ProfitApp prevara – Lyoness/SCnet klon
ProfitApp prevara – Lyoness/SCnet klon

ProfitApp prevara – Lyoness/SCnet klon

Prosto je neverovatno kako se ova očigledna prevara tako lako provukla ispod radara. Bar može Crna Gora sad da se pohvali i jednom MLM prevarom na svom prostoru, jer do sada su tu prednjačile Srbija ili Hrvatska. Da, ova prevara je krenula 2019 iz Podgorice i prošla je nezapaženo skoro 4 godine. Kako je to moguće ? Pa jednostavno, nisu spominjali da rade na principima mrežnog marketinga. Baš tako, MLM se ne spominje, već se koriste tipičnom žvakom o cashbacku (povratu novca kroz kupovine), lojalti programu, partnerskim firmama i franšizi. Mala napomena ovde: Kad god čujem franšiza da se spominje, nekako mi se uvek vrati sećanje na Inface Invest. Pejić a naročito Lazarević su baš zgadili ceo taj izraz. Elem, nazad na temu.

Kad pogledate sajt ProfitApp-a onako na blic, ne deluje da ima baš nekih skrivenih namera. Tek kad se dublje zagrebe, primećuju su prvi znaci upozorenja. Pre svega primetan je manjak informacija o famoznom ekstra profitu, kako ga oni zovu, ili uopšte konkretne informacije o delu koji se odnosi na biznis/zaradu. Isto važi i za NFT, tako da odmah budi sumnju da nisu čista posla.

Detalji takođe izostaju na zvaničnom Youtube kanalu kompanije i bilo je potrebno da se kopa dublje da bi se došlo do nečeg konkretnog.

Ovaj video od prošle godine konačno daje uvid kako to radi ProfitApp i sada je mnogo jasnije zašto su prikrili taj deo “poslovanja”.

Jedna od potencijalnih mogućnosti ProfitApp-a kako se navodi od strane njenog predstavnika jeste slanje para između korisnika, čak i u različitim državama. Ovo otvara mnoga pitanja, da li pre svega postoji neki limit za slanje i isto tako koje mehanizmi postoje, ako uopšte postoje, kada je u pitaju sprečavanje pranja novca ili unos neprijavljene količine deviza u nekoj od država gde ProfitApp posluje.

Povezan tekst:  Krađa identiteta preko mrežnog marketinga - primer Inface Invest group

Najbitniji deo počinje sa tim Premium članstvom, gde već se vide obrisi mrežnog marketinga i one čuvene “pasivne” zarade.
Ali tu nije kraj naravno.

Da rezimiram:

  1. Premium članstvo: košta 100 evra, imate neke beneficije.
  2. Royal (Gold) članstvo: košta 1000 evra, možete ga dobiti malo jeftinije kao firma i imate malo bolju “zaradu” po procentima (1 ili 2% dodatno na osnovu)
  3. Dijamant članstvo: treba da regrutujete 8 Golda – znači treba da nađete 8 osoba ispod sebe koji će uplatiti svaki po 1000 evra ili manje, zavisno od “popusta”. Za to ste nagrađeni direktno sa 800 evra (10% direktan bonus) 250 evra pošto je tada 25% bio direktan bonus, kako navode u klipu.
  4. President ili predsednik – drug član koji će ispod sebe imati 8 dijamanata, što u prevodu znači 64 osobe sa Gold članarinom iliti investitori koji su ubacili 64000 evra u šemu

Fora je u tome što President dobija 30% direktan bonus za tih 64 uvučenih članova (8 dijamanata po 8 golda), te 30% od 64000 evra iznosi 19200 evra. Da li takvom statusu uopšte trebaju oni sitni Premium članovi ili najbolje da juri samo lica sa po 1000 evra uloga ?

Realno, tu je i najveća “zarada” i zato ceo cashback apsolutno gubi smisao.

Imamo i ove klipove, koji isto pružaju totalno drugačiju sliku, o kompaniji koja se navodno bavi povratom para od kupovine.

Pogledajte, i sami izvucite zaključke. Ono što ja lično vidim ovde je tzv sektaški pristup svojstven MLM kompanijama, gde je na prvom mestu obrada članova kako da dovlače nove članove, nove investitore, za šta će biti nagrađeni procentom – provizijom od njihovih uplata. I naravno da su sami krivi ako nisu “uspeli”. Dakle, školski primer piramidalne prevare u čijem fokusu su investiranje članova i dovođenje novih članova da isto tako investiraju.

Povezan tekst:  8 razloga zašto mrežni marketing nije biznis

Za to su “nagrađeni” višim statusom (dijamant, president itd) koji su usko uslovljeni brojem onih koji će uplatiti za Gold (Premium) paket. Cashback nije proizvod, nije usluga već je samo paravan za piramidalno regrutovanje. Partnerstva su takođe paravan jer služe samo da pruže neku vrstu legitimnosti celoj šemi – čuveni izgovor “kako može biti prevara ako su takvi i takvi partneri firme”. Da ne zaboravimo da su čuveni Jezda i Dafina takođe nekada bili partneri države. Pametnom dosta.

Pretplati se
Obavesti o
guest

21  −  14  =  

3 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Saša Milenković
Saša Milenković
novembar 2, 2023 13:39

Malo podataka sa APR-a.

ProfitApp Pay doo Beograd, osnovano 06.06.2023. sa osnovnim kapitalom od 10.000,00 RSD

Društvo za usluge podrške u poslovanju PROFITAPP d.o.o. Beograd-Palilula, mikro pravno lice sa dva zaposlena, sa osnovnim kapitalom od 10.000,00 RSD. Poslovni prihodi za 2021. su bili 16.152.000,00, za 2022. 8.524.000,00, tj. u 2022. skoro upola manji nego u 2021. Gubitak za 2021. godinu 1.221.000,00., a za 2022. je iznosio 4.507.000,00.

Ovo je poseban “biser”: Stalna imovina 0 (NULA) rsd!!! Nemaju ni radni sto ni stolicu!!!!

Ko hoće da ulaže u ovo, neka mu je sa srećom!

Ispravka
Ispravka
Odgovor za  Saša Milenković
novembar 2, 2023 13:41

Ispravka: Društvo za usluge podrške u poslovanju PROFITAPP d.o.o. Beograd-Palilula, mikro pravno lice sa dva zaposlena, sa osnovnim kapitalom od 1.000,00 RSD (HILJADU)!

3
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x