Baka prase u promociji ponzi prevare QubitTech

Obrađivali smo na blogu teme u vezi Youtubera i njihovog mogućeg učešća kao potencijalnih promotera raznih MLM šema. U slučaju da ste ovde po prvi put, teme su obrađivane ovde (prvi deo) i ovde (drugi deo). Većina nas je bila u uverenju da na ovaj tip promocija raznih piramidalnih i ponzi šema mogu da padnu samo omanji Youtuberi (manji broj pratilaca, manjih broj pregleda – manja zarada, veća šansa da se polakome).

Međutim, ispostavilo se da je jedan od najvećih domaćih Youtubera i uzor velikom broju omladine (Nažalost…- primedba autora teksta) u sred promocije jedne od novijih ponzi šema, QubitTech. BehindMLM je već izanalizirao kompenzacioni plan QubitTech-a, i utvrdio da je QubitTech multi level marketing ponzi šema, koja nudi oko 250% zarade na uložena sredstva iliti 1,77% dnevne zarade. Dakle, investiciona šema sa MLM paketom uz lažno sedište u Estoniji sa gomilom lažnih dokumenata:

Prevedno sa gornje slike, EY Češka (Ernst & Young) navodi sledeće:

U nekim video snimcima i preznetacijama, Qubit Tech sugeriše da je njihova kompanija proverena od strane EY CZ. Naša profesionalna obaveza je da vas informišemo da je ovo laž. Bilo koji dokument koji navodi da EY CZ vrši proveru Qubit Tech je falsifikat

Bogdan Ilić, poznatiji kao „Baka Prase“ je jedan od investitora i promotera ove prevarantske šeme.

Bogdan Ilić kao govornik za QubitTech u Dubaiju:

Bogan Ilić sa jednim od učesnika u promociji šeme tokom snimanja:

Smatra se da je iza QubitTecha ista ekipa prevaranata poreklom iz Rusije, koji su prethodno osnovali i promovisali šemu Quantum Hedge Fund među kojima su već bile osobe poreklom iz Srbije i Hrvatske.

https://www.youtube.com/watch?v=HjUOzRI16tU&feature=youtu.be

Među domaćim promoterima ove šeme pored Bogdana Ilića (famozni Baka Prase) spominju se i: Miloš Tomić (8milos8, „influenser“ sa instagrama), Nikola Lazić (navodni kripto „ekspert“ iz Niša) koji je radio whitepaper za QubitTech i učestvovao ranije u Quantum Hedge Fund prevari, i Aleksandar Gligorić (moderator/ admin Facebook grupe Dropshipping Balkan).

Arhiviran video prezentacije QubitTech za ex-Yu područje:

Tekst, slike i video pozajmljeni iz veoma opširne Reddit Serbia teme.

Mislim da nema potrebe komentarisati Bogdana Ilića. Smatram da bilo koja osoba, koja pra svega ume da malo uposli svoj mozak, ne drži prevelike simpatije prema dotičnom. Očigledno je, po samom Bogdanovom nastupu po Youtube i objavama sa instagrama, da je lakom za pare i da ne bira načine da do njih dođe, pa makar promovisao jednu tipičnu ponzi šemu. Kako će se to odraziti po njega, njegovu popularnost i po druge učesnike sa ovih prostora, saznaćemo u nekoj skorijoj budućnosti. Iskreno, ne očekujem neka velika iznenađenja po tom pitanju.

2 thoughts on “Baka prase u promociji ponzi prevare QubitTech

  1. scnetprevarant
    scnetprevarant says:

    Ma ne moze biti istina, bakutan prasetina da vara ljude? Covek registrovao DOO odmah dan nakon objave da ce svi koji prave pare od kuce morati da plate porez za 5 godina u nazad! /s

  2. Mario

    Pa Baka prase je pedofil, uostalom koliko je Srbija korumpirana, jos ce ispasti da ga je doticna cura silovala a ne o nju. Kad ostavis poruku na Youtube ili Instalgram odmah budes blokiran. Bez obzira sto govorim hrvatski, drzavljanin sam UK. Ovo da se dogodi kod nas, doticni ne samo da bi iskljucio kanal vec bi sama drzava poduzela ozbiljne korake. O samoj firmi, nista drugo nego pranje novca, modernija verzija OneCoin umjesto Made in Bulgaria, Made in L. Interesantno kako masu na podrucju Balkana rastu ove kompanije kao u Indiji ili Juznoj Americi. Osobe, inace koje su bile u Onecoin i dalje promoviraju mafijaske kompanije i tzv marketing piramidalnu shemu. Dok drzave ne povucu prave poteze, i dok ima Darwin budala i dalje ce biti bez problema krasti velike kolicine novca.

Leave a Reply