Onecoin – stanje nakon 8 oktobra
Onecoin – stanje nakon 8 oktobra

Onecoin – stanje nakon 8 oktobra

Šta bi od velikog datuma ? Jedno veliko ništa. Kao što sam ja pretpostavljao, kao što su pretpostavljale moje kolege ovde na blogu, na blogu behindmlm, na twitteru i na drugim forumima i blogovima kritičara.

Datum koji je za veliki deo članstva Onecoin-a bio svetlo na kraju tunela, gde bi konačno mogli da unovče svoje Onecoin-e. Da povrate uložen novac u navodnu edukaciju, kako im sada pune glavu, a ne što im je 99.99% tih lidera, uključujući i samu Ruju Ignjatovu (zvanično u bekstvu više od godinu dana) obećavali kao zaradu zbog rasta vrednosti Onecoina. Vrednost koja nigde nije tržišno dokazana – reči Ed Ludebroka.

Sve sam to nagoveštavao i upozoravao još u januaru mesecu 2018 u temi https://mlmprevara.com/bivsi-onecoin-lideri-presli-u-dagcoin-prevaru/ kada sam naveo sledeće:

Oktobar 8, 2018

Za ovaj datum se drže zaluđenici kao pijan plota i uporni su da će Onecoin tada pokazati svoju snagu, jer za taj dan je zakazan izlazak Onecoin ICO (Initial Coin Offering). Prošle godine u ovo vreme ti isti zaluđenici zamajavali su sebe i njihovo prateće stado sa Onecoin IPO, po kome bi kompanija izašla na berzu i ponudila svoje deonice, gde bi svi vlasnici „jednoparca“ bili ujedno deoničari kompanije, i da će konačno ućutkati sve negativce, mrzitelje i skeptike. Ti isti „mrzitelji“ su im uzvratili da je takav sistem već viđen u prethodnoj propaloj šemi Sebastiana Greenwooda. IPO je trebao da krene krajem 2017 ali se od njega odustalo i prešlo na ICO. U duhu uobičajenog ponašanja Onecoin-a, opet se pribeglo sa odlaganjem, tako da možemo očekivati nešto od sledećeg:

 • kolaps šeme pre ovog datuma
 • kolaps uoči datuma
 • neka nova izmišljotina i nova odlaganja (kolaps nakon datuma)
 • nešto četvrto sasvim iznenađujuće

Ispostavilo se tačnim pod trećom tačkom. Vrhuška Onecoin-a odlučila je da iznenadi sve i pokrene ICO preko konkurentske i otvorene Ethereum platforme. Pisao sam o tome u prethodnoj temi čak sam odradio i malu analizu u komentaru koju ću ovde da prenesem:

(citat)Ako ja dobro čitam ovaj izveštaj pametnog ugovora (smart contract) na Ethereum blockchainu za Onecoin ICO token,
https://etherscan.io/tx/0x655cadaecde6f467fe0f0333a9433af118a85b54eb80daf3b83e675e162013e7
utrošeno je 5,59$ dolara ili oko 0.01977618 ethereuma za njegovo kreiranje.

Kad uz to dodamo i nalog koji je inicirao kreiranje ugovora
https://etherscan.io/address/0x2e60fa59ba409ee399350e95c4fa667f420e9eed
na kome se nalazi oko 1.96044764 Ether ili oko 553$ možemo da izračunamo pravu vrednost jednog OFC tokena.

Ako ovih 553$ služi da bi se pokrili troškovi transakcija tokena preko Ethereum mreže tzv. gas (gorivo), znači da je prosečna cena jednog tokena 553 / 120.000.000.000, tj. 0,00000000 nešto a moguće i niža, ako se ne utroše tih skoro 2 ETH. Jedno veliko ništa kao što je Onecoin oduvek bio.
https://etherscan.io/token/0x3d373d7f4f4ddedf3fcce3302baff6826f7780b0
Objašnjenje o transakcijama u Ethereumu

Ovako gledano, ne bi me čudilo da naprave neku mogućnost svojim vernim ovcama, da sa svojim ponzi OFC tokenima dobiju ove Ethereum tokene. Šta je 500$ u poređenju sa milionima i milijardama što su nakrali. Deljenje ovih tokena i skoro ne košta ništa, sem što plaćaju transakcije u Ethereum blockchainu. Navučeš još idiota da plati 0,02$ i eto još malo miliona. I onda ostaviš ovčice da opet bleje u prazno i čude se kako sad ti novi tokeni (opet) ne vrede pišljiva boba (kraj citata).

Povezan tekst:  Coinspace Prevara - Autor Strahinja

Cenu od 0.02$ po novom OFC tokenu ubrzo su sakrili, da bi nedugo na sajtu, gde morate obavezno da se registrujete kako bi videli, objavili novi cenovnik paketa
Onecoin – stanje nakon 8 oktobra
150€, 1100€, 5500€ i 11000€ za bezvredne tokene sa kojima nećete moći čak ni zadnjicu da obrišete. Još jedna grabež novca sa novim obećanjima i novim odlaganjima. Sada je to januar 2019, a pre toga izmene na Dealshakeru u Novembru 2018 i novo loženje stada, da opet treba biti strpljiv, kako će firma rešiti sve probleme, gde u odbrani lopovske firme najviše prednjači njen plaćenik Igor Krnić.

Oficir za Onecoin izgovore i lupetanja

Pomenuti po običaju potura dezinformacije kao što je usklađivanju regulative preko G20 grupacije u novembru 2018, koji njegovi verni sledbenici šire unaokolo bez iole jedne provere.

Za razbucavanje ove gluposti pobrinuo se Drago Palčeta u komentarima:

Drago Palčeta

Inače, temeljne smjernice G20 grupacije i summita u Argentini biti ce: Postizanje konsenzusa za fer i odrzivi razvoj,
naglasak na jednakopravnost spolova, isticanje ljudskih potencijala, postizanje pravednog sustava oporezivanja, klimatske promjene itd. Sve to se moze procitati u Agendi G20 koji ce se odrzati krajem 11.mjeseca.

Apsolutno nema nikakvog govora o ovome o cemu vi pricate: centralizacija kriptovaluta, Kyc itd. Ne baratate dobrim podacima ili svjesno dovodite korisnike u zabludu.

Njegov odgovor bio je upućen korisniku magic1, poznatijim kao Mario Kuzminović, čije su kupovine jahte i vozila bile naširoko hvaljenje po Onecoin fejsbuk grupama. Samo što se niko nije usudo da pita što su obe prodaje bile privatni dogovor između prodavca i Maria.

Mnogo je takvih dilova ispod ruke na Dealshakeru ili Dealshitteru koje malo ko gleda ili se ne usuđuje da komentariše jer mogu da ga izbace i zamrznu mu nalog, i onda ode i ono malo nade da će se povratiti kako-tako uložena investicija. Iz tog straha neće niko da se požali što recimo ponude kuće i vozila imaju na dnu klazulu da se prodaja odnosi samo na prijatelje ili prijatelja u istoj liniji (downline) i da nije namenjena za ostale. Ili da će vaučer za vozilo biti ostvariv posle januara 2019 ili useljenje u stan tek 2020…

Mario je tipičan primer jedne MLM ovce koja ne razmišlja nego samo kopira informacije bez bilo kakve provere. Na primer, ostavio je u komentarima listu navodnih objava medija o Onecoin ICO (kopirao sa Krnićevog foruma), koja deluje impozantno, dok ne zagrebete površinu. Tek tada primetite koliko su šuplji:

Pored velikog ništa, jedan od Onecoin stada je progledao i sam odradio istraživanje, tako što je uporedio druge ICO ponude sa Onecoin ICO. Nešto slično poput saveta koje sam objavio u ovoj temi:


CryptoJay, kako mu je nalog na youtube, postavio je nekoliko pitanja na koje ni do danas nije dobio odgovor:

 1. Da li je kompanija odradila reklamnu kampanju kako bi promovisala ICO – Komentar AntiMLM: videli smo gore kako izgleda ta “kampanja”
 2. Prethodni mesec je bio mesec informisanja, zašto nema informacija o Onecoin ICO ?
 3. Zašto nema informacija koliko će OFC biti prodano preko ICO ? Zbog čega je taj info još pod stavkom “biće objavljeno uskoro ” ?
 4. Zašto je skinuta OFC cena sa sajta ako je krenuo ICO ?
 5. Na koju wallet adresu (i čiju) se šalju Bitcoin i Ethereum koini za kupovinu paketa ?
 6. Zašto još uvek nema informacija koliko će koštati zamena prošlogodišnjeg OFC u ovogodišnji ?
 7. Zašto nema KYC za ovaj ICO ?
 8. ICO je startovao a nema ništa kao kod drugih ICO: konkretan whitepaper, plan razvoja, hard/soft cap, spisak članova tima, spisak članova savetnika, partneri
 9. Gde je dokaz da će ICO raditi (proof of work) ?
 10. Kakav to blockchain imamo ? – Komentar AntiMLM: Ethereum blockchain koristi ovaj ICO a ne onaj svoj “revolucionarni” od Ruje Ignjatove
 11. Da li je iko testirao taj Onecoin blockchain, da li postoji testnet, možda je centralizovan ali mora biti predstavljen svima, da ga provere, da ga vide
Povezan tekst:  Nova tužba protiv Onecoin/Onelife, Jose Gordo prestao sa promocijom

Pitanja kreću od 38. minuta. Koliko smetaju, najbolje ilustruje što je Krnić pod hitno uklonio sa svog nedebata foruma poruke u vezi ovog klipa, čak je išao toliko daleko da se arhiviran deo na webarchive sajtu takođe ukloni.

Krnićev ogovor na kritku je: dokazi nisu potrebni jer Onecoin postoji 4 godine i preživeo je hejtere, “prevarante” po mrežama, zakonske probleme i istrage. Lik koji je prošle godine napisao da će napustiti Onecoin ako ne ispune navedeni izlazak na otvoreno tržište 8. oktobra 2018, i koji po sopstvenom priznanju uložio u Onecoin 60 bitcoina i 10000 evra. Objektivan, bez ikakvog sukoba interesa (sarkazam).

CryptoJay je još skrenuo pažnju da mnogi članovi Onecoina nemaju blage veze sa kriptovalutama, da nisu fakultetski obrazovani, slabo stoje sa engleskim jezikom, slabo barataju sa računarima i internetom, i velikom većinom ne kapiraju ništa od pojmova, ali su zato upecani na san o zaradi zbog histerije oko Bitcoina, kada su im uvalili ovu stvar za bubrege pod imenom Onecoin.

Ako spadate u takve osobe koje su uložile novac u Onecoin, čitate ove redove i još uvek živite u nadi da ćete nekako putem Dealshakera vratiti uloženo, žao mi je što moram da vam saopštim da džabe krečite. Realnost je da vaš novac ne možete vratiti osim ako nađete način da nekog drugog unesrećite sa tim bezvrednim brojkama koje vam stoje na vašem Onecoin profilu.

Povezan tekst:  Mrežni marketing - MLM - biti ili ne biti piramida

Novac je odjezdio sa Ignjatovom, a njenom bratu Konstantinu je ostalo da vas još malo izmuze dok joj se ne pridruži. Umesto što dopuštate protuvama da troše vreme, opet uzmu pare, i time dovedu vaš slučaj još bliže zastarevanju, zasucite rukave i pravac kod advokata. Ako ste u fejsbuk grupi, pratite ko je nezadovoljan/a, ostvarite kontakt i zajedničkim snagama pokrenite proces protiv domaćih promotera. Jer oni su aktivni saučesnici u prevari, dovode vas u zabludu poluistinama i dezinformacijama.
A činjenice su sledeće:

 • Hapšenja po Indiji i Kini
 • Indijske vlasti označile Ruju Ignjatovu kao organizatora prevare i pokrenule poternicu za njom
 • Istraga u Nemačkoj još uvek aktivna, Onecoin i dalje zabranjen
 • Hapšenje u SAD-u (USA) i istraga FBI zbog pranja para
 • Ruja Ignjatova više od godinu dana u bekstvu
 • Razna upozorenja i istrage sa svih strana – osim u Srbiji i na Balkanu jer su leglo korupcije
 • Napuštanje broda koji tone od strane bivših vodećih lidera
 • Istorijat odlaganja i neispunjenih obećanja
 • Kad treba primiti novac sve besprekorno funkcioniše, a kad treba opravdati kašnjenja i probleme, zahtevaju da se strpite
 • Svako normalno i realno pitanje dočekuju na nož, i rado će vam prilepiti etiketu hejtera
 • itd…

Ako već ne možete da doprete do Ruže, bar domaće velike “lidere” izvedite na sud.

Pretplati se
Obavesti o
guest

  −  1  =  3

5 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
oktobar 23, 2018 09:41

Vrlo je moguce da i domacim onecoin promoterima zakucaju plave motorole na vrata. Prateci svetsku situaciju moguce je da ce Krnjković Rogi i Rajkan vulkanizer da zaglave situaciju da slave slavu uz pesmu Šaka Polumente – Iza brave svi te zaboraveee:):):)

Svud u svetu se digla buka oko ove prevare verujem da ce i kod nas. Nego braćo borci protiv mlm prevara red je da se i mi organizujemo makar virtelno. Predlažem da od sad pri kraju svakog komentara stoji npr UZP odnosno u zatvor prevarante:) a može npr vezano.i za ovaj tekst na kraju u uvek da stoji RUZ!! odnosno Rogija u zatvor ????. Znate ko je Rogi..onaj vajni ekspert što pominje fijat valutu a nema za 1 felče azuro ? RUZ!

RiperZec
RiperZec
oktobar 24, 2018 21:16

Ja ner razumem sta tebi nije jasno u biznis planu OneCoina? Vrlo jednostavno. Prvi korak plati da bi usao u semu I cekaj da izadju na berzu, drugi korak kupi pravo da mozes da budes potencijalni kandidat koji moze da proda na berzi koja trenutno ne postoji ali zar je to bitno, treci korak plati da bi dobio potvrudu o tome da si prodao novcice koja ce poceti da vazi kada berza proradi i bum postao si milioner. Ej to su smislili najbolji eksperti sa diplomama napisanim sa vostanim boicama, realno to nemoze da ne uspe.

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
oktobar 25, 2018 20:17

Ja ocu uskoro da pocnem preko fb-a da ih pitam :):) kao gde je moguce zameniti onecoin u zive pare i jel oce neko da proda nize one coin hahahha osecam da ce da navale da nude a vidim i ovde stvarno ima tih nekih drugih nacionalnosti sto propagiraju one coin 😀

R U Z !!!! (rogija u zatvor) :):)

Po meni je sad fora da mi pocnemo da nudimo otkup paketa hahah i da sve lepo uslikamo i usnimimo 😀

S VEROM U NAS ! R U Z :):):):)

Djeksi(mlm_lopovi)
Djeksi(mlm_lopovi)
januar 9, 2020 16:22

Hhahaha slika stolećaa ! Ne znam u koju temu da je turim ali ovakvu sliku vredi pogledati kad si u depresiji 🙂 Hahhahah gledaj radni narode gde Rajko polu mafijaš polu foreks 🙂 slavi novu godinu – U sali za svadbe restorana as lazić u Mirijevu. Hhahahha Rajko pa ti si milioner šta ćeš u As Lazić ?

https://www.instagram.com/p/B62nNAep3Id/

Zvezda
Zvezda
januar 9, 2020 18:03

Boga mi, zavati je Rajko za levu sisu 🙂

5
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x