajko ‘okrivljenik’ . Naš brat Vlajko je verovatno samo psihički dotukao onog osuđenog preprodavca punila pa je slina Zengaška to iskucao i odštampao da se teši u pauzama između besa i realnosti. Verovatno su ga stalno zapitkivali svi dokle je stigla ‘tužba’ . Pitanje nagradno od 100 evra i 2 gajbe Pećkog piva iz Mitrovačkog Etç diskonta glasi : GDE JE SADA GLAVNI KREATOR INFACE GRUPE,STVARALAC NAJBOLjEG VEB ŠOPA I HUMANA DUŠA SA HUMANITARNIM NALOZIMA ?? Jel video neko ovih dana meseci kuma Zorana ? Mi sada osnovano možemo da sumnjamo i smatramo da su glavne glave Infejs grupe pokupile lovu i pobegle. Yt kanal stoji na 148 klipova. Niko se ne oglašava a Mlađa se i maskirao 🙂 🙂 . Samo Zoketo iz Brezovice se ne može videti nigde. Ako je tako kao što izgleda onda je Infejs samo jedna prazna i nasukana barka. Ovom prilikom kao i obično šaljem velike pozdrave Mlađi malom Kokaincu 😂 uz opasku da on postaje izgleda četnik ! Pozdrav ide uz pesmu skladnu njegovom izgledu : MOREM PLOVI JEDNA MALA BARKA 🙂

Izgleda da je Zoran toliko zaludeo Mlađu da ga je ubedio da je Srbin i ovaj je počeo i bradu da pušta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😁😁.

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Djeksi
oktobar 3, 2023 15:39

Kako je život lep kada si zadovoljan sitnicama. A vidite ove megalomane. Bmv mašine,kamini i veb šopovi a u kući nemaju parket 🤣. Kakav je to biznis čoveče ? Mlađa mali kokainac kao stara milicajska šunjara i prijavljivač 🤣 šalje mejlove da izvidi dokle je stigla ‘stvar’.

Ček ček idemo 3 god unazad :

https://specijalno70.wixsite.com/drugi-prihod/post/grow-your-blog-community

Hahahaha samo za Mlađu malog Kokainca ide Mira Škorić mega hit : OTVORITE SE MANASTIRSKA VRATA :))))) .

Otvorite se i manastirska vrata i vrata od samostana i vrata od atomskog skloništa ! Nemojte samo vrata od Lepoglave !

Saša Milenković
Saša Milenković
Odgovor za  Djeksi
oktobar 4, 2023 14:34

Mogu u 200€ da se kladim da se Zoki više ne javlja Mladenu i da ga je ostavio da sam vraća dugove (overene kod notara).

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Saša Milenković
oktobar 4, 2023 15:07

Hahahah vrlo iskusno – Žarkovački !

Ostaje pitanje otvorenih firmi. Da li će ih brisati iz apr-?

Verujem da je tako kao što pretpostavljaš. Ovo njihovo propadanje nije moglo bolje da se završi . Bilo bi dobro se javi brat Vlajko 🙂 . On kad iskuca tekst njima po 3 dana nije dobro. Ladno Mlađa mali Kokainac pustio bradu. Pa ja sam bio pisao neke stihove u stilu : U nekom gradu jedan čovek pušta bradu. Tako nešto i stvarno se maskirao Mlađoni Zng u dedu !!! Ja mislim,Saša da je vreme da zaista popijemo pivo u Pivnici 59. Hahaga a za par meseci treba organizovati hodočasničko – ‘potražbenu’ turu ! Da se skupi svi oštećeni i da hodaju kao zombiji na relaciji Riste Marjanovića 10 do Zokijevog renoviranog stana 🤣 . Ili bolje tura na relaciji Pula – Brezovica. Da idu oštećeni biciklama i čezama i ko prvi stigne do Mlađe malog Kokainca da ima pravo povrata svojih 30 dolara 🤣. Napraviće se hodočašće jednoj divnoj ‘ideji’ koja je propala zboog neradnika u ‘matrici’ . A za svaki rođendan Infejsa možemo da kačimo linkove sa proslave i gledamo patetičare na okupu. Kad je njima beše rođendan ? JEDITE MANjE MESA ZA DOBROBIT INFEJSA 🤣 .

Saša Milenkovič
Saša Milenkovič
Odgovor za  AntiMLMSrbija
oktobar 15, 2023 14:54

Iz ZVANIČNE, JAVNO OBJAVLJENJE dokumentacije sa APR-a se može videti da je gubitak za prethodnu godinu iznosio 3.158.000 RSD. Takođe se može videti da je izvršeno rashodovanje (rasprodaja?) sredstava u vrednosti od 2.179.000 RSD. Ako neko rashoduje (rasprodaje?)sredstva firme, da li taj ima nameru da ostane u poslu?

https://imgur.com/a/a8GBkmz.

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Saša Milenkovič
oktobar 15, 2023 21:06

Pa Apr malo kasni sa izveštajem u odnosu na nas 🙂 . Ipak smo mi sve to opisivali odavno.

Monitore na tač,šolje polovne,lila šankove i ostale viškove su davno prodali. Šta će to njima kad su propali ?

Šalu na stranu i moje poznato mišljenje ali oni kao da opisuju da ćemo mi svi videti šta oni spremaju i da će nam se revanširati za komentare i tekstove. Ovaj deo kao da će se oni suočiti sa svakim i svako da će morati da ih pogleda u oči. U suštini prazna slama – jer sve što rekli to se i dogodilo. Kod nas Srba posle rasprodaje obično sledi zatvaranje 🙂 .

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Djeksi
oktobar 17, 2023 16:01

JER MI SMO ISTA GENERACIJA I PESMA NAM JE INSPIRACIJA

ISTE ŽELjE ISTA NACIJA I TO JE DOOOOBRA KOMBINACIJA !!!!!!!!

JAMI NA MAKSIMUM POJAČANA .

Znate šta mi je bilo palo na pamet ? Da istražim onog čoveka koji je pao sa Mlađom 🙂 . I pogodite šta sam našao ? Hahahha pa ceo članak gde se u nekom redu pominju Mlađina nedela 😉 . Citat :

Umreženost narkodilera i s policijom opisujete kroz slučaj pulskog kriminalističkog službenika Mladena Pejića koji je kolegama pričao da se bavi prodajom Herbalifea, ali je uhićen 2004. godine kao član dilerskog lanca. To ukazuje da ni policijski sustav nije imun na korupciju.

Nažalost da. Istragom je dokazano de je Pejić, uz posredovanje Mladena Bičića iz Labina, u tri navrata prikrivenom policijskom istražitelju prodao kokain. Policajac Mladen Pejić zbog posla s kokainom osuđen je na šest godina zatvora, dok je njegov kompanjon Moreno Bičić osuđen na dvije i pol godine i obvezu liječenja od ovisnosti.

Slučaj Mladena Pejića i njegovo uhićenje i nisu neka rijetkost, što pokazuje da ni policijski sustav Hrvatske nije imun na korupciju i na kaznena djela. Na sreću, neke se uhićuje i tako eliminira iz policijskog sustava. 

HHAHAHAHAHA MLAĐA JE REDARSTVENICIMA IZ STANICE GOVORIO DA PRODAJE HERBALIFE HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA .

Evo ga izvor pa nek njih tuži :

Objavljeno 28.10.2020

https://nasiljudi-gentenostra.hr/vijest/postaje-li-kokainski-rulet-omiljena-igra-u-hrvata/1186

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Djeksi
oktobar 17, 2023 16:49

Hahha dame i gospodje i gospodo i radnici i mučenici idemo u 2020 tu i gledamo Mlađu sinhronizovanog na arapski. Hahhaha i od 5:15 ide čuvena rečenica : MNOGI PROFESORI DOLAAAZE KOD ZORANA HAHAHAH JER ON JE PO 10 15 A NEKAD I VIŠE SATI SEDI NA KOMPJUTERU.

DA LI JE ZORAN ONDA MOŽDA GENIJE ILI BLEJAČ NERADNIK ?

SAČUVALI SMO OD ZABORAVA PRIJATELj I DRAGI

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Djeksi
oktobar 20, 2023 10:36

JANEZI UZVRAĆAJU UDARAC 😉 . Mlađa mali Kokanidja je sto godina trubio o slovenačkom portalu Siol.net. Trubio davio smarao. Infejs je pobedio taj sajt,oni su se povukli itd. I šta bi na kraju ? Pa lukavi Janezi su upravo poklonili tekst Mlađi 😉 . HHAHHAHAAH AJDE SAD I njih da tuže 😉 .

https://siol.net/digisvet/novice/sefom-bmw-drugim-pa-dolg-nos-nasedli-tudi-mnogi-slovenci-618126?fbclid=IwAR0fE1fAXTBvfP9aiZS3A5bdn3skpzeEqxGsiQkvCWmBGL_T7YANfkfao3c

Sarki
Sarki
februar 24, 2024 23:58

Inface je propao ali Danijel i ekipa se ne predaju?

Kakva je ovo nova piramidalna sema FanelPro? Prodaju za velike pare neki softver za izradu stranica koji izgleda kao jeftina verzija koju mozes da nadjes bilo gde, a zaradjujes dovodjenjem novih clanova..Prica ista kao Infejs, skoro pa prepisana 😀

Da li ce se neko upecati na ovo pitam se..

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  AntiMLMSrbija
mart 1, 2024 22:03

Dobro veče radni narode Leposavića,Zvečana,Vukovara,Trpinje i opštine Čukarica. Kako ide novi hit : Ja imala bi šta da ti kažem za kraj … Za kraj 🙂 🙂 🙂 . Film sam odgledao daleko od grada u kome je sniman,zima je bila uzbudljiva. A skoro smo imali i specijalnu akciju i specijalnog gosta. Došao mi je drug iz Kosovske Mitrovice i doneo tehnički pregled za motorno vozilo urađeno u Mitrovici po sistemu Srbije. To smo zalili kako dolikuje. Podblogeri Zvezda,Đeksi i naš gost su obišli najpoznatiju žarkovačku birtiju. A koja je nećemo navoditi 🙂 🙂 . Ne videsmo nigde glavne face propalog lažipara projekta zvanog Infejssss . Blog spaja ljude . Provod bio tip top,jedino sam košulju vojske Rsk zaboravio da ponesem iz podruma. Po svemu sudeći od Infejsa ostali samo dugmići ! Ako neko ima neku informaciju molim neka podeli. Da otvorimo prolećnu sezonu 🙂 .

15
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x