Opomena pred tužbu od strane vlasnika Costrategist
Opomena pred tužbu od strane vlasnika Costrategist

Opomena pred tužbu od strane vlasnika Costrategist

Za slučaj da vam je promaklo, radio sam analizu ponude tzv. agencije costrategist.rs, koja navodno vam pronalazi posao ali ne poput klasičnih agencija za zapošljavanje.

Tekst se naravno nije svideo predstavniku agencije, tako da me sačekalo lepo iznenađenje u Inbox.

Opomena pred tužbu

Srdačan pozdrav.

Oprostite što kasno pišem.

Prosleđen mi je članak na Vašem sajtu o mojoj agenciji, costrategist.

Sviđa mi se Vaš sajt i javno objavljivanje prevaranata.

Što se tiče mog slučaja, pogrešili ste. Moja agencija posluje po zakonu i ne bavi se prevarom.

Ukoliko članak ne obrišete biću primoran da kontaktiram advokata i da Vas tužim za iznošenje lažnih informacija. To što je moja agencija u blokadi nije Vaš problem, niti je na Vama da na slepo pričate o mom poslovanju.

Mi se ne bavimo regrutovanjem novih lica niti bilo kakvom piramidalnom šemom. Našim klijentima omogućavamo zaradu preko internera plasirajući sajtove i kontakte kompanija sa kojima imamo saradnju i koje klijentima nude zaradu prodajom proizvoda, reklamiranjem i sličnim stvarima.

Razlog blokade je moja privatna stvar, moja bolest ili nešto što Vas ne zanima. Blokada će biti skinuta u maksimalnom roku od 10 dana. Zato Vas molim, da obrišete članak i ne pravite sebi problem bez razloga.

Sutra uveče ću posetiti Vaš sajt da vidim da li je članak idalje tu, ukoliko jeste , već narednog dana ću Vam pisati sa obaveštenjem o pokrenutoj tužbi ili prijavi odeljenju za visokotehnološki kriminal.

Hvala. Svako dobro.

Gospodin navodi kako se njegova agencija ne bavi piramidalnim tipom regrutovanja niti da nudi slično svojim klijentima. U redu, ako je tako, složiću se da sam pogrešio u svom zaključku, bar kad je u pitanju mogućnost postojanja regrutacije. Nadam se da gospodin neće zameriti, ali nakon Kangaroo Treasure a naročito Hello Future, bilo kakav pomen saradnje sa inostranim agencijama bez njihovog navođenja pali alarme sa moje strane. Plus što gospodin sebe nigde ne navodi na sajtu svoje agencije, niti lica koja rade/su zaposlena. Takođe, buni deo pravilnika koji spominje najam radnika:

10. NAJAM RADNIKA

– Najam radnika je mogućnost svakog klijenta agencije da unajmi osobu koja će koristiti usluge umesto nje, osobu pronalazi agencija. Agencija naplaćuje 100.000,00 dinara ($1000) mesečno najam radnika.

Šta to konkretno znači i koje pogodnosti klijent konkretno dobija ovim najmom nigde nije konkretno objašnjeno. Bitno je samo da piše kako je poslovanje donelo izuzetan rezultat.

Povezan tekst:  Costrategist.rs - sumnjivi poslovi sumnjive agencije ??

i da klijenti neće morati više da brinu o novcu (kao)

Ostaje još da razrešimo da li ima odlike ponzi prevare, kad već nije piramida (ako verujemo gospodinu na reč). Po navodu sajta i reklami na Youtube, korišćenjem uslugama pomenute agencije može navodno lepo da se zaradi. Čak i paketi imaju lepe “udarne” cene:

U kratkim crtama:

  1. Basic: uplatiš 60 dolara zaradiš maks 400
  2. Profesional: uplatiš 180 dolara zaradiš 800
  3. Biznis: uplatiš 240 zaradiš okvirno 1000
  4. Dijamant: uplatiš 420 zaradiš okvirno 1750
  5. Elita: uplatišs 600 zaradiš okvirno 2600
  6. Strategist: uplatiš 1000 zaradiš 4000

Uprošćeno, maksimalna moguća zarada je oko 4 puta veća od uloženog novca, i ostvariva je samo ako se doslovce isprate pravila agencije:

Ukoliko klijent poštuje radno vreme, instrukcije i sadržinu paketa zarada navedena u opisu je zagarantovana.

Naravno, kako sam već napomenuo u prethodom tekstu, pravilnik svira drugu pesmu, kako nema nikakve garancije na zaradu.

Član 9: Agencija ne garantuje da će klijent zaraditi novac uz pomoć paketa koji je kupio; praćen članom 10: Agencija ne garantuje zaradu novca prisustvovanjem na seminarima i konferencijama…

Možemo na kraju da kažemo da nije ni ponzi, ali da se služe obmanom i da su suštinski ipak prevara. Bar tako misle oni koju se zeznuli i uplatili neke od ovih paketa, jer ne bi rekao da je iko od njih ostvario rezultat koji bi oni smatrali zadovoljavajućim. Agenciji verovatno jeste, jer je uzela lepe pare, a u ponudi ima i dodatan set usluga za usavršavanje putem konferencija, poslovnih seminara, dodatnih obuka i slično (cirka od 10 do 300 dolara), tako da postoji nekoliko dopunskih načina da se dodatno izmuzu opterete klijenti.

Povezan tekst:  Costrategist.rs - sumnjivi poslovi sumnjive agencije ??

Zadnja reč bi trebala da pripadne onima koji su prošli kroz ovaj “program” i smatram da nema potrebe da više bilo šta komentarišem, osim da ništa od tekstova neće biti obrisano.

Pretplati se
Obavesti o
guest

83  −    =  78

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
Marko
mart 31, 2023 22:07

Kako čovek planira da plati advokata ako mu je račun blokiran jako dugo?

2
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x