Hello Future prevara – još jedan Kengur ?
Hello Future prevara – još jedan Kengur ?

Hello Future prevara – još jedan Kengur ?

Hello Future Media DOO Beograd je zvaničan naziv kompanije, koja je poput Kangaro Treasure registrovana u Agenciji za privredne registre (skraćeno APR) početkom jula ove 2022 godine. Isto kao i Kengur, osnivač je kineski državljanin.

Kengur 2, kako su ga krstile žrtve prvog kengura.

Za razliku od svog prethodnika, ovaj put koriste drugačiju taktiku, pa se sada umešana lica ne pojavljuju javno, verovatno iz straha da njihova imena i prezimena ne završe ponovo na nekim tamo blogovima ;). Taktika navlačenja se za sada svela na bilborde po gradu, i kroz navlačenje putem instagrama i tiktoka. Ima indikacija da učestvuju dobro poznata lica iz nekadašnjeg KT, samo što sada menjaju svoje nadimke po Telegram grupama poput čarapa.

Na zvaničnom sajtu ne postoje informacije o vlasniku, predstavnicima kao ni o ostalim zaposlenima kompanije, uključujući i taj neki famozni tim od 30 stručnjaka iz oblasti istraživanja i razvoja, a tek nema ništa od navodno stotinu iskusnih lica iz oblasti promocije. Nema baš ni jedan podatak ko su te osobe.

Ovde se isto primećuje razlika u kvalitetu sajta. Koristi se domaći .RS domen, tesktovi su gramatički ispravni, pa čak i vesti deluju potpuno normalno, bez nepostojećih direktora i sličnih gluposti, kada je bilo više nego očigledno da su korišćeni servisi za prevođenje nalik Google Translate.

Perfidno odrađeno, da na prvi pogled ostavi utisak legitimnosti. Tek kad se malo zagrebe ispod površine mogu da se uoče nelogičnosti cele ove šeme i druge greške, koje lako razotkrivaju o čemu je ovde konkretno reč.

Prva stvar, za sve nas koji smo ispratili sagu oko Kengura, jesu nivoi članstva ili bolje poznati VIP nivoi.

Povezan tekst:  Kineski državljanin uhapšen zbog milionske prevare

Ovde se zovu malo drugačije ali suština je ista: “Plati da bi ušao u kolo”. Dakle, opet dolazimo do stavke da ova firma nema druge izvore novca osim od uplata novih članova. Valjda je jasno gde to vodi. Kome nije neka pročita ponovo teme oko Kengura i naravno da se malo edukuje kako ponzi šeme obavljaju svoju “delatnost”.

Drugi veliki alarm za uzbunu su linkovi za skidanje aplikacije Hello Future. Kako je to slučaj kod proverenih kompanija i njihovih aplikacija, kada se odabere link za download, bilo da je to Google Play ili iPhone, uvek ćete biti prebačeni na online prodavnice jedne ili druge mobilne platforme. Kod Hello Future to nije slučaj, već se aplikacije direktno skidaju sa www.hellofuture.vip.

Domen hellofuture.vip registrovan je preko Alibabe.com servisa u Singapuru i podaci o registratoru nisu dostupni, navodno zbog privatnosti.

Da ne bude zabune, radi se o proverenom servisu, ali ne znači da nije dostupan i razbojnicima. Da li ih u Hello Future ima baš 40, nešto manje ili više, nije poznato, mada zvaničan Fejsbuk nalog šeme broji skoro 6000 članova.

Nije isključeno da iza cele prevare stoje samo domaća lica, dok je registracija od strane stranca (Kineskog državljanina) i vip domen u Singapuru odrađena kako bi se prikrili tragovi.

Kako možete da vidite na slici, na pomenutom sajtu se vrti ta famozna aplikacija, pa ostaje jedno veliko pitanje šta se konkretno nalazi u tim programima za mobilne telefone. Google Play i iPhone/Apple veoma vode računa o sigurnosti svojih korisnika, i čim se ova mobilna aplikacija lažno reklamira da je tamo dostupna, a realno je moguće skinuti samo nekog levog sajta, koji apsolutno nema veze ni sa Google ni iPhone/Apple, ostavlja samo jedan zaključak da nisu ni malo čista posla. Ispravka, aplikacija postoji na Google Play, ali i dalje nije jasno zašto linkovi za skidanje na zvaničnom sajtu i dalje vode na .vip domen.

Povezan tekst:  eMagnetix prevara - novi Kengur na Balkanu

Šta više, ovo je veoma ozbiljno jer pošto famozna mobilna aplikacija za Hello Future nije prošla ni Google ni Apple proveru, ostavlja mogućnost za razne malverzacije: od špijuniranja korisnika (prisluškivanje i presretanje razgovora i poruka), krađe informacija (fotografija, snimaka, pristupnih podataka za Facebook, Youtube, elektronsku poštu) do veoma moguće krađe podataka o bankarskim računima. Ne morate mnogo ni da zamišljate kakva bi se šteta napravila ako ovaj Hello Future ima sve te mogućnosti zloupotrebe, a naročito po nečiji kućni budžet ili privatni biznis.

Mada ni jedan antivirusni servis za sada nije našao ništa opasno unutar same aplikacije, činjenica da lažno reklamira svoje postojanje na Google i Apple prodavnicama, kao i što oko cele ove šeme definitivno nisu čista posla, ostavlja veliku mogućnost njene kriminalizacije, naročito što određene analize rada ukazuju da vidovi komunikacije ovog mobilnog programa idu nestandardnim kanalima. U prevodu aplikacija Hello Future može da se pravi naivnom i bezopasnom određen period, dokle god ne povuče novo ažuriranje gde svašta može da bude uključeno. Kod Google i Apple postoji mehanizmi da se takvi pokušaji spreče, nisu uvek savršeni ali pružaju bar kakav-takav nivo zaštite. Kod neproverenih izvora poput Helo Future, ništa dobro ne može da se očekuje.

Moja preporuka je da pod hitno obrišete aplikaciju sa svog telefona, i da što je pre moguće izmenite sve svoje podatke, naročito šifre za pristupe vašim ličnim nalozima.

A što se tiče šeme, valjda smo naučili zašto ne treba bacati pare na bilo kakva slična ulaganja nalik Kangaroo Treasure.

Dopuna 28.11.2022:

Prethodno navedene tvrdnje u slučaju aplikacije ne stoje, ali to ne znači da ne mogu biti zloupotrebljene, naročito ako i dalje veliki broj članova skida aplikaciju putem sajta a ne preko Google prodavnice. Još ako dodamo da je ceo sistem 99% kao kengur, da vlasnici ne izlaze u javnost kao ni onih famoznih 30 stručnjaka kojima se toliko hvale, i da se finansiraju samo od uplata svojih članova, onda ni dostupnost aplikacija putem zvaničnih prodavnica ne uliva iole neko poverenje.

Povezan tekst:  Neumann Wallet - prevara od strane istih lica iz KT-a ?

A evo i novog video snimka u vezi vlasništva i drugih detalja Hello Future šeme:

Pošto su krenuli agresivno sa reklamama i raznim akcijama, kako bi pridobili što veći broj novih članova, nije isključeno da će se šema ugasiti u narednih nekoliko nedelja, a možda i za mesec dana. Nekolicina učlanjenih je uverena da šema neće preći polovinu decembra.

Dopuna 12.01.2023:

Hello Future pukao, detalji u novoj temi: https://mlmprevara.com/kraj-za-hello-future-prevaru-organizatori-u-bekstvu/

Pretplati se
Obavesti o
guest

2  +  8  =  

27 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mile
Mile
novembar 12, 2022 16:44

Ova šema mu sad više dođe ka test inteligencije.

Posle svega napisanog, onaj ko uplati ovo, baš demonstrira manjak pameti i sumanute potrebe za bacanjem sopstvenog novca

iZarada
iZarada
novembar 14, 2022 15:26

Meni je interesantan “disclaimer” na sajtu

https://www.hellofuture.vip/disclaimer u kom se pominje i neko udruženje “Društvo i digitalno doba” iz Pančeva, takođe skorije registrovano u APR-u, koje navodno prikuplja i obrađuje podatke korisnika aplikacije, a čiji je ovlašćeni zastupnik naš čovjek. Da mu ne pominjem ime jer je moguće da se naziv udruženja zloupotrebljen, mada čisto sumnjam.

Hello Future Media
novembar 15, 2022 09:05

Poštovani,

Obraćam Vam se ispred kompanije Hello Future Media doo povodom članka koji ste objavili u vezi sa nama naslovljen

“Hello Future prevara – još jedan Kengur?”.

Naime, u pitanju je članak koji ozbiljno narušava ugled brenda i poslovanje kompanije i time smo primorani da pravovremeno reagujemo. Prvenstveno Vas pozivamo da nas posetite u prostor kompanije na adresi Rige od Fere 4 kako bismo razrešili sve nedoumice koje ste izložili u članku i time potencijalno otklonili sumnju u legitimitet poslovanja kompanije. Na raspolaganju Vam je naš tim zaposlenih za odnose sa javnošću, kao i korisnička podrška koja bi u najkraćem roku odgovorila na sva pitanja u vezi sa načinom rada aplikacije.

Istovremeno, zahtevamo da uklonite pomenut sadržaj sa Vaše stranice. Članak koji ste postavili je malicioznog karaktera i primorani smo da shodno tome reagujemo, potencijalno i pravnim putem u vidu krivične prijave pred odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za visokotehnološki kriminal, u slučaju da niste voljni da postupite u skladu sa našim zahtevom.

Kako ne bi eskaliralo u tom intezitetu, još jednom Vas pozivamo na sastanak u sklopu kojeg bismo drage volje odgovorili na sva pitanja i potencijalno razrešili nedoumice koje su dovele do ovog nesporazuma.

Očekujemo vaš blagovremeni odgovor

Svako dobro,

Hello Future Media

iZarada
iZarada
Odgovor za  Hello Future Media
novembar 15, 2022 09:21

Aj’ da pitam kad ste već tu, u kakvom je odnosu udruženje “Društvo i digitalno doba” sa Hello future media, na koji način obrađuje prikupljene podatke i u koju svrhu?

Hello Future Media
Odgovor za  iZarada
novembar 15, 2022 11:07

Poštovani,

Na raspolaganju smo Vam na gore pomenutoj adresi (Rige od Fere 4), pozivamo Vas da pripremite spisak pitanja i dođete u prostor kompanije kako bismo održali sastanak. Molimo Vas samo da se najavite dan ranije kako bismo odvojili za vas termin. Kontakt telefon i imejl adresu možete naći na zvaničnoj stranici kompanije.

Svako dobro

iZarada
iZarada
Odgovor za  Hello Future Media
novembar 15, 2022 11:55

Znači u možete da prijetite ljudima krivičnim prijavama, a ne možete(niste u stanju) da odgovorite na jednostavno i direktno pitanje “Zašto sa trećim licima dijelite lične podatke korisnika”. To je pod jedan. Pod dva, zašto vaša koleginica na zvaničnom Instagram kanalu vaše firme ohrabruje korisnike da koriste tuđe brojeve žiro računa kao i tuđe ime. Ne znam da li je to u skladu sa zakonom ali znam da je praksa svake iole ozbiljnije kompanije koja isplaćuje/uplaćuje novac klijentima potpuno suprotna, štaviše praktikuje se KYC metod. To je za početak.

Hello Future Media
Odgovor za  iZarada
novembar 15, 2022 14:24

Vaše je pravo da postavljate pitanja, štaviše ohrabrujemo svaki vid upita na račun poslovanja kompanije i rada aplikacije i uvek rado izlazimo u susret svakome ko je pokazao interesovanje da nas poseti i sazna više. Isto nudimo i vama, i nadamo se da ćete uvažiti poziv na sastanak. Naš tim pravnika i poreskih savetnika je tu upravo s namerom da odgovori na ovakve nedoumice. Nudimo transparentnost i zahtevamo jednak tretman zauzvrat.

iZarada
iZarada
Odgovor za  Hello Future Media
novembar 15, 2022 15:22

Pa evo vam prilike za transparentnost i jednak tretman. Javno mi/nam odgovorite na postavljena pitanja i otklonite nedoumice. Pride mi molim vas recite naziv kineske “parent” kompanije i podijelite sa nama link do njihovog sajta kako bi i njihovoj PR službi mogli postaviti nekoliko pitanja.

PS Ko će u eri digitalnih komunikacija da se cima po BG-u zarad odgovara na par vrlo jednostavnih pitanja.

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Hello Future Media
novembar 15, 2022 23:51

Pozdrav da li je kod vas moguće uraditI Kyc sa ličnom kartom ali starom , pošto ne posedujem druga dokumenta ? Imam samo ličnu kartu Republike Srpske Krajine .

Ej,samo nas tužite :):):):) .

Jel ste vi svesni da milicija sad čim čuje da nešto osnivaju Kinezi u Srbiji,dolaze ‘odma?

Jedva čekam da nas tužite. HAHAHAH Milicija i sup i mup zarađuju ‘leba ‘vatajući takve.

Kao i kod Kengura : Imate uplate,nemate proizvod i gazda je Kinez.

Pa to vas ‘prijatelji’ vodi direkt na robiju 😉 .

Vi sad vidite jel oćete miiilciju ili nećete 🙂 .

Pluss moja čuvena lična RSK KARTA 🙂 SA KOJOM MI NE MOŽETE NIŠTA

NEĆETE NAS NIKAD UĆUTKATI DA BRANIMO OVAJ NAROD OD HOŠTAPLERA I LOPINGERA I PERAČA PAMETI.

NAPRED NAZAD NEMAM GDE LIČNA KARTA PRAZNA JE

RSK LIČNA KARTA BROJ POČETNI 021XXXXXXXXXXXXX 😉

Pa vi ste braćo 10001 koji su ovde pretili pa se nismo predali,niti ćemo.

Antiša samo rokaj,piši,čim ih boliš znači da si ih dobro ošinuo i spasio narod od kvazi uplata.

HAHHAHAHA RIGE OD FERE,KENGUR OD TAJVANA I NA POSLETKU FUTURA TJ BUDUĆNOST ĆE IM BITI POŽAREVAČKA ZABELA KPZ 😀

Djeksi
Djeksi
Odgovor za  Hello Future Media
novembar 16, 2022 00:02

EVO ŠTA NUDI OVA NAZOVI FIRMA :Bronzani (V1): Po ceni od 2.000,00 rsd dobijate 5 zadataka dnevno. Svaki uspešno završeni zadatak plaća se 10,00 rsd, što znači da za jedan dan možete zaraditi do 50,00 rsd. Na taj način možete povratiti uloženi novac za 40 dana, a sve što zaradite nakon toga je čist profit. Na mesečnom nivou možete zaraditi 1.500,00 rsd, a na godišnjem 18.250,00 rsd.

Srebrni (V2): Po ceni od 6.000,00 rsd dobijate 10 zadataka dnevno. Svaki uspešno završeni zadatak plaća se 20,00 rsd, što znači da za jedan dan možete zaraditi do 200,00 rsd. Na taj način možete povratiti uloženi novac za 30 dana, a sve što zaradite nakon toga je čist profit. Na mesečnom nivou možete zaraditi 6.000,00 rsd, a na godišnjem 72.000,00 rsd.

Zlatni (V3): Po ceni od 18.000,00 rsd dobijate 20 zadataka dnevno. Svaki uspešno završeni zadatak plaća se 30,00 rsd, što znači da za jedan dan možete zaraditi do 600,00 rsd. Na taj način možete povratiti uloženi novac za 30 dana, a sve što zaradite nakon toga je čist profit. Na mesečnom nivou možete zaraditi 18.000,00 rsd, a na godišnjem 216.000,00 rsd.

Platinum (V4): Po ceni od 36.000,00 rsd dobijate 25 zadataka dnevno. Svaki uspešno završeni zadatak plaća se 48,00 rsd, što znači da za jedan dan možete zaraditi do 1.200,00 rsd. Na taj način možete povratiti uloženi novac za 30 dana, a sve što zaradite nakon toga je čist profit. Na mesečnom nivou možete zaraditi 36.000,00 rsd, a na godišnjem 432.000,00 rsd.

Safirni (V5): Po ceni od 72.000,00 rsd dobijate 30 zadataka dnevno. Svaki uspešno završeni zadatak plaća se 80,00 rsd, što znači da za jedan dan možete zaraditi do 2.400,00 rsd. Na taj način možete povratiti uloženi novac za 30 dana, a sve što zaradite nakon toga je čist profit. Na mesečnom nivou možete zaraditi 72.000,00 rsd, a na godišnjem 864.000,00 rsd.

 1. Provizija od prve pretplate preporučenog članaVIP nivoi3 stepena provizijeProvizija od člana 1. stepenaProvizija od člana 2. stepenaProvizija od člana 3. stepena

  Bronzani (V1)12%, 5%, 3%240,00 rsd100,00 rsd60,00 rsdSrebrni (V2)12%, 5%, 3%720,00 rsd300,00 rsd180,00 rsdZlatni (V3)12%, 5%, 3%2.160,00 rsd900,00 rsd540,00 rsdPlatinum (V4)12%, 5%, 3%4.320,00 rsd1800,00 rsd1.080,00 rsdSafirni (V5)12%, 5%, 3%8.640,00 rsd3.600,00 rsd2.160,00 rsd

  PA AKO OVO NIJE ZA ZATVOR NEGO SMO MI KOJI SKREĆEMO PAŽNJU LjUDIMA NA SUMNJIV SISTEM ISPLAĆIVANJA I UPLAĆIVANJA NOVCA KROZ OVU NAZOVI FIRMU

  ONDA NEKA DOĐE LEPO SAD PO NOĆI MILICIJA I NEKA ME VODE NA DUGU DUGU ROBIJU .

 2. Provizija od urađenih zadataka preporučenih članovaStepen preporukeProcenat provizijeNa dnevnu zaradu preporučenog člana u iznosu od npr. 400,00 rsd dobićete

  Preporuka prvog stepena3%12,00 rsdPreporuka drugog stepena2%8,00 rsdPreporuka trećeg stepena1%4,00 rsd

  OVO NIJE KENGUR 2 OVO JE JEZDA 2 !!!!

 3. Laza
  Laza
  novembar 15, 2022 13:49

  hahahaha pa ovo stvarno isto kao Kengur? Opet da uplatis da bi zaradio? Zbog cega? Ako sve radi kako treba zasto samo ne isplate za “uradjeni posao” nego moras da uplatis? xD

  Mile
  Mile
  novembar 15, 2022 14:36

  Zanimljivo je da se kontakt e-mail adresa [email protected] ostavljena prilikom registracije firme nalazi i kod firme “WANG HONG GONG CHANG”. Ova firma je osnovana 25.5.2022 i nalazi se u Gospodara Vučića 57A, Beograd. Osnovač je Wang Peng, pasoš EJ4320750. Osnivački kapital ove firme je znatno veći (1.000.000,00 RSD).

  Ovo sam ostavio namerno, da kad osnivači “Hello Future Media DOO Beograd” jednom zbrišu, oštećeni mogu da ih eventualno potraže i kod njih.

  iZarada
  iZarada
  Odgovor za  Mile
  novembar 25, 2022 22:39

  Upravo se jedna futuristkinja na Facebooku pohvalila da je primila uplatu sa računa te HONG KING KONG firme, pa sad mo’š misliti kako će sve da završi ili bolje, mo’š “pustiti mašti na volju” 🙂

  https://ibb.co/RCm5kTR

  Mile
  Mile
  Odgovor za  iZarada
  novembar 26, 2022 14:38

  Mislim da je ova firma, pod nazivom “WANG HONG GO NG CHANG” napravljena da se izvlači bili koji priliv, sa računa “Hello Future Media DOO Beograd”. Znači ne profit, nego skoro sav novac koji pristigne, a ostave mrvice. A da bi se bilo spremno da kad jednog dana prevara pukne (pošto je jasno da to može da se desi bilo kad), novac bude na sigurnom, odnosno transferisan dalje.

  Mitke
  Mitke
  Odgovor za  AntiMLMSrbija
  novembar 29, 2022 06:12

  Skoro je Mario Vrećo izbacio klip na temu neke prevare Grapefruit koja radi po istim po principu kao i ovaj Hellp Future. Evo ga klip: https://youtu.be/GtxVgFyv-94

  Pozdrav

  Nina
  Nina
  decembar 11, 2022 09:02

  Jos jedan podatak, zvanicno od jednog prijatelja koji prezentira tu aplikaciju je da dobija se ugovor na godinu dana I uplacuju doprinose I osiguravaju sve se kao potpisuje online.. jer ,,registrovani su u APR-u,,.. koliko sam videla toga nema na sajtu..

  Borko
  Borko
  Odgovor za  Nina
  decembar 12, 2022 22:00

  Neka prijatelj iz PIO fonda izvadi dokument da mu je uplacen staz. Iz poreske da je placen porez. I iz banke da je na tekuci racun uplacena zarada pod sifrom 240. Prosto i jednostavno. Pa onda dalje da idemo sa ovim….

  Nina
  Nina
  Odgovor za  Borko
  decembar 15, 2022 00:59

  Bas cu da pitam,inace do sada je zaradio 46000din,poceo je 28og novembra, vratio je vise od pola posto je uplatio 72000 din dobio je najveci status u aplikaciji I radi zadatke od 80din po lajku,plus je uclanio rodbinu I neke ljude na poslu I na to dobio jos po 8000 po clanu. Mi koji smo odbili rekao nam je da prosao promotivni period I da sada ko hoce mora da mu se odbija porez na tu zaradu,jer kao uplate idu preko Iskra sistema(kao I nasa plata) pa se zbog toga odbija porez na platu?! Nejasno skroz. Sediste firme je u Pancevu,I kao korejski je program a nasi su kupili kao pravo,a te uplate I to im se isplacuje preko NLB banke.

  Covek je u firmi na dobro glasum I ne slovi za prevaranta I ubedjen je da je to sve zvanicno I legalno I da ce mesecno zaradjivati po 46000,kad bude vratio svoje pare. Prica je puna kontradiktornosti iskreno se nadam da ce I ta prevara brzo da se razotkrije.

  Naravno,pitala sam zasto ne moze preko aplikacije na Google play-u nego preko linka koji se salje na viberu,odgovor je bio da je ovo za nase trziste I da bi nasi uclanjenjem svakog novog clana imali korist a ne tamo neko nasumice 🙂

  Griva
  Griva
  Odgovor za  AntiMLMSrbija
  decembar 15, 2022 17:32

  E, šta kažeš na ovu krizu u svetu i ove svetske prevarante, kako da njih sprečimo da celoj planeti uništavaju život? Iskreno se divim tvojoj upornosti jer i sama ne podnosim prevarante, hoću svetsku revoluciju da dignem, ali kako s ovolikim tupavim ovcama??? Šta je epilog tvoje borbe protiv ponzi šema? Ima li ko uhapšen do sada od tih kreatora ponzi prevara? Mislim, sve prave MLM kompanije postoje i dalje, da ne nabrajam ne s proizvodima koje si podveo pod ponzi, što je greška, ipak, to nisu ponzi, već samo jedna lukav model prodaje i marketinga, ali, koji marketing nije lukav, pa, ovi klasični su jš mnogo podmukliji, pokvareniji, lažu pa se ne pokrivaju, posebno farmaceutski lobi jbt, ubija ljude i bogati se iznad svake enormne mere, ej, iznad enormne, i, kako da uništimo tu bagru?

  Neko Sa TikToka
  Neko Sa TikToka
  decembar 15, 2022 15:43

  Zdravo. Da li je neko prijavio ovo nadleznim organima da preispitaju?

  27
  0
  Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x